Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

benim de sorucaklarım var !111

kingpin

Öne çıkan mesajlar

merhaba, şimdi kafama takıldı bu saç muhabbeti sağdan soldan okuduğum kadarıyla günlük 15-20 arası tel dökülmesi doğal diyorlar e bir saç telinin1 cm uzaması 1 ay sürüyorsa ( bunu atıyorum kafamdan he böyle hatırlıyorum çünkü yamuluyorsam düzeltin) e her gün 20 tel döküyorsam bu işin matematiği nerede çok afedersiniz ? kel niye olmuyorum veya oluyor muyum yoksa ahah bir de şöyle bir tezim var saç uzunken çok dökülüyor diyenlere, saç aslında her uzunlukta aynı dökülüyor ancak kısa olduğu için fark etmiyoruz nasıl manyak bir züğürt tesellisi değil mi :p

edit: daha soracaklarım var tabi, aklıma geldikçe karalarım bişeyler.

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 00:40 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

saç uzunken beslenmesi daha zor..beslenemezse doğal olarak daha çok dökülür.

ayrıca günde 80-100 tel arasına da normal diyenler var..20 çok normal:D

kel kalmama olayıda şöle..tabi ki seyrekleşio ama gün ilerledikce yeni cıkan kısa saclar da uzuyor yerine geliyor..diye sallıyım bişiler
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben de normal dökülme limitini 100 diye biliyorum yani 100 den fazla dökülmediği sürece sorun olmaması lazım.
kökü ölmediği sürece(kelleşmediğin sürece) sorun yok, kafanda 100binlerce saç teli var, geri kalanlar dökülene kadar önceden dökülenlerin yerine çıkan saçlar diğerlerine yetişir:)

/ekleme: kellik saçın köküyle alakalı. dökülenin yerine yenisi çıkmazsa olur

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 00:44 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

işte ben de onu diyorum nasıl yetişiyor abi ? bir saç teli 1 ayda 1 cm uzuyorsa (erkek) yeni çıkan teller daha mı hızlı uzuyor matematik problemi var diyorum seyrek gözükmemiz lazım gün geçtikçe :D

@isabel senin zaten bayan olduğunu farz edersek ki öylesin, 1 ayda 3 cm uzaması doğal birşey.

bişıp sen de saç vardı abi ?
Sosyal ağlarda paylaş

babaya degil anne tarafına bakın
dayı varsa ve kelse
yandınız olm ehehe

kingpin : he ya vardı, omuzlarımızdan aşşa salım salım.erken kaybettik napalım.allah sana göstermesin

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 00:52 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

babam kel zaten ancak biz 2 kardeşiz, abim in saçlarının dökülme olasığı daha fazla şöyle onda tip 1 dediğimiz olay var kafanın sağ ve sol taraflarından oyuklar olması bilmem anlatabildim mi ?ancak bende yok öyle bir durum bilenler bilir sakal makal durumları olmadığı için böyle bişeyin olcağını pek imkan vermiyorum doğrusu, çünkü sakal ve vücutta kıl türevi şeyler testesteron sayesinde olduğu için dökülmesi daha bir mümkün diye düşünmekteyim saçın ha ne kadar doğru bilemiyorum.

edit: ya zaten benim saç dökülse ne olur dökülmese ne olur, ince telli ve düz saç şekle girmez etmez yağlanır bir halta benzemez falan acayip bişey :) piyasadaki hiç bir ürün şekle sokmuyor, sadece osis ve adını unuttum bir markanın orta halli tutucuları var mat görünüm sağlayan onlar şekil veriyor o kadar.

[ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 00:55 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

dökülen miktar cıkan miktarı gecicen, saclar yattara oluyo işte.

sonucta sacda cıkan bişi, ana ırsı mırsı, stress falan yüzünden saclar dökülü veriyo bi bakmışsın kelsin.

ilaç var iciyosun azalıyo normal oluyo eğer erken başlamışsan kullanmaya eski aslan yelesi kıvamına dönebiliyomuşsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi kere saç beslenir, kökten uca sağlıkla dolar gibi reklamlara gülün geçin. Saçın beslenecek tek yeri köküdür.

Strese, mevsime ıvıra zıvıra bağlı dökülmeler sizi kel bırakmaz. Genetik dökülmeler sizi kel bırakır. Kafanızdaki reseptörler ne kadar çoksa (Saçın dökülmesini sağlayan icatlar) O kadar erken kel kalırsınız. Genetikse bide tek çare saç ektirmektir. eheh. :D

Günlük sınır 100 olarak geçerde bu sınır ama. Max sayı. bunun yarısını buluyorsa ortada bir sorun vardır. Ve şampuanların hepside palavradır. (kafiyeli oldu be)

Saç için en sağlıklı icat. Bol zeytinyağlı yeşil sabundur. (Bölüm başkanı prof. un tavsiyesi.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...