Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vista ram sorunsalı

guden

Öne çıkan mesajlar

Kendime yeni bir notebook aldım(2gb ram core2duo 2.2ghz işlemci) ama hala xp mi vista mı kararsızım. Vista nın çok bellek tükettiğini söylüyorlar ama bildiğim kadarıyla kullanılan belleği gerektiği zaman geri verebiliyor (SuperFetch teknolojisi sayesinde). Ama asıl bilmek istediğim çalışmak için(ortalama bi düzeyde veya daha yüksek) tam olarak ne kadar bellek kullandığı?
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada bu %43'ün tam bir harcama olduğunu sanmıyroum yani sömürmüyodur herhalde, donanımdan pek anlamam ama 2gb ram Core 2 Duo E6700'üm ile Vista'da gayet mutluyum ben.
Edit: iki mesaj da aynı anda olmuş. evet ben de onu diyorum SuperMayk =)

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 00:46 tarihinde, Cd- tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Vista nolursa olsun yeni bi işletim sistemi. Herkes 98 kullanırken xp çıktıında uzun bi süre boyunca biçok kişi geçmedi xp'ye ama şimdi millet onu bırakmak istemiyo falan.
O yüzden Vista için de böyle olacağına da dikkat etmek lazım. Vista'nın şu anki durumu (her gün güncellemelirini yapıyorum) ilk çıktığı zamandan çok daha iyi. O zamanlar sürücü çıkmıyodu, vs.
Hatta yavaş açılıp kapanması dışında, 1GB'lik ramli laptopumla gayet rahat bi şekilde kullanıyorum Vista'yı.

Hala çok çekinen varsa hazır Microsoft Virtual PC 2007'yi tamamen beleş yapmışken, onu kullanarak bi sanal kurulum yapıp da deneyebilir Vista'yı.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle, her yeni gelene kaka deniyor. xp'nin ilk çıktığı zamanlar o da iki katı ram istiyordu 98/me'ye kıyasla.

bende açılışta anti-virüs, 2 gadget, 2 aygıta özel program ve skype filan yükleniyor 2gb ram'e ve %27'sini alıyor sadece bunun. oyun açıp kaparsam %23'e kadar düşebiliyor.

oyun oynuyorsan tavsiyem gene de 2gb olacaktır ve bu miktar gayet yeterli şu anki oyunlar ve programlar için. ram fiyatlarının şu ara çok düşük olduğunu unutmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Eninde sonunda vistaaya geçiliceği düşünülürse şimdiden alışmaya başlamak en iyisi kanımca. Seninkiyle aynı özellikte laptop kullanıyorum bende yeni aldım ve vistanın bi kaç özelliği şimdiden hoşuma gitti yani. Eski oyunlar içinde oyunun exe sine sağ klik yapıp özelliklerden uyumluluk modunu seçip bu oyunu yönetici(adminstrator) modunda çalıştır derseniz çoğu oyun çalışıyor.

[ Mesaj 11 Eylül 2007, Salı - 03:03 tarihinde, Predator tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

anladım,tabi bende böyle yapmayı düşünüyodum ama tek tırstığım şey işte bu uyumluluk olmaması falandı.Bu gidişle yeni sistemimi direk vista'da kurucam,yeni sistem gelince şimdi xp yükle sonra kaldır haydi bide vista falan uğraşmak istemedim oyüzden bu aralar böyle araştırma içindeyim vistayla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

Laptop için malesef XP. Vista çok güç harcar.

Ama normal makina için o ayarlarda bir makina için hemde kesinlikle Vista. Vista gerçekten çok güzel, görüntü anlamında demiyorum, görüntü oldum olası beni etkilememiştir bilgisayarda, ayarları, sistemleri çalışması şeklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...