unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 jadelith hakli. su anda `devlet` in almaktan baska hic bir sey yaptigi yok. vergi vergi vergi, ek vergi, cifte vergi, kdv, damga vergisi, doner sermaye, harcirah. gelir vergisi. askerlik yukumlulugu, hede yukumlulugu hodo yukumlulugu. aaa ama saglik hizmeti nerde deyince, `su yok bu yok napalim` ama issizlik sigortasi diyince `kemerleri sikmak lazim` e polis kotu muamele ediyor, yetkiyi kotuye kullaniyor ? `etmesin`. fakat dusunce ozgurlugu ? fikir soyliycez ? `sus` bu vatan degil kardesim. vatan boyle olmaz. pleyistosen ya da bilmemne doneminde olusmus tortu tabakasini `vatan` dan ayiran sey nedir ? sen `vatan` in uzerinde yemegini yetistirir, yersin, barinirsin, suyunu icersin, imkanlarindan faydalanirsin, emniyette olursun. yemek yiyemiyorsan, kafanin uzerinde cati yoksa, su yoksa orayi toprak tortusundan ayiran HICBIRSEY kalmaz. bundan bir milyon yil once turk diye bir sey yoktu. su anki bilime gore bu topraklar uzerinde insan da yasamiyordu. dolayisiyla ne `vatan` ne de `vatandas` vardi. bu gunun sartlari farklidir. medeniyet ilerledigi icin, sevilip `vatan` yapilacak toprak biriminden beklenecekler artik sadece yemek yemek su icmek le sinirli degildir. artik daha baska ihtiyaclarin saglaniyor olmasi da bir ulkeyi vatan yapan sartlar arasindadir. issizsen, is bulamiyorsan, is bulucak imkani sagliycak okulda okuyamiyorsan, issizlik sigortan yoksa, derdini soylediginde gelip cop vuruyorlarsa, `vatan` `vatan` degildir. bakin ben bir liberal olmama ragmen bunlari soyluyorum. demek ki ne kadar etkisi olmus tvlerde gorduklerimizin. sonra bir de 18 ay `vatan` hizmeti yapiyoruz. vatan bana ne hizmet yapti ? ha butun bunlarin uzerine ulke sinirlarina saldiran yokken bi de tutup bi hukumet amerikaya yaranmak istiyo diye insanimi ben onlar icin olmeye mi gondericem BENIM OLMAYAN topraklarda ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: wanderer1985, 02 September 2003 21:21 tarihinde demiş ki: o kadar kisiyle konustum bu konu hakkinda, bi tek sen boyle negatif gorus belirtiyorsun. tecrubelerin sahsa sabit olmasin?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning vallahi ben sana olumsuz gorus belirtebilecek yakin cevremden direkt 5 kisi ile konustiriyim istedigin zaman, dayak yemis ya da milletin nasil dovuldugunu kotu muamele gordugunu gormus, ya da istersen daha uzak cevremden milletin kafasinin nasil duvara vuruldugunu goren adamlarla iletisime geciriyim. ki, ben, benim bulundugum yere atananlarin ozellikkle merkezden secilmis olmasi nedeniyle en medeni ortamlardan birinde bulundum, en ayricalikli muamelelerden birini gordum. ki buna ragmen boyle soyluyorum. ha ben ? ben dayak yedim mi ? evet ben de yedim. kotu muamele gordum mu ? evet tam anlamiyla bir sahis tarafindan `assagilik varlik` yerine kondum. ve bu davranisin ne disiplinle, ne komutanlik sanatiyla - ki boyle yonetme sanati varsa batsin - alakasi yoktu, adam resmen yaptigi meslekte kendi maneviyatinda sivil insanlara karsi olusan degisikligin etkisiyle boyle davraniyordu.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 nasil yok ya? ben gidip devlet hastanesinde pasalar gibi muayane oluyorum. devletin yaptirdigi metroyu kullaniyorum, o parklarda geziyorum. sagolsun devlet en guzide okullarinda 11 yil okuttu. cuzi bir miktar karsililgnda universitede de okuyacagim... artilar yerine sadece eksileri gormeye sartlanmis bir beyin ile tabii ki ne vatanini ne devletini seversin.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 e hocam iyi de ben de sana oyle birsey yok diyen 50 kisi gosteririm, nedir yani?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: wanderer1985, 02 September 2003 21:26 tarihinde demiş ki: nasil yok ya? ben gidip devlet hastanesinde pasalar gibi muayane oluyorum. devletin yaptirdigi metroyu kullaniyorum, o parklarda geziyorum. sagolsun devlet en guzide okullarinda 11 yil okuttu. cuzi bir miktar karsililgnda universitede de okuyacagim... artilar yerine sadece eksileri gormeye sartlanmis bir beyin ile tabii ki ne vatanini ne devletini seversin.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning nasi pasalar gibi muayene oluyosun devlet hastanesinde ? babanin 30 yil calisarak edindigi saglik karnesiyle mi ? ya da para odeyerek mi ? zaten verigin vergiyle sana o hizmetin ucretsiz yapilmasi gerekirken ? devletin yaptirdigi metroyu kullaniyorsun. onun icin essek gibi vergi verdigin yetmiyormus gibi bir de serbest piyasayla ayni oranda para oduyorsun oraya. bu nasi devlet hizmeti. benim paramla bana yatirim getir, daha fazla para al. nasi pasa gibi muayene oldun hangi hastanede bi de onu anlat. burda devlet hastanesine dusen geberiyor. tip fakultesi hastanesine giden daha uzun yasiyor. maymun ediyorlar adami surunduruyorlar. cuzi bi miktar karsiliginda unide okuyacagim diyosun. ingilizce ve iyi egitim veren bi universiteye giriverdin mi 500 milyondan az donem harci vericen mi bak bakalim. ondan sonra kitap parasi cikacak, kitaplar pahali olacak okulun doner sermayeden getirttigi kitapliktan alican, fotokopi parasi ders notu parasi derken paran nasi gidicek hayretten hayrete dusuceksin. parki bahceyi yapmis devlet. parki bahceyi belediyeler yapiyor. bu ulkede en az vergi veren kisi kazandiginin yuzde 52 isini vergi verirken, bu yetmiyor, birde cevre temizlik vergisi toplaniyor belediyelere. o parayla yapiliyor bunlar. bu kadar para ile ulkenin her tarafi orman olmasi lazim. o kadar parayi bana ver sen, bak ben sana nasi park yapiyorum nasi hizmet getiriyorum. sonra da bi trafik cevirmesinde senden once 100 tane fici gibi icmis sarhosa uflettirilmis alkol olcme cihazinin filtresi degistirilmeden sana da ayni sekilde uflettirsinler de sonra yesilayci adama bi alkollu arac kullanma cezasi kessinler, `ama memur bey` demeye kalktiginda da komserin sana yaptigi muameleyi gor, ondan sonra boyle konusabilcek misin bakalim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: wanderer1985, 02 September 2003 21:27 tarihinde demiş ki: e hocam iyi de ben de sana oyle birsey yok diyen 50 kisi gosteririm, nedir yani?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning goster kardesim. oyle bir sey yok diyenlerin `vatan hizmetlerini` nerde yaptiklarini da sor. soyle bi marmara, izmir, antalya harici bi yere atan da bak nasi dayakla is yurutme yayginlasmis gor. boyle askere gitmeden biz de senin gibi diyoduk soyle boyle diyenlere. gitmeden gorulmez bilinmez. bi tabipin habercisi olup da 3 saat icerisinde 256 bardak cay tasiyip bosalt da adamin masasina, ya da seni gunde sadece 30 dakika yemek arasi vererek, aksam da sadece 4 saat uyku uyutturarak - onun da arasina 2 saat sogukta nobet girer - 19.5 saat insaatta calistirsinlar da fikrin nasi degiscek bak. ha butun bunlar yasak haaaa. tskda istikham birlgiinde olmayan adam insaatta calistirilamaz haaa. dayak kesinlikle yok haaa. er erbasin 8 saat uykusu kesinlikle engellenemez haaa. mevzuatta ve emirlerde aynen boyle. ama bunlarin nasil yaygin bicimde cignendigini gorunce sasiracaksin.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 yazimin son cumlesini oku bi daha kardes. bir de hic yurt disina ciktin mi? ciktiysan kac ulke gezdin? orada metro sistemleri nasil calisiyor haberin var mi? devlet para almadan nasil hizmet getirecek anlayamadim? tabii ki senden benden aldigi paralarla hizmet verecek, uzaydan para summonlama gibi bi olayimiz yok ne yazik ki. nerede maymun olmusun? tamam dunyanin en asmis yeri degiller ama, hastayken adam ettiler beni, sonuc itibariyle memnunum hem devlet hastanelerinden hem universite hastanelerinden. verecegim harc 295 milyon, sekil 1a da goruldugu gibi 500 milyondan dusuk. ayrica bu bi "skime yaramaz devlet" bana ayda 350 milyon burs veriyor. uluslararasi organizasyonlarda turkiyeyi temsil ettim diye su ana kadar 3000$-4000$ para aldim ben devletten. kardes belediyeler devlet orgutlenmesinin bir parcasidir. o parklari yapabilmek icin kaynak lazim degil mi kardes? altin yumurtlayan tavugumuz olmadigi icin vergiyle yapiyoruz ne yazik ki bunlari. en son dedigin sey olursa uzulurum tabii ama asla senin gibi cikar bunun gibi 3-5 uc ornek verip devletime sovmem merak etme. ben devletin duzenindeki aksakliklara ve yanlislara uzulurum, bunlarin duzeltilmesine elimden geldigince yardimci olurum. hem bos konusup hem elimi tasin altina sokmamazlik yapmam en azindan.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 tabii ki asker hayati sivil hayata gore zor olacaktir. ama kusra bakma ama senin gibi sadece eksileri goz onune alan birinin soylediklerini referans almaktansa 50 kisinin dediklerini referans alirim.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: wanderer1985, 02 September 2003 21:48 tarihinde demiş ki: yazimin son cumlesini oku bi daha kardes. bir de hic yurt disina ciktin mi? ciktiysan kac ulke gezdin? orada metro sistemleri nasil calisiyor haberin var mi? arkadasim cikmama gerek yok ki ? burada alanyada bir almanin bacagi kiriliyor, alman devleti adami almak icin antalyadan alanyaya helikopter ucurup aliyor, adami ucakla almanyaya tedaviye goturuyor. burada senin bashekimin bile devlet icin gittigi bir yerde ucaga binemiyor. butun bunlar da hastanin normal saglik sigortasiyla oluyor. demek ki oluyormus. said: devlet para almadan nasil hizmet getirecek anlayamadim? tabii ki senden benden aldigi paralarla hizmet verecek, uzaydan para summonlama gibi bi olayimiz yok ne yazik ki. devlet para aliyor, hem de cok fazla aliyor. bu kadar vergi bir avrupa ulkesinde alinsa, basina senin usak dikerler islerini gormesi icin. bak ne dedim, en az vergi veren gelirinin yuzde 52 sini vergi olarak veriyor. bunun icinde emlak, cop, tasit vergisi yok. devletin zaten kendi misyonu olarak yapmasi gereken tapu gibi hizmetlerde nasil oluyor, nasil bir hizmet veriliyorsa nasi bir maliyet olusup da istenebiliyorsa istenen 20 milyon `doner sermaye` ve yuzde 3 `tapu harc bedeli` - 15 milyarlik evde 450 milyona tekabul eder - yok. daha sayiyim mi ? said: nerede maymun olmusun? tamam dunyanin en asmis yeri degiller ama, hastayken adam ettiler beni, sonuc itibariyle memnunum hem devlet hastanelerinden hem universite hastanelerinden. gel burada tip fakultesi hastanesinin kardiyoloji ve onkoloji birimlerine goturiyim seni, orda derbeder edilip olumu bekleyen hastalari gor. orada tarumar olup olen akrabalarimi hic saymadan. gel bi devlet hastanesine gidelim burda, ayakta duramayan yaslilara nasil 30 kisilik siralarin bekletildigini gor. acil servise bi gir, bicagi bi tarafina yemis kan revan icinde adamin nasil sedyede bekledigini, gorevlilerin de hic bir sey yokmus gibi kendi isini yaptigini ya da adama kendini gidip kayit ettirmesi icin adama sira kagidi verip vezneye yolladigini gor. said: verecegim harc 295 milyon, sekil 1a da goruldugu gibi 500 milyondan dusuk. ayrica bu bi "skime yaramaz devlet" bana ayda 350 milyon burs veriyor. o zkine yaramaz devlet o bursu sana bedava mi veriyor ? karsiliksiz oyle mi ? git bakalim bir ingilizce okulun ingilizce bolumune ne kadar harc istiycekler senden. git mesela odtuye. said: uluslararasi organizasyonlarda turkiyeyi temsil ettim diye su ana kadar 3000$-4000$ para aldim ben devletten. senin gibi kac adam daha aldi bi bol bakalim turkiye nufusuna. bagkur emekli maasi kuyrugunda bekleyen amcalara anlat onu 30 yil hizmet verdikten sonra emekli olmus. said: kardes belediyeler devlet orgutlenmesinin bir parcasidir. o parklari yapabilmek icin kaynak lazim degil mi kardes? altin yumurtlayan tavugumuz olmadigi icin vergiyle yapiyoruz ne yazik ki bunlari. roma imparatorlugunu imar edebilecek kadar kaynak vergi olarak aliniyor. daha ne para gereginden bahsediyosun. said: en son dedigin sey olursa uzulurum tabii ama asla senin gibi cikar bunun gibi 3-5 uc ornek verip devletime sovmem merak etme. 3-5 ornek senin basina gelir. beraber askerlik yaptigin diger 300 insanin basina da 3 er 5 er ornek gelince senin de agzin bozulur, onlarin da agzi bozulur. burada soylediklerimden daha beter seyler de gordum. hic acmayacagim konuyu. said: ben devletin duzenindeki aksakliklara ve yanlislara uzulurum, bunlarin duzeltilmesine elimden geldigince yardimci olurum. hem bos konusup hem elimi tasin altina sokmamazlik yapmam en azindan.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning yardimci olamazsin. yardimci ettirmezler. bu gune kadar kimseye ettirmediler. elini tasin altina sokarsan tasla ezerler.sesin cok cikarsa tepene vuruverirler. cok oten horozu keserler. burasi boyle. cik yarin bakalim orda burda yuksek sesle bi konus vergiler cok fazla vergiler dusurulsun de. bi hafta oyle gez bakalim bi karakolu ziyaret ettiricekler mi sana ettirmiycekler mi. bu ulkede 1950 yilindan bu gune ilk defa koklu bazi degisiklikler oluyor henuz.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 ya git allahini seversen. basta "hic bi skim yapmiyo devlet" havalarindaydin, simdide "cok aliyo az yapio" havalarindasin. biraz daha ustune gitsem kimbilir ne olucak. yaptirmazlarmis. gor bakalim neler oluyo 15 yila.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 ben hic bir sey yapmiyo havalarindaydim, hala da o havalardayim. taa ilk mesajdan alinan ve verilenin dengesini vurguladim. BU KADAR COK verirken aldigim seyler, aynen vatan kavramini bu modern dunya standartlarinda `yemek, su, cati` olarak tanimlamaya girer. ben ilk mesajimda bunun artik gecerli olamayacagini soyledim. ha yemek su da cati bile parayla o var bi de. bu senin bakkala 10 milyar verip adamin sana bi sakiz vermesine benziyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 said: wanderer1985, 02 September 2003 21:50 tarihinde demiş ki: tabii ki asker hayati sivil hayata gore zor olacaktir. ama kusra bakma ama senin gibi sadece eksileri goz onune alan birinin soylediklerini referans almaktansa 50 kisinin dediklerini referans alirim.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning asker hayati sivil hayata gore zor degil. asker hayati sivil hayatla tamamen `irrelevant` - ozellikle yabanci kelime kullandim iyice vurgulamak icin -. aynen dedikleri gibi orasi bambaska bir dunya. aynen bizim orada bir yuzbasinin bir sivile dedigi gibi. `kardesim, bunu yapicaksan su tellerin disina cik yap oyle gel, burasi baska bir turkiye`. 50 kisi gosterme bana. ben sana 8000 ler, 1800 ler gosterebilirim. yuksek ogrenim gormek, o sekilde askere gitmek kotu muamele sansini yuzde 50 azaltir. ortadan kaldirmaz. keyif verici yerlerde askerlik yapan on binlerce insan var. fakat dikkatini cekerim silah altinda en az 400 bin muvazzaf olmayan insan var. iste bu 400 binler senin dedigin kesimin disinda kaliyor. bu gun burada boyle demek kolay. askere bir git, ilk bir ay sonraki ilk izninde, gecende, mesai sonranda, ya da artik her neyinde olursa o zaman bi mesaj at.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
DoGMeaT Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 bence ülkemizin durumu ortada,ve eleştirmek lazım evet,ama çok eleştiri bizi yada ülkeyi bir yere getirmeyecek,türkiye zengin yada orta halli bir ülke değil,dağlar gibi borcuda var,son-10 yıl bizim için çok karanlık oldu,naapalım,ayak udurmalıyız, askerlik konusunda,evet askerlik zordur,ve hayatının hiç bir evresine benzemez,karşılaştıramassın,256 bardak çayıda taşsın,4 saat uykuya şükredip soğukta uyumamaya çalışırsın,elinden başka birşey gelmez,dayak yemek yada yememek sana bağlı,tabi birazda komutanına ve nerde görev yaptığına[hline]less talk,more glock! infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki: yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 abi askerliği savunan insan gördüm ya artık ölsem de gam yemem.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 mecburi askerliğe ve dahası bunun gelenek diye yutturulmasına karşıyım mesela ben, devletin de çok alıp az iş yaptığı düşüncesindeyim. hatta hiç yapmıyor da denebilir belki, unity ile aynı fikirdeyim burada wanderer kusura bakma.. ;) devlet gelip geçer ama vatan baki kalır, kalmasını da vatandaşların fedakarlıklarına borçludur. birileri yapmasayı bu fedakarlıkları ne türkiye, ne türkçe, ne islam ne de bize ait başka birşeyimiz olacaktı bugün. fransızca/ingilizce konuşan, sınırları cetvelle çizilmiş, bayrağını bir tasarımcının çizdiği, iç savaşla kendini yiyip bitiren (liste uzar gider) ülkeler kervanında olacaktık büyük ihtimalle.. o yüzden dünyada en son iseyeceğim şey zorunda kalmak da olsa, vatanım için elimden geleni yaparım gerektiğinde. gözü kapalı ölüme gider miyim onu bilemem ama zaten patton'ın dediği gibi vatan için 'ölmek' marifet değildir ki.. ;) teori bir kenara işleyişine bakacak olursak, öte taraftan askere daha gitmeden nasıl çarrpıklıkların olduğunu görmeye başladım. hemofili hastasıyım ve fiziksel sağlık sorunlarım var, askeri eğitim görmem imkansız. askere gidebileceğimi de sanmıyorum. ama adamlar benim durumudakileri dinlemeden alıyorlarmış, annem anlatıyordu dün. nasıl halledeceğiz bilemiyorum ama askere alınırsam (mevcut sıkıntılarım nedeniyle birisinin yardımı gerekiyor bazen mesela merdiven çıkarken filan) sakat kalabilirim rahatlıkla, devlet de çalışarak ona kazandıracağım vergiyi havaya savurup beni tedavi ettirmek için eşek yüküyle para harcar.. yine de "devlet iplenmeyebilir ama vatan iplenir" diyorum..[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 oyle. hemofiliyi birak, adam resmen topalliyor sakat. almislar askere nasi oluyosa. adam kosamiyo yuruyemiyo. sonra curuk verip yolladilar. adamin gozler 9 bilmem kac numara gozlukler GERCEKTEN kul tablasi gibi, hic bisi gormuyor ama, adam askerde. askere almada kural sudur : "nefes aliyorsan sana askerlik yaptiririz"[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 tamam da hemofili dediğin de bir ayağını burktun mu sakat kalırsın hemen istirahat, buz ve ilaç tedavisi yapılmazsa. topal da olunuyor kör de, yani upgrade imkanı mevcut.. :-p neyse fazla bulaşmayalım bu işlere de mod kardeşlerin vaktini almayalım yok yere..:)[hline]"I love the Hong Kong style of action movies, but that only looks good for small guys. The reason why the whole style was developed over there was because those guys were very puny guys ... they had to learn a technique that small people can do that are as effective as the big guy's strength. So that's where the martial arts came from."
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2003 biliyorum abi. ama dedigim adam zaten topal. yani dusmesi musmesi olmus da gelmis, direk almislar iceri.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 abarti insanisin be unity ne diyim iskence ediyolar de bi de. hatta adam da olduruyolardir orda di mi? 400 binler senin gibi sovuyo olucak da o kurum hala ayakta olucak? burasi da zaten diktatorya altinda yonetiliyodu galiba?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 said: wanderer1985, 03 September 2003 10:22 tarihinde demiş ki: abarti insanisin be unity ne diyim iskence ediyolar de bi de. lv.kd.cvs. o.b. nin doguda gorev yaparken yasadigi anilardan bana anlattiklarini buraya yazamam. said: burasi da zaten diktatorya altinda yonetiliyodu galiba?[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning burasi degil.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 wanderer askere giden kaç kişi tanıyosun? bi tanıdığım geçen ay geldi (çocukluğumdan tanırım). adam "doğru düzgün askerlik yapmadım ki, araba kullanmayı biliyorum diye şoför olarak kullandılar beni" dedi. dayak yememiş, o ayrı konu, ama askerliğini muğlada yaptı.[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
wanderer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 tonla adam taniyorum hic birinden unity nin yorumlarini da almadim.[hline]W.A.N.D.E.R.E.R.: Wireless Artificial Neohuman Designed for Efficient Repair and Efficient Reasoning
unity100 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 3, 2003 tonla 17 yillik arkadasimla beraber ayni zamanlarda askere gittik, ben de hicbirinden senin one surdugun seyi savunan gormedim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Şimcik askerlik konusunda ufak çapta bir otorite olduğumu iddia edebilirim (malum rütbemiz er ondan ufak çapta otoriteyiz) Askerlikte dayak yok, angarya yok diyenlere özür diliyorum ama kıçımla gülerim (bakınız şekil bir a kıçım yarıla yarıla gülmekte) Örnek gece devriyesinde araçtan emir gelmeden indiği için bir arkadaşımız karakolun bütün odalarını dolaşmak zorunda kaldı ki kendisi bu dolaşma işlemi sırasında sürekli devriye komutanı ile yakın temastaydı. Daha sonra beş kişi koşuda geri kaldık diye diğer dördü dayak yedi bir ben yemedim (askerde kayırma yok diyenlere duyurulur). Bunun sebebi daha önce aynı astsubay bir kısa döneme vurunca adamı şikayet etmedik yer bırakmamış illallah dedirtmiş... Askerlik nedir sorusunun en güzel cevabı askerin tanımında yatmaktadır. Asker bot ile kep arasına sıkışmış, ortasından palaskayla büzülmüş, her işe koşturulan beleş ameledir. Ben sabahlara kadar nöbetçi astsubay ve saz arkadaşlarına çay servisi yaptığımı, adamın canı istedi diye sabah 4:00'da ahçıyı uynadırıp onlara yemek hazırlattığımı bilirim. Daha bu tür örnekleri çoğaltmak mümkün ama bence bunlarda yeterli sanırım.[hline] I get knocked down But I get up again You're never going to keep me down YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 Mesaj tarihi: Eylül 5, 2003 bizde bunu diyorduk unity ile ve wandererin askerliği metheden arkadaşlarının askerliklerini nerede yaptıklarını da merak ediyorum :) abi düzenli orduya osmanlı 1400lerde geçmiş yıl 2003 biz hala milisleyiz ya var mı böle bişi[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım!
Öne çıkan mesajlar