Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

savunma sporları hakkında yardım

ArchangelTanwen

Öne çıkan mesajlar

1-hapkido nedir?
2-aikido nedir?
3-aralarındaki farklar nedir?
4- yoksa hepsi yalan direk kung fu mu?
5- adana içi bunlardan birinin bildiğiniz dojosu varsa yazarmısınız?
6-hızlı ama zayıf bir yapıdayım çevik sayılırım ancak bir defa isabetli bir darbe alsam 2.80 uzanırım :) hangisi uygun üşer bana?
7-amacım dövmekten çok karşımdakini maymun etmek tüm saldırısını savuşturmak eh tabi arada denk gelirse ikide vurmak :D
8-şimdiden teşekkürler
Sosyal ağlarda paylaş

1-hapkido nedir?

bilmiyorum

2-aikido nedir?

ai - uyum ki - enerji do - yol,yordam. aikido 1900ün ilk çeyreğinde Morihei Ueshiba Sensei tarafında eski japon savaş sanatlarından derlenerek yeni bi kategori olarak ortaya çıkmıştır. Aikido spor değildir. Aikidonun müsabakası da olmaz. Aikido bi yoldur. bu yolda hiç bir zaman en üst mertebeye ulaşılmaz. Aikido'da temelden öğrendiğiniz nerdeyse bütün hareketler savunma üzerinedir. Aikido ezberi değil yaratıcılığı öğretir. Kısaca öyle kolay bişey değildir ama no pain no gain yani.

3-aralarındaki farklar nedir?

tam bilmiyorum ama hapkidonun biraz daha fason olduğunu biliyorum. felsefesi olmadığını biliyorum en azından

4- yoksa hepsi yalan direk kung fu mu?

bruş li abime saygımdan bu soruya cevap vermiyorum

5- adana içi bunlardan birinin bildiğiniz dojosu varsa yazarmısınız?

adanada yok. ankarada bilirim

6-hızlı ama zayıf bir yapıdayım çevik sayılırım ancak bir defa isabetli bir darbe alsam 2.80 uzanırım :) hangisi uygun üşer bana?

o zaman kungfu uygun düşmez. bizim hoca 1.65 ama bi videosunu gösterdi bize amerikada zencinin biriyle çalışma yaparkan sadece adamın bileğinde tutarak çiftetelli oynattı adama. zenci diyorum anla artık

7-amacım dövmekten çok karşımdakini maymun etmek tüm saldırısını savuşturmak eh tabi arada denk gelirse ikide vurmak :D

o zaman sizi böyle alaım AİKİDO

8-şimdiden teşekkürler

bişey değil

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 23:26 tarihinde, fede tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aikido yu spor olarak yapmak istiyorsan yap ama sokakta işine yaramaz dostum ve evet hepsi yalan direk wing tsun:D wing tsunda savunma saldırısı dediğimiz olay var yani bi yandan atağı teknikle savustururken bir yandan yumruk atıyorsun, aynı zamanda kullandığın teknik de blok seklinde değil rakibin kaslarına zarar vermeye yönelik

hapkido da kesin aikidoyla yogayı falan birleştirmişlerdir

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 12:39 tarihinde, Othranx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hapkido koreli bi dövüş sporu. jujitsu ve aikido ile karışık vuruşları filan da bolca barındıran saçma sapan bişi.

aikido iyidir. temeldir. ama 4-5 yıldan daha az bir süre ilgileneceksen tavsiye etmem. uzun süre devam edeceksen iyi.

senin için wt de uygun değil, zira wt ve benzerlerinde geri hamle yoktur. yana ve ileri hamleler vardır. sıfır darbe, sıfır kontak diyosan, işte aikido uygun olabilir. dediim gibi çok çalışman lazım. veya mace alacan, hepsinden daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

aga aikido sucks.gittim biliyorum.adam gibi reflekslerinin gelişmesi için 8 senelik siyah kuşak olmak zorundasın.yani bi arkadaşına bak bugün ne oğrendim die gosteremessin dalga geçer.aha yoo oyle saldırmam boyle fivuit hop fake ŞLAP die tokadı yersin yani.8 senede aikido kasar zor spor.kick box yap yapıcaksan veya karate.dayağı yersin ama kodun mu da Allah'ı şaşar adamın ok thnx
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Karate ye başlamayı düşünüyorum,
işten sonra stress atma bide vücud biraz toparlasın az insana benzeyeyim diye aranıyordum bişiler, dans falan yapıcaktım ama arkadaş gel olm yeni tekkeni oynayalım dedi.
Haliyle jin ve kazuyanın gazına gelip karate yapalım nan dedik o başladı hatta.

Vücuta faydası olur değil mi?
Karateden sonra o sopalı muabbete geçmek istiyorum
kılıç veriolar mı onda :p

kungfu ile farkı tam olarak nedir? estetik açısından daha çok
ninjutsu nasıldır? denemiş olan var mı?

abuk subuk burun kırma dayak yeme istemiyorum,
tamam antrenman falan olurda kaş göz yarmaz dimi bu herifler?
Sosyal ağlarda paylaş

uygulamayı hedeflere yapmak istiyorsan tae kwon do önerebilirim.kondisyon olarak baya iyi çalışıyoruz,yeni gelenlerin üzerine hareketler uygulanmıyor,sarı-yeşil yada yeşil kuşaklar antremandan sonra 30 dk kadar uygulama yapıyor ama koruyucularla.
ama karateyi sorarsan bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

amacın sanırım vücudunu fit tutmak zinde kalmak ve stres atmak.karate de gider tekvando da gider sana.ama hamsan 2sinde de bikaç hafta bacak omuz karın bölgelerinde ağrılar hissediceksin biraz.
sanırım karate yapan bi pati vardı,lexius olması lazım karate hakkında ona danışabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...