sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 İstiklal Savaşı Gazetesi Sayın Ömer Sami Coşar tarafından 19 Mayıs 1919 -18 Ekim 1919 tarihleri arasında yayınlanan çeşitli gazetelerden derlenmiş ve günümüz Türkçe'sine çevirilmiştir. Sayın Coşar'a ve bu çalışmada yardımlarından ötürü sayın işadamı Özgür Çakmak'a teşekkür ederiz. http://kurtulussavasi.hurriyet.com.tr/ [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 16:28 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Harika birşey ya 1.sayının 8.sayfasının sol alt köşesindeki reklam çok güzel =) [ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 16:32 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Süper birşey! Hiro Nakmura moduna girdim birden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 çok güselmiş. teşekkür ediyoz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 vay be :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2007 Cok etkileyici.Gercekten yasiyormussun gibi hissettiriyor o gunleri.Hala birilerinin orduya degilde siyasilere guveniyor olmasi acinasi.Ulkeyi ilk satanlar onlar oluyor.Aynen vahdettin haini gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 "Hala birilerinin orduya degilde siyasilere guveniyor olmasi acinasi" nasıl yani? ahah bunun tersi değil midir vahim olan, en azından cumhuriyetle idare edilen, demokratik olduğu varsayılan bir ülkede sence? siyasiyi seçen sensin, benim; eğer ordu beğenmediğinde o siyasiyi ayağının altına alacaksa ben ne halt etmeye oy veriyorum, sen ne diye sandığa gidiyorsun? hadi ordu adı üstünde ordu, silahı topu tüfeği olan askeri güç, kalkıştı mı böyle birşeye elden çok birşey gelmiyor. ama birey olarak ordunun böyle bir hakkı olduğunu savunmak, hatta daha vahimi bunu yapmalarını ummak garip bence. karşıt fikre veya senin gibi düşünmeyenlerin haklarına saygı duymuyorsan bile, en azından kendi fikrine, kendi haklarına, bizzat attığın oya da mı saygın yok ki bir paşanın senin adına karar vermesini umuyorsun? ressam paşadan sevgiyle mi bahsediyor o yılları yaşayan büyüklerin bilmem ama benimkiler pek öyle bahsetmezler, ben de çok keyifli hatırlamam o yılları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 o yılların kimse için şen şanrak geçtiğini sanmıyorum =) konuya dönersek, çalışma güzelmiş. keşke hürriyetle bir ilişiği olmasaydı deyiverdim içimden :/ (evet, doğan medyasının çıkardığı bütün gazetelere düşmanım, bunun emin çölaşanla da bi ilgisi yok.) [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 05:55 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Yüce Atam ve Aziz Şehitlerim, vatan size minnettardır... Bayramımız kutlu olsun... [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 10:18 tarihinde, LonelyWolf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Yanlissin Nefr.Siyasiyi secen ben degilim.Ben katlaniyorum sadece sonuca. O siyasiler ulkeyi benim kesinlikle icinde yasayamayacagim hale getirirlerken ve kimbilir hangi baglantilarla , kimin icin bunu yaparlarken , ustelik oduna komure veya kesinlikle inanmadigim bir dine satilan oylarla bunu yaparlarken ve benim ozgurluklerimi , haklarimi savunan yine ordu olurken , ustelik tarihtede bu genelde boyle olmusken hayir bence cok yanlissin hemde. 80 darbesini desteklemiyorum ama karsilastirdigimda asker pekcok seyi daha iyi ve daha dogru yapmis siyasetcilerden gecmistede bugunde. Ben mutsuz ve baski altinda yasayayim kendi ulkemde ama demokrasimiz kitaba uygun olsun , enazindan birilerinin isi onunla bitene kadar. Bu mu olmali yani gorusum ? Turkiye'deki sartlarda hayir.Ben orduya daha cok guveniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 bak demek istediğim bu işte, demişsin ki; "benim ozgurluklerimi , haklarimi savunan yine ordu olurken" evet güzel, benim için de mevcut durumda aynı şey geçerli, zira sen bana yobaz etiketini tek mesajda vurmuş olsan da akpyi ben de seçmedim heh. ancak militarizmi, ordu egemenliğini, sadece odru değil öyle veya böyle kaba kuvvete dayalı herhengi bir dikta rejimini desteklemek çok tehlikelidir; bugün senin benim işimize gelirken, yarın paşanın keyfi kaçtı diye ikimiz de otururuz cola şişesine, kimsenin gıkı çıkmaz anlamadığınız nokta şu; bugün sen karşıtını askeri güçle ezersen yarın o güç sana karşı döndüğünde seni destekleyecek kimse kalmaz. demokrasinin mantığı seçimi yaptık ama çoğunluğun fikrine katılmıyoruz, madem kaba kuvvetle ezebilirliğimiz var ezelim gitsin olmamalı ya da şöyle diyeyim; "fikirlerinin tek kelimesine bile katılmıyorum, ancak senin bu fikirleri dile getirebilme özgürlüğünü savunmak için canımı bile veririm" kimindi bu? hatırlayamadım sabah sabah edit/ekleme; birde şu var tabii; "80i desteklemiyorum ama asker pek çok şeyi daha iyi yaptı siyasetçilerden" diyorsan bir zahmet bugün halinden şikayet etme. akpnin iktidarda olmasının da, ülkede demokrasi anlayışının bu kadar cıvıtmış olmasının da, günümüzdeki şeriat korkusunun da sorumlusu senin bugün desteklediğin o "herşeyi daha iyi yapan ordu"dur ha amacı budur değildir ayrı, ama keşke resme bundan 30 sene önce merak salsaymış seninki de, bugün bu kadar kötü durumda olmasaymışız eğitiminden tut siyasetine kadar [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 13:33 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 yobaz demeseler de ikinci cumhuriyetçi ya da liboş yapabilirler seni nefr, altına da "iran devrimi marksist & liberal & islamcılar tarafından yapılmıştı" derler.. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 kenan evrenin veya 71 de "bu kadar özgürlük size fazla" darbesini onaylayan birilerinin olduğunu sanmıyorum (ha gerçi kenan evrenden nerfet ederim ama o zamanki kaos döneminde herkese bir dur denmesi mecburiymiş.insanlar evlerine gidemiyorlarmış güvenli bir şekilde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 işte "şu darbe iyiydi ama bu darbe kötüydü" demek de olmuyor. darbeyi karşı görüş yiyince iyi, kendiniz yiyince kötü diye ayırmaya başladınız mı zaten aynı yere gelmiş olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 sam bu kadar basit bir bakış açısına sahip olabileceğine inanmak istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 nesi "basit" bakış açısının? banadokunmayanyılanbinyaşasıncılık daha mı komplike bir bakış açısı? sami bilmem ama benim bakış açım aynen onun mesajındaki kadar basit; darbenin iyisi kötüsü olmaz, işime geleni ve gelmeyeni olur. işime geldiği için darbeyi savunmak, yarın işime gelmediğinde oturacağım cola şişesini sevmemi sağlar mı emin değilim ama, tereddütüm bu yüzden sam'e özel not; geçmişte ihtilal ve darbe arasındaki fark üzerine yaptığımız tartışmalardaki fikirlerimi aynen saklıyorum, çelişki içerisinde değilim tam olarak ama şimdi konuyu çok bulandırmak da, açıkçası uğraşmak da istemiyorum, not düşeyim istedim ;P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 50 yillik cok partili seruvenimizde, demokrasiyi , cogunluk diktasina donduren "sag" goru$e cok te$ekkur ederiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 bunun için daha çok ressamlarımıza ve sol partilerimize teşekkür borçluyuz aslında ama evet, ben de sorumluların ellerinden öperim başlamışken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 doğrusu ben ayırmaya başlamayı doğru bulmuyorum o şekilde de çünkü onu da gene kim nasıl işine geliyorsa öyle tanımlayacak. görüyorsun sonuçta, şu anda ülkede 80 olayları gibi bir ortam dahi olmadığı halde şurada bu kadar eğitimli denebilecek bir genç kitle bile darbe çağrısı yapıyor sabah akşam. bir de bunun eğitimsizi var milyonlarca, sonu gelmez o tartışmanın ve gelmiyor da zaten. ha ben demiyorum ki hiçbir koşulda olmamalı, elbette bir sınır var. ama o sınırı ufuklarda bile göremiyorum şahsen şu an. onu ufukta görünce de gene vatandaşın uygarca yapabileceği şeyler var. her sorunu olan ülke darbeyle çözmeye çalışmıyor sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 hadi herşeyi geçtim 80 dönemindeki olaylara nasıl bir çözüm getirilecekti (kenan evreni desteklemediğimi söyledim) peki ya darbe anti-demokratik bir ortam var .halk umursamıyor.iyi peki denilip yaşamaya devam mı edilecek. size göre herşeyi aynı şekilde etiketleyip hiçbirşeyi sorgulmayacağız yani bu mu mantık. özelleştirmenin kötüsü olmaz sorgulamadan satalım herşeyi edit : ha o zaman sam demekki darbeye mecbur kalınabiliyormuş ? E hani bütün darbelere karşıydın. Ayrıca herhangi bir yerde yarın gelsin ordu darbe yapsın diye birşey yazdığımıda bulamazsın. [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 14:11 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 bir insan sırf karısının başı örtülü diye başbakan , cumhurbaşkanı oluyorsa liyakat ve ehliyet çin'deki şehir isimleri zannediliyorsa beceriksiz bir muhalefet tabular yıkılmasından öteye gidemiyorsa genç parti %7 den %3'e düşüyor ve bu %4 çok büyük ihtimalle akp'ye oy verebiliyorsa ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 said: size göre herşeyi aynı şekilde etiketleyip hiçbirşeyi sorgulmayacağız yani bu mu mantık. herşeyi sorgulayacaksın, hiçbirşeyi etiketlemeyeceksin. etiket başladı mı sorgulama biter. sorgulama bitti mi yoldan saparsın farketmeden. sorgulama demek de kritik eleştirmek demek değildir sadece, insanın kendi yaptığı, emin olduğunu düşündüğü şeyleri bile sorgulaması kendi yararınadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 said: ha o zaman sam demekki darbeye mecbur kalınabiliyormuş ? E hani bütün darbelere karşıydın darbeye gene de karşıyım. cidden darbe noktasına gelinmişse zaten ülkenin her kesiminin, her kurumunun çok büyük ve uzun vadeli hatası var demektir. ha bu nokta nedir, bence iç savaşın eşiğidir. türkiye'nin ufkunda bile olmayan bir ihtimal bu. ha bir de şu var, yapılan darbe gene sekte vurur ülkenin dengesine. dişini çürütene kadar fırçalamayacaksın, dolgu yaptırmayacaksın, falan filan en sonunda dişin çekilecek hale gelecek. e yani o noktaya gelene kadar çözümler çok. [ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 14:18 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 veya demokrat diktatöryasının eşiğidir . "omg türban çankayaya çıktı hemen darbe " düşüncesinde değilim ama tayyip bey ve tayfası hakkındaki düşüncelerimizde aynı değil.bu yüzden bir tehlike var ve kaçınılmaz sona gidiyor diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2007 ilk diş ağrısında çektirirsen genç yaşta dişsiz kalırsın :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar