Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muazzam Destanın 66 Günü


sg-1

Öne çıkan mesajlar

İstiklal Savaşı Gazetesi Sayın Ömer Sami Coşar tarafından 19 Mayıs 1919 -18 Ekim 1919 tarihleri arasında yayınlanan çeşitli gazetelerden derlenmiş ve günümüz Türkçe'sine çevirilmiştir. Sayın Coşar'a ve bu çalışmada yardımlarından ötürü sayın işadamı Özgür Çakmak'a teşekkür ederiz.

http://kurtulussavasi.hurriyet.com.tr/

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 16:28 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Hala birilerinin orduya degilde siyasilere guveniyor olmasi acinasi"

nasıl yani? ahah bunun tersi değil midir vahim olan, en azından cumhuriyetle idare edilen, demokratik olduğu varsayılan bir ülkede sence?

siyasiyi seçen sensin, benim; eğer ordu beğenmediğinde o siyasiyi ayağının altına alacaksa ben ne halt etmeye oy veriyorum, sen ne diye sandığa gidiyorsun?

hadi ordu adı üstünde ordu, silahı topu tüfeği olan askeri güç, kalkıştı mı böyle birşeye elden çok birşey gelmiyor. ama birey olarak ordunun böyle bir hakkı olduğunu savunmak, hatta daha vahimi bunu yapmalarını ummak garip bence. karşıt fikre veya senin gibi düşünmeyenlerin haklarına saygı duymuyorsan bile, en azından kendi fikrine, kendi haklarına, bizzat attığın oya da mı saygın yok ki bir paşanın senin adına karar vermesini umuyorsun?

ressam paşadan sevgiyle mi bahsediyor o yılları yaşayan büyüklerin bilmem ama benimkiler pek öyle bahsetmezler, ben de çok keyifli hatırlamam o yılları
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o yılların kimse için şen şanrak geçtiğini sanmıyorum =)

konuya dönersek, çalışma güzelmiş. keşke hürriyetle bir ilişiği olmasaydı deyiverdim içimden :/
(evet, doğan medyasının çıkardığı bütün gazetelere düşmanım, bunun emin çölaşanla da bi ilgisi yok.)

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 05:55 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlissin Nefr.Siyasiyi secen ben degilim.Ben katlaniyorum sadece sonuca. O siyasiler ulkeyi benim kesinlikle icinde yasayamayacagim hale getirirlerken ve kimbilir hangi baglantilarla , kimin icin bunu yaparlarken , ustelik oduna komure veya kesinlikle inanmadigim bir dine satilan oylarla bunu yaparlarken ve benim ozgurluklerimi , haklarimi savunan yine ordu olurken , ustelik tarihtede bu genelde boyle olmusken hayir bence cok yanlissin hemde. 80 darbesini desteklemiyorum ama karsilastirdigimda asker pekcok seyi daha iyi ve daha dogru yapmis siyasetcilerden gecmistede bugunde.

Ben mutsuz ve baski altinda yasayayim kendi ulkemde ama demokrasimiz kitaba uygun olsun , enazindan birilerinin isi onunla bitene kadar. Bu mu olmali yani gorusum ? Turkiye'deki sartlarda hayir.Ben orduya daha cok guveniyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bak demek istediğim bu işte, demişsin ki; "benim ozgurluklerimi , haklarimi savunan yine ordu olurken"

evet güzel, benim için de mevcut durumda aynı şey geçerli, zira sen bana yobaz etiketini tek mesajda vurmuş olsan da akpyi ben de seçmedim heh. ancak militarizmi, ordu egemenliğini, sadece odru değil öyle veya böyle kaba kuvvete dayalı herhengi bir dikta rejimini desteklemek çok tehlikelidir; bugün senin benim işimize gelirken, yarın paşanın keyfi kaçtı diye ikimiz de otururuz cola şişesine, kimsenin gıkı çıkmaz

anlamadığınız nokta şu; bugün sen karşıtını askeri güçle ezersen yarın o güç sana karşı döndüğünde seni destekleyecek kimse kalmaz. demokrasinin mantığı seçimi yaptık ama çoğunluğun fikrine katılmıyoruz, madem kaba kuvvetle ezebilirliğimiz var ezelim gitsin olmamalı

ya da şöyle diyeyim; "fikirlerinin tek kelimesine bile katılmıyorum, ancak senin bu fikirleri dile getirebilme özgürlüğünü savunmak için canımı bile veririm"

kimindi bu? hatırlayamadım sabah sabah

edit/ekleme;

birde şu var tabii; "80i desteklemiyorum ama asker pek çok şeyi daha iyi yaptı siyasetçilerden" diyorsan bir zahmet bugün halinden şikayet etme. akpnin iktidarda olmasının da, ülkede demokrasi anlayışının bu kadar cıvıtmış olmasının da, günümüzdeki şeriat korkusunun da sorumlusu senin bugün desteklediğin o "herşeyi daha iyi yapan ordu"dur

ha amacı budur değildir ayrı, ama keşke resme bundan 30 sene önce merak salsaymış seninki de, bugün bu kadar kötü durumda olmasaymışız eğitiminden tut siyasetine kadar

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 13:33 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nesi "basit" bakış açısının? banadokunmayanyılanbinyaşasıncılık daha mı komplike bir bakış açısı?

sami bilmem ama benim bakış açım aynen onun mesajındaki kadar basit; darbenin iyisi kötüsü olmaz, işime geleni ve gelmeyeni olur. işime geldiği için darbeyi savunmak, yarın işime gelmediğinde oturacağım cola şişesini sevmemi sağlar mı emin değilim ama, tereddütüm bu yüzden

sam'e özel not; geçmişte ihtilal ve darbe arasındaki fark üzerine yaptığımız tartışmalardaki fikirlerimi aynen saklıyorum, çelişki içerisinde değilim tam olarak ama şimdi konuyu çok bulandırmak da, açıkçası uğraşmak da istemiyorum, not düşeyim istedim ;P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğrusu ben ayırmaya başlamayı doğru bulmuyorum o şekilde de çünkü onu da gene kim nasıl işine geliyorsa öyle tanımlayacak. görüyorsun sonuçta, şu anda ülkede 80 olayları gibi bir ortam dahi olmadığı halde şurada bu kadar eğitimli denebilecek bir genç kitle bile darbe çağrısı yapıyor sabah akşam. bir de bunun eğitimsizi var milyonlarca, sonu gelmez o tartışmanın ve gelmiyor da zaten.

ha ben demiyorum ki hiçbir koşulda olmamalı, elbette bir sınır var. ama o sınırı ufuklarda bile göremiyorum şahsen şu an. onu ufukta görünce de gene vatandaşın uygarca yapabileceği şeyler var. her sorunu olan ülke darbeyle çözmeye çalışmıyor sonuçta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hadi herşeyi geçtim 80 dönemindeki olaylara nasıl bir çözüm getirilecekti (kenan evreni desteklemediğimi söyledim)

peki ya darbe anti-demokratik bir ortam var .halk umursamıyor.iyi peki denilip yaşamaya devam mı edilecek.

size göre herşeyi aynı şekilde etiketleyip hiçbirşeyi sorgulmayacağız yani bu mu mantık.

özelleştirmenin kötüsü olmaz sorgulamadan satalım herşeyi


edit : ha o zaman sam demekki darbeye mecbur kalınabiliyormuş ? E hani bütün darbelere karşıydın.
Ayrıca herhangi bir yerde yarın gelsin ordu darbe yapsın diye birşey yazdığımıda bulamazsın.

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 14:11 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir insan sırf karısının başı örtülü diye başbakan , cumhurbaşkanı oluyorsa
liyakat ve ehliyet çin'deki şehir isimleri zannediliyorsa
beceriksiz bir muhalefet tabular yıkılmasından öteye gidemiyorsa
genç parti %7 den %3'e düşüyor ve bu %4 çok büyük ihtimalle akp'ye oy verebiliyorsa
...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
size göre herşeyi aynı şekilde etiketleyip hiçbirşeyi sorgulmayacağız yani bu mu mantık.


herşeyi sorgulayacaksın, hiçbirşeyi etiketlemeyeceksin. etiket başladı mı sorgulama biter. sorgulama bitti mi yoldan saparsın farketmeden.

sorgulama demek de kritik eleştirmek demek değildir sadece, insanın kendi yaptığı, emin olduğunu düşündüğü şeyleri bile sorgulaması kendi yararınadır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ha o zaman sam demekki darbeye mecbur kalınabiliyormuş ? E hani bütün darbelere karşıydın


darbeye gene de karşıyım. cidden darbe noktasına gelinmişse zaten ülkenin her kesiminin, her kurumunun çok büyük ve uzun vadeli hatası var demektir.

ha bu nokta nedir, bence iç savaşın eşiğidir. türkiye'nin ufkunda bile olmayan bir ihtimal bu.

ha bir de şu var, yapılan darbe gene sekte vurur ülkenin dengesine. dişini çürütene kadar fırçalamayacaksın, dolgu yaptırmayacaksın, falan filan en sonunda dişin çekilecek hale gelecek. e yani o noktaya gelene kadar çözümler çok.

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 14:18 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...