Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Abi Castspell tekbir , waitfortarget , targetself , yalvarıyorum . [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:33 tarihinde, Xaenin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Evet gazoza taptıgını bilseydim bu sozu kullanmazdım... Ama sen bu forumda Allah'a inanların oldugunu bildigin halde siklemek kelimesini kullanan birini savunuyosun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 FAK FİK ALLAH dememişki kimse burda allah siklemiyor demiş sadece. buna celallenmen çok saçma geliyor bana. [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:34 tarihinde, Cons tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Ya ortamı germeyin. Gazoza ilaç atan adamlar siklemek kelimesini kullanmaz. siklememek argoda takmamak manasında. Talihsiz biçimde, vurgu katmak için seçilmiş bir kelime sadece. edit: ben bu kızı siklemedim dersen ayıp bir anlamı olmuyor yani Cinsel ilişki anlamı yok o şekilde anladıysan. [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:34 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:35 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Neyse bende ortamı germicem... Ama bu durum bu kelimeyi kullananlar icin bile tehlikeli.Ben olaya acıklayıcı yaklastım.Ama bir gun 2 mezhepci herif geldiginde bu yazıları gordugunde danimarka karikaturu gibi buyur benden soylemesi... Hadi ben sustum bu konuda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 2 mezhepçi herifide cebine sokar buradaki adamlar. Açıklama dinlemek yerine tehditle olmaz bu işler. [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:37 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 @Antimodes: Yanlış anladıysam düzelt :) Yani sen iyi/kötü kavramının toplumun değişmesiyle beraber değiştiğini, bir dinin bunun sınırlarını belirleyemeceğini düşünüyorsun ve o yüzden deistsin.. Gayet mantıklı.. Ama ilkel çağlardaki ahlak anlayışıyla, ileriki çağlardaki ahlak anlayışını kıyaslamak yanlış bence.. İnsanlığın ilkel hali, bir insanın bebeklik hali gibidir.. Belli bir bilinç oturmamıştır, henüz gelişmemiştir.. Hayvani içgüdülerle hareket ederler.. Üstelik insanlar bir kommünüte oluşturamamıştır.. Genede bilindiği kadarıyla ufak gruplar halinde yaşayan insanlar vardır ve aralarında mal paylaşımı konusunda sorun yoktur.. Fakat av hayvanları yüzünden gruplar çatışmalar yaşanmıştır.. Yani demek istediğim dinlerin üzerine oturtulan temeller, evrenseldir, zaman kavramı önemli değildir.. Eski zamanlarda toplumlar gelişmiş olmadığı ve belli bir bilinç olmadığı için iyi/kötü kavramı dediğin gibi değişkendi.. Zaten din bu yüzden getirilmedi mi? İnsanları dizginlemek, hakiki doğru ve yanlışları göstermek için? Müslümanlık ortaya çıkmadan önceki arap yarım adasının hali nasıldı? Bu yanlışları düzeltmek için yollandı bu dinler tabii gel gör ki hiç bir işe yaramadığı gibi daha çok düzensizlik ve kaosa yol açtı.. Biraz karmaşık anlatmış olabilirim kusura bakma bu saatte anca bu kadar oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Slat'a katılıyorum. Din konsepti statik olan doğruları anlatmak için oluşturuldu. Domuzu yemek bileceğin iş. Ama kendisinin sağlıksız bir hayvan olduğu bir gerçektir. Bu bilgiyle denetimini yapman gerekir. Basit bir örnek oldu ama çoğaltabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 bilimsel olunacaksa, tarih çizelgesi üzerinde doğru yanlış, iyi kötü diye bir değerlendirme olmaması gerekir. zamanla geliştik, modernleştik, bak şu salak ortaçağdakilere denmez. medeniyet ve handikapları sıklıkla dile de getirilir. freud - civilization and its discontents filan gibi kitaplarda mesela. arada belirteyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 çeyreğini okudum kalanını tahmin ediyorum, çok güzel bi yazı tam pati üyelerine sorulması gereken bi soru... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Eğitici bi topik olmuş. Faşist olduğumu öğrendim mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 @firatram abi boşver bu insanlar bizi anlamıyacaklar hiçbir zaman ve hep böyle inkar edecekler o yüzden boşver hiç sallama küfretsinler sövsünler asla bizim seviyemize gelip huzur bulamıyacaklar ayrıca kimliğinizde dini islam mı yazıor sizde? allaha edilmiş bi laf var siklememek diiye yanlış bi laf aslında nasıl algılarsan algıla bu lafı karşımda bana sölemiş olsaydın şu anda sen ya hastanedeydin yada morg da çok ciddiyim.. lütfen saygılı olun ben inançlı bir insanım sizden fikirlerinize saygı gösterilmesini istiyorsanız bizimkilerede saygı gösterin yazık ama gerçekten çok yazık size sadece acıyorum ve unutmayın asla bu dünyada yaptıklarınız bu dünyada kalmicak bu işin ölümden sonrası da olacak o zmn bunların hesabını nasıl vermeyi düşünüyosunuz? ve sizin gibi inanmayan bi kaç tane aciz insancıkla bizim gibi inanan ve bu erdeme erişmiş kişilerin aynı forumda olmasından utanıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: allaha edilmiş bi laf var siklememek diiye yanlış bi laf aslında nasıl algılarsan algıla bu lafı karşımda bana sölemiş olsaydın şu anda sen ya hastanedeydin yada morg da çok ciddiyim.. lütfen saygılı olun ben inançlı bir insanım sizden fikirlerinize saygı gösterilmesini istiyorsanız bizimkilerede saygı gösterin Ohooo hocam sen böyle yazdıktan sonra kim takar seni. Hem bana saygı duy diyorsun hem de karşındakini öldürmekle tehdit ediyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 abi unutmayın asla bu ülke nasıl kazanıldı şehit olan aslerlerimizin birisinin ağzından duyulmuşmudur şehit olurken aman ben tanrıya inanmıyorum yaauww diye hepsi şehit olurken kelimei şahadet getirirlerdi ve bende vatanım için şehit olmak nasip olursa aynı şeyi yaparım ayrıca bizim tek sorunumuz dinimizce bütünleşip bir olamayışımızdan kaynaklanmıyomu? [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 11:54 tarihinde, heracles1986 tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: asla bizim seviyemize gelip huzur bulamıyacaklar öghh aaaay em dı forseykınnnn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: öghh aaaay em dı forseykınnnn al işte buyur olm biraz soluduğunuz oksijenin hakkını verin hakkını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/7080165.asp?yazarid=5&gid=61&a=591944 e gel de sabuncu olma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 konu yanlış yöne çekilmesin ben konunun başındada dedim sol görüşlü bir insanım ama dinin gereklernide sonuna kadar yaparım orada dikkatinizi çekerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Ah bilader sen adama dersen ki "benim seviyeme gelip de huzur bulamayacaklar" diye adam da tabi dalga geçer seninle. Bir bilgiden dolayı değil de bir inançtan dolayı kendini üstün görüyorsan, misal bir insanı ateist diye zavallı addediyorsan, adam da seni "birşeylere inanma ihtiyacı duyan zavallı" diye yaftalamakta özgürdür. İnançlar yüzünden birbirinize girmeniz çok komik geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: yazık ama gerçekten çok yazık size sadece acıyorum ve unutmayın asla bu dünyada yaptıklarınız bu dünyada kalmicak bu işin ölümden sonrası da olacak o zmn bunların hesabını nasıl vermeyi düşünüyosunuz? şöyle said: ayrıca bizim tek sorunumuz dinimizce bütünleşip bir olamayışımızdan kaynaklanmıyomu? kaynaklanmıyor. bazı hıyarların insanların allaha inanmak zorunda olmadığını kabullenemeyişi fındık kadar beyinleriyle milletin inancına karışmalarından, CEĞENNEMDE YANCAKSINIZ ALLAHSIZ KAFİRLER diye saldırmalarından kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: Ah bilader sen adama dersen ki "benim seviyeme gelip de huzur bulamayacaklar" diye adam da tabi dalga geçer seninle. Bir bilgiden dolayı değil de bir inançtan dolayı kendini üstün görüyorsan, misal bir insanı ateist diye zavallı addediyorsan, adam da seni "birşeylere inanma ihtiyacı duyan zavallı" diye yaftalamakta özgürdür. İnançlar yüzünden birbirinize girmeniz çok komik geliyor bana. ben kendimi üstün görmedim sadece onların bizim dinimize vede hz muhammede bu şekilde sataşmalarına teppki gösterdim ayrıca bi üstümde bişeyler yazıo ama pek dikkate almıyorum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 kimmiş onlar peki ayayekokocambo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: ayrıca bi üstümde bişeyler yazıo ama pek dikkate almıyorum ya dostum bi üstünde bişey yazmıyo, fazla huzurdan hayal görmeye başladın sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: kimmiş onlar peki ayayekokocambo? polat, memati, aptüley Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
heracles1986 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 evet ya bi kere lafımı anlayamıoki adam benim sözünü ettiğim dinimizde hoşgörü vardır bu hoşgörüyle yaşayıp dinimizin yapma dediklerini yapmayıp yap dediklerini yapsaydık şu anda dünytanın süper gücü bizdik dinimizde kesinlikle emreder allahın verdiği canı allah alır diye demekki insan katledenler müslüman değil rüşvet yasaktır aalan müslüman değildir kendi pisliğiyle beslenen hayvanı yemek bırakın müslümanlığı mideniz nasıl kaldırıyor onu annamadım ben ve bunun gibi bi çok şeyler var işte bizim kusurumuz dinimize inanmayıp kendi uydurma laflarla ve bi takım yobazların gazlamasıyla kendi kafamıza göre hareket etmemiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar