Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban !!!

firatram

Öne çıkan mesajlar

Yine aynı geyik ya ortadan alıyorlar bi ayet sonra şöle böle. linkten bir ornek adam almıs Nisa Suresi 89. ayet ; Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı.
Koymuş bunu oraya "UUUUUUU öldür diyo nasıl iş bu" diyor. Ama 90. ayeti ve diğerlerini okuyunca orda bambaşka birşey anlatıldığını anlıyoruz. Ahanda 90. ayet;
Ancak sizinle aralarında anlaşma olan bir topluma sığınmış bulunanlar, yahut ne sizinle ne de kendi kavimleriyle savaşmayı içlerine sığdıramayıp (tarafsız olarak) size gelenler başka. Eğer Allah dileseydi, onları size musallat kılardı da sizinle savaşırlardı. Eğer onlar sizden uzak durur, sizinle savaşmayıp size barış teklif ederlerse; Allah, onlara saldırmak için size bir yol (yetki) vermemiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

e hadi kuran 1500 yıllık kitap, onu kabul edenler geri kaldılar, hala şeriat hükmü sürdürüyolar ve insan haklarından bihaberler, kabul. onların yarattığı zulmün ve haksızlığın kaynağı belli.

ama şunu unutmayalım, bugün bu bildiriyi hazırlayan ve imzalayan ülkeler daha 150-200 yıl önce katliamın, köle ticaretinin, sömürünün kralını yapıyolardı ve bu "muassır medeniyet" seviyesine bu sayede geldiler.

artı işkence, tecavüz, cinayet halen gırla devam ediyor bu ülkelerde, buna ne diycez? videodaki fotoğraflar arasında abd'nin ırakta yaptıkları da yer alsaydı, onları neyle açıklayacaktık? bi de filistinden fotoğraflar koymuşlar videoya, süper ya cidden, filistinliler kuran okuyup "yahudiler düşmanmış" diyerek israile saldırıyolar durup dururken di mi?

kısacası manasız ve ikiyüzlüce bir karşılaştırma olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

sir: Bu bildirgeyi hazırlayanların, bildirgeyi doğru şekilde uygulamaması, bildirgenin değerini düşürmez ki?
Şu iki metni elime alıp okuduğumda, ben bin defa insan hakları bildirgesini takip ederim, Kur'anı da lanetlerim.
En azından bir tanesi iyi olmayı ve medeniliği öğütlüyor, diğeri vahşet, adam katli ve daha nice kötü şeyleri öğütlerken.
Sosyal ağlarda paylaş

metinleri karşılaştırmanın bi manası yok, kuran sabit kalmıştır kalıcaktır oysa her yıl yeni bir insan hakları bildirgesi yazılabilir.

ancak uygulamayacaksan o metni hazırlatmanın manası nedir?hem madem uygulamıyosun ve zulmediyosun, diğer zulmedenleri eleştirme hakkın var mıdır? kısacası şeriatçılar dünya üzerindeki tek zalim ve geri kalmış insanlar değiller malesef kü..
Sosyal ağlarda paylaş

bukac4e katılıyorum sir'cüğüm üzgünüm, bu konuda yanlışsın.
Ben, birey olarak mesela, İnsan hakları bildirgesini hazırlayanların zulümlerine rağmen, İnsan Hakları Bildirgesine saygıyla bakıyorum, elimde olduğu kadarıyla takip edip yerine getiriyorum, payıma düşeni yapıyorum. Bu da beni çağdaşlığa götürüyor, niye mi, çünkü bu bildirgeyi takiben insanların haklarına saygı gösteriyorum, ayrımcılığa yer vermiyorum vs.
Kur'anı takip etseydim ne olacaktı? Irkçı, ayrımcı, seksist birisi olacaktım.
Dolayısıyla İnsan Hakları Bildirgesi'nin bin defa Kur'andan çok daha iyi olduğuna inanıyorum (günümüz için).
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız argümanınız şu noktada çöküyo ki kuran'ı hatmetmiş ve son derece dindar bir insan bile insan haklarına gayet saygılı, çağdaş kişiler olabiliyolar..ben böyle insanlar tanıyorum, bence siz de tanıyosunuzdur. demem o ki insan hakları bildirgesi insan haklarına sahip çıkmak için yegane yol gösterici değildir, aslında bir çeşit "common sense"dir. kuran'ı okuyup müslüman olmak da ırkçılık, ayrımcılık, çağdışılık için vize değildir çünkü onu doğru yorumlayan insan başkasına zulmetme hakkını kendinde görmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten tümden müslümanlara hitaben şöylesiniz böylesiniz demek değil amacım.
Ancak şu da var ki, müslümanların inançlarının çıkış noktası olan kitap onlara yahudi, hristiyan öldürmeyi öğütlüyor bir yerde. Bu da o kitabı yol gösterici olarak almanın ne kadar doğru olacağı sorusunu gündeme getiriyor.
Ayrıca yahudi ve hristiyanları öldürmekle vs. ilgili olan kısımların farklı yorumları var mı ki? Varsa getirin gösterin, bakalım inceleyelim hadi?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kimseyi hedef alıp konuşmayayımda, orta doğuda olan çoğu savaşların, katliamların dibi dine uzanmıyor mu? Bush çıkıp Irak işgali için crusade dedi. Orada ölenler sünni, şii farkından ölüyor. Aşırı dinciler buldukları ressamları tartaklıyor. Benim dinime nasıl laf atarsın diye hackleyenlermiş, bıçaklayanlarmış gırla. Papazlar kesiliyor. Yahudiler ayrı bir alem zaten.

Bu din işinin serbest yorumlanma kısmına acilen son verilmesi gerek bence. Anlayış farkından hayatlar kararıyor. Kafaya bez bağla zorla, ilkokula yollama, başka mezheptekini kes, kendi dininden olmayana saldır, kendi inancına uymayan düşüncedeki(ressamlar?) insanları tartakla, sindir?

Siz nasıl türban odaklı bir yasakmış gibi düşünüp nefret duyuyorsunuz, bu baskıyla karşılaşan insanlarda fırsatını bulunca baskı gördüğü zihniyetin üyelerine zorluk çıkarır. O baş açma odaları falan dediğiniz şeyler eskiden var mıydı bilmiyorum ama aşırıcılardan gelen tepkilerden bunalan insanlar çok rahat yakın gelecekte tekrar kurmaya başlayabilir pek tabi.

Dersanlerde sokakta çoğunlukta müslüman var zaten. Hangi aşırıcı manyağın nerede çıkacağı belli olmuyor. Benim küpe takan arkadaşa niye diye rahatça sorabiliyorlar(nese eleman sağlamda daha bir saldırıya uğramadı). Okullar, böyle zihniyetlerin oyun sahaları olmamalı. Herkes kendi dinini kendinde saklasın kimse birbirinden zarar görmez o zaman. Ne türbana küçümseyip bakarlar hemde savunmasız insanlara "neden takmıyorsun" baskısı uygulanır. Bu kadarını görün yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

meryemnur

dinsizlerin sonu :. cehennemin dibinde zakkum ağacı yiyip kaynar su içmek.. hıhh cumhuriyetmiş gülim bari. önderinizin yaptığı şeylerin hepsinin alt yapısını osmanlı yapmıştı zaten herifte geldi üzerine kondu.. fransızlarda wc kültürü yoktu osmanlıdan aldılar boşunamı parfüm kullanıyorlardı... amerika'yı keşfeden kim ? atanız milletin kılığıyla kıyafetiyle uğraşırken millet uzaya çıkıyordu :DDDD

buyrun bir cevap bir videoya karşı.youtube süper organizmalarla doluymuş
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...