asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 özel öğrenci diye seni proj102 ye kayıt yaparlar mı ehühe :) yapsınlar ya süper olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 uğur hoca ders masraflarını karşılarsa alırım hehe sdf kredi başına 300 milyon falan vermem yoksa d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 o kadar ucuz olsa sponsor bulurum dicem de diil be hocam :) başka bahara inşallah :P said: Lisans, Lisansüstü, IT,ITM,EMBA dersleri için özel öğrenci öğrenim ücreti (ders başına, dönemlik): 1.800 YTL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 ya o paraya alırsam alırsam uğur hocadan biyoinformatik dersi alırım. onu bile alır (alabilir) mıyım (miyim) bilmiyorum hehe gerçi uğur hoca zaman zaman kendiyle gönüllü çalışan insanların masraflarını karşılayabiliyor ama d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 o diilde * çok kolpa ya haha, harbisi,orjinali için * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 belli. ConfessKU said: # porschemania, 19, bayan 02:10 siyah porsche u olan s yurdunda kalan sarisin cocuk arabana hastayim benimle cikar misin? ama arabanla gezicez yoksa o burununla midemi bulandırıyorsun bu arada confessu'yu sevmiyorum. fakat confessu.com alan adı 23 Mart 2005'te alınmış iken confessku.com alan adı 27 Temmuz 2006'da alınmış. Kim kimden aldı acaba :P ps: oha confessu savunucusu mu oldum ben şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Ahahaah,işte ben de onu diyorum bi confessu'da bunları bulamazsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 hehe confessu daha duygusal sanırım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Penthesilea zahmet olmazsa ve rahatsız etmezse fresh notlarını ve fresh sonu GPA'ini yazabilir misiiin? Kendime bi örnek bulmam lazım :P :P bir de dün aşırı fizik stresi sonrası, can sıkıntısından "2. sınıfta ne alsam"ı yazdım. Ne kadar realist bi ders listesi olmuş? Bu kadar ders 2 dönemde alınabilir mi? Şunlar kesinlikle alınmamalı dediğiniz var mı? Yoksa çok mu aptalca bir liste? (CS Diploma Programı-Biyoinformatik düşünüyorum bu arada) CS201 - Introduction to Computing (Fall) - 3 Credit CS202 - Data Structures (Spring) - 3 Credit CS204 - Advanced Programming (Spring) - 3 Credit NS201 - Discovering Life (Fall) - 3 Credit NS207 - Organic Chemistry (Fall) - 4 Credit NS208 - General Biotechnology (Spring) - 3 Credit MATH201 - Linear Algebra (Fall) - 3 Credit MATH203 - Introduction to Probability & Statistics (Spring) - 3 Credit ENS210 - Computational Biology (Spring) - 3 Credit HUM204 - Major Works of Classical Music ya da HUM 205 - Major Works of the Cinema (Fall) - 3 Credit ECON204 - Microeconomics (Spring) - 3 Credit IR201 - International Relations Theory (Spring) - 3 Credit Toplam 37 Kredi, Fall 17 Kredi, Spring 20 Kredi Ders saatlerine bakmadım tabii ki, bir kısmı eminim çakışacaktır dolayısıyla değişmek zorunda kalacaktır. Neyse öyle bir fikir alma açısından şeettim ben. edit: bahar dönemi çok ağır olmuş kanımca :) edit2: sophomore ve sonrasında da freshman gibi 17 kredi hakkı var değil mi dönem başına? edit3: ağır olmuyor mu 17 kredi sophomore, junior ya da senior da? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 dönem başına 6 ders çok olabilir bence 5e indir. gerçi ordakilerin bir kaç ders bile değil discovering life, biotechnology falan lulz. lineer cebir ve olaslık verene ve okula göre değişir, lineer cebir çok kasmaz diye düşünüyorum ama olasılık hoca manyaksa ağlatır. intro to computing de ders değil d: diğer bilgisayar derslerinin projeleri ağlatır ama muhtemelen. yani programcı etiğine uyarak projeleri son 2-3 güne bırakacağın için 1-2 gün sabahlaman gerekebilir proje verilim tarihlerinden önce (her derste genelde 3-4 proje oluyor). bioinformatik zevklidir duyduğuma göre uğur hocanın sınavları 5 saat falan oluyomuş lulz d: Organik kimya da zevklidir bu okulda AA aldığım nadir zor derslerden ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 asinanyavuz said: Penthesilea zahmet olmazsa ve rahatsız etmezse fresh notlarını ve fresh sonu GPA'ini yazabilir misiiin? Kendime bi örnek bulmam lazım :P :P bir de dün aşırı fizik stresi sonrası, can sıkıntısından "2. sınıfta ne alsam"ı yazdım. Ne kadar realist bi ders listesi olmuş? Bu kadar ders 2 dönemde alınabilir mi? Şunlar kesinlikle alınmamalı dediğiniz var mı? Yoksa çok mu aptalca bir liste? (CS Diploma Programı-Biyoinformatik düşünüyorum bu arada) CS201 - Introduction to Computing (Fall) - 3 Credit CS202 - Data Structures (Spring) - 3 Credit CS204 - Advanced Programming (Spring) - 3 Credit NS201 - Discovering Life (Fall) - 3 Credit NS207 - Organic Chemistry (Fall) - 4 Credit NS208 - General Biotechnology (Spring) - 3 Credit MATH201 - Linear Algebra (Fall) - 3 Credit MATH203 - Introduction to Probability & Statistics (Spring) - 3 Credit ENS210 - Computational Biology (Spring) - 3 Credit HUM204 - Major Works of Classical Music ya da HUM 205 - Major Works of the Cinema (Fall) - 3 Credit ECON204 - Microeconomics (Spring) - 3 Credit IR201 - International Relations Theory (Spring) - 3 Credit Toplam 37 Kredi, Fall 17 Kredi, Spring 20 Kredi Ders saatlerine bakmadım tabii ki, bir kısmı eminim çakışacaktır dolayısıyla değişmek zorunda kalacaktır. Neyse öyle bir fikir alma açısından şeettim ben. edit: bahar dönemi çok ağır olmuş kanımca :) edit2: sophomore ve sonrasında da freshman gibi 17 kredi hakkı var değil mi dönem başına? edit3: ağır olmuyor mu 17 kredi sophomore, junior ya da senior da? Abi okuldan kaçıp gitmek gibi bir acelen yoksa, ya da erken yaşlanıp 22 inde kalpten gitmek istemiyorsan 6 ders alma. Ağır gelir, yani ben buradan bakıyorum, okuyunca içim fena oldu. Bitmez bunların projeleri, ödevleri. Sadece dersine girip sınavlarına gitsen bir yere kadar eyvallah da kafanı kaldıramazsın ödevlerden, yersin kafayı cidden. Yani bir ödevi bitirip diğer projeye başlamakla geçer bütün senen. Çünkü okulda iğrenç gizli bir sistem var, bütün projeler aynı döneme denk geliyor. Yani oturup aynı hafta içinde nerdeyse bütün derslerin projelerini hazırlaman gerekir, ölürsün. Ben pek bilmem senin istediğin derslerin önkoşulu vs. var mıdır yok mudur ama tavsiye etmiyorum 6 ders. 5 er 5 er gidersin, baktın yetmiyor yaz okuluna kalırsın yani. Bünyeyi perişan etmeye lüzum yok, okul zor. Bi de Econ ve IR niye? IR kendi başına bir ızdırap zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 aglayarak annene kacarsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 iyi de yapan aynı adam bilmiyorsun sanırım =) asinanyavuz said: belli. ConfessKU said: # porschemania, 19, bayan 02:10 siyah porsche u olan s yurdunda kalan sarisin cocuk arabana hastayim benimle cikar misin? ama arabanla gezicez yoksa o burununla midemi bulandırıyorsun bu arada confessu'yu sevmiyorum. fakat confessu.com alan adı 23 Mart 2005'te alınmış iken confessku.com alan adı 27 Temmuz 2006'da alınmış. Kim kimden aldı acaba :P ps: oha confessu savunucusu mu oldum ben şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 @Goering, ne bileyim yahu :) iyiymiş :) @pwnbot teşekkürler :) @Xaenin, teşekkür ederim tavsiyeler için. 5 derse düşürürüm onu. ECON ve IR de Free Elective niyetine koymuştum :) nasıl olsa 12 kredi tamamlayacağız öyle ya da böyle :P Daha sonraya mı bırakılmalı free electiveler? Zaten dediğim gibi oynar o daha bayağı :) 1 dönem var daha 2.sınıfa. Yaz okulu açıkçası gözümü korkutuyor, şu anda okuldan kurtulma aşkı içerisindeyim, belki mesleki derslere geçince daha bir sevebilirim :P Yaz okulunda probla lineeri geçmek daha kolaymış diye duydum ama, yaz okulunu göze alsam direk onları alırım. tekrar teşekkürler. @Ardeth, Organik konusunda lisedeki gibiyse zevklidir zaten de, buradakiler de zevkli bir ders diyorlar :) Göreceğiz, sırf organiği veriyor diye NS102'yi de o hocadan almayı planlıyorum. Prob konusunda burada da hoş bahsetmiyorlar. 5 saat korkutucu bu arada, seneye göreceğiz umarım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 2-1'de 6 ders yap, dinleme bunlari. Cunku zaten 3. ve 4. sinifta 5 dersten uzeri direk kalmak anlamina geliyor :) ilk donem CS201 zaten ders degil CS okucak adama MATH201 linear (keyifne kalmis gerci, senin alaninda prob onemli) MATH203 prob (kesin al) HUM202 al, harika bir ders ENS210 mudur nedir computational bio onu al eger o dalda okucaksan NSler hakkinda bi bilgim yok ikinci donem CS202 CS204 bi HUM daha al en guzel FASS elective oyle doluyo, 204 veya 205 demissin iste Microecon yerine Macroecon al, macro daha kolay. IR alma, cok uzak ECON201 alabilirsin, sinvlari cok kolay dersler geyik falan. Ama 3 kisilik guzsel bi grup olusturabileceksen al yoksa proje patlar. Yine ayni sekilde NSler hakkinda bi bilgim yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 teşekkürler :) 14 saat kala SPS çalışmak isteyen fresh varsa H.Canbakal notlarımı T-diske koydum, pati kardeşliği de faydalanabilir istiyorsa. kaç tane freshiz bilmiyorum ama neyse. http://students.sabanciuniv.edu/~asinanyavuz/sps101/ neyse ben çalışmaya dönsem iyi olacak. dipnot: 1 den sonra 10 geldiğinden ötürü galeri moduna bakmadan adres kısmında untitled1'i 2 yapıp devam edin okuyacaksanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 ayıptır sorması da dönemde 23 kredilik ders almak mümkün müdür? şu an 17 kredilik fresh derslerine ek olarak 3 kredi ispanyolca var da, kendisi zaten fazladan zorluk yaratan bi şey değilken devam edip 2. dönem bi de proj 102 almak istiyorum. ama 23 olacak işte. mümkün olduğuna dair bişey okumadım pek ama bilemiyorum, bir bilen çıkarsa diye sorayım dedim. hani mümkün değilse de ispanyolcaya yazık olacak ona üzülürüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 freshken nasil ispanyolca aldin ki? orda bi terslik var once. 23 sanmam ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 hayır maksimum 20 kredi alabiliyorsun (ortalamanın 2.00 üstü olduğunu kabul ediyorum, ki o mat finaliyle öyledir :)). Sabancı Üniversitesi Lisans Öğrenimi Yönetmeliği said: Ders Yükü Madde 15. 1. Ders yükü, bir öğrencinin herhangi bir dönemde aldığı derslerin toplam kredi değeridir. 2. Sonbahar ve İlkbahar dönemlerinde normal ders yükü 17 kredidir; ancak öğrenciler durumlarına ve program gereklerine göre istedikleri takdirde normal ders yükünün altında ders alabilirler. 3. "Sınamalı" ve "Devam Eden Sınamalı" durumdaki öğrencilere normal ders yükünün üzerinde ders almalarına izin verilmez. 4. "Başarılı" durumdaki öğrenciler, istedikleri takdirde ders yüklerini 20 krediye kadar çıkartabilirler. 5. Öğrenim süresinin 6. dönemini tamamlayan ve mezuniyet yılında olan öğrenciler, yazılı taleplerini kayıtlı oldukları fakültelere yaparak; ders yüklerini danışmanlarının onayı ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile Sonbahar ve İlkbahar dönemlerinde en fazla 1 ders artırabilir. 6. Öğrencilerin yaz döneminde alabilecekleri en fazla ders yükü 7 kredidir. Ancak, yaz döneminde alacağı derslerle mezuniyete hak kazanacak öğrenciler, yazılı taleplerini kayıtlı oldukları fakültelere yaparak; danışmanlarının onayı ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile ders yüklerini, en fazla 3 ders olmak üzere 10 krediye kadar artırabilir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 pwnbot said: freshken nasil ispanyolca aldin ki? orda bi terslik var once. 23 sanmam ama. değişmiş o olay ya eskiden alınmıyomuş sanırım freshte. bala mala denk gelmiştim de devamı gelmeyecek galiba, kısfmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 hmm o zaman ok iidir dil dersi, geyik olur hocanin da gozune girersen rahat b. onun disinda proj 102'yi ilerki senelere birak bence, programinda cakisma oldugunda override yapmak yerine kredi doldurmak icin proj 102 alirsin takilirsin. joker niyetine. ayrica dil dersleri muhendislere sayilmiyodu galiba mezuniyet kredisi olarak, oyle biseyler vardi penth gelir soyler tam olanini. muhendislik okuyacaksan onu bi arastir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 mat101 curve falan hesaplamadan 55 oluyo ortalama..kaldık dimi şimdi?curve yapıyorlar mı kesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Oha, 55 ortalamayla bayaa rahat geçersin, dert etme sen onu. Yalnız o değil de, ne kadar çok öğrenci gelmiş bizim okula Pati'den. Olum kimse uyarmadı mı sizi? Hiç mi görmediniz forumda "Sabancı Üniversitesi a.k." kampanyalarını? Ne diyeyim, geldiniz, 1 yılınızı geçirdiniz artık, siz vermişsinizdir kararınızı. Bu arada yurt olarakta, dönemin yarısında yurt çıktı bana, dönemi A3-003 te geçirdim. İkinci dönem B9'un oda yapılan studysine geçiyorum. Derdiniz tasanız olursa buyrun gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 sabancı ak diye diye geldik başka okul yok be abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 brian rodriguez ve nadire banu gümüştus'tan ders alan pati varsa kendilerinin nasıl hocalar olduklarını aktarabilir mi? TLL'i değiştirmek için elimden geleni yapacağım sanırım ama ENG'de zorlamalı mıyım kendimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar