Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasi Diye Diye Geldiğimiz Nokta

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türkiye keskin bir viraja doğru ilerliyor. Kurtulmak için ya Kemalist Devrim rotasına geri dönecek ya da uçurumdan aşağı yuvarlanacak. E hiç bir millet kendini ölüme bile bile atmaz, eninde sonunda bu ilkelliklerden kurtulacağız. Tek üzücü olan o noktaya kadar çekilecek acılar.
Mesaj tarihi:
İnsanların dini inançları bunlar. Ben seçmene göre ayrılmasını doğru bulmuyorum. Ayrıca demokrasi bu işte. Farklı görüşlerin bulunması.

Politize ederek bunu kutuplaştırmanın da gereği olduğunu zannetmiyorum ya neyse...
Mesaj tarihi:
2. soru hariç diğerleri epey saçma olmuş.

1.Evreni anlamak için 2 si de gerekli kanımca.Bilimin açıklayamadığı şeyleri din de bulabiliyoruz.Din dogmalardan oluşur inanıp inanmamak sana kalmış.Bilim ise somut şeylerden bahseder.Bu açıdan birinin diğerinden daha önemli olması diye bir şey olamaz.elma armut misali ;)

3.Oruç tutan kapansın diyecek.tutmayan kapanmasın diyecek ne var bunda?bu sorunun cevabı ile nereye varabiliriz?

4.Kadının kapanması dinde var olan bir şey.Mayo giymenin günah olup olmamasını din alimlerine sormak daha mantıklı olmazmı?
Mesaj tarihi:
said:
3.Oruç tutan kapansın diyecek.tutmayan kapanmasın diyecek ne var bunda?bu sorunun cevabı ile nereye varabiliriz?

Bende oruç tutyorum kapanmasına karşıyım. Tutmayan var kapanmasını istemek bağnazlıktır.

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 11:45 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 11:48 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
hayır din kitaplarını çıkarıp yerine felsefe koy mesela, ben cevap vermekte zorlanırım o soruya. 'anlayabilmek' diyorsun. bu da "neden" sorusunu gerektirir. bilim ise "neden" sorusuna cevap vermez doğası gereği, amacı o değildir zaten.

argüman geliştirmeyeceğim tek tek bikini mi türban mı ultra gereksiz düşünceler zaten ama fazla dikkate almak zaten anlamsız yukarıda verdiğim bir örnekteki gibi. bush'a oy verenler saftorik diye seçimi iptal etmiyorlar sonuçta, burada bir kesim ise dövünüyor oyları sayılmasın dercesine.
Mesaj tarihi:
bilim neden sorusuna cevap vermez?
neden sorusuna dogru cevabı bulmak septik olmayı gerektirir, dogmatik degil. bunu da bilim yapar, karıstırmayın lutfen. herseye allahın isi demek cevap vermek olmuyor yani.

kaldı ki amerikanın sosyal yapısıyla turkiyeyininkini karsılastırmak nasıl bir sacmalıktır.

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 11:50 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Her ne kadar bu anketin fake oldugunu dusunsemde boyle oldugunu dusunen cok insan vardir..

Sam burda oy veren insanlarin cahil cart olmalari degil asil beni uzen bu insanlarin Turkiyede cogunlukta olmasi bu onlarin sucu degil (bilincli sekilde egitimsizligi secenler disinda) ulkenin devletin sucu..

Ve bunu kullanan adamlarin sanki cok muthis isler yapiyorlarmis gibi midesizce bunlari savunmalari kose yazarinin dedigi gibi "1 kilo nohuta oy verdiler islatip yiyecek sulari yok"
Mesaj tarihi:
delirium, felsefe demişim orada. felsefe ne zaman dogmatik oldu?

valla gellidus bana da pek inandırıcı gelmedi, sahte demeyeceğim ama isabetsiz olabilir.

amerika'nın sosyal yapısının kıyaslandığı filan yok, oranın eğitim seviyesi türkiye'den daha yüksek diyebilir miyiz? e o adamların bile yarısı evrime inanmıyor, ki okulda okutulan bilgi bunlar.

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 11:53 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@delirium:Bilim neden sorusunu sormaz evet.misal,böcekler niye var kuşlar niye var diye sormaz.onları inceler sınıfandırır mesela vs.. bunun gibi örnekleri her bilim dalına uyarlayabiliriz..
Mesaj tarihi:
soran bilim dalları var sınıflandıran bilim dalları var, karıstırmayın. henuz adam akıllı bir cevabının olmaması bilimin henuz herseye cevap verebilecek konumda olmamasındandır. verebilseydi zaten ilahi dinler populariteden duser felsefi dinler secilmeye baslanırdı huzura erismek adına.

kaldı ki olay egitim seviyesi degil mentalite konusu, kimse cıkıp birbirini kilise onunde bıcaklamıyor neden ayine gelmedin lan diye. ya da soyle mi boyle mi dua edilcek hangi dilde diye tartısmıyorlar, isteyen kilise korosu kuruyor davul gitar onlarla sarkı seklinde dua ediyor. isteyen de kendi tapınagını kuruyor bilmemne dini diye onunde garip kıyafetler icinde palayla adam geziyor falan. hristiyan dunyasının olayı bu cunku dinleri uzunca bir surec icinde degisti ve kisi ozgurluklerinin kısıtlanmasının ne boktan bir ortam yarattıgını karanlık caglarda gorduler. egitim seviyesiyle ilgili bir sey degil yani.
Mesaj tarihi:
generic bir akp bashing topiki açsak, akp yi kötülemek isteyenler o templateyi kullansa

böylece hem biz daha rahat okuruz, hem de akp ye kaka demek isteyenler daha rahat topik yaratır.

ne dersiniz?
  • Yeni Oluştur...