Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bu arada mesela ekonomik başarıları değil akp nın. başbakanın "ya sev ya terket" demış olması Viva la Maho Ağa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @riglous: Düz bir hesap yaptım, önceki senelerin faizlerine gireceksek enflasyona da girelim istiyorsan, çıkamayız işin içinden. Ayrıca bu AKP'nin haltı değil, Türkiye'nin yanlış ekonomik düzeni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 O soyledigin serbest kurda mi oluyor acaba, yoksa devlet kuru kontrol altinda tuttugunda mi oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 cuce arkadaşın verdiği yakamlardan yola çıktım, prawler senin yaptığın hesabın yanlışlığını anlatmaya çalışıyorum, faizden edinilen bi kazanç var ama %54 rakamı gerçekçi deil onu anlatmaya çalışıyorum... faiz %17 civarındadır ve düşmektedir... (bknz. 1995-2007) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 burdayım praw da şu anda boş gezenin boş kalfası olduğum halde bana bile zaman israfı geliyor bu tartışmaların çoğu, görmezden geliyorum genelde.. :p hatası bekir çoşkun gibi birini kaale alması olmuş. her göbeğini kaşıyana cevap verme ihtiyacında olmaması lazım başbakanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Di mi? Sen olayın o boyutundasın Sam, demokratikleşmede insan fikirlerini belirtebilir zannediyordum. Çok yanlı gördüm Sam seni bugün... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Prawler bilmediğini varsayıp açıklıyorum, yapılan ithalatın çok büyük bi kısmı enerji ve hammaddedir. yani sanayi bu ihracata neden oluyor.. peki neden sanayide ihracat arttı? çünkü üretim arttı GSMH arttı.. edit:ithalat yazcama ihracat yazmışım... [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:33 tarihinde, Joker tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @Sam soruyu uğur dündar sorduğu için cevap verme durumunda kaldı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 demokrasiyle alakası? dile pelesenk edildiğini görüyorum şu günlerde buradaki "bu millete demokrasi çok" diyenler tarafından ama acaba d'sinden bile haberdarlar mı? ne yapmış başbakan? bekir çoşkun'u gazetesinden mi attırmış? nedir demokrasiye aykırı olan? joker gene de dikkate almasaydı yani, her sorulana cevap verince çoşuyor göbeğini kaşıyanlar. muhatap alınınca adam sanıyorlar kendilerini. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:28 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 ha mesela soruyu almanya cumhur başkası sorsaydı ne diyicekti? habı burda düşündüklerini acık ettitirildiği için başbakan kurban yanı... yoksa düşündüklerinin ne olduğunun hiç bi önemi yok, sam komik olma kütfen ne güzel tartişıyoruz işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @riglous: Serbest Kur'da. @Joker: İhracat artmıyor diyen yok. Ama gel gör ki ithalat ve dış ticaret açığı da artıyor. O muhteşem ekonominiz elinizde patladığında bakalım ne yapacaksınız. Günü geldiğinde AKP de sandığa gömülecek, diğerleri gömüldüğü gibi. Ama olan vatandaşa olmuş olacak her zaman olduğu gibi. Ben gidiyorum işim gücüm var. Not: Son 3 senede ithalatın ihracatı karşılama oranı fena değil. Ama unutma ithalat ara mallara dayanıyor. Çok sakat bir durum. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:31 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @Joker peki ihracat arttı GSMH arttı.Cari açık neden arttı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 chpnin daha iyi bisey yapamicak olması akpnin iyiliginden degil chpnin kotulugunden ikincisi ise chpnin zaten size super ekonmoi yapıcam geliriniz 5000 dolar olucak gibi bir iddiası yok, ama akpnin bu yalanlarını her radyoyu tvyi actıgımızda duyuyoruz. o degil de simdi mesjaı okuyunca cıkıp bunlar akp de 5000 dolar yapıcam diye bisey demedi ki diye cıkar dedim, guldum bi an. bir de paranın degerli olması ekonominin super oldugu anlamına gelmez. hala ihracat yapıyoruz ihrac ettigmiz malları adamlar isleyip bize fahis fiyata satıyor. su devirde hala hammadde ihracatcısı konumundayız anlatabiliyor muyum? kendin uret kendin isle kendin sat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @Joker: said: Joker üye [şikayet et] § 21 Ağustos 2007, Salı - 15:12 [ özel msj ] Bence ülkenin cumhurbaşkanını tanımamak bence o ülkeye vatanhainliğidir.. Yukarda yazılanların TAMAMI hayal ürünürüdür. Ahmet Necdet Sezer'i tanımayan Feto'cular ve diğer cemaat mensupları, ve milyon küsür insan da vatan haini? Ahmet Necdet Sezer ki, Meclis'in her dediğini yapmadığı için sevilmemiştir. Zira şimdi 7 sene VETO gibi bir sorunu yok Meclis'in. Kabul edenler Edilmiştir İmzaya yollayalım. Hoppp Kanun çıkar. Bir de ara mal ihracatçısıyız. Komik olmayın. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:36 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bLackcha0s cari açığın artmasının nedeni, neden olan firmaların eskiden bu açığı yaratacak gücü yoktu. yani firmaların parası yoktuki yurtdışından bişi alıp cari açık yaratsın... şimdi firmaların paraları var durmadan kaynak alıyorlar ve yatırım yapıyorlar... he bunu nasıl engelleriz? ya büyümeden vazgeçip yatırım yapmıcaksın, yada türklirasının değerlenmesini engelliceksin... o cari açık ülkeye yatırım olarak geliyor... amerikadaki gibi boş beleş harcamalar deiller onlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Tamam istediniz gibi olsun pasam. Yani ekonomi kotu. Icine ediyolar her seyin. Ekonomi de patlicak zaten. Yarin kriz olacakmis. Butun tanidigim sirket sahiplerini arayip sooluyorum simdi, butun yatirimlari iptal edip paralarini ellerinde tutacaklar... [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:42 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @Prawler A.N.Sezer'i tanımayan bi yazı göster onada diyim vatanhain'i diye... link'i bekliyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Joker komik duruma düşmeye başladın. Amerika Dünya'nın tüketim pompacısı,inanılmaz cari açığı var. Ama aynı zamanda tüketirken de üreten bir ülke. Biz ise tüketiyoruz sadece. Boş beleş harcama yapan varsa o da Türkiye'dir. Cari açıksa sadece iki üç firmayla gerçekleşen birşey değildir. Hizmet sektöründen tut,bavul ticaretine kadar bir sürü kalemi vardır Ödemeler dengesinin. Olaya makro bakmak gerekir. Başkalarının paralarını özellikle çok rahat harcıyoruz. Git bir bak, kim kimle nasıl ticaret yapıyor. Teknolojide, üretimde atılım yapmadan (kendin üreteceksin ama TR gibi sağdan soldan topladığın mallarla made in Turkey yapmayacaksın) cari açık vermenin anlamı olmaz. Biz ise senelerdir tüketmek için dışardan borç alıyoruz,üretmek için değil. Komik olmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Riglous, Amerika sadece tüketiyor mu sence Joker'in engin bilgilerine dayanarak söylediği gibi? Olayın içinden biri olarak birazcık anlatırmısın? Özellikle de teknolojinin bir dalında çalışan biri olarak. Joker: Bu arada aç bak bugünkü hürriyete, milletin yazdığı yorumlara. Forumlara web sitelerine. Herşeye kaynak gösterecek değilim. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:50 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bi kere Prawler edebini bozma. amaç laf sokmaksa bi daha cevap yazmıcam.. eğer adam gibi tartışcaksan başımın üstünde yerin var. yoksa yaptığın saygısızlığı hoşgöremem kusura bakma... tartışmayı öğrenirsin öyle gelirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Hakaret mi ettim? Yoo... Demokratik tartışma platformunda komik düştüğünü düşünüyorum ve bunu kelimelerle ifade ediyorum. Rahatsızsan şikayet butonuna basarsın,yöneticilere bildirirsin. Ya da bir daha mesaj atmazsın. Engin bilgilere takıldıysan, onun zaten edeple alakası yok. Ülke demokratik olduğu gibi burası da demokratik bir platform. Tartışmayı da senden öğrenecek değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Prawler'ın yazdıklarında bir hakaret ya da edepsizlik göremedim şahsen... saygıyı ve nasıl tartışılacağını tayyip amcan öğretsin sana bence... en iyi o bilir... [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:55 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 devlet, milletinin refah düzeyini artırmak, onları memnun etmek için hizmet eder. bundan memnun olmayana vatandaslıktan cık git diyen baska ülke var mı acaba? hadi vatandaslıktan git diyor, yine devlet görevini yapması lazım. ayarla arkadaşım bana avustralya'yı bak nası cıkıyorum ülkeden hemencik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Fistan memnun olmayana çık demiyor, cumhurbaşkanını tanımayana çık diyor... Sen babandan memnun olmayabilirsin, ama git mahkemeye babanı babalıktan reddet. bak bakalım ne oluyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bişey olmaz nolucak? babarı red ederim yanı, yaş 18 olmuş kendi adaıma düşünüp karar verebilen cok super bi bireyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar