Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wizardy 8 - Sam goes insane. Sam laughs histerically..


Sam

Öne çıkan mesajlar

aaarggggghhhhhhhhh!!!!!!

iğrenç oyun ya! rezil combat sistemi! inanamıyorum yani bu kadar övülüp de bu kadar oynanışı kötü olan çok az oyun gördüm! bir combat için 45 dk uğraşıp da en son yaratık en son hp'lerinde beni gebertti ya! kaçmaya çalışırsın kaçamazsın, tek tek tek tek tek tek tek tek 2 düzine böceğin animasyonlarını seyretmekten gına geldi en hızlı combat'ta oynattığım halde! hani beğenecek gibi oldum, bazı yönleri de hoşuma gitti ama nasıl bir turn based bu kardeşim, oyna oyna sonu gelmek bilmiyor! uğraşmak güzel ama saatler geçmez ki böceklerin animasyonunu seyrederek. yürüme sistemi de uyuz etti, yaratıklar paldır küldür sarıyor çevreni ama sen tek birine vurmak için bir turn harcıyorsun pending diye, (oha yani neyin pendingi, 100 metre engelli mi koşuyoruz) sonra koşuyorsun da hepsine birden vuracak pozisyona gelemiyorsun 6 kişi olduğun halde! yaratıklar ayrı ayrı duruyor, bizim partidekiler bremen mızıkacıları gibi üstüste çıkmış herhalde! yandan geldi yaratık, yaralı psionic'i tam tersi tarafa kaçırdım, aralarında 5 adam var ve gitti ona vurdu! neyin pozisyonundan ne anladım yahu! ne taktiği! arnika'ya varırım da düzgün ekipman alınca belki tahammül ettirecek bir motivasyon olur dedim ama yok. sinirimi bastırabilirsem devam edeceğim ya da uninstall 24 saat duramadan..

hani grafikler de hiç çekmedi 2001 sonu çıkmış bir oyun için, geçelim grafiği ama oynanışı çok sıkıntılı geldi bana. sanki eski dos rpg'leri gibi..

gamespy da morrowind'i overrated oyunlar listesine eklerken bunu underrated oyunlar listesine koymuş, zaten seçimlerin pek beğenmezdim..

hani morrowind'i beğenmeyip bunu bayılmışsın ya arcane, senin zevkine şuncacık itibarım vardı o da kalmadı.. :-p[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun güzel olabilir, hatta biraz daha devam etsem sarabilir belki (pek sanmıyorum ama) fakat amiyane tabirle kabız oldum bazı combat bölümlerinde. yahu 45 dakika uğraşılıp da nasıl hiçbir sonuç alınmaz?! bu kadar uzun uzadıya combatolacaksa ne anladım rpg'den, giderim medieval oynarım, savaşlar 1-2 saat sürüyor ama tatmin de oluyorsun, 2-3 böceğe hayali silahları hayali karakterlerle savurmuyorsun..

o da çok kötü, partin var güya ama yok kimse görünürde. altı kişi bir kişinin gözüne girmiş, oradan bakıyorsun etrafa. havaya giremiyor ki insan, bilgisayarda oynuyorsak azıcık havaya soksun bizi değil mi? oyun eski de değil ki hoşgörelim, morrowind'le aralarında 6 ay var ama gören sanır ki 6 yıl var![hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane gelip de beni caydıracak detayda bir makale yazmazsa ben de döneceğim morrowind'e anlaşılan. zaten geçen hafta oynuyordum da değişiklik olsun diye bunları deneyeyim dedim..

şu animasyon seyretme olayı olmasa diğer saydıklarıma tahammül edebileceğim de inanılmaz bişi ya, seyret seyret sonu gelmiyor yani. daha da hızlandırmanın ya da kapamanın bir seçeneği olsaymış..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

might&magic tarzı oyunları hiç sevmiyorum zaten..

ancak lands of lore 3, daggerfall gibi bir kişiyi oynadığın first person rpgler biraz ilginç.. Ama onun dışında, wizards&warriors, wizardy gibi oyunlar çok sinir. FPS ama FPS oynadığını hissedemiyorsun sadece bir karakterin yüzünden bakmak dışında. RPG ama RP olarak birşey yok, exp alıp karakterini güçlendirmek dışında..[hline]Beggar - Alms for the poor, alms for the poor
Lazar - Here, Reb Nahum, is one kopek.
Beggar - One kopek? Last week you gave me two kopeks.
Lazar - I had a bad week.
Beggar - So, if you had a bad week, why should I suffer?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grudge, 16 October 2003 16:03 tarihinde demiş ki:
walla ben morrowinde başladım tekrardan. Nerevarine efsanesini baştan yazıyorum :)[hline] You have answers, my friend, but are you prepared for the questions?


en güzeli...
viveci ayıklamak çok keyifli olmuştu ilk seferinde...
aaah ah.[hline] Bütün dünya buna inansa, bir inansa, hayat bayram olsa...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 16 October 2003 15:39 tarihinde demiş ki:
hani morrowind'i beğenmemişsin ya arcane[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..


ne?[hline]a.k.a. Duxus
---------
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Nasıl alıntı yapalım?/Nasıl imza atalım?
---------
Allah kahretsin! Kış geliyor ve benim damarlarımda bahar dolaşıyor!
---------
My life? Working in Progress!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğruya doğru, konuşan portreler, karakter sesleri (ahalinin seslendirmesi gene yarışamaz morrowind'le) filan güzel ama atmosfer sıfır (rakamla 0) hoca. koca şehirde iki priest ile birkaç polis devriye geziyor, haydutlarla polisler yanyana yürüyorlar, hırsızlar seni görünce birbirlerine giriyorlar! bomboş sokaklar, bomboş evler, hepsini toplasan 5 tane filan npc gördüm konuşan. morrowind'i eleştiriyordun millet hep aynı konuşuyor diye, bunda bütün konuşmaları toplasan çok daha az! zaten dialog da yok, morrowind'deki eski dos'tan kalma ask about olayı var. eskiden rpg'lere hiç ilgi duymazdım zaten, hatırladım neden..

valla gamespot'un neden seçtiğini anlamak için oynamaya devam ediyorum zaten.. :-p tamam iğrenç ötesi değil ama oynanış çok külfetli ve atmosfer sıfır. rpg'lerdeki ana iki unsur bunlar..

grafiklere bişi demiyorum zaten 1280x1024 32-bit herşey açıkken 100 hz'lik tv'ler gibi görüntü maşallah, max payne 2'yi muhtemelen çıkaramayacak olsam da, 2 yıl yok bu oyunların arasında düşün artık.. :-p kendimi quake 2 oynuyorum sandım (half-life da değil) bir an..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bundan önceki en son wizardry kaç yıl önce çıkmış? çetelesini tutacak değiliz ya her oyunun, karşımda bu var bunu değerlendireceğim elbette. en yakın tarihli first person rpg de morrowind var, kıyaslayınca kralın çıplak olduğu mu görülecek neden kıyaslamıyoruz?

önceki wizardry'ler belki zamanlarının en iyi oyunlarıydı, olabilir ama 2001 sonunda çıkmış bir oyun için wizardry 8 bana zayıf geldi. üstelik son derece olumlu yaklaştım oyuna, uzun zamandır da almak istiyordum. önyargım da sıfır, bu kadar methedildiğinden çok da merak ediyordum. oyunu da gittiği kadar ya da bayana kadar oynayacağım sanırım ama bu ikisinden biri çok yakında gerçekleşecek gibi..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane +1 ..
ayrica rezil rüsva dediğiniz kombat sistemi gayet zevkli ve mantikli ( tabi ünitleri rear flank fron ve middle a düzgün dizip comba mapta admlar nerde diye dikkatli oalrak oynayipda hala beğenmedi iseniz size diyeceğim birşey yok )
+ bence oyun MORROWIND den daha zevkli ve daha eğlenceli ( ve tabikide APAYRİ BİR TUR) m&m6-7-8-9 u bitirdikten sonra oynayacak oyun ararken bulup deli gibi zevk aldiim bi oyun ...
velhasil kelam , oynayin kendiniz için görün beğenmezseniz uninst edersiniz , ama biri beğenmedi diye kaçamyin oyundan ( ilk dungeondan çıkınca oyun en az morrowwind kadar geniş bir haritaya sahip ) ... [hline] daggerfall >>> morrowwind[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hadi bütün dediklerine tamam diyelim, ne de olsa yorumlar elbette farklı olabilir ama bağdat ordaysa arşın burada, "ilk dungeondan çıkınca oyun en az morrowwind kadar geniş bir haritaya sahip" demişsin de zerre kadar gerçeği yansıtmıyor. bütün arnika ve çevresi olsa olsa seyda neen ve civarı eder evler ve alan olarak, ama bomboş. hiçbirşey yok yani, sıfır. ne npc var, (inanılmaz bişi, koca şehirde vendor ve guard'lardan ibaret npc'ler) ne yaratık var, ne hayvan var ne de ağaç dışında bitki var. duvar gibi yanlara dağ örülmüş, aralarından yürüyüp güya kocaman bir dünyayı gezdiğini hayal ediyorsun. herşeyini kıyaslayın da atmosferini kıyaslayamazsınız morrowind'le..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun kötü kardeşim.
türünün morrowindden farklı olması bişeyi değiştirmez. kıyaslama yapmadan da kötü bi oyun diyebilirim rahatlıkla.
ayrıca aynı türden olan might&magic 6 ve 7den çok sonra çıkmış olmasına ramen onların eline su dökemez bile.

hatta menzoberranzan ve ravenloftlarla bile yarışamaz...
[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?

[Bu mesaj Grudge tarafından 17 October 2003 01:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hired_gun, 17 October 2003 01:21 tarihinde demiş ki:
daggerfall >>> morrowwind

iyide abi

daggerfall ve buglari >>>>>>>> crpglerin hepsi

zaten :)

VENGEEEEEAAAAAAANNNCCCEEEEEEE

ayrica sacma turkce bozukluklarindan kacinmak icin mesaja nasil baslayip nasil bitirdigime bi bakmam lazim arada bir

[Bu mesaj HellHound tarafından 17 October 2003 02:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aa bak bunu görmemişim...

abi daggerfall'un nesi daha iiydi allaşkına? hepsi birbirinin kopyası onyüzbinmilyon tane kasaba, dungeon, mezarlık. hepsi birbirinden karman çorman, zillüyar tane bug da cabası...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

size göre grafik>>zevk .. bana göre değil ... eleştrilerinizin grafik çevresine toplandiğini üzülerek gormekteyim .. ona bakarsaniz q2 bence unreal2003 den (ki severim) katkat daha zevkliydi , aynişey sensible in fifa serisinin tamamindan daha zevkli olmasi içinde geçerli .. daggerfall i nekadar oynadiniz bilmiyorım amma velakin ben kendi adima her şehirde VE her ülkede (daggerfallda ki tüm ülke ve şehirleri gezen var mi ?? ) 1. dereceden aranan kafasina ödül koyulmuş bir hirsizdim (üstelik evim falan vardi :) ) [hline]
wizardy e gelince .. wizardy yi hiç oynamadan yada çok az oynayarak nerde morrowwindin genişliği demeniz ap ayri bir eshef konusu ... wizardyde
+ağaçlarin tepesinde draconianlarin yapmiş olduklari şehirde dolaşip şehrin koruyucusu entlerle kapiştim
+bi sürü şehirde siege savaşi verdim
+ratmanlarle kapiştim , ratmanin teki tarafindan dolandirilip yakalamak için birbaştan diğer başa dolaştim
+oyundaki bilgisayar kayitlarina girip (database var :)) kendi geçmişimi değiştirdim .
+düşmüşi bir uzay gemisinden çıkan robotlar tarafindan saldirilmiş bi şehri kurtardim ( robotlardan birini kendi tarafima geçmeye ikna ettim ( oil ile kandirip :) ) o robot ta moonk tu )
+ robotlarin ana baseine girmek için abuk sabuk gadgetler yapmak zorunda kaldim ..
+madenlerde madencilik yapip para kazandim
+tanrilarin arasinda oluşan bi kavgada taraf tutma lüksüne bile sahip oldum ( bilmemne peak ti sonunda oyunun cd bozuldu sonrasini oynayamadim :( )
velhasıl kelam yukardakiler için "yok abi bunun rpg neresinde " diosaniz amenna ...
[hline]irklar konusunda da bi kaç şey soyleyim . ilginçtir ki morrowwindde oyuna başlarken seçebileceğimiz humanoid olmayn irk sayisi komik sayida düşüktür.. (daggerfallda bile daha yüksekti ) wizardy de ki irklarin çokluğu ve dengeli ayarlanişlari hiçnbi rpg de yok (hele hele o çok sevdiğim m&m serisinde hiiiçmi hiiç yok ) [hline]
daggerfall ve buglari hakkında bi iki söz , ben morrowwindde kaç kere yoldaki işaret postlarina takilip taşlara sıkışıp çok katli binalarda olmayan deliklerden düştüm , bug sa bunnarda bug her oyunda buglar vardir ..ayrica daggerfall daki şehirleri hatirlayanlar ( özellikle de başkentleri ) morrowwindin şehirlerini bomboş bulmaktadir (enazindan ben) [hline]
combat konusuna gelip 1-2 şey daha soylemek istiyorum .. sizin o ulu morrowwindinizde bir kılıcın 3 (yanlişsam düzeltin ) farkli kullanim şeklini bula bildim .. sağdan sola yada soldan sağa , düz ileri , yukardan aşağı.... dagger fall da bile (ki kaç yıl öncesinin oyunu) kılıcı nasil sallarsan ekranda o şekilde hareket edip farkli dövüşebiliodun ( hatta block bile eidodun ) ..
daggerfallin tek kötü yani dungeon maplari çok karişiktir... onu çözerseniz gelöiş geçmiş en iyi RPG dir daggerfall ...
[hline]dediğim gibi oynayin görün , sadece tekyanli kötüleyip oynayip zevk alabilecek isnanlari kaçirmayin ....ve mümkünse civilization la panzer generali karşilaştirmayin ( hayir ikiside turn based ya kariştirirsiniz die dedim , ayni morrowwind ,wizardy kariştirmasi gibi 3rd person perspektif ten )[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi naaptin her eyalette her sehirde hirsiz olunur mu?

Dogu eyaletlerinde calacaksin, halk dusmani, azili katil... Bati eyaletlerde kahraman, halkin sevgilisi, genc kizlarin/erkeklerin ruyasi... (Caldigini bi yerde satmak lazim :P)

Ayrica Sentinel mimarisinin guzelligine, hic bi Morrowind sehri yaklasamaz bile.

Daggerfall = 10 saat araliksiz oyunu oynayip cok kaptirdiginin, hatta o 10 saatte save bile etmediginin, anca "Kapisi olmayan" bir dungeonda mahsur kalindigi zaman anlamak, uykusuzluktan mosmor gozler ile Bethesda'ya kufur ederek yinede eski saveden baslayip 1 saat daha uykuyla ve dogu sehirlerinin guardlariyla kapismak...

Halt![hline]Nature's law instead of god in heaven
Blind Guardian - Punishment Divine
-=Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben...=-
But, but I'm disturbed... I'm depressed... I'm inadequate... I got it all! - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked)
to pull a homer: to succeed despite idiocy
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi daggerfall'un ayıklanması gerekiyodu. ve ayıkladılar da.
daggerfallda okada serbest dolaşılabilmesinin nedeni main quest'in takib edilmesinin zorluğuydu ayrıca. morrowindde de main queste bulaşmadan aylarca dolanabilirsiniz.

ayrıca hepsini oynadım, daggerfall'u da büyük bi zevkle bitirdim. ama en çok morrowindde eğlendim...
[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?

[Bu mesaj Grudge tarafından 17 October 2003 08:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wizardry 8'de dediklerini yapabiliyorsundur belki ama eleştiriler dikkat edersen sadece grafik alanında eleştirmedim. (1-2 cümle dışında) sirtech'in oyunu hazırlarken yaşadığı sıkıntılarla ilgili yazıları da okudum, hoşgörüyorum grafikleri. ama karşıma koca şehir diye 3-4 npc ve 5-6 guard'dan oluşan koca bir şehir koyuyorsan diablo bile geçer canlı bir dünyada yaşadığını hissettirme konusunda. ayrıca combat sistemi bana halen köhnemiş geliyor, 10-15 yıllık sistemi cilalayıp koyamazsın bugünkü oyuna.

morrowind'in de kendi eksiklikleri var, oynarken ben de "şu olsaydı, bu olsaydı" diyorum ama gerçek bir dünyada kendi başına hareket eden bir bireyi canlandırdığını hissediyorsun, bir truman show içinde gezmiyorsun..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...