Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakan Şükür'den kurtuluş yok

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

bu hakana son zamanlarda aşırı gıcık oluyorum rekor kırsın diye tüm takım ona oynuyor ümit bomboş hakana atıyor hakan ayağında bile tutamıyor topu kaptırıyor sonrada ümit forumsuz gibi saçma saçma şeyler yazıyorlar bir top atılıyormu ümite baksınlar önce fatih terimide alıp gitsinler mümkünse futboldan uzak dursunlar ne bu ya
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih bilmek geleceğe ışık tutar demişti liseden 1984'de mezun olurken bir hocam. O dönemler de çok kale almadığım bir terimdi, nede olsa genç ve delikanlı olarak isyanımız vardı büyüklerimize.

Sonuçta biz daha iyi biliyorduk ve onlar yaşlı idi.

Yıllar geçti bende zamanla o yaşlı dediğim kişilerin konumlarına yaklaştım zamanla. Ev, iş, çoluk çocuk derken bir anda o dönemde söylenen büyüklerin sözlerini hatırladım.

Kaçınız hatırlar bilmiyorum ama Fatih Terim, Galatasaray başıan geldiğinde tüm camia bu kro, hemde adanalı kro diye bahsediyordu, yıllar 2000 ve yer UEFA kupası finali gösterdiğinde ise ona imparator deniliyordu.

Aynı şekilde şaban lakabı ile oynayan oyuncumuz Hakan Şükür ise ciddi anlamda bir rekoru kırarken yine bok atmaya devam ediyoruz (@Dynamick biraz argo oalcağım baştan söyleyeyim)

Hani derdik gençken, acaba bana o kadar orta yapsalar bende o kadar gol atarmıydım diye. Ama baktığımda öyle veya böyle, o Hakan Şükür viddi çok gol attı. İşte bu nokta da Kazım Taşkent'in (yapı kredi'nin kurucusu) "yaşadığım günler" adlı kitabı aklıma gelir. Orada bir cümle vardır ki asla unutmadığım,

"Doğulu insan başkasının zayıflığını kendine güç edinir, batılı insan ise başkasının gücünü kendi gücüne katar" diye.

Şİmdi size sormak istiyorum, eğer Hakan Şükür avrupa da bir ülkenin oyuncusu olsaydı burda olduğu gibi mi eleştirilir yoksa, heykellerinden tutunda, oyuncaklarına kadar bir promosyon malzemesine mi dönüşür dü?

Yada biraz önce Miller ile ilgili okuduğum haberlerden esinlenerek, NBA gibi bir yerde hall of Fame'de mi yer alırdı?

Bir hikaye vardır, adamın biri bir gün resim yapmış ve şehir meydanına bırakmış yanında bir beyaz defter ile ve demiş ki buyrun neleri yanlış yaptım eleiştirin diye... bir gün içinde sayfalarca eleştiri yazılmış....

Ertesi gün aynı kişi bu sefer bir beyaz tuval ve dünden yazılan eleştiri defterini bırkamış aynı meydana, buyrun siz çizin diye..

Ağzımızdan çıkan kelimelere para ödemediğimiz sürece sanırım bu zihniyetteki toplumumuz bazı şeyleri asla anlayamayacak.

Keza ata sözlerimizde "yiğidi öldür ama hakkını ver" gibi bir söz olmasına rağmen.

Herkese iyi öğlenler.

Kumadam
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...