Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D&D 4th Edition çıkıyo sanki

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bunlar çok sert değişiklikler. Core oyuncu kitlesinin bu aşamada büyük tepkisi ile karşılaşırlarsa biraz düzeltirler belki. Napsak acep gidip WotC HQ ını mı bombalasak >:
Mesaj tarihi:
Songuku işin "rol" kısmı oyuncuya bağlıdır ama şimdi tüm classları sadece combat ağırlıklı olarak değiştiriyorlar. 2den 3e geçerken combat dışı özellikler çıkartılmadı hatta daha detaylı hale getirildi, alignment gibi role etki eden mekaniklerde en fazla küçük değişikliklere gidildi. Bu defa tüm sistemi mmoların kolay öğrenilebilen kısırdöngüsüne benzetiyorlar. Misal wizardları combat dışında hikayeye etki edecek şekilde divination vs. büyüleri de yapabilen bi support sınıfından wowdaki magelere dönüştürürsen bu oyunun akışına da etki edecektir.
Mesaj tarihi:
Ben daha dedikoduları yeni okumayı bitirdim, (http://dnd4.com/rumors)

ve benden önce yazanlara katılıyorum basit ve combat ağarlıklı değişiklikler.

aslında denildiği gibi rol yapma oyuncuya bağlıdır, ve ne ulursa olsun senin oynadığın gibidir. ama bununda bir sınırı var 40k dinamikleri ile fantasy oynanmaz mesela.

burda benim aklıma takılan husus ise yapılan değişiklerin öyle bir mantıksiz olması ki...

yani worlock u okuduğum zaman ve wizard veya warlordun bufflarını iyide ben bunlarla hasılhikaye yazacam yani: aha erik buff yaptı öbürü vurdu 20 mt ötede adam öldü yanındakiler iyleşti.

yani bu tarzda nasıl bir rol yapılacak veya nasıl bir hikaye yazılacak merak ediyorum.

birde eski 3,5 ed da filan biz orda kural manıtığını istediğimiz gibi büke biliyorduk geçek dünyaya, yani gerçeğe daha yakın bir fantazy di gerçek temelli wow kuralları gibi değil. ek bonuslar bile mantıklıydı (paladin olayı).

en son bahsetiğim husus için bir örnek ekşiden.

leveli dusuk kizin cikma teklifini kabul etmemesi

"dungeons and dragons 3.5'te de dendiği gibi;

"bazı karakterler diğerlerine göre daha yavaş level atlar, ama racial (ırksal) avantajları ile bu açığı kapatırlar."

yani bu kızımızın level'i düşüktür ama doğuştan gelen bir avantaj olarak immune to charm, immune to mind spells... gibi özellikler taşıyor olabilir.

şöyle ki;

- baba askerdir. (racial bonus: militia ; +2 strength, immune to charm)
- 2 tane abisi vardır. (racial bonus: demon blood; +5 intimidate, immune to fear)
- aile zengindir. (racial bonus: appraise; +4 diplomacy)
- özgüveni tamdır. (racial bonus: strong will ; + 1 intelligence, +2 universal saving throws)
- punk ya da gotiktir. (racial bonus: ill natured ; + 5 enchantment bonus vs. good, immune to death spells)

level herşey değildir.
Mesaj tarihi:
ritual anladığım kadarıylaçok büyük bi değişiklik değil.ward lar,restoration tarzı büyüler bi tur yerine uzun süren combat dışında yapılan şeyler olacak.
Mesaj tarihi:
Hmmmm şimdi biraz daha okudum. Long-Distance teleport filan ritual olcakmış ve ritual'lar normal spell slotlardan yemiycekmiş.

Fakat kitap biraz hayal kırılığı oldu. 3-5 adamın masa başında oturup yaptıkları muhabbetler ile dolu sanki.Şunu yaptık, şöyle yapmayı düşünüyoruz falan filan...

Yine de çok panik yapıyorsunuz bence.En azından Player's Handbook'u görene kadar, beklemek lazım bence. Ruleset'ler bildiğim kadarı ile henüz pek de belli değil.

Class role'lardaki değişikliklerden bahsetmişler fakat detaylı açıklama vermemişler. Belki de beklediğiniz kadar hack % slash olmaz.

Ayrıca RP içinde yaptıkları bir kaç iyi şeyler de var bence. Örneğin Human'ları daha detaylı ve çekici bir hale sokmuşlar.

4th Edition için umutluyum ben. En azından Player's Handbook'u görene kadar...
Mesaj tarihi:
Aklıma bir şey geldi.

Bu kural değişiklikleri, Wow bwnzetmeleri ... falan diyoruz

bu adamların amacı acaba devasa online oyunlara bir köz kırpmamı yoksa

oyunu o tarz bir bilgisayar oyununa mı çevirmek isityorlar.
Mesaj tarihi:
hayır ana evren eberron olmıycak.eskiden greyhawk diyolardıda bu değişikliklerden sonra generic world filan derler heralde...ilk çıkacak campaign setting FR.
Mesaj tarihi:
http://www.wizards.com/default.asp?x=products/dndacc/0786948019

demin okudum biraz.
değişik şeyler var iyi olmuş kitap genel olarak

bence de mmo için uygun bir sisteme göz kırpıyorlar.

ama FR yapılmayacaksa saçma sapan bir settingde mmo yapılmasın.

FR in nasıl olacağınıda setting çıkınca görecez bakalım
Mesaj tarihi:
Devil demon plane vs. mantığını herkese hitap etmek adına tamamen silip attıkları için tam olarak greyhawk olamıyor core kitaplardaki sistem, ama obad hai corellon larathian falan bilimum tanrıyı görücez yine.
Mesaj tarihi:
Devillar saçma sapan bi hikayeye sahip, demonlarda o bile yok. Alignment sistemini kaldırıcaz diye tüm planeleri sildiler yerine Torilli cluelessların bildiğinden daha salak bi cosmology geldi. Gnomelar yerine core race olarak gelen tieflingler başlı başına bir ırk. Uygarlıkları var ve üreyip çoğalıyorlar.

Demons and Devils
Cosmology
Mesaj tarihi:
3rd'e geçerken fazla dokunmadılar planelere, monster manual olsun exalted deeds yada vile darkness gibi ek kitaplar olsun 2nd ed. daki plane mantığını aynen korudu. O yüzden FR yada diğer dünyalarda planelerle ve blood warla ilintili hikayeler devam etti (NWN2 gibi mesela). Artık cosmology tamamen değişiyor ve eski sistemi kesin olarak atıyorlar. O yüzden FRda da blood war mlood war kalmaz.
Mesaj tarihi:
3 ve 3.5 daki bazı kitaplarda sigil den lady of pain den filan da bahsediyolardı.hatta faction PrC ları filan vardı.4 de planescape i direk yok sayacaklar heralde.
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...