Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

burada sorun din dayatılması degil, ki seriat dedigimiz seye tahmin edersiniz ki herzamankinden daha yakınız (ki amerikanın piyonu olduklarını dusunursek seriat islerine gelmez, amerika muslumanları ehlilestirmeye calısıyor), burada mesele dinin sosyal etkileri. sonucta dinini bir turlu kendi icinde yasayamamıs fasizan bir halkız, bugun opusen adamı ayırırsın motorize timle, alkol icmek yasaktır levhaları asarsın acık alana(evet belediye asıyor hem de), yarın oruc tutmayanları doversin, kapanmayan kadınlara orospu muamelesi yaparsın. bu ulkenin sosyal yapısına yapılanları sana etki etmiyor diye gormezden gelmek sacma geliyor acıkcası.

ifade ozgurlugune deyinmiyorum bile sen bile biliyosundur onu.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 20:27 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

halkın yaptıklarını devlete mal ediyosun şu an ama, devletin böyle bi görüşü yok, ben istediğim yerde içki de içiyorum, istediğim şeyi de ifade ediyorum. hatta şu son 5 yıl türkiyede muhalefetin dik alası yapıldı medyanın her tarafında ve işi hakarete vardıranlar hariç kimseye ceza falan gelmedi.

ayrıca, sor kendine nasıl bu hale geldi bu halk? çünkü ona söz hakkı tanınmadı, siyaset yapma hakkı tanınmadı..e mecliste konuşamayanlar gittiler sokakta konuştular bu sefer. devlet yapısına aykırı olduğu gerekçesiyle (ki buna kim karar veriyor?) sistemin dışına zorla itilenler, sistem düşmanı olarak geri döndü ve en büyük sorunlarımız oldular..bu, radikal islamcılar için de böyle, kürtler için de..

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 20:36 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yeni apdullah gül'ün posta manşetinden çıkan yeşil devrim gelecek anneniz gidecek modundaki haberini görmüş birisi olarak sadece cumhurbaşkanı sıfatına hadi len diyorum..değiştik değiştik dediler ne kadar değiştiklerini 5 yılda gördük gelefcek 5 yılda da görecez..evrim bunlarınki değişim değil,yüzyllar alacak malesef..

edit:@sir: istediğin yerde içki içebliyorsan ya çok kısıtlı alanda yaşıyorsun ya da görevlilerden iyi kaçıyorsun..

ayrıca içki mevzuuna hiç girmeyelim..verdiği davette şaraba batırılarak yapılan hedehödö sundu menüde diye gmrevden alınan başkan oldu..hatta daha yeni çıktı fırından sıcak sıcak,dünkü gazetelerde veya bugünkü bazı köşe yazılarında bulabilirsin.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 20:37 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bak "sen" iciyorsun, "sen" yapıyorsun. bana bisey olmuyosa beni ırgalamaz de bitsin konusmamız o zaman. tahmin edersin ki kolluk kuvvetleri belediyeye calısır bilmem farkında mısın. sorun bu devil devletin basına gecen partinin bunları onaylar mizacta olması anlatabiliyor muyum? kızın etegi kısa diye adam doven polisten bahsediyorum, akp kadrolasmasını hatırlatıyorum.

ayrıca basbakan lemandan sefer yılmazdan tazminat aldı, musanın ogulları kitabı toplatıldı, basbakanı kedi olarak cizen musa kart 5000 ytl ceza aldı.

daha var bi ton da aklımda degil, anafikri aldın sen.
Sosyal ağlarda paylaş

akpyi savunan arkadaşlarımın ailesine baktığım zaman genelde kuyumcu, şirket yöneticisi, borsaya yatırım yapan vs. şeklinde değişkenlik gösteren parası akpnin istediği şekilde yükselme gösteren kişiler oluyorlar. Hani ekonomide istikrar yakaladık diyorlar ya işte o ekonominin istikrarının yükselmesi sadece bu kesime denk gelen kişileri etkiliyor. Bu kişilerin çoğundan da aynı cümleler çıkıyor "5 yıldır kimse din dayatmadı bana, büyütüyorsunuz." veya "tamam dış politikada akp çok başarılı sayılmaz ama bir bildikleri vardır elbet yapacaklardır bir şeyler barzaniye" veya "siyaset bu bugün pkkya savaş açarsın yarın barışırsın kardeş olursun, nasıl işletme okuyorsun sen anlamıyorum her şey para artık bunu anlamıyor musun bugün ırak a girersek ekonomi batar" evet bunları söyleyenler bile oluyor da anlamadıkları benim kendileri gibi ülkeyi satmak için işletme okumadığım :)

Fikirleri satılık insanlarla boş yere muhattap olmayın. İsterseniz %100 doğruyu söyleyin bu bir şey değiştirmez. Bir şey değiştirmek istiyorsanız bu insanların fikirlerini parayla satın almanız lazım. İmanı para olmuş bi adamdan fazlasını beklemeyin.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 20:38 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayrıca basbakan lemandan sefer yılmazdan tazminat aldı, musanın ogulları kitabı toplatıldı, basbakanı kedi olarak cizen musa kart 5000 ytl ceza aldı.

yargı mercileriyle alınmış kararlar bunlar ama erdoğan istedi diye toplatılmıyo bu kitaplar yada bu ceza erdoğan bu adam beni böyle çizmiş 50bin ytl ödesin demiyor.dava açıyo kazanırsa tazminat alıyo kazanamssa babayı alıyo.yargıyı eleştirmen gerekiyo burda kişileri değil
Sosyal ağlarda paylaş

mahalleye muhtar olamayacak kadar sıfatsız iş bilmez adamlar ülkeye başbakan olmuş apogül cumhurbaşkanı olmuş çokmu.millet seçti onları artık ne olursa onlara hak edileni vermiş olacaklar.kimsenin çıkıpta a b c demeye hakkı yok.ha seçmeyenlere alternatif sunmuş rte ne demiş? çık git bu ülkeden demiş.pabucumun başbakanlığını yaptığı için kendisi hiçte tınlamayan metallere vuruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

anayasa değilde ceza hukuku diyelim biz ona anayasa devletin işleyişini belirler.ayrıca bunda nasıl bi değişiklik yaparlar onuda anlamış değilim bu bir kişisel hakaret davası bunuda mı değiştirdiler bize şöyle şöyle derlerse böyle olurr hee onagöre gibisinden bilmiyorum ben hatırlamıyorum yani böyle bi ceza değişikliği yaptıklarını
Sosyal ağlarda paylaş

@coldshadow: valla babam profesör, annem de emekli acaba ben nerden para kazandım? akp bana çaktırmadan yardım mı ediyo acaba, çok enteresan..ben bana mantıklı gelenleri söylüyorum, ama size göre sizin fikirlerinize katılmıyosam mutlaka bi rantım bi çıkarım var bu işten..süper bi mantık vallahi..

mesele akp'yi savunup chp'ye saldırmak değil, henüz bunu göremiyosunuz..mesele bu ülkenin sorunlarına kalıcı, barışçı ve bütünleyici çözümler getirebilmek. chp bunu asla vaadetmedi, mhp de keza ilmeklerle siyaset yaptı. bu çözümü akp'nin getirebileceğine inanıyo muyum, hayır..ama akp olmadan çözülemeyeceğinin farkındayım, çünkü demokrasi en başta "birarada yaşamak"tır.

akp en azından halka iniyorlar ve diyolar ki "sen de benim vatandaşımsın, senin de sorunlarını dinlicem". halk da bu söylemi kabul etti ve oyunu verdi. bunu nasıl kullanacaklarını da görücez. ama size kalsa bu adamlar bu ülke üzerinden yok olsunlar, e onlarla beraber onları seçenleri de mi yokedeceksiniz? her türbanlı cumhuriyet karşıtı mı zannediyosunuz?

geçmişteki söylemlerine mi bakıyosunuz, bu ülkede demirel "dün dündür bugün bugündür" diye bütün yalanları kıvırmıştı..erbakan'ın ilk kurduğu parti 12 mart öncesi kapatıldı "şeriat istediği" gerekçesiyle ama sonraki seçimlerde bülent ecevit gitti erbakanla hükumet kurdu, buna ne diyeceğiz? ecevit de mi takiyye yapıyordu? adnan menderes Atatürk'ü koruma kanunu çıkardı, ama sonra da ülkenin başına bela oldu, e hani Atatürkçüydü?

demek istediğim, ideolojilere takılıp kalmayın her insanın her dönemde her ideolojiyi algılayışı değişir, farklılaşır, insan doğası gereği başka bişeye dönüşür..

ayriyeten, yürürlükte olan anayasa 82 anayasasıdır, hatırlatayım.
Sosyal ağlarda paylaş

burda celişki yok zep, neden yok dersen:

evet tabiki davayı kazandıysa hakkıdır dememiz lazım, ama mizah dergisi diye birşey vardır dunyada, bu dergiler sizinel dalga gecer, bu dergiler genelde asi kesimin en uc noktalrını oluştururlar, bunlar alf atar yazar cizer, ha küfretmezler yalan sölemezlerler, aşğalamazlar, ama bişi diyiceklerse abaretarak benzeterek, en uc noktalara taşıyarak sölerler söliyeceklerini.

dünyada ve türkiyede kabul görmüş siyasetin bi parcası olarak kabul edilmiş bi kültürdür bu, bu dergiler dava edilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

babası akp milletvekili olan ve babası ayrıca prof. olan bir arkadaşım da var :)
(gerçi arkadaşımdı diim, diyarbakırlı dtp li bi çocukla kavga ederken dtpli çocuğu savunduğu için onunlada aram bozulmuştu)

Ayrıca çoğu dedim. Bu akplilerin çoğu anlamına da gelmiyor. Yukarıdaki çoğu lafı maddi durumu ortalama üzeri olan vatandaşlar. Öbür çoğunluk fakir, cahil insanlar ki bunlara saygım sizden çok daha fazla. en azından farkında olmadan oy veriyorlar.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 20:57 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim akpye oy verdiğimi nerden çıkarıyosunuz onu da anlamadım, babam da chpye oy verdi örneğin. bu etiketleme ihtiyacı nereden doğuyo esas ona bakmak lazım, farklı fikirlere karşı bu kadar mı tahammülsüzsünüz, illa o fikrin geldiği yeri kötülemek, aşağı bir seviyeye çekmek mi gerekiyo yani? fikire karşı fikirle karşılık verin, plx.

bira içmek yasaktır diye bi kanun çıktı mı? bu ülkenin geçmişinde o da var çünkü..ayrıca alkımda daha geçen gün vardı musa'nın oğulları adlı kitap..
Sosyal ağlarda paylaş

"akp en azından halka iniyorlar ve diyolar ki "sen de benim vatandaşımsın, senin de sorunlarını dinlicem". halk da bu söylemi kabul etti ve oyunu verdi."

Bunu diyen adam başka partiye oy vermez oradan biliyorum. Ayrıca çok adam gördüm seçimlerden önce ve sonra akpyi savunup sonra akpye oy verdiğimi nereden biliyorsun lafını söyleyen. Ama net olarak hiçbiri hangi partiye oy verdiğini söylemedi. Yani o %47 oy nereden geldinin cevabı buradan çıkıyor zaten. Kendi savundukları şeyin ne olduğunu çok iyi bildikleri için net olarak akpye oy verdim diyemiyorlar :) Parayla satılmış adamlar olabilirler ama demek ki hala kendilerince bi onurları var hehe. Bunlar bizzat üniversiteden veya başka yerlerden yüzyüze görüştüğüm insanlar oluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca yazmış olduğum şeyin arkasında durmak isterim bu açıdan bu topic benim için bitmiştir.

Hatırlatma:

akpyi savunan arkadaşlarımın ailesine baktığım zaman genelde kuyumcu, şirket yöneticisi, borsaya yatırım yapan vs. şeklinde değişkenlik gösteren parası akpnin istediği şekilde yükselme gösteren kişiler oluyorlar. Hani ekonomide istikrar yakaladık diyorlar ya işte o ekonominin istikrarının yükselmesi sadece bu kesime denk gelen kişileri etkiliyor. Bu kişilerin çoğundan da aynı cümleler çıkıyor "5 yıldır kimse din dayatmadı bana, büyütüyorsunuz." veya "tamam dış politikada akp çok başarılı sayılmaz ama bir bildikleri vardır elbet yapacaklardır bir şeyler barzaniye" veya "siyaset bu bugün pkkya savaş açarsın yarın barışırsın kardeş olursun, nasıl işletme okuyorsun sen anlamıyorum her şey para artık bunu anlamıyor musun bugün ırak a girersek ekonomi batar" evet bunları söyleyenler bile oluyor da anlamadıkları benim kendileri gibi ülkeyi satmak için işletme okumadığım :)

Fikirleri satılık insanlarla boş yere muhattap olmayın. İsterseniz %100 doğruyu söyleyin bu bir şey değiştirmez. Bir şey değiştirmek istiyorsanız bu insanların fikirlerini parayla satın almanız lazım. İmanı para olmuş bi adamdan fazlasını beklemeyin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...