Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Atatürk

unac

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi atatürk'ün hayata dönebilmesi mümkün olsaydı karşılığında birkaç kişinin canını vermesi gerekse, sanırım yüzbinlerce insan çıkartır verirdi canını. bende dahil olmak üzere.
Mesaj tarihi:
boyle hepinize bi tokat atıp kendinize gelin demek istiyorum
ataturk donecek olsa sizin canınızı vermenizi ister miydi? pop kültür ikonu haline getirmek yerine yapmak istediklerini tasvib etmeseniz bile anlamanız, takdir etmeniz onemlidir. ulus insası konusunda daha basarılı birini tanımıyorum, ama bu bile yetmedi, dusunceleri fasizme kaydı. yazıktır yahu, bir devlet diktayla iyiye gidecekse bile nereye kadar goturulebilirdi ki.

ben ataturku yaptıklarından dolayı takdir edip yapamadıklarından oturu elestiriyorum, onun istediginin de bu oldugunu dusunuyorum. ah atam vah atam diye yanmak yakılmaktan baska bi ise yarayın be.
Mesaj tarihi:
sen benim dediğimi çok farklı anlamışsın.

atatürkün hayata dönmesi değil. atatürkün yaşaması için demek istiyorum. kalkıp 100 binler savaşabilir bu faşistlerle yada şeriatçı köpeklerle. o anlamda can vermekten bahsediyorum. Toplu diriliş için ruh verelim değil olay.

Artı bir insanı anmak, bilmeyen insanlara anlatmak ve unutmamak gerekir. Birşey bilip abilik yapmaya çalışmışsın ama yanlış yer yanlış zaman. daha sakin olmanı ve düşünerek yazmanı tavsiye diyorum. Hatta işin yoksa rica ediyorum yazma.
Mesaj tarihi:
hala aynı yuzeysel mesajları atıyosun.
benim ne abi olmaya ne de bir abiye ihtiyacım yok, once kendini kurtar sonra baskalarını. belki de bu mesaj kisiligine saldırıda bulunmasaydı bu kadar dikkatini cekmeyecekti, ama bulunması gerekiyordu. savasacagım, ama asla senin bildigin anlamda savasmayacagım birileri varsa o da senin gibilerdir. askeri degil sosyal devrimin gucunu anlamanı istiyorum, anladıgın zaman mesaj at mumkunse.
Mesaj tarihi:
Sosyal devrim için yapıcağın evinde oturmak ise. OK aynen devam.

Ama vakit hala evinde oturup yok sosyal devrim yok işte atatürkü anlayın. Eleştiririm onu ben aynı zamanda. yaptıklarını özümserim gibi zırvalık sıkma zamanı değil.

4,5 yıl ülke gerilemiş. kafa yapısı olarak mahfolmuş. üstüne yeni seçimlerde dahada artarak yoğunlaşmış. bir 5 yıl daha gerilicez. ülke kimbilir nerelere gelicek. anayasa delik teşik olucak. Cumhurbaşkanı bundan yıllar önce laiklik işe yaramz bir sistem. Cumhuriyet kalkmalı diyen bir adama gidiyor. Ama sen hala sosyal devrim diyeibliyorsun.

Uyanmanı tavsiye ederdim normalde ama bu hayatta değiştirilmesi en zor kişiler idealleri olanlardır. O yüzden sana anlatmak için yazmıyorum bu yazıyı. OKuyacak insanların senin düşüncelerinde kavrulup yok olmamasını, icra yolunuda görmelerini istiyorum.

Hala kalkıp böyle söylüyorsun. Öyle derin bir uykudasın ki uyandırabilene aşkolsun.
Mesaj tarihi:
icra dedigin sokaga cıkıp savasmaksa, beni oldur ben savasmıyım mumkunse. bi kez olsun kisiye degil fikirlere odaklansan benim icin yeterli olucak, cunku boylece fikirleri olduremiyecegini anlarsın. gidip fasitleri islamcıları oldurdun, sonra? canlı ornegi sensin be adam yine aynı yerdeyiz 80 sene sonra. insanları bilinclendirirsin, cunku guc insanlardadır hukumette degil. hukumete karsı yazı yazmanın hic bi boka derman olmadıgını gormussundur heralde su son 10 yılda. ataturkun belki o ortamda insanların anlamasını beklemek diye bir luksu yoktu, ama bizim bu surece girebilmemiz icin savastı; simdi ise surec tersine isliyor.

kendine savasmaktan baska bir ideal edinmen dilegiyle diyorum.

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 11:19 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Atatürk'ün arkasında bıraktığı bu ulusu ve ilkelerini 69 yıldır harcayıp aşındırmamıza rağmen hala tüketememiş olmamız, bizlere bırakmış olduğu bu ulus ve ilkelerin büyüklüğünü göstermektedir bence...

Not: Atatürk'ün anıldığı bu başlık altında laf dalaşına girmeyiniz ve konuyu saptırmayınız lütfen.

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 15:57 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Atatürk bir tabu olmak istemezdi.

Atatürk'ün ne istediği umrumda değil aslında.

Önemli olan benim ne istediğim bu saatten sonra.

Atatürk tam zamanında, tam da olması gibi önderlik yaptı bu topluma ama hataları da oldu. Keşke yapmasın dediğim şeyler.

Ben bugün Atatürk'ü anmıyorum.

Ben bugün O'nun bıraktıklarıyla yaşıyorum ve mirasının sahiplendiğim kadarını yaşatmaya çalışıyorum.

Tarihimizi herkes bilmeli ve anlamalı. Atatürk'ü değil, tarihi.. Atatürk sadece tarihimizde büyük yer kaplayan bir değer.

Atatürk deyince aklıma geldi, parça parça sıraladım.
Mesaj tarihi:
Bir Joker'i, bir Horas'ı, bir Sam'i bu topikte görmemek pek çok şeyi açıklıyor sanırım.

Atatürk'ü unutmamızı istiyorlar, dostlar. "Çıkarın Anayasanızdan, indirin resimlerini, yıkın o put heykellerini" diyorlar. İlkokul bebelerimize onun kahramanlık destanlarını, ilkelerini, devrimlerini değil, tarlada karga kovalayışını masalmışçasına anlatıyorlar. Kötülüyorlar, halkın aklında yarım yamalak kalmış Atatürk'ü hepten bitirmeye çalışıyorlar.
"Annesi de türbanlıydı" diyorlar. Onun annesi Türk'tü, onun türbanı namus beziydi, asla bir bağnazlık simgesi değildi.
"Eşi de türbanlıydı" diyorlar. Halbuki o sadece vatanına aşıktı, milletine aşıktı. Halkı için yaşadı, onun için öldü.
Halkı istediği dini, dilediği gibi yaşasın diye Laiklik dedi. Bugün halkını adım adım, yavaş yavaş türbana sokuyorlar.
Halkı diğer milletlere ezilmesin, yüzü eğilmesin diye Milliyetçilik dedi. Bugün o milliyetçiliğe Faşizm diyorlar.
Halkı kendisini ifade etsin, kendi kendini yönetsin diye Cumhuriyetçilik dedi, Demokrasi dedi. Bugün Demokrasi otobüs olmuş, inecekleri durağa gelmeyi bekleyenler otobüsün şoförü.

Bunları biliyordu aslında, görmüştü onlarca yıl önce. Hitabe okumuştu gençliğe, yani bize. Dersimizi alalım, önümüzü görelim diye.

Horas, Joker, Sam gibiler göremez zaten gerçeği, onlar zaten hiç öğrenmemişler ki Atatürk'ü.
Peki ya biz! Biz elimizi kolumuzu bağlı mı tutacağız? Meydanı bunlara mı bırakacağız?
Haydi dostlar, hareket zamanı. Kaldırın bir tarafınızı ekranın karşısından. İşte önerim: Hepimiz Atatürkçü Düşünce Derneği'ne üye olalım.

http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=78

Atatürkçüyüz diyorsak eğer, bu zor zamanda hiç olmazsa ADD'nin sayısını her birimiz 1 arttıralım.
Mesaj tarihi:
Ne söylenebilir ki..o olmasaydı başka bir dilde başka bir ülkenin boyunduruğu altında başka şeyler yazıyo olurduk heralde.

ancak yapmamız gereken "nerde o eski günler bea" veya "Atam, sen kalk ben yatam" edebiyatı değil tabi. nerde doğru yapılmış nerde yanlış yapılmış görmek, incelemek ve ders çıkarmak gerek.

ve tabi en önemlisi pes edip bu halka sırt çevirmemek.
Mesaj tarihi:
Bir önceki sayfada kalan yazımı buraya da koyuyorum:

Bir Joker'i, bir Horas'ı, bir Sam'i bu topikte görmemek pek çok şeyi açıklıyor sanırım.

Atatürk'ü unutmamızı istiyorlar, dostlar. "Çıkarın Anayasanızdan, indirin resimlerini, yıkın o put heykellerini" diyorlar. İlkokul bebelerimize onun kahramanlık destanlarını, ilkelerini, devrimlerini değil, tarlada karga kovalayışını masalmışçasına anlatıyorlar. Kötülüyorlar, halkın aklında yarım yamalak kalmış Atatürk'ü hepten bitirmeye çalışıyorlar.
"Annesi de türbanlıydı" diyorlar. Onun annesi Türk'tü, onun türbanı namus beziydi, asla bir bağnazlık simgesi değildi.
"Eşi de türbanlıydı" diyorlar. Halbuki o sadece vatanına aşıktı, milletine aşıktı. Halkı için yaşadı, onun için öldü.
Halkı istediği dini, dilediği gibi yaşasın diye Laiklik dedi. Bugün halkını adım adım, yavaş yavaş türbana sokuyorlar.
Halkı diğer milletlere ezilmesin, yüzü eğilmesin diye Milliyetçilik dedi. Bugün o milliyetçiliğe Faşizm diyorlar.
Halkı kendisini ifade etsin, kendi kendini yönetsin diye Cumhuriyetçilik dedi, Demokrasi dedi. Bugün Demokrasi otobüs olmuş, inecekleri durağa gelmeyi bekleyenler otobüsün şoförü.

Bunları biliyordu aslında, görmüştü onlarca yıl önce. Hitabe okumuştu gençliğe, yani bize. Dersimizi alalım, önümüzü görelim diye.

Horas, Joker, Sam gibiler göremez zaten gerçeği, onlar zaten hiç öğrenmemişler ki Atatürk'ü.
Peki ya biz! Biz elimizi kolumuzu bağlı mı tutacağız? Meydanı bunlara mı bırakacağız?
Haydi dostlar, hareket zamanı. Kaldırın bir tarafınızı ekranın karşısından. İşte önerim: Hepimiz Atatürkçü Düşünce Derneği'ne üye olalım.

http://www.add.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=78

Atatürkçüyüz diyorsak eğer, bu zor zamanda hiç olmazsa ADD'nin üye sayısını her birimiz 1 arttıralım.
Mesaj tarihi:
annesi türbanlı falan değildi baş örtüsü o, ozaman dünyanın birçok yerindeki kadınların taktığı birşey, 60'lı yıllara kadar da öyle kaldı. eşinin çarşaflı fotoğrafları var ama tamamen açık fotoğrafları da var yani neymiş bir bez parçasını namus değil aksesuar olarak kullanıyormuş.
Mesaj tarihi:
türban mı varmış o zamanlar ahah komik türban ne zaman ortaya çıkmış türkiyede, bir araştırın derim komik duruma düşmeden önce.

edit: molto ya değil :) atatürk zamanında demek istedim

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 10:21 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...