Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 tahminimce 5 yıl içinde türkiyenin büyük bi çoğunluğu akpnin merkez partisi olduguna kanaat getirecektir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 hmm ilk once kapitalizmin dinamiklerine bakalım isterseniz kapitalizm toplu emege paha bicilip uretilen urun uzerinden bir azınlıga saglanan kazanctır. evet kapitalizm calısma alanı saglar, kapitalizm ortalama bir refah ortamı saglayabilir eger ulke gelismisse, ama kapitalizm aynı zaman sınıflar arasındaki mesafeyi buyutur. halkın buyuk cogunlugunun destegini isteyen hic kimse de cıkıp kapitalizme acıktan destek vermez, cunku oy verecek cogunlugun bulundugu kısım yine alt tabakadır. alt tabakadan bilincli bir insanın da cıkıp kıcından kan alınmasını isteyecegini sanmıyorum. bunu cazip kılacak tek sey sınıf atlama tutkusudur, ama hemen hemen hic bi zaman gerceklesmez. ama burada insanın kendi cıkarını dusunmesinden onemli olan birsey vardır ki insanlık tarihinde sag duyu hic bir zaman tarihin soluna dogru ilerlememistir, kisi hakları zaman gectikce artmıstır, bu da bilincli ve sag duyulu bir insanın yapabileceklerinin buyuk oldugunu gostermektedir. kapitalizm kar gudumlu bir duzen oldugundan az maliyetle cok urun uretmeyi hedefler. o yuzden endonezyada gunlugu 1 dolardan isci calıstırır, sonra urununu turkiyede 300 dolara satar. kapitalizm kar gudumlu oldugu icin, ki sirketler eger insanlar olsaydı sosyopat olurlardı, kari maksimize etmek icin elini kana bulamaktan cekinmez. kar maksimizasyonu da sonucta zenginin servetine servet katması, fakirin ise daha da kotu sartlarda calısması demektir. akpnin yaptıklarına gelince bu susması icin kopege et atmaktır, arkasından kopegi kesip lahmacun yapıcaktır cunku (anladınız siz). [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 14:25 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Joker bilmem ekonomiden ne kadar anlarsın. Takip etmişliğin yok sanırım. Türkiye de dolar düşük borsa eh işte gerçi son dalgayla dünya borsalarında en çok kaybeden 3. borsa oldu 28 günde 10bin puan geriledi. Türkiye de özelleştirmeden gelen müthiş bir sıcak para var.Bu para borsanın bu çizgide olmasını dolar bu şekilde seyretmesini sağlıyor. Bakalım. Carry Trade var allahın japon ev hanımı birikmiş parasıyla düşük faizle borçlanıp yüksek faizde para bozduruyor. Ufak bi rakam değil. tam 73milyar $dönüyor şu anda Japon ev hanımları sayesinde dünya piyasasında bunun 23milyarı bizde. Ekonomide gizli kriz varken.Nasıl oluyorda hala Türkiye de çok iyi bir ekonomi olduğundan bahsediyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bLackcha0s ekonomi dersi aldım ve denizbank genelmüdürlükte yatırım bölümünde çalışıyorum hatta şuan burdan mesaj yazıyorum sana :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 E iyide yine ayni yere geldi. DSP de bunu boyle yapiyor, CHP de... Oyle bi soyluyosun ki hani CHP kapitalizme karsiymis gibi. Onlar aynisini yapmiyor mu sanki? Yapiyor. E iki taraf da ayniysa niye "AKP ekonomiyi kotuye goturuyo" oluyo? Kaldi ki AKP'nin ekonomi uzerindeki etkisi minimal boyutta zaten. Tabi buna AKP degil de hukumetin dememiz gerekiyo. Cunku ne yonde ilerlenecegi DSP zamanindan beri IMF tarafindan belirleniyor. Buna karsilik hukumetin secenegi alinan kararlari duzgun sekilde uygulamak veya uygulamamak. Uygulanmadiginda 2001 krizi gerceklesti. Uygulandigi sureden beri az da olsa ilerleme var. Bunlar zaten tartisildi, gorusuldu baska konularda, acip okuyuver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Dünyada dolara yılda %18 kazandıran tek hıyar bizim ülkemiz ama kazanan gene yabancılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 18% TL faizi degil miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 yalnız kişi hakları ve demokrasi de yine kapitalizmle beraber gelişen olgulardır, devletin bireyi birebir yönettiği değil bireye hizmet ettiği devletler kapitalisttir. bizim ülkemizde demokrasi tam manasıyla sağlanamadığı için kapitalizm de tam manasıyla sağlanamamıştır ve tam tersi de geçerli serdar turgut'un geçen gün yazdığı gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 DEMOKRASI = BEGENMEYEN CEKSIN GITSIN SAM NERDESIN SAAAAAAAAAAAAM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Beğenmemekle tanımamak arasındaki farkı bildiğini umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Sam nerdesin ne demek ya ? uff nasi koduk de bari bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 NASI KODUK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bir hatan var amerikada koleligi kuzey kaldırdıgında bunu insan hakları icin yapmadı, isine geldigi icin yaptı. cunku kole olarak almak yerine uc kurus maas verip nasıl gecinirse gecinsin demek daha kolaydı. insan haklarıyla kapitalizmi bir tutma yanılgısına dusebilirsin, bir cok insan dusuyor, ama gelisim devam ediyor ve kapitalizm icin tek onemli seyin para oldugunu artık gorduk. bir de ben sanki dsp chp super parti demisim gibi gelip e chp gelse ne yapacaktı diyorlar, yok yani anlamıyorum demedim ben oyle bisey. sosyal anlamda farklı bir yerde olurduk ama ekonomik olarak bisey farkedicegini sanmıyorum. sozlerimi buyuk onder palpatineden bir alıntıyla bitiriyorum powaaaa, unlitimed powaaaa to the people [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:05 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Ayrıca o %18 TL bazından. Haziran 2006- Haziran 2007 Dolar Kuru dalgası: Düz hesap olsun diye %20 lerden hesaplıyorum ben faizi. Zira o zamanlar %20 nin üzerine çıkmıştı. Geçen sene mesela Haziran 2006, 1.60 dan dolar bozup,1,24 le bu sene çıktığınızı düşünün ekonomi üstadları. Ben yapayım sizin yerinize hesabı, 100 dolarla geldik, 1.60 den bozduk doları. Cebimizde 160 Milyon var.%20 faiz aldık. 192 YTL oldu. 1.24 TL den çıktık. Anaaa 154,83 dolarımız var. E biz 100 dolarla gelmiştik.%54 kazandık. BORSA OYNAMADIK. SADECE FAİZDEN 1 senede paramızı 1,5 a katladık. Allah bereket versin. Yabancıları da başımızdan eksik etmesin. Bu sisteminiz sağlamsa, anlayışınıza diyecek laf bulamıyorum. [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:00 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 bağırmayan taraftar bilmemne yapsın gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 @Prawler unuttuğun nokta o zmn 150 $'a aldığımızı şimdi 100$'a alabiliyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Werewolf un msgını tekrarlıyorum.. Keza gözünüze Sokmadıkça, Sanırım görmezden geliceksiniz. Beğenmemekle tanımamak arasındaki farkı bildiğinizi umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Bence ülkenin cumhurbaşkanını tanımamak bence o ülkeye vatanhainliğidir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: unuttuğun nokta o zmn 150 $'a aldığımızı şimdi 100$'a alabiliyoruz :) nerden? bi de: peki cumhurbaşkanı vatan haini ise onu tanımak vatan hainliği olmaz mı ? [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:14 tarihinde, Dev tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 o %54 para kazanmış olan arkadaşlardan :D editlediğin kısım için: vatanhain'i anaysamızca cumhurbaşkanı olamaz... (bknz. anayasa) [ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 15:15 tarihinde, Joker tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 vatan hainleri başbakan olabiliyorsa cumhurbaşkanları da olur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 cumhurbaşkanının vatan hainliği mahkeme kararıyla belirlenmiş ve mahkum olmuşsa, a ama dur o zaman cumhurbaşkanı seçilemez ki?!? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: Joker § 21 Ağustos 2007, Salı - 15:09 @Prawler unuttuğun nokta o zmn 150 $'a aldığımızı şimdi 100$'a alabiliyoruz :) dolar %50 düştüde benımmı haberim yok.. 1600 dü 1300 oldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Kusura bakma, ben anlatamadim. Ben CHP ya da DSP'ye laf etmiyorum, senin oyle bi sey soyledigini de soylemiyorum. Demeye calistigim, "ekonomi kotuye gidiyor ve bunun sorumlusu AKP" yanlis bi onerme. Yaptigin hata da burda. @Prawler, kur degistirmek para kazandirmaz, paranin degerini korumani saglar. Bunu yeni bi sey olarak lanse etmen yanlis. Onceki senelerde faiz orani yuksekti, herhangi bir sekilde kur degistirmek gerekmiyordu. Simdi dolarin yukselmesi yatirimmis gibi dusunulup hesaplaniyo. Oldu... Emin Colasan'in yazisinda da vardi bu. Hadi RTE Imam Hatip mezunu, hesap yapmayi bilmiyo, 55%'e denk geliyo oyumuz falan diyo. Siz yapmayin bari... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2007 said: Joker üye [şikayet et] § 21 Ağustos 2007, Salı - 15:09 [ özel msj ] @Prawler unuttuğun nokta o zmn 150 $'a aldığımızı şimdi 100$'a alabiliyoruz :) Yukarda yazılanların TAMAMI hayal ürünürüdü Eee? Sonuç? Bu senin ülkenin fahiş faiz verdiği gerçeğini değiştiriyor mu? Tefeci bile bu kadar acımasız değil artık yahu! Alalım zaten, almaya da devam edelim. Götümüzdeki dondan kürdana kadar hepsi yabancı malı olsun. Senin gibiler de sevinsinler o zaman 150 ye aldığımızı şimdi 100 e alıyoruz diye. Dünyada bı kadar cari açık verip dolar kuru bu kadar bastırılmış olan nadir ülkelerden bir tanesiyiz. Normalde cari işlem açığı veren ülkelerde açığın kapatılması için rezervlerden dolar harcanır, dolar azalınca da TL'nin değeri düşer. Aşırı sermaye girişi doları ne hallere getirdi. Başlı başlına araştırma konusuyuz aslında. Balon patlayacak, Ama ne zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar