Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Dinlerin amacı, doğru yolu ve tapılması, inanılması gerekeni göstermek değil miydi? O zaman doğru yolu bulup, o yoldan ayrılmadıktan sonra kişinin ayrıca dine inanmasına da gerek var mıdır? Sadece Allah'a inanmak yeterli değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Din kitaplarıyla yol gosteriyo işte.Sen eğer hırsız/katil/esrarkeş bi ailenin, çevrenin içinde yetişmiş bi insan olsaydın bunların kötü olduğunun farkına varamazdın.Burdada kitaplar devreye giriyo.Neyin doğru neyin yanlış oldugunu ayırt edemeyeceği bi duruma gelirse insan yol gosterici oluyo.(Sabah sabahta yani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Degildir, o zaman AKP 47% oy alamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 E tamam işte onu diyorum öğrendikten sonra gerek var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 peki doğru yolu bulup o yoldan ayrılmadıkça diyorsun, doğru yolda olduğunu nereden bileceksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 dogru yol partiyi kapatti kanka, ak yoldayiz artik, bu sene 47%, bidaki sefere 90% hak yolundayiz allah izin verirse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 sonuçlanmaz bu topic. ayrıca yaratıcıya inanıp dinlere inanmayanlara deist deniyordu sanırım. ama dinleri inkar edenlerdi onlar galba. evet. gelin pagan olun arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 kingdom of heaven izlerken, şurayı çok sevmiştim: said: Hospitaller: I put no stock in religion. By the word religion I have seen the lunacy of fanatics of every denomination be called the will of god. I have seen too much religion in the eyes of too many murderers. Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves, and goodness. What god desires is here [points to head] Hospitaller: and here [points to heart] Hospitaller: and what you decide to do every day, you will be a good man - or not. budur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 @sae muhteşem replikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Her din aynı olguya, inancın merkezine (kimi dinlerde Tanrı'dır kimilerinde Tanrılardır) giden birer yoldur. Sen ister bu yollardan biriyle git, ister kendi kendine, çıktığın yer aynı olduğu için yeterlidir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Soruyu net anlayamadım.Senin doğru yoldan kastın nedir ? Çünkü doğru yol tabi ki bana göre; namaz kılmak en başta, ondan sonra da islamiyetin gerekliliklerini yerine getirmek.Bu anlamda doğru yolu bulduktan sonra benim dine inanmamam mümkün değil.Doğru yolu bulduktan sonra islamiyeti terkedemem.Çünkü onun kurallarına göre yaşamak lazım gelir.Bu arada doğru yol ilginç bir yaklaşım olmuş. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 yeterli midir değil midir kişinin kendi inancıdır bu. herkesinki kendine. önemli olan senin ne düşündüğün. burada bir kavram farkı var. dinlerin gerekliliği ayrı bir şey gerçekliği ayrı birşey. said: Deizm (tanrıcılık), 17'inci ve 18'inci yüzyılda İngiltere, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde belirginleşmiş dini bir felsefedir. Deistler genelde doğaüstü olayları (kehanet veyahutta mucizeler) ,yaradanın dinlerle olan bağını, kutsal metinleri ve ortaya çıkmış tüm dinleri reddederler. Bunun yerine; deistler doğru dini inanışların insan mantığında ve doğal Dünya'nın kanunlarında görmeyi tercih ederler. Bu doğrultuda da; varolan tek bir tanrının ya da üstün varlığı kabul ederler. burada deizm dinleri gereksiz görür diye birşey yok tabi ki. şahsi fikrim dinler gayet gereklidir zira yukarıda biri de söylemiş, birçok kişiyi yola sokmakta başarılı birşeydir din. zaten çıkış sebebi de budur bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Bence doğru yol, doğru ve iyi ahlaklı olmak gibi şeyler. Yani öğüdünü dersimi aldıktan sonra namaz kılmama, oruç tutmama gerek yok. İnancımı bu tür şeylerle kanıtlama ihtiyacı duymuyorum. Saeros'un yazdığı replikten dolayı geldim biraz da buraya. Filmden değil de, dinciyim, dine bağlıyım deyen insanların yaptığı sahte şeyler yüzünden dinimden soğudum. Orta Çağı yaşar olduk gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ben allaha inanmıyorum ama doğru yoldayım, az bi yağ koydum tavaya soğanlar pembeleşinceye kadar kavurdum sonra domatesleri falan koydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 dinlerin amacı insanların birbirini öldürmesini önlemekti. uzun vâdede hepsi başarısız oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 dinler sömürmek adına bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Bununla ilgili bir kitap var.Çok eskiden okumuştum.Arayıp bulursam, altını çizdiğim yerleri buraya yazıcam.Kitapda ana fikir şu; -Niye namaz kılmıyorsun ? -Evet kılmıyorum, ama ben iyi biriyim. -Neden kulluk vazifelerini yapmıyorsun? -Evet yapmıyorum ama allaha inanıyorum, elhamdülillah müslimanım. vs vs tarzında uzayıp gidiyor.Soruları ve cevapları çok güzel anlatıyor. Kitabı tekrar okuyunca daha sağlıklı bir cevap yazıcam ama; Allah'a inanıyosan, onun senden isteği olan namazıda kabul etmiş olmuyormusun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Hristiyan olsaydım hayır gerek kalmayacaktı. Bu coğrafyada doğduğum için kafadan Müslüman başlamış oldum hayata. Ben namaz kılınca Allah'a inanmış oluyorum. Diğer dinlerde yok bu olay onlar da Allah'a inandıklarını söylüyorlar namaz kılmadıkları için geçersiz mi sayılıyor inançları? Bana Allah'ın varlığını öğrettiği için teşekkür ediyorum bütün dinlere, ama bu kadar doğru yol aslında vicdandır bence. Kitabın ismini bana da söyleyebilirsen alır okurum hocam bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ben dinin sosyal gerekliliginden cok, benim için gerekliliğini sorguladim ve olmadigina karar verdim. yasadigimiz toplumda, kendi akliyla, dogru yolu bulacak ve cezalandirilma korkusu olmaksizin, kendisine koyulmus kurallar olmaksizin, dogruyu ve yanlisi ayirt edicek, abuse etmeyecek cok fazla insan yok. genelin bi kural topluluguna ihtiyaci var, din bunu karsiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: dinlerin amacı insanların birbirini öldürmesini önlemekti. biraz yüzelsel olmuş sanki he? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 dory noktayi koymus cevabi vermis o mesaji okusan alirsin cevabini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 bana dediysen dorye katılamdığımı söylemedim zaten ben dory +150000 zaten.çok yüzelsel bi yorum gördüm onu belirttim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 hayir tyraele dedim soruyu o sordu ya, cevapliyo sorusunu cok iyi bir sekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Cemil TOKPINAR - Sabah namazına nasıl kalkılır Konusu kesinlike sabah namazıyla alakalı değil.Senin takıldığın noktalara ışık tutabilecek, en azından değişik bir açıyla bakan bir kitap.Okunması hoş, tabirler güzel.Mutlaka oku arkadaşım.Benimsemessen zaten problem değil, kendınden daha emin devam edersin.İyi günler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 bu merak acaba evrimin hangi aşamasında ortaya çıktı bilmiyorum. yani insanın başlangıcını ve sonunu sorgulaması. heralde öncelikle başlangıç ve son kavramlarının meydana gelmesi ile bu merak oluştu. insan kendi ürettiği zaman kavramının bir ucuna başlangıç bir ucuna son dedikten sonra, kendi başlangıcını ve kendi sonunu aradı heralde. başladı düşünmeye, önce tanrı kavramını buldu. insanın gerçek diye tanımladığı şeylerin birileri ya da bir güç tarafından yapılmış olması lazımdı. çünkü insan kendisi öyle yapıyordu. üretiyordu, yaratıyordu. bu kavramı karşılaması için buldu tanrı kavramını. fakat çerçeve hala dardı. ilk önce her iş için bi tanrı tasarladılar. hava için bi tanrı, su için bi tanrı. çünkü kendisi iş bölümü yapıyordu. kendine benzetti. sonra baktılar insanlar kendi aralarında anlaşmazlıklara düşebiliyorlar. tanrılarında öyle olabileceğini düşündüler. ve herşeyin üstünde tek bir tanrı olması gerektiğini buldular. çünkü kendileri de öyleydi. krallar vardı, şahlar vardı. tek başına, kontrolü sağlayan. yani insan tanrıyı bulup oradan insana varmak yerine, kendi üzerinden tanrıyı bulmaya çalıştı. ta en başta çıkan başlangıç ve son kavramları bile insanın eseriydi. insanlar kendi evrenlerinin sadece kendi kuralları ile yönetilebileceğini düşünüyorlardı çünkü. halbuki hiçbiri aslında bu zaman kavramının ve tanrıya ulaşmak için kullanılan diğer tüm kavramların evren dışında geçersiz olabileceğini düşünmedi. hala da düşünmüyorlar. çünkü eğer öyle düşünürlerse asla sonuca ulaşamazlar. asla evreni algılayamazlar. ama bencil ve kendini kainatın en zeki canlısı sayan insan için bilememek, anlayamamak büyük ayıptı. herşeyi bilirdi insan. en yüce yaratılmış varlıktı. egosuna yenik düşen insan asla sistemin dışında başka bir sistem düşünmedi. hep kendini merkeze koydu, evreni anlamaya çalıştı. ve işte günümüzde anladığını zannediyor. evrenin yaratıcısı bir tanrı, nedeni belirsiz bir şekilde tanrıya ibadet, zor durumda sığınacak bir yaratıcı, tanrıdan geldiğine inanılan kitaplar, tanrının belirlediği elçiler, vs. halbuki tüm bu kitap, elçi, haber, ibadet gibi kavramların yaratıcısının insan olduğunu unutuyorlar. özetle sistemin içinden topladıkları verilerle sistemi anlamaya çalışıyorlar. (incompleteness theorem of gödel) bunun teorik olarak mümkün olabilmesi için sistem dahilindeki (kabaca evrendeki diyelim) tüm bilgilerin toplanması ve birbirleri arasındaki ilişkilerin belirlenmesi gerekir. ancak topla bilginin sınırı bilinmediğinden bu bilgi toplama işinin nerde sona ereceği hakkında bi bilgimiz olamaz. yani elimizdeki evren gerçekleri ve verileri ile evrenin kendisini anlamaya çalışmak gereksizdir. tanrının varlığını ya da yokluğunu sorgulamak da keza öyledir. o yüzden dinmiş allahmış hedeymiş bi kenara bırakıp, çayır çimende yuvarlanmak, baklava yemek, seks yapmak, play station oynamak vs. zevk verici eylemlerle uğraşmak lazım. hayat kısa, mutlu olmak gerekir (: ay bunu demeden de geçmeyelim: all religions are created by human, for human, to control human. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar