Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buyukanit'tan 30 Agustos Ayari

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ARkadaşlar kusura bakmayın ama şu an türk milletinin bir ferdi olmaktan utanıyorum.Yavaş içimde bu millete karşı olan sevgi de eriyor.Sadece bu toprağ-vatanı seviyorum.Tarihimle gurur duyuyorum.Onun dışında bu millete hiçbişey değmez
Mesaj tarihi:
Ya bir komutanin 30 agustos icin verdigi konusma bile rahasiz etmeye baslamis bazilarini "cirpinislar" fln demeye baslamislar..

ben buraya yazmiyorum ama senin icin dusunduklerimi sen kafanda canlandir iste..
Mesaj tarihi:
@Sparkcaster : Babanın döneminde insanlar bilinçliydi kahve'lerde bugunkü gibi at yarışı iddaa,okey,batak vs değil kitap ve gazete okunup tartışılırmış. Gençler ülkenin haliyle ilgili muhabbetler yaparlarmış. Hangi marka ayakkabı,hangi kafeye gittikleri,hangi oyunu oynadıklarını değil.

Gençler şimdi toz pembe görüyorlar nasıl olsa ordu var birşey olmaz diyorlar. Sırtlarını yaslamışlar orduya. Ha evet var allahtan ordu ama orduya destek verilmezse halktan güç almasa ordu da kalmaz. Adamlar insanları orduya düşman etmeye çalışıyorlar.Sanki bizim ordumuz değil başkasının ordusu.
Mesaj tarihi:
şimdi haberlerde gördüm yine bi ayar vermişler askeriye kople..

hiç bi rütbeli sayın cumhurbaşkanım dememiş törende falan selam vermemişler abovv çok gerilceok ortam çok
Mesaj tarihi:
GÜL'E İLK TEPKİ
GATA'daki törende konuşan GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar konuşmalarına başlarken askeri teamüllerin aksine "Sayın Cumhurbaşkanım" değil "Sayın Cumhurbaşkanı" diye başladı.

Oysa Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Sezer'in de konukların arasında bulunduğu geçen yıl ki devir teslim törenindeki konuşmasında 10 kez "Sayın Cumhurbaşkanım" ifadesini kullanmıştı.
Mesaj tarihi:
said:
GÜL'E İLK TEPKİ
GATA'daki törende konuşan GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar konuşmalarına başlarken askeri teamüllerin aksine "Sayın Cumhurbaşkanım" değil "Sayın Cumhurbaşkanı" diye başladı.

Oysa Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Sezer'in de konukların arasında bulunduğu geçen yıl ki devir teslim törenindeki konuşmasında 10 kez "Sayın Cumhurbaşkanım" ifadesini kullanmıştı.

Aman yarabbi!!1 Ne diyorsun!11 OLAY!!

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 16:54 tarihinde, Freyja tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
AKP'nin basindakilerle AKP'ye oy verenlerin beyin hucresi bakimindan cok da farkli olmadigini ustteki mesajda goruyoruz.

Asker birsey ima etmez de direk soylerse, darbe olmustur zaten arkadasim. Adamin cikip oraya "ABDullah, seni kiniyorum ve sana laflar hazirladim... Istanbuldan kalkti tren, Ankara'da yapti fren, bu lafima cevap veren.. " falan mi demesi lazim OLAY olmasi icin?

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 16:56 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Kendinizi okumuş,bilgili ve donanımlı insanlar zannediyorsunuz.Atatürk'ün yolunda ilerlediğinizi sanıyorsunuz.Fakat farkında değilsiniz,yaptığınız taklitten başka birşey değil.

Hepiniz vatanını(bak milletini demiyorum) seviyor gözüküyorsunuz.Ama yaptığınız icraat yanlış.Zıtlaşma kutuplaşmayla bir yere varılmaz.Bakın AB halklarında yapılan araştırmaya göre,Avrupalıların %97 si aday ülkelerin demokrasi ve insan haklarının korunması şartını gözetiyor.%94'ü azınlık haklarının korunmasını ve sadece %56 sı ekonomik seviyesinin AB ülkelerine yakın olmasını önemsiyor.AB'ne girmek istiyorsak bu araştırmaları dikkatle incelememiz gerek.

Herşeye rağmen demokratikleşme, sivilleşme açısından umutluyum.. Ama yine de yanılabilirim.. Lakin bazılarının düşündüğü gibi laikliğin elden gideceğinden ya da cumhuriyetin yıkılacağından dolayı değil gerçekten demokratikleşme sağlanabilip sağlanamayacağından ötürü.. Bu ülke adam olur mu? işkenceler biter mi? Düşünce suç olmaktan çıkar mı? Devletin kutsiyeti kalkar, halkın özgürleşmesi sağlanır mı? Savaş biter mi? Bu şimdi başımıza hangi cumhurbaşkanı gelse soracağım sorular.. İnanmak istiyorum..

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:32 tarihinde, Freyja tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Frejya, o !!1111 diye bahsettiğin aslında gayet önemli bir olay, kendi ağzından söylediğin gibi asker ile hükümet/cumhurbaşkanı arasında kutuplaşma olması ve bunun göstergeleri gayet önemli şeyler. Ek olarak avrupadaki insanların ne istediği çok da önemli değil, o o insanların bir ülkenin sadece insan hakları ile yönetilebileceğini sandıklarından ileri geliyor. AB birliğine girilmeli mi girilmemeli mi ayrı bir konu ama AB'ye anca AB'nin bizi içeri sokmak için yeterli çıkarı ve yönetimsel yapısında gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra olur insan hakları falan filan işin bence küçük bir kısmı. İnsan hakları falan filan güzel şeyler de, herşeyin eksponansiyel olarak geliştiği bu çağda oturup sadece insan hakları ile ilgilenirse eriyip gider. Savaş biter mi diyorsun da savaş önümüzdeki dönem içersinde bitecek gibi gözükmüyorum zira tam tersine dünyada AB, Amerika-İngiltere, Şangay gibi kutuplaşmalar oluşuyor. Dolayısıyla bunu da şu an için dünyanın bir gerçeği olarak kabul edip Türkiye duruşunu ona göre belirlemeli. Savaş kötüdür deyip askeri sallamakla olmuyor bu işler. Zira tam tersi Türkiye'nin askeri stratejisi genel olarak savunma üzerine kurulu olduğu için bence diğer bir çok ülkeden daha bile insancıl.

Dediğim gibi düşünce suçu, insan özgürlüğü, eşitlik falan son derece önemli şeyler ama beyninizi sırf bunlara yorarsanız millet size tur bindirir.

Hatta zaman zaman ab'nin amacının bu olduğunu bile düşünmeye başladım. Eğitim sistemimizde, teknoloji ve bilim üretmemizde bu kadar sorun varken bunların AB gündeminde bir kere bile olay olmaması beni şüpheye düşürüyor. Adamlar niye bir kere bile çıkıp uçak mühendisliği vs gibi alanlarda dışa/bize bağlısınız bu alanlarda kendinizi geliştirip ihracata başlamalı ekonomik olarak büyümelisiniz falan demiyor, ilginç açıkçası. Ya dane bileyim öğretim görevlileriniz yaşam standartlarını ve devlet üniversitelerindeki imkanları daha fazla geliştirmiyorsunuz dediklerini ben hiç duymadım (deseler bile bunu olay yapmamışlar belli ki). Halbuki Türkiyenin en büyük sorunlarından biri de "bu ülkede öğretim görevlisi olunmaz arkadaş" diyip yurt dışına gidenler. Hani nerde?

[ Mesaj 29 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:45 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Sacmalamayin.Turk ordusu koyardi tokadi coktan ama halka olan saygisindan tutuyor kendilerini generaller. Korkak hainler demokrasinin arkasina gizlendigi icin ve cahil halkta ileriyi gormeden destek verdigi icin zor bir pozisyondalar.Uyariyorlarki millet kendi pisligini kendi temizlesin , ordu yapmak zorunda kalip demokrasiye darbe vurmasin diye. Ama anlayan kim...
Mesaj tarihi:
LoL meğersem asker ne demokrat ne özgürlükçüymüş.Asker "tokadı atmak" yerine halkı "kendi pisliğini temizlemeye" teşvik ediyormuş.Hiçbirimiz göremedik bunu.Paticikte ne aydınlar varmışta haberimiz yok.

Tartışmayı bilmeyen,resim koyarak birbirini kollayan birkaç kankayla daha fazla laf yarışına girmicem.Nasıl biliyorsanız öyle yapın.
Mesaj tarihi:
@-Wissy: asker başka memleketin askeri dimi ? bizim kardeşimiz,babamız,akrabamız değil ? Tabii ki fikirlerini ve görüşlerini belirticekler. Bizim ülkemizin askerleri diğer ülkelerdeki gibi yapmıyorlar görevlerini.

@Freyja : Akp demokratik ok .
Mesaj tarihi:
-----------------------------------------------------------------------

"Asker de `kari gibi` car car konustukca komik duruma dusuyor"

-----------------------------------------------------------------------

diyen arkadaşımın askerliğini yapmadığı nasılda belli.

Alay komtanını Allah zannetiğn gün bu sözlerini hatırlamanı Allahtan niyaz ederim.
  • Yeni Oluştur...