Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Bilim inceliyor. Şu sorunun yanıtı aranıyor: Hayat ne demek? Bilim, hayatı tanımlama, değiştirme, başka gezegenlerde arama ve hatta deney tüplerinde yeniden yaratma çalışmalarına hız verdi. Biyoloji, astronomi, robot bilimini zorlayan uzmanlar büyük sorunun cevabını arıyor: Hayat tam olarak ne demek?.. Haziranda ABD'deki J. Craig Venter Enstitüsü'nden uzmanlar bir bakterinin DNA'sını başka bir bakteriyle değiştirdi. Bakterinin genetik kimliğini yeniden inşa eden bu çalışma, hayatı değiştirebilme ve belki de yeni bir yaşam formu yaratabilme yeteneğine dikkat çekti. Yaratmak değil değiştirmek Enstitü şimdi, daha önce idrar yolunu etkileyen bir virüsten çıkarılan bir hücreye gen yerleştirerek oluşturulan yeni bir bakterinin patentini almaya uğraşıyor. Araştırmacılar, bunu yeni bir yaşam formu yaratmak olarak değil, sadece 'hayatı yeni yaşam formları oluşacak şekilde değiştirmek' olarak görüyor. Kimyasallardan yaşam formu oluşturan, evrende hayatın başlangıcını taklit eden dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim insanları, üçle 10 yıl arasında 'yapay yaşam'da başarıya ulaşacaklarını söylüyor. İtalyan ProtoLife şirketinin operasyon şefi Mark Bedau, "Çok büyük bir olay. Dünyamızı bizim asla tahmin edemeyeceğimiz şekilde en temel düzeyde değiştirebilecek bir teknolojiden bahsediyoruz" diyor. Venter, ProtoLife ve diğer araştırma merkezlerindeki bilim insanları için, bu yeni insan yapımı yaşam formları, yeni enerji kaynakları, çevreyi temizleyecek mekanizmalar ve hayat kurtaracak ilaçlar anlamına da geliyor. 'Tanrısal' tartışmalar Bedau, yapay yaşam üretmek konusunda üç önemli adım olduğunu söylüyor. İlk adım, kötü molekülleri dışarıda bırakacak, iyi moleküllerin içeri girmesine izin verecek bir 'zar' üretmek. İkinci adım, hücrelerin fonksiyonlarını kontrol edecek (üremeye ve değişmesine izin verecek) bir genetik sistem. Üçüncü adımsa çevreden hammaddeleri çıkarıp enerjiye dönüştürecek bir metabolizma. Araştırmacıların Tanrı gibi davrandığı tartışmaları hatırlatıldığındaysa, Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. David Deamer, "Eğer sorumluluk sahibi bir kişi olarak davranıyorsanız, Tanrı'yı oynamak iyi bir şeydir" diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Bu imkanlar bize verildiyse eğer tanrı tarafından. kullanmanın günah olması saçma olurdu. O zaman vermezdi bu imkanları. hayır ben mi yanlış yorumluyorum yoksa? İyi bir çalışma bunun dışında. Umarım sonuca 3 ila 10 yıl deil daha kısa sürede ulaşılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ben gayet mümkün görüyorum ölümsüzlüğü fln.. bence ölmek insan oğlunun zaafı :) ve giderilebilir... kişisel görüşüm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Şu tartışmalara bir anlam veremiyorum ben, adamların yaptığı niye tanrıyı oynamak olsun ki? Aklı başında bi insan inancı ne olursa olsun yaptığı işi ben tanrı olucam diye yapmaz zaten heh. Fanatik dincilerin ve fanatik ateistlerin tanrı kompleksinden ortaya çıkıyor bunlar. Nerden alıntı bu haber? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 haberturk.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 benim asıl merak ettiğim şu. intihar etmek en büyük günahlardan birisi. peki sonsuz yaşam gerçek olursa ve herkesin yaptırabileceği bir şey olursa (parasal açıdan) o zaman 200 yıl yaşayıp artık sıkıldım ölmek istiyorm diyen adam ne yapacak? Kaza geçirip ölmeyi mi bekleyecek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Peki ya bedeni ölümsüzleştirmeyi başarırsak ama her seferinde beyin esrarengiz bir şekilde ölürse, dı dıı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: u imkanlar bize verildiyse eğer tanrı tarafından. kullanmanın günah olması saçma olurdu. O zaman vermezdi bu imkanları. hayır ben mi yanlış yorumluyorum yoksa? ben de katılıyorum da. Elde ettikten sonra kesin yargıya ulaşıcam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Süper insan, yakın bi gelecekte yer yüzünde dolaşıyor olacak. +Organik-elektronik karışımı vücutlar, +Değiştirilebilir yapay organlar, +Sindirim kanalıyla beslenmek yerine, kan yoluyla sadece en gerekli moleküllerin vücuda alınması. Aklıma gelen özellikleri. Bana söylermisiniz. Hangi insan canım sıkıldı ben ölmek istiyorum artık der? Aklı başında hangi insan? Ananem 70 yaşında ve yılda 2 kere yurtdışına seyahate gider. Bu kadın ölmek mi istiyor? Zamanının dolduğunu mu düşünüyor? O 70 yaşında ben 20. Ben şuan ölmek istemiyorsam, 70 yaşımda da istemiycem. bundan 10 sene önce de istemiyordum. 100 sene sonra da istemiycem. Diyelim 500 yaşına kadar uzadı ömrümüz. Dönüp arkaya baktığımızda, aa zaman nekadar da çabuk geçti deyip önümüze, geleceğe bakarız. Neyse yazdıkça yazasım geliyo. Bilim kurgu senaryosu çıkar bundan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: u imkanlar bize verildiyse eğer tanrı tarafından. kullanmanın günah olması saçma olurdu. O zaman vermezdi bu imkanları. hayır ben mi yanlış yorumluyorum yoksa? Aaa sen en güzel yerini anlamamışın... [spo]Tanrı, insanlara işkence ederek sınayan bir varlıktır :)[/spo] Acı çektirterek hayattan ders aldırmak. Yasak elmayı gözüne sokar gibi önümüzde tutup da yiyince dünyaya atmak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 insan denilen varlık zamanla her şeyden sıkılır. yaşamaktan bile. abaza bi adamın önüne her gün 20 tane kadın koy belli bi süre sonra o kadınlara bakmaz erkeklerin tadına bakayım der ya da günde 10 kere yapıyorsa azaltmaya başlar. Hayatı kötü olan adam 20 yaşında bile intihar ediyor. hayatı çok güzel olan bi insan bile bence bi süre sonra aynı şeylerden bıkacaktır ölmek isteyecektir. kimisi 500 yıl yaşar tatmin olur kimisi 1000 yıl yaşar o zaman tatmin olur, kimisi de 10000 yıl da olur. belki bunlardan çok daha uzun süre yaşamak isteyenlerde olacaktır ama kanımca sonsuza kadar yaşamak şu an çoğu kişinin isteyeceği bir durum olmasına rağmen öyle bir hakkı olursa zamanla bu haktan vazgeçmek isteyecektir. bunu psikoloji eğitimi görmüş birisi belki daha iyi anlatabilir belki yazdıklarım yanlıştır. ben sadece kendi düşüncelerimi söylüyorum. 500 yıl filanda yaşamadım. ama düşününce böyle geliyor bana. yani 1000 yıl yaşayıp hayatta her türlü tadı alabilirsin zenginde olursun her şeyi yapabilirsin de. 100 yaşına kadar çöpte yaşarsın 101 yaşında össye hazırlanırsın(hala öss kaldırılmamış olacak nasıl olsa :p) gidersin mühendis olursun, işletmeci olursun. olmadı memur olursun 300 yıl çalışırsın maaşını biriktirip kendi yerini açarsın :) Elbet şans o kadar sürede herkese gülecektir. sonsuzluk nasıl olsa. her şeyden tatmin olmuş adamın amacı kalmayacaktır. [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 03:00 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Insanlarin sonsuza kadar yasamasi mumkun degil(Ya da sonsuza kadar yasamak isteyen bir tip heralde bilyonda 1 felan cikar) kimisi 500 yil sonra intihar eder kimisi 1000 yil sonra ek olarak entropi denilen bir guzellik var o yuzden coldfront'a katiliyorum. Bir de insanlarin omrunu ucuk surelerde uzatmak bana son derece tehlikeli geliyor, hadi 150-200 yil normal insan omru olsun fakat bu sure arttikca ekonomik, sosyal vs. bin bir turlu sorun da artacaktir diye dusunuyorum (Turkiyedeki yoneticilerin 500 yil yasadigini dusunsenize O.o tuylerim diken diken oldu...). [ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:32 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Atatürk 500 yıl yaşasaydı diyerek konuyu süper bi şekilde saptırmak vardı şimdi ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 500 yıl yaşasaydı yazık olurdu adama. kafayı yerdi bu dış politikalar oynana oyunlar, kazılan kuyular yüzünden. Bir 50 yıl daha yaşasaydı yeterdi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 film vardı bitane 100 yıl yaşayanı boğarak öldürüyolardı..ADamlarda gençlik pınarı vardı..Ölümsüzlük bulunsa bile devlet ona bile vergi alıp bi kısıtlama getirir diye düşünüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 ölümsüz olmak güzel bişey deil zaten. şöle bi 150 yıl yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2007 Ölümsüzlükten vergi alımı sınırsız kaynak demek bu arada =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Başlayan herşey biter. Hiç bişey sonsuz değil.Dünyadaki hiç birşey de sabit değil.Ölümsüzlük diye birşey söz konusu bile olamaz.Dünyada ki dengeleri hiç hesaba kattınız mı ? Her insan 150 200 yıl yaşasa dünya nufusunu tahmin edebiliyo musunuz ? Zaten yeterince fazla insan var.Millet kedi kopek yiyo çin de.Herkes ister olumsuz olmayı ama o zaman da olumsuzlugun tadını çıkaracak guzellikte bi dunya olmaz. [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 03:35 tarihinde, Cintonik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 bence bvu tanrıyı oynamak deil.elimizde çamur var su var ve yetenek var.yapılmışından örnek alıyoruz ve heykel yapıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Cintonik eğer ölen insan yoksa o zmn üretimde durdurulur. ayrıca herşeyin sonu vardır kanısına katılmıyorum.. bence sonsuz bi kısır döngü içerisindeyiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rion_ Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2007 ölümsüzlük olursa yakında dünyadan insanlar omuzlar üstünde marsa merdiven yapar. nerde yasicak bunlar ölümsüzlük gelirse dünyayı kısırlastırmaları lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 said: Başlayan herşey biter. Hiç bişey sonsuz değil.Dünyadaki hiç birşey de sabit değil.Ölümsüzlük diye birşey söz konusu bile olamaz. evet haklısın ama sonsuz yasam derken goreceli bir sonsuzluktan bahsediyolar zaten, ör ortalama insan ömrü 70 ten 5000 yıl a çıkarsa su ana göre ölümsüz sayılır büyük ihtimalle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2007 said: ölümsüzlük olursa yakında dünyadan insanlar omuzlar üstünde marsa merdiven yapar. nerde yasicak bunlar ölümsüzlük gelirse dünyayı kısırlastırmaları lazım. dunyayı kısırlaştırırlarsa hep aynı insanlarla tadı çıkmaz.. sıkılır insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2007 iyiymiş gerçi yani zaten şuanda türkiyede bile bir çok labda bir hücreyi alıp ona bir gen sokup hayatında o hücrnin hiç üretemeyeceği enzimleri şunları bunları ürretiriyorlar. Bu da bir nevi yeni bir canlı yaratmak sayılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Ölümsüzlüğü bulan bizahmet sınırsız su , gıda , oksijen ve barınma alanıda bulsun yoksa anasını da alıp gitsin. Mevcut durumda zor barınmaya basladi insanoglu dünyada, ölümsüzlük adı altında toptan katliam olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar