Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Su olmadan hap yutmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
efenim günde 6 tane hap kullanan bir bünyeyim. genelde cebimde oluyo haplar da hep su bulunmuyo malesef. ben de arada böyle kasarak yutuyorum hapı. tabi ağzımda eriyo birazı iğrenç bi tat ama olsun :) günün sorusu: bişey olur mu? böyle biz küçükkene geyikler vardı adamın biri susuz aspirin yutmuş sonra aspirin adamın midesine yapışmış yakmış eritmiş delmiş öeh diye. o kadar beklemiyorum da başka bi zararı var mı
Mesaj tarihi:
neye dayanarak birşey olmaz ddn?

merak ettim...

evet olr,bazı hapların ağzında erimemesi lzm,içindeki bazı maddelerden dolayı ,ayrıca en az 1 bardak suyla içmelisin en azndan 2 hapını ,çnkü midene aşırı derecede zararı olacaktır bu şekilde ilaç içmenin..

bunuda geçtim 6 tane hap kullanıyorsan ki isimlerini bilmiyorm,ama karaciğerine ve böbreklerine mutlaka ama mutlaka dokunacaktır!bunun içinde enginar yemelisin haftada en az 2 kez,inanılmaz bir sebzedir bu konuda,karaciğerini yenilemesi ve temizlemesi konusunda cidden her ilaçtan üstündür..

son olrk 6 hap ddn,böbreklerinden geri emilimi oluyor o ilaçlarn içindeki bazı maddeler,bu geri emilim sırasında su lzm,suyla beraber uzaklaştırılması lzm,bunun içnde bolca su tüketmelisin.
Mesaj tarihi:
hap içmek için su lazım değil de haptan sonra su iç hapın mideden sonraki aşamalarında su lazım emilim olsun uzaklaşma olsun. Ama içerkene boğazını yırtabilir :)
Mesaj tarihi:
yabancı filmlerde filan elemanlar hep susuz yutuyorlar hapları hatta kutusundan çıkartmaya bile üşeniyorlar kolayı dikermiş gibi hapların olduğu kutuyu dikiyorlar nasıl beceriyorlarsa artık :P
Mesaj tarihi:
Bence içme.Ben susuz içmeye kalktığımda boğuluyordum bir kere boğazımda kaldıydı.Ayrıca meyve suyuyla içmenide önermiyorum ( kendim sıkmıştım ekşiymiş biraz ) dilin büzüşüyor yutamıyorsun hapı fantastik bir durum oluşuyor :P
Mesaj tarihi:
ahaha aynı ben wlla ya vitamin alıyorm bnde 2tane genelde kutudan çıkarmaya üşeniyorm dikiyorm kafaya bazen 2-3 tane geliyo ama :D tavsiye ederim

said:
hatta kutusundan çıkartmaya bile üşeniyorlar kolayı dikermiş gibi hapların olduğu kutuyu dikiyorlar nasıl beceriyorlarsa artık :P
Mesaj tarihi:
Doktor ''hiçbirşey olmaz'' dediyse eğer ''hiçbirşey olmaz''.

Paticikte kim çıkıp ta şimdi sana zararı olur diyebilirki?

Doktora inanmıyosun da paticikteki muhalefete mi inanıyosun :)

Alem insanlar yahu
Mesaj tarihi:
bir arkadaşım anlattı... arkadaşı da susuz içiyormuş hapın biri boğazına yapışmış , çocuk farketmemiş .. ve boğazı iltahaplanmış... 1 hafta sıvılarla beslenmiş... diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum
Mesaj tarihi:
@Marveloth
Nasıl paticikten biri diye bir genelleme yapabilirsin ki ,bunu çok merak ettm...Hemde genel muhalefet diye bir genelleme,ilgnç,biz ynlş birşey söylemiyoruz snçta..

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 03:55 tarihinde, Seperate tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...