Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

loot kalitesi


Phlox

Öne çıkan mesajlar

birkaç gündür değişik yaratıkları öldürüyoruz, balron, ancient wyrm, shadow wyrm gibi. 530 civarı da luck var yani 34% şansla improved loot olması lazım. sorun şu ki nerdeyse 20 balron öldürdük ve düşen en iyi item 50 lucklı bir floppy head. şimdi straticse bakıyorum balronlar normalde 1200-1500 gold düşürüyormuş.burda 800 gold düşüyor balrondan. acaba düşen goldun düşük olması lootun da kötü olmasının nedeni mi? belki lootlar düşük seviyeye ayarlanmıştır bir şekilde bilmiyorum. hm?

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 13:49 tarihinde, Phlox tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neden öyle birşey yapılmış ki? pvpye mi yönlendirmeye çalışıyorlar insanları?

bir de paragon demişsin de, inanılmaz düşük paragon şansı. ilshenarda 20% normalde. feluccada şu an baya baya düşük yani. en azından 10% falan olsa paragon şansı güzel olurmuş.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:02 tarihinde, Phlox tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sunucu açılırken hararetli bir aos vs pre-aos tartışması yaşanmıştı. Pre-aos isteyenlerin en fazla kullandığı argüman "AOS'de her şey item'a bakıyor, oyunun tadı kaçıyor" şeklinde olduğu için item'ların gücünün düşürülmesi yönünde bir karar alındı. Çoğunluk böyle istedi ve makul görüldü. Ama sonradan düşen item'ların güçleri arttırıldı ve eski seviyeye yakın bir yere çekildi.

Dragon, Ancient Wyrm, Balron gibi yaratıklar stratics'e göre çok yakın şeyler düşürüyor. RunUO'da da böyle ayarlanmış. Ama bana pek de mantıklı gelmedi açıkcası. Dragon'u çoğu class tek başına öldürebilirken, diğerleri baya zor yaratıklar sonuçta. Ancient Wyrm, Balron gibi yaratıkların loot'larında biraz değişikliğe gidilmeli bence.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:11 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sana göre iyi olabilir, pvm yapmıyorsundur çünkü yeteri kadar :) benim karakterim bard yani pvp yapmıyorum. sonuçta eğlenmek önemli olan, hiçbir oyunda item derdine düşmedim ki şu an da o değil derdim. emeğinin karşılığını almak önemli olan. zaten oyunda pvp yok denecek kadar az, pvm ölmesin bari.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herşey itema bakıyor pvpcilerin mottosudur zaten çoğu zaman. eski pati uoda uzun bir süre oynadım, tailor ve tamerım vardı ve hiç de öyle büyük bir imbalance söz konusu değildi item açısından. isteyen gidip ayrı bir karakter açıyordu pve için gidip DF falan yapıyordu mutlu mesut oynuyordu çoğunluk da :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty kesmemişsindir demedim ben zaten :) ben wowu bırakıp başladım buraya. hardcore bir raiding guildindeydim, aynı tempoyu sürdürmeye çalışıyorum burda da, fazla casual geldi sanki eheh. neyse idare edelim böyle artık, ama umarım tekrar eski haline getirilir bunlar. eski pati uoyu özledim

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:20 tarihinde, Phlox tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ortalıkta item olmayınca hiçbir şey item'a bakmıyor :) zaten bizim istediğimiz de bu, itema göre oyuncu kral olmasın demiştik en başında. oyunu bilen, iyi oynayan kişiler kazansın demiştik. o yüzden de item istemiyoruz :P gece gündür pvm yapan, işi gücü pvm olanlar zaten iyi item çıkaracaktır zaten

edit: zaten doom olmicak, bence paragonlar bile olmamalı ama onlar var. bir de derdin item değilse tamerınla emeğinin karşılığı olarak ne bekliyorsun? bence her class için kolay-orta seviye-zor şeklinde tek başına yapılabilecek npc questler olmalı. ödülleri de bir çok seçenek arasından random olmalı ki birer kere yapılıp bırakılmamalı.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:25 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pvp serverı açtınız yani? o zaman pati uo'nun yanına parantez içinde pvp ekleyin de zaman kaybı olmasın benim gibi pvm yapmak isteyen insanlara. agresiflik var ama gerekli burda, madem serverı açarken pvp ön planda tutuldu, sphere olsun dendi, bunun belirtilmesi lazım oyuna başlayacaklar için.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:28 tarihinde, Phlox tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya iide pvp yok serverda itemde yok ee napıcaz peki biz bu serverda?

bide cidden pvm ölü durumda ve pvm karakteri ile oynamanın hiçbir anlamı yok.100 tane kesiosun 2-3 tane item düşüo düzgün.

hayır sürekli savaş yapılan bir server olsa anlıcam item olmasın derdini de oyunda ne pk var ne faciotn savaşı var ne guild savaşı var
neyin dengesi bozulcak onu anlamıorum

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:30 tarihinde, Neferon7 tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pvp bu aralar yok. önceden gayet oluyordu. ayrıca görüyorum bazen tamerlar gayet adventurer modunda dolanıyor ortalıkta

pvm olarak yaratık öldürüp item düşürmek olarak düşünüyorsanız sizin probleminiz de işinize yaramicak itemları toplamak bir amaç olmamalı bence.

ha bir de sonuçta felluca'da oynuyoruz, süper itemlar çıkıyor olsa rahat edemez tamerlar.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:30 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

samimi olarak şunu söyliim

-serverda pvp yapmak mümkün değil(pvpden kastım dostça savaştan bahsetmiorum)
-yaratık öldürmek ilk birkça günden sonra sıkıyor luckla kastıının bir anlamı yok saçma sapan item düşüor.
-item olmadığı için birçoğu pvm karakteri ile artık girmior bile.
-adam lazım servera bunun içinde insanları cezbedicek şeyler sunmalıyız.yeni görmedikleri şeyler malas ilshenar paragon artifact bunları birçok türk uo oyuncusu görmemiştir die tahmin ediyorum.
-pvp dengesi bozulcak deniyor ama bu çıkarılan itemlar elbetteki satılacak böylece dengesizlik o kadar da çok olmaz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca sadece item'ları güçlendirmenin bir manası olmaz ki. O item'ları kullanacak bir yer olması lazım. PvE'yi daha zevkli hale getirmek ayrı bir mesela. Bunun loot'ları arttırmakla sağlanacağını hiç sanmıyorum.

Emeğinin karşılığını alamama konusuna gelince... Dediğim gibi dragon'dan daha güçlü yaratıkların loot'ları arttırılabilir. Çünkü şu anda item isteyen gidip sırf dragon farmlıyor. Daha üstünü öldürmek çok kasıyor ve düşürdüğü item'lara değmiyor. Dediğin gibi, emeğinin karşılığını alamıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmayan şeyin dengesi bozulamaz. ve player sayısının artmasını pvpden çok pvm sağlar. bir de sailor; eski pati uodaki lootlar default muydu? her 5-6 blood elementalda bir güzel item düşerdi. ve balron daha zor blood elementaldan.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 14:42 tarihinde, Phlox tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şuan türkiyede uo oynayan kişilerin kafasında olan şey:
said:
- Server günün birinde kapatılacak, çok uğraşmaya değmez.
- Serverda edit olur, o yüzden her şeyi hazır versinler.
- Skill falan da uğraşmayalım, zaten pvp server var, niye onlarla uğraşalım ki.
- Uğraşıcaksak da Newbei Center olsun, rahat rahat 1 günde kasıp başlayabilelim oynamaya.
- Skill çabuk gelsin ki 500 tane tailor kasıp günde 10 barbed runic kit çıkartabilelim. 500 tailora bakmak da zor olur, en iyisi bod sistemi olsun, tek karakterden 500 bod alalım.


Böyle bir durumda olduğumuz için biraz zor oyuncu cezbetmek. Malas, paragon, doom ile cezbetmek daha da zor çünkü çok sıradan şeyler. Türkiyede oynayanların yarısı belki de daha çoğu bence gayet alışmıştır bu sistemlere. Türkiyede şuana kadar official uo'da olup alışılmamış tek şey mondains legacy ile gelenler. Tek bir server gördüm şimdiye kadar (Türkiyede) ML eklentileriyle çalışan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla default nasıl bilmiyorum. Ama geçen OSI account'umu açtım bir destard'a gittim. Burda saldırığım gibi dragon'a saldırdım warrior karakterimle, sonra fıldır fıldır kaçmaya başladım. Dragon e-bolt falan saydırdı üstüme. 1000+ gold ve iyi sayılabilecek item'lar düşürdü. Ama çok da zordu burdakine göre.

Sonra OSI'de bankama baktım, bir iki vendor gezdim. Item'lar burdakilere oranla kat kat güçlü. Ya RunUO'nun default'u böyle, yada bu default değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...