Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Danimarka'da sigara yasağı, darısı Türkiye'ye..

zydar

Öne çıkan mesajlar

her sigara konusunda dediğimi tekrarlıyorum valla

bu lanet şeyin sadece zararı değil olay. okadar boktan kokuyor ki, ve öyle bir siniyor ki giysilere geberiyorum. ve evet sigara içenler belki farketmiyorsunuz ama, sakız çiğneyerek filan geçmiyor o koku. üstelik konusurken 10metre mesafe koymaya calıssam da kıyafetiniz saçınız başınız koktuğu için konusmuyorken de sorun. ve en kötüsü benim üstüm başıma da bulaşıyor :(

evet evet sigara konusunda deliyim. hayatta en nefret ettiğim şey.

uyuşturucu serbest olsun sigara yasak olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız bu barlarda sigara içmeyeceğim,nerde içeceğim yorumunuza hastayım, zira dışarıda barlarda da yasak, ama tiryakiler için özel bölmeli gaz odaları yapıyorlar.Birasını sigarayla orda yudumluyor yudumlayan.

Buraya zaten sokakta ve kapalı alanda sigara yasağı geldiğinde gelişmiş ülke oluruz.

Gelişmiş ülke olamayacağımız için, en azından bir 20-25 sene öyle bir yasak söz konusu değil.

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 17:34 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla ince çizgi var bu konuda, herkese eşit davranmak neredeyse imkansız.

Sigara içmeyenlere zorla sigara dumanı solutmak elbette ki haksızlık. Ama bunu engellemek için, sigara içenlerin tüm haklarını elinden almak da haksızlık.

Sigara içenlerin tamamını aynı yere kapatmak da haksızlık. Sonuçta kendi sigarasından zehirleniyor olabilir ama, diğerlerinin sigara dumanını solumak zorunda değil sigara içen bir kişi.

Gördüğünüz üzere, gayet karışık bir durum. İşin kolayına kaçılıp, bir tarafın neredeyse tüm hakları elinden alınarak çözülmeye çalışılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
toggie
üye § 16 Ağustos 2007, Perşembe - 16:16 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

niye zor olsun kardesim turkiye nin diger devletlerden ne gibi bir ustunlugu var da, orda kan cikmiyor bizde cikiyor? orda dukkanlar iflas etmiyor da bizimkiler ediyor?

Türkiye'de sigarada üreticinin cebine girenin bilmemkaçkatı devletin cebine giriyor vergi vs diye
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol içerim barsak ve mide kanseri olurum ama sigara içmem akciğer ve gırtlak kanseri olmam. Hem ben alkolle kendimi zehirlemek için para veriyorum, sigarayla zehirlemek için başka kerizler para veriyor. Para vermediğim birşeyle zehirlenmek istemem. Yolda yürürken, sarhoş bir sürücü tarafından öldürülen birisinin de para vermediğinden bahsedebiliriz tabii konunun suyunu çıkarmak için ama gerek yok. Zaten bu noktada insanın kendisini neyle zehirlemek istediğini seçme hakkı olduğu için birşey dediğim yok ama barda, şurda burda böyle bir yasak bana komik geliyor.

Sigara yasağına karşı bir tutumum var sanılmasın bu arada, ben arkasındayım öyle bir uygulamanın.

Ama barda...
Sosyal ağlarda paylaş

iyi dfe abicim arabnaın bi yararı var, seni bi yerden bi yere goturuyo. var mı oyle bi mantık?

bi de barda orda burda, pasif icicilik her yerde zararlı, her yerde yasak olmalı. bar daha boyle alacalı bulacalı insanlar yiyisiyo sarhos oluyo falan diye mi sigara icilicek

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 17:56 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hak ve ozgurlukleri yanlis biliyoruz

her insanin yasama hakki vardir birincil olarak ve sagligini koruma hakki vardir

haklar baska insanalrin haklarinin basladigi yerde biter cakisma oluyorsa onceliklere bakilir

eger adamin sigarasi benim sagligimi tehdit ediyor varligimi surdurme hakkimi gasp ediyorsa orda o adamin sigara icme hakki biter

sokakta icsin evinde icsin

ama kapali musterek kullanilan restorandi oteldi ucakti bardi gibi yerlerde kesinlikel yasaklanmali

mekanin adi restoran yemek yemeye gidiyorsun sigara icmeye degil
sen orda sikagara icmessen pipin dusmiycek aksine yerinde kalicak
ama ictigin anda icmiyen bir adaminda kendininde sagligini tehlikeye atiyorsun hatta senin filtreyle cektigin dumani adam filtresiz cekiyor cigerine

ha araba olayina lolz diyorum
adam arabaya sen yemek yerken restoranin icinde binmiyor

sokakta herkes ne halt yerse yesin
kapali alanlarda problem

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 18:00 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hayran oldum Asteroth tezlerine.
O zaman senin bindiğin toplu taşıma da kalksın bence,beni de onlar zehirliyor. Herkes gideceği yere bisikletle gitsin.
Ben varım?
Tek bir egzozlu taşıt kalmayacak ama.

Bisiklet ambulanslar yaparız bir de,acil olarak birisi hastalandığında 3 saatte hastaneye varana kadar ölürler =]

Sigara'nın hiçbir artısını göremiyorum ben, ama araba çok işlevsel birşey. Araba dediğine toplu taşıma da giriyor bu arada.

@Victor: Sokak ta problem. İstiklalde yürürken adam yanımdan geçiyor,duman altı oluyorum. Bazen dört bir yandan kombinasyon yapıyorlar.İğrenç bir koku,aynı zamanda da istemeden ciğerime çekiyorum bazen.Bu da haklarınl ihlalidir aynı mantaliteyle.

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 18:05 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Viktor, araba örneği Prawler'ın söylediğine cevaptı, ne diye "Restoran içerisinde araba" gibi saçma bir şekilde atladın anlayamadım.

Restoran konusunda ben de diyorum zaten, sigara içen birisi olmama rağmen, kapalı ortak kullanım alanında diğer kişilere zarar verecek şekilde içilmesi yasaklanmalı diye. Ya buna özel bir izin verilecek "Bu alanda sigara içilebilir" diye, ya da sigara içenler için ayrı bir bölüm açılmalı.

Elbette kimsenin kimseyi zehirlemeye hakkı yok fakat sırf bu bahaneyi kullanarak da benim kişisel hakkımı sınırlayamazsın. Çözüm yolu arayıp, her iki tarafı da memnun edecek bir yol bulunmalı.

Nereye ne için gittiğim de kimseyi ilgilendirmez ayrıca, aynen benim pipimin sadece beni ilgilendirdiği gibi.

O nedenle diyorum ki, işin en kolayına kaçan yasakçı zihniyetle bir yere varılamaz. İki tarafın da haklarını gözeten bir düzenleme gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni zehirleyenler kaç senedir "orta bir yol bulalım , duman altı olmasınlar , bunların da canı var" dedi mi? Sanırım askerlik yapmadın Asteroth yoksa ne dediğimi anlardın.Şu an 1 kat çıkarken bile nefessiz kalıyorum ve hayatımda tek sigara içmedim.Siz ve sizin gibiler yüzünden göz göre göre geberme özgürlüğüm de var mı?

Sonuç olarak... Başkasının "yaşama" hakkını gaspeden herkes bana göre maldır , malların da izole edilmesinden de doğal birşey olamaz.

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 18:11 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

zararlı ve iğrenç birşeyin yasaklanması bence gayet iyidir. uyuşturucu mesela arabadansa daha uygun bir örnek. yasakçı zihniyet kalksın uyuşturucu da serbest olsun.

hayır işin geyiğini bıraksam, süper teknolojik dumansız sigara üretseler dışarıya duman çıkmayan bir şekilde dumanı yokeden hani fantezi ya nese. bu sefer eminim sigara içenlerin çoğu "ya dumansız bi keyfi yok bunun" diceklerdir. iyi de bi mekana gittiğimde 2 kişi sigara içiosa tamam allah feci o mekande 2 saatten fazla oturursan eve gittiğinde üstün başın sigara kokuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...