Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gel Olm Sabancı Muc Muc Muc

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

kgns said:

ne olacanı oldum çoktan :), her derste olduğu gibi, herşeyi kendim öğrenebilirim. zaten sabancıyı açıköğretim okudum, gerekli materyal olduktan sonra inceleyip anlamamak baya zor
Isin bilim tarafini asiri sekilde goz ardi ediyorsun. Ha ilgilenmiyorsundur o ayri tabi. Ama yaptigina CScilik degil yazilimcilik denir yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspar said:

valla senin program ve başka banner şeysiyle denedim de diğer denediğim daha hızlı gibi geldi bana.

yarına da almam gereken bi ders var, onun için de seninkinin timerını kurup denemeyi düşünüyorum. hem add-drop kısmıyla hem de timer ile ilgili bi sıkıntı olursa söylerim artık yarın.

ekleme: bu arada yeni verilen lenovo'yu vistayla mı kullansam, formatlayıp xp mi kursam ne dersiniz? sağdan soldan win7 bulmaya uğraşayım mı yoksa şu an? aero maero tipi görselliğin meraklısı değilim, randıman randıman diye tutuşsun istiyorum.

//bende windows 7 rc cdsi var, yasal değil dağıtmak sanırım ama bi şekil buluruz :) (ilke nin compiler için commentledim : ))

Penthesilea said:

kgns said:

ne olacanı oldum çoktan :), her derste olduğu gibi, herşeyi kendim öğrenebilirim. zaten sabancıyı açıköğretim okudum, gerekli materyal olduktan sonra inceleyip anlamamak baya zor
Isin bilim tarafini asiri sekilde goz ardi ediyorsun. Ha ilgilenmiyorsundur o ayri tabi. Ama yaptigina CScilik degil yazilimcilik denir yani :)

abi bilgisayar bilimini de öğrenir insan kendi kendine. kendi kendineden kastım, bilgilere erişecek tabi, filozof mantığıyla değil :)

derslerde anlatılan "bilim" kategorisine giren şeyleri de biliyorum derslerine gitmemiş olsam bile. tel başıma mezun olmadım nitekim, derslere giden bir sürü arkadaşımla beraber sınavlara calıstık projeler yaptık, derslerde neler analtıldığı konusunda baya fikrim var. bi de zaten bu bilim ve mühendislik ayrımı dersine göre. mesela automata dersine de gitmedim ama bütün mantığını biliyorum, ki bu da bilgisayar biliminin bi kısmı. software engineering e de gitmedim ama onu da biliyorum. yani sonuçta aldığım bütün derslere hakimim ki zaten GPA'im de düşük değil, ha imba da değil ama yeterli derecede bilgi transferi yaşandığını kanıtlayacak derecede
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspar said:

valla senin program ve başka banner şeysiyle denedim de diğer denediğim daha hızlı gibi geldi bana.

yarına da almam gereken bi ders var, onun için de seninkinin timerını kurup denemeyi düşünüyorum. hem add-drop kısmıyla hem de timer ile ilgili bi sıkıntı olursa söylerim artık yarın.

ekleme: bu arada yeni verilen lenovo'yu vistayla mı kullansam, formatlayıp xp mi kursam ne dersiniz? sağdan soldan win7 bulmaya uğraşayım mı yoksa şu an? aero maero tipi görselliğin meraklısı değilim, randıman randıman diye tutuşsun istiyorum.
abi bi de şeyi anlamıyorum, o program daha hızlı bu daha yavaş mantığını.

zaten senin bir websitesine girip giremediğini, anca websitesine request atıp seni yonlendirdiği url'yi kontrol edip anlayabiliyorsun, eğer istediğin url ise bitti diyorsun, değilse tekrar deniyorsun. bu da cpu hızından çok senin internet bağlantınla orantılı bişey. sadece cpu olsa saniyede ne bilim 100,000 kere aynı bağlantıya request at diyebilirsin, ama websitesinden de sana cevap gelmesini beklemen gerekiyor, dolayısıyla o siteye olan ping'inle doğru orantılı olması lazım.

ha Java vs. C# bir olayı varsa (ki yine de latency süresinin code execution zamanına oranı sonsuza yaklaştığı için zannetmiyorum) o zaman bilemeyecem. ya da bannerrunner daha farklı bir sistem kurmuştur girmeyi deneyip girip girmediğini kontrol etmek için, onu bulut'a sormak lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten bugün öyle eskisine göre çok daha kolay oldu kayıtlar. zor şartlarda denemiş değilim yani, öyle dramatik bi farktan bahsedilmez zaten o açıdan.
benim gözlem öyle oldu sadece. sebebini hiç bilmem artık, bağlantının o anki mallaması mı olur, şansa mıdır falan. benim esas baktığım kısım: 5-10 dakikada bitti işim ilk kez, emeği geçen herkesin emeğine saygı duyp terazilere tıkladım geri kalan zamanda. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kaspar said:

ya zaten bugün öyle eskisine göre çok daha kolay oldu kayıtlar. zor şartlarda denemiş değilim yani, öyle dramatik bi farktan bahsedilmez zaten o açıdan.
benim gözlem öyle oldu sadece. sebebini hiç bilmem artık, bağlantının o anki mallaması mı olur, şansa mıdır falan. benim esas baktığım kısım: 5-10 dakikada bitti işim ilk kez, emeği geçen herkesin emeğine saygı duyp terazilere tıkladım geri kalan zamanda. :)
haha sayenizde rep gücüm artıo
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

kgns said:

bi yandan da şöle bişi var ki, üniversite insana bilgi değil, nasıl bilgi alıcağını öğretir, yani aslında dediği doğru, elinde materyal olduktan sonra sen öğrenirsin.

sonuçta herhangi bir cs dersinin kitabını yalayıp yutsan hayatın boyunca bi daa sırtın yere gelmez. sadece bir kitap yeter.

zaten analitik bakış açısı olmadan, mühendislik falan da olmuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Kağan şeyde sorun oldmuştu bu arada. 2 tane crn girdim fall seçiliydi dönem olarak da. Ama dönem seçme sayfası açılınca hata verdi dersleri alamadı program. Ben de devam ettim elle aldım dersi. Ama kendi alabilse efsane olurdu :/
aynısını ufuk da söyledi, html i mi değiştirdiler anlamadım, eve gidince bakıcam, yarına hazır olur =)
Sosyal ağlarda paylaş

wildpervert said:

Penthesilea said:

kgns said:

bi yandan da şöle bişi var ki, üniversite insana bilgi değil, nasıl bilgi alıcağını öğretir, yani aslında dediği doğru, elinde materyal olduktan sonra sen öğrenirsin.

sonuçta herhangi bir cs dersinin kitabını yalayıp yutsan hayatın boyunca bi daa sırtın yere gelmez. sadece bir kitap yeter.

zaten analitik bakış açısı olmadan, mühendislik falan da olmuyo.
aynen böyle, hem zaten ilerde hardcore bilgisayar bilimci olmak gibi bi isteğim de yok. en azından şimdilik yok.

ilerde şirket mirket vs.. zengin olursam patilere para dağıtcam :P
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:

ahahaha patiden bi arkadaş yolladı onu geçen hafta ya, görür görmez baya baya baya güldüm :) neden ben sorusuna cevabı ama hala çözemedim :p bakalım oryantasyonda görüşücez hepsiyle neler olucak :)

@kgns ne yalan söyliyim, akran danışmanı olurken aklıma hiç gelmedi adıma topik açılacağı :)
büyük ihtimalle senle alakası yok, zaten mesaj atan tiplere ve yazdıkları mesajlara bakınca, okula yeni girip hiç tanıdığı olmayan, kendine güveni eksik olan, okul başlamadan 1-2 kişiyle tanışıp içini rahatlatmak isteyen insanlar olabilecekleri içindir diye düşündüm :)
Sosyal ağlarda paylaş

kgns said:

büyük ihtimalle senle alakası yok, zaten mesaj atan tiplere ve yazdıkları mesajlara bakınca, okula yeni girip hiç tanıdığı olmayan, kendine güveni eksik olan, okul başlamadan 1-2 kişiyle tanışıp içini rahatlatmak isteyen insanlar olabilecekleri içindir diye düşündüm :)

ahahaha benimle alakası olmadığına eminim, olamaz zaten de, çok kendinden emin hareket ediyorlar ona güldüm ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...