Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel Olm Sabancı Muc Muc Muc

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

ahahah, abi testler cok dert degil, 5 tane test var zaten... ilki basit nth term test, direk icerinin limitini alıyosun, 0 degilse divergent oluyor, 0sa div de olabilir, conv de... ratio test var sonra, a(n+1)/a(n) in mutlak deger icerisinde limitini alıyosun... limit 1den kucuk cıkarsa conv. 1 den buyuk cıkarsa div oluyo, 1 cıkarsa hic bisiy olmuyo, baska test denemen gerekiyor... comparison test var... baska bir seri ile karsılastırarak buluyorsun... mesela (n^2+1)/(n'4+2) var, direk en buyuk usse sahip terimleri sadelestirip neyle karsılastıracagını buluyosun, burada 1/n^2 oluyor... bu seri 1/n^2 den kucuk oldugu icin, ve 1/n^2 de conv. oldugu icin bu da otomatikman conv. oluyor... limit comparison var, onda da benzer bir seri buluyosun buradaki 1/n^2 gibi, ama onların orantısının limitini alıyosun, limit 0 dan farklı bir sey cıkarsa ya ikisi de conv. ediyor, ya ikisi de div. ediyor, birini bildigin icin ona gore digerini de soyluyosun... integral test var, bunu uygulaman icin serinin decreasing ve pozitif olması gerekiyor, seriyi integral seklinde yazıyosun (sonsuza gittigi icin, ust sınıra b falan diyip b sonsuza giderken limitini alıyosun, o sekilde de integral halinde yazdıgın da seriyle aynı sonuclanıyor, ya ikisi de conv. ya ikisi de div. integral i bulunca seri de boyledir diyosun... p series de var, icerisi 1/n^p ise, p>1 icin conv., p<=1 icin div. oluyor... bi de root test var da, onun ne oldugunu ben de bilmiyorum, asistanda yapmadı hic, bi tek anfide soylendi, gereksiz bir sey... limiy comparison da gereksiz bana gore...

hadi simdi biri bana error u anlatsın =)...

edit: alteranting series i unutmusum... serinin gorunusu (-1)^n çarpı herhangi bir a(n) gibiyse ilk olarak bunu deneyeceksin, cunku bu sekildeyse, a(n) pozitifse ve decreasingse, direk conv. oluyor...
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu arada, daha once hum204 alan varsa konser raporu odevini verdiler ilk kez, yalnız konser 26'sında aksam, deadline 28'i... bu rapor oyle 1 gunde yazılıcak bir sey mi ya ? tam olarak ne yazacagımızı da anlamadım zaten, konser hakkında somut bilgiler vermeyin dediler, dinlerken kendimi huzurlu hissettim falan mı yazıcam =) ?
Sosyal ağlarda paylaş

kfg said:
ya bu arada, daha once hum204 alan varsa konser raporu odevini verdiler ilk kez, yalnız konser 26'sında aksam, deadline 28'i... bu rapor oyle 1 gunde yazılıcak bir sey mi ya ? tam olarak ne yazacagımızı da anlamadım zaten, konser hakkında somut bilgiler vermeyin dediler, dinlerken kendimi huzurlu hissettim falan mı yazıcam =) ?

örnek raporları okudun mu? onları oku, böyle faha çok sende nasıl etkiler bıraktığını yazıcan işte. lyrical filan dicen sdf. ben de bilmiyorum naapıcağımı.

daha önce alan varsa güzel olur evet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...