Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye hakkındaki düşüncelerim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yazacaklarım şahsi fikrimdir.

Yaşım 20.Nispeten iyi bi eğitim aldım, kolejde de okudum anadolu lisesinde de.Şimdi de özel bi üniversitede okuyorum.Ha bunları neden mi söylüyorum, yazcaklarımı değerlendirirken bir faydası olsun diye.

Ben bu seçimlere kadar milliyetçi,vatanını seven vatanım için gerekirse ölürüm diyen bir insandım.Ki çevremdeki insanların çoğu siyasetle alaksız nolursa olsun banane diyen insanlarken.Beni hep haksız buldular niye vatan için ölcekmişsin salak mısın bi kere geliniyor hayata gibi şeyler söylediler ben de bu topraklarda yaşıyoruz bizim için yüzbinlerce insan can vermiş bi borcumuz var ve gerekirse öderiz gibi cevaplar verdim ve onları da konuşarak ikna etmeye çalıştım.

Geçen seçimlerde inanılmaz hayal kırıklığına uğradım.Gözümde milli görüşçüler kadar bile saygınlığı olmayan kendi köklerine bile kazık atabilcek kadar gözlerini hırs bürümüş dönek Atatatürk ve cumhuriyet düşmanları tek başına iktidar olmuştu! Bu hayal kırıklığı zamanla yerini umuda bıraktı.Türk halkı bunların ne olduğunu görecekti biliyordum.Atatürk ve cumhuriyet düşmanlıkları o kadar büyüktü ki zaman zaman maskeleri düşüyordu bazı konuşmalarından, tepkilerinden, mimiklerinden niyetlerini ben anlayabiliyordum öyleyse türk halkı da bunları görüp bidahaki seçimlerde gerekeni yapacaktık,emindim.
Ama ne oldu? 22 temmuzda Ak partinin oyları yükseldi.
Seçim sonuçlarını tv başında izliyorum kısa bir süre sonra televizyonu kapattım zaten çünkü izlemeye tahammülüm kalmamıştı.
Artık fikirlerim tamamen değişti.Bizim için kendi hayatını feda eden insana küfür eden,saygısızlık yapan,onu aklımızdan silmek için ne gerekiyorsa yapan,ülkenin öz kaynaklarını satan ve yüzsüzce sat sat bitmiyor diyen,oğullarını çürük raporuyla askerden kaçıran,devletin yüksek kademesinde olmayı kendi menfaatleri için kullanan ve bir servet kazanan,oğullarına "gemicik" ler alan,çiftçisine küfür eden bu insanlara bu halkın 50% ye yakını oy veriyorsa ben bu halktan değilim artık.Ben kendimi artık TC vatandaşı olarak yanlızca kağıt üzerinde görüyorum.Benim için yanlızca ben ailem ve yakın çevrem var artık gerisine ne olduğu pek umrumda değil.Ha diyeceksiniz ki senin için kurtuluş savaşında can verenlere saygısızlık ediyorsun.Hayır tam tersi ben onlara saygısızlık edenlerin ele geçirdiği ve 50% sinin de gerçek yüzlerini gördükleri halde bunlara oy verdiği bi ülkeyi reddediyorum.Bu da eminim Atatürk ve kurtuluş savaşı şehitlerimiz için yapabilceğim tek şey.

Uzun bi yazı oldu biraz da karşık oldu sıkılmayıp okuyanlara teşekkür ederim.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:33 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Valla ben de senin gibi olmıuş durumdayım. Savaşı başkası başlatırsa katılırım şeriatçılara karşı ama kimse benden savaşmamı beklemesin kendi kendime. Kaçarım valla bu ülkeden şeriat falan gelmeden. Görürsem o günü, yaşayamayabilirim.

Ben bu ülkede yaşayan birçok genç gibi Sarı Zeybek izleyip ağladım, Atatürk'ün hayatını okuyup gururlandım, umutlandım. Şimdi bütün değerler yok olmanın eşiğinde. Bu ülkeyi bu hale getirenleri de onları başa getirenleri de...

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:32 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
belki de eğitimine rağmen bu halkı ve akpyi yeterince tanıyamamışsındır. halkın %50si cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olsaydı halimizi düşünebiliyo musun? bu kadar gaza gelmene ve pesimist olmana gerçekten hiç gerek olmadığını göreceksin bence.
Mesaj tarihi:
Bugüne kadar bu ülkeyi bir arada tutan en büyük kuvvetlerden birine daha saldırılıyor. Umarım halkımız bu saldırının amacının ne olduğunu kavrayabilir. Ne dini amaçlar ne de başka birşey. Hepsi daha zayıf daha güçsüz daha inançsız birlik beraberliğii olmayan parçalanması daha kolay bir Türkiye için adımlar.
Mesaj tarihi:
Öyle olmalarına gerek yok öyle olanları göz göre göre desteklemeleri bile benim için yeterli.
Mesaj tarihi:
bu "aman allahım %47 oy aldılar bu millet benim milletim olamaz" ayaklarını bırakalım bence.çok büyük yanılgı içersindeymişsin seçim öncesi.milletimizin büyük kısmı tarihini bilmiyor.neyin ne olduğundan kimin kim olduğundan haberi yok.
çok salakmışız yani gerçekten adnan menderes gibi birisine 3 kere oy vermiş bir halkın akp yi tekrar seçmeyeceğine inanarak.Türk milleti bu işte değişmesini beklemek çok büyük salaklık.
Gerçekten halkımıza çok yabancılaşmışız.

diğer topiclerde tartışıyoruz bazı konuları ama ağlamayı bırakın bence şu haliniz sadece bazılarını güldürüyor

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:37 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Sir'e katılıyorum bende, bi kere aldığın eğitim sana Türk'lüğünün seçim sonuçlarına göre değişip değişmiyceğini öğterememiş,yada bişeleri yargılarken onyargıları bi tarafa bırakıp biraz daha olayın içine bakıp dogru bi yargıya varmanıda ögretememiş.
Kendi şahsi fikrimide ekliyim bu arada yazın güzel cidden güzel tabi içine dökmüşsün ama ülke hepimiz yani ben giderim sadece kagıt üstünde bü ülkenin vatandaşıyım demek olmaz, ne güzel demişsin atalara hainlik yapmak istemem diye, devam et sende elinden geldiğince kendi Türkiyen için çalış, aldığın o iyi eğitimi Türkiye'nin hayrına kullan hem sen hem ülken kazansın.
Mesaj tarihi:
Mücadele etmeye değer mi tellos? yani artık mücadele edersem bişeylerin değişmesine katkım olur bile diyemiyorum.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:41 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
olmaz olmadı büyük olasılıklada olmayacak.dediğim gibi 85 senede hiçbirşey değişmedi.sadece bazı insanların kimliği "değişti"

Türkiye dışardan felan kontrol edilmiyor.herşeyi kendimiz yapıyoruz .Atatürk e küfredecek hakaret edecek zeka düzeyinde insan sayısı çok fazla ve aynı millete mensubuz
Mesaj tarihi:
sorununuz şu arkadaşlar, herşeyi bir denkleme bağlamışsınız. akp=şeriat. akp=vatan haini. ordu=Atatürk. darbe=rejimin kurtuluşu.

böyle bişey yok, silin bunu, ezberden konuşmayın.

adnan menderes ilk seçildiği zamanlarda nispeten iyiydi, hem ekonomik alanda hem de sosyal alanda vatana millete faydalı değişiklikler yaptı, buğday üretimi coştu, yatırımlar arttı vs sonuçta halk memnundu ve tabi ki oyunu verdi. ama 1955ten sonra iktidar hırsından ve güç manyaklığından şımardı, muhalefete var gücüyle saldırdı ve kendi sonunu hazırladı. neyse bu ayrı konu, ama sabit olan şu ki halkın karnını doyuran iktidarlar her zaman kazandılar. sadece kavramlar ve resmi ideolojiler üzerinden siyaset yapanlarsa kaybettiler.

bu ülkenin her alanda, ama her alanda aynı anda kalkınması gerekiyor, bunun için de halkın uyum içinde bir bütün olması gerek. çok romantik olucak belki ama o dışladığınız, kendinizden saymadığınız türbanlıyla omuz omuza vermeden, o %47'nin hassasiyetlerini gözetmeden, onlarla uzlaşmadan bu ülkeyi içinde bulunduğu belirsiz durumdan çıkarmamız mümkün değildir.
Mesaj tarihi:
türkiye kalkındı borçlarımızı ödedik bitti herşey şimdi akp ile omuz omuza verip dünyanın lideri olcaz.dolar ucuzladı borsa 55 bin oldu ya ekonomi süper.Herşeyi satıyoruz gelir de geliyor

Adnan menderes gerçekten iyi miydi ? Çok uzun tartışabiliriz ama konuyla alakası yok

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:58 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
adam cahil ve öğrenmek istemiyor belkide kapasitesi yetmiyor öğrenmeye.ezbere hareket eden sizsiniz cahil sizsiniz ama nedense size sorsan biziz ne iş?

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:55 tarihinde, Lorrotar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
peki abi, siz bu ülkede oy kullananların %47sini kapı dışarı ederek herhangi bir çözüme ulaşabileceğinize inanıyosanız daha bişey demiyorum.
Mesaj tarihi:
evet zekam senle yarışamicak kadar az üzgünüm.ben öyle birşey dedim hatta katledelim onları dedim ancak beynim az çalıştığı için gözlerim şöyle bi gidip geliyor ve göremiyorum ben yazdıklarımı
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Adnan Menderes iyi ya da kötü değildi. Determinizm iş başındaydı. Aynı şey Ak Parti için de geçerli; iyi ya da kötü değiller; sadece biz özgür değiliz - determinizm egemen.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Toplumlar istediklerini şeçmek konusunda özgür değildir - istemek için bile özgür değillerdir - , demokrasi de tamamen toplumsal bir kavram olduğu için bireysel olarak incelenemez. Toplumlar bir tek olarak düşünürler ve insanlar daima birbirlerini iterler, bu da çelişkilerin gruplaşmasına neden olur; faşizmin kaçınılmaz paradoksunu doğar:

Bir çelişki grubunun önemindeki kayma, o grupdaki sıradanlığa olan baskıyı arttıracaktır daima. Ama eğer birey, yönetici bireylerden aşırı uzaklaşmış ise çelişkiler kümesini küçültme eğilimi güçlenir. Bu da bir bastırılmış duygular kümesi ile birleşerek faşizmi ve onla birlikte gelen çok tehlikeli kolektif bilinçsizlikler kümesini doğurur.

Sinirlenmeniz ya da üzülmeniz yersiz, insan sadece kendi bireyinden sorumludur - toplumu yargılayamaz ya da toplum tarafından adil olarak yargılanamaz.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:12 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Neden hemen derdini bir gazla, sinirle ve/veya hızla anlatmaya çalışan kişinin yazım hatalarına laf söylüyorsunuz. Görüşlerine karşılık verirsiniz, veremiyorsanız susarsınız. Vermek istemiyorsanız "konuşmak istemiyorum" dersiniz. Adamın yazım yanlışına laf atmak neden??

Ayrıca "Türkçe" olacak "türkçe" değil. Lütfen..

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:17 tarihinde, nileppezdel tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...