Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 dfdsadadas :(:(:(:(:(:( [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 16:49 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Cuce tanımamak eylemdir bence... nasıl bi düşünce oluyor tanımamak? tanı-mak. tanıyorum. tanıyorsun. tanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Cahil cüce... Of cüce of... Daha tanımamanın eylem olduğunu bilmiyorsun. Bir de buraya gelip yazı yazıyorsun. Ben seni tanımıyorum demek = C4 le okul patlatmak. İkisi de eylem. Mesela kafanın içinde "3" kez ben cumhurbaşkanını tanımıyorum de eylem olmaz. Ama sen söylediğin zaman bunu eylem. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 16:51 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ... afıyıt olsun hepimize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 hakkat lam cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: Su kıtlığında, "Ankaralılar tatile çıksın" diyen zihniyetle, "Cumhurbaşkanını beğenmiyorsan vatandaşlıktan çık" zihniyetinin arasındaki 9 farkı bulunuz? Saptırmayalım; "cumhurbaşkanını tanımam diyen, vatandaşlıktan çıksın" olacak. Ben de Sezer'i hiç beğenmiyorum ama benim cumhurbaşkanımdır, "ben seni tanımam" falan demem. Edepsiz değilim. Ekleme yapayım bi': Gelmezler ya diyelim ki bir araya geldi bu sevgili köşe yazarımızla Gül, nasıl bir tavır takınacak cumhurbaşkanına karşı? Adıyla falan mı hitap edecek? Meclis, seni cumhurbaşkanı seçti ama ben tanımıyorum bu seçimi diyip; ensesine tokat, götüne parmak mı atakcak Gül'ün. Tanımayacak da ne yapacak artis parçası? [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 16:55 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: isviçre ingiltere falan bi vatandaşlık ayarlarsa sayın başbakan bana ben cıkar giderim seve seve kkkbye Aynen ya, RTE ayarlasın bize bir vatandaşlık, onun yoluna çıkmayız söz, mutlu zaten insanlar niye çıkalım. Geride kalanlar tanısınlar cumhurlarını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Ovvv çok edepsizsin LathSpeLL, Cumhurbaşkanını tanımıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ABD ile karsilastirma yapmak mantiksiz. Cunku orda 49% istememesine ragmen Bush baskan olabiliyor. Cunku orda her ne kadar yaptiklari onaylanmasa da insanlar vatandasliktan cikmiyor, cikmayi tercih etmiyor. Cunku orda 51%'le bile secilse devlet baskani, devletin baskani olarak goruluyor. Cunku orda devlet baskani tum millet icinde en geri zekali, en pislige batmis, en buyuk kapitalistlerden biri bile olsa devletin ilerlemesi icin destek bulabiliyor. Cunku orda muhalefet, en buyuk kozu olan Irak konusunda bile kisir donguye girmiyor, tum stratejisini buna baglamiyor. Cunku orda muhalefet de biliyor ki tek bir ABD var. ... ve evet, toplum tuketime dayaniyor. ABD'nin disarida cok fazla parasi var ama bu yatirim amacli. Bu paranin geri donusu olmadigi icin ic borc odenmiyor. Bizde oyle bi durum soz konusu olmadigi icin ornek vermek mantiksiz. Ayrica haklisiniz, TR ekonomisi birkac ders saati konusu olabilecek nitelikte. Ancak cumhurbaskani'nin tartisildigi bi konuda ekonomiye girmek mantiksiz. Bunu farkettim ve onun icin sustum. CB'yi tanimamak bir cozum degil. Bir sonuca da goturmez kimseyi. Ha Bekir Coskun'u kovmak RTE'ye mi dusmus? RTE kim oluyo da vatandasi ulkesinden kovuyor?!?! Ama Bekir Coskun'un da yaptigi sacmalik. Ha bi de vatanhainligi olmaz CB'yi tanimamak. TC ayni amacla bir araya gelmis bir ulkedir. Bu amac ugruna birlikte yasamaktayiz. Eger CB'nin bu amactan sapmasi soz konusuysa o zaman dava acilir. Eger yoksa oyle bi sey, yani amac birse ve Bekir Coskun hava CB'yi tanimiyorsa; o zaman ayni amaca hizmet etmiyoruz anlamina gelir, ki bu da Bekir Coskun'un vatandaslik haklarina sahip olmasi gereksiz hale gelir (Burda bi gazla konusan bilimum insanlar icin de gecerli bu). EDIT: Dusunce sucu olup olmamasi konusu degil bu. Eger ben PKK'yi dusunce olarak bile olsa hakli buluyorsam bu suctur. Devletin butunlugunu hedef almaktan dolayi. Ayni sekilde CB'yi tanimamak da yanlistir. Suc olarak gormek yanlis; dedigim gibi eger ayni amaca hizmet etmiyorsak, o zaman benim devletimde bulunmasina gerek yok BC'nin. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 16:56 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 erkek gibi evet ulan tanımıyorum geregini yap diceksin yarım saattir eylem mi fikir mi onu tartısıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Joker, Sen (ve senin gibi düşünenlerin) kaçırdığı ya da es geçtiği çok büyük bir nokta var. Bak bu noktayı Tayyip Erdoğan ya da Abdullah Gül bilinçli olarak es geçer. Onlar yaptıklarının farkındadır. Ama bunu bilmeden atlamak ülkemize de büyük zarar vermektedir. Ve öyle bir çoğunluk vardır ki bu noktayı bilmeden kaçırmaktadır. Bu nokta nedir? Demokrasi. Eğer demokratik bir cumhuriyet olma iddiamız olmasa, demokrasi de benim için üzerinde durulması gereken bir nokta olmazdı. Çünkü "mevcut şartlarda demokrasinin yeri yok" denilebilir ve toplumun bütünü yerine bir kısmının çıkarları adına yönetim uygulanabilirdi. Bu durumda ben de demokratik çözümler aramak yerine, mevcut şartlar altında çıkış yollarına başvururdum. Ama biz demokratik bir yönetim biçimi izliyoruz... Başka bir konuda daha belirtmiştim. Demokrasi toplumun bir kesiminin seçtiği iktidarın, toplumun bütününün haklarını gözetmesiyle uygulanabilir ancak. Dolayısıyla bu ülkenin başbakanı veya cumhurbaşkanı, "beğenmiyorsan git" tarzı bir tutum izleyemez. Bir kere hukuken bu ülke üzerindeki hakkımız aynı, dolayısıyla söylediğinin anlamı yok. Öte yandan o başbakan, konumu gereği böyle konularda kat kat duyarlı olmalı. Zira toplumun hareketlerini en çok takip ettiği kişilerden birisi, böyle yanlışlara düşmemeli. Daha da öte yandan ben o başbakanın ya da cumhurbaşkanını orada olmamasını isteyebilirim. Bu benim hakkımdır. Bu hakkı seçimlerde başbakan için kullanırım. Seçimlerde istediğim olmayabilir çünkü azınlık olabilirim. Ama bu "fikirlerime saygı duyulmaz" anlamına gelmemelidir. Aynı biçimde cumhurbaşkanına da katılmayabilir ve hatta tanımayabilirim. Cumhurbaşkanının yönetim adına bir yaptırımı yok zaten. Olsa bile benim cumhurbaşkanını tanımamam, benim vatan haini olduğum anlamına gelmez. Burada hukuk devleti varsa, beni hukuken yargılar. Örneğin sivil birisinin başbakanı tanımamasının hukuken suç teşkil etmişliği yoktur. Öte yandan başbakan liderliğindeki iktidar partisinin (meclis yoluyla) koyduğu kuralları çiğnemek suçtur. Bu apayrı bir olaydır.. Ve bu ülkeden adnan menderes, kenan evren gibi insanlar geçti. Ben, zat-ı alim, kendim, bu insanları Türkiye'nin liderleri olarak tanımadım, tanımayacağım. Bunun için gerekli argümanlarım da vardır. İşin güzeli, bu insanları tanımayan ve arkalarından beddualar okuyan çok ciddi bir kitle var bu ülkede. Şimdi bu kitle vatan haini mi? Biraz düşünürsek... Bu sorunun cevabı ne olursa olsun, ayvayı yediğimizin göstergesidir aslında.. İşte sence vatan haini olanlar, şimdinin Türkiye'sinde de azımsanmayacak bir kalabalık. O yüzden oturup düşünmek lazım. Bir yerde bir yanlış var amaaaa.. Nerde? Bu da "bonus track", vatan haini damgasını bu kadar kolay vurmayın diye.. [spo]Vatan Haini "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi Hikmet Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla : Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Nazım Hikmet[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 cumhurbaşkanı, her zaman devletin ortak amacının mutlak savunucusu değilki, oda senın benım gibi bi insan, kendi fikirleri düşünceleri olan bi insan, oraya yazılımmı koyalım bilgisyar koyalım her zaman anayasaya uygun sonuc veren ok, ama tarafsı bişeyden bahsetmiyoruz, bir insandan bahsediyoruz. ben hala ortak amac için calışırken, cumhurbaşkanının bulunduğu mevki için uygun insan olmadığını düşünebilirim, bü düşünce dahilinde cumhurbaşkanını sorgularım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Arada bir kaç kişi darbe hakkında yorum yapmış. Ben şahsen darbeye karşı bir zihniyetim nedenlerimde kendi çapımda belli. Rica etsem darbe isteyen arkadaşlar bana nedenlerini bir mantik çerçevesi içinde açıklıyabilir mi? Gerçekten merak ediyorum dalga geçme amaçlı değil, eğer bu insanlar darbeyi savunuyorsa bir bildikleri var demektir ben de bu nedenleri merak ediyorum ve son olarak cevap yazacak arkadaşlar hayatlarında Türkiye'de yaşanan bir darbeye tanık olup olmadıklarını söylüyebilirler mi? Not: Cevap verirken 16-17 yaş ülkücü, turancı ergen cevapları verecekseniz hiç boşuna kendinizi yormayın onun yerine bana ö.m den küfür falan edin ben birşey demem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 İşte kafanın içinde sorgularsan cumhurbaşkanını eyleme geçmemiş oluyorsun. Ama ağzından tek kelime çıktığı anda eylem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Sorgularsin tabi. Tasvip etmezsin. O mevkiye uygun bir insan degil dersin. Lider vasfi bulmazsin. Bunlar AG hakkinda benim dusuncelerim. Ancak tanimamak apayri bir durumdur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Bu ülkede demokrasinin gerekliliğinden şüphe duyalı çok oluyor benim. Demokrasi %47'den sonra sığınağımız olamaz. Başa bir Atatürkçü bir kral lazım, laik olmayanın tez zamanda başı vurulaaa! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: @Prawler A.N.Sezer'i tanımayan bi yazı göster onada diyim vatanhain'i diye... link'i bekliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 hihi =) [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 17:05 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 aksıen bence demokrası tek tutunabiliceğimiz daldır, (başka cözümlerde var elbet ama o kadar uzakki konuşmaya deymez) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 E adam CB olduktan sonra yargi yolu aciliyor iste. Dava acilir, hakliysaniz indirilir bastan. Yok haksizsaniz da zaten adam vatanhaini degildir, devleti icin calisiyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Bilmiyorum yani, uygun değil işte, tanımıyorum diyorum. Sence bu vatandaşlıktan çıkartmaya kadar getirilecek bir mevzu mu? Ha bir de Lath zırvalamaya başladın. Bu halk istese hilafeti geri getirir. 1950lerde çok sevilen,sayılan, caddelere sokaklara adını verdiğimiz, yücelttiğimiz bir liderimizin söylediği gibi. Demokrasi dersi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Cumburbaşkanı sadece vatan hainliği sucula yargılanmıyormuydu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ben sevmek zorundasın demiyorum ama bence tanımak zorundasın... zaten sevmemek içinde tanımak lazım. beğenmemek en doğal hakkındır. buna bi lafımız yok. ama tanımamak farklı bi konu. hele kendi ülkenin cumhurbaşkanını tanımamak bence vatanhainliğidir. hukukçu olmadığımdan bunun yasasını tam oalrak bilmiyorum neye göre vatanhaini olunur fln. ama eğer yasalarda yoksa bile bence kesinlikle eklenmeli. ayrıca siz birisine iyilik yapmak istiyorsanız ama karşınızdaki durmadan küfrediosa*, burda iyilik yapamaz hale gelirsiniz. Adamlar bu azınlıklara yardım etmeye çalıştıkça her geçengün gazetede yeni bi hakaretle yeni bi dalavereyle karşılaşıyorlar... Bi gün sabırları tükenecek ya hadi hayırlısı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 İylik perisi ya Erdoğan!!! ADNAN MENDERES gibi bu adamların da değerleri öldükten sonra anlaşılacak. Joker, Laik azınlıktan mı bahsediyorsun? Hani sayısı az olan, cumhuriyetçilerden? [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 17:09 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: yani hukukçu değilim ama ülkenin cumhurbaşkanını tanımamak bence vatan hainliğidir. ve anayasada vatanhainliği vatandaşlıktan atılmayla sonuçlanır... ahahaha yahu bir oturun düşünün. akp'ye oy veren üniversite mezunu sayısı kaç, chp'ye oy veren üniversite mezunu sayısı kaç kusura bakma da abdullah gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istemeyenler vatandaşlıktan atılırsa türkiyenin bütün geleceği biter. size de bol şans üretim-gelişim olayaman varoş türkiyesinde. türkiyenin aydın kesime daha çok ihtiyacı var. sen kalkıp eğitimli kesme vatandaşlıktan çıksınlar ozaman diyecek kadar patavatsızsan başbakan nasıl oldun diye sorarlar mı? türkiyede sormazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar