Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoksa siz faşist misiniz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben de mesela iyi/kötü gibi zamana, kültüre ve normlara bağlı bir şekilde değişebilecek kavramlara göre Tanrı'nın bizi yargılayacağına inanamıyorum.
Çok saçma geliyor.
Uzun uzun açıklardım da, gereksiz olacak gibime geliyor.
Mesaj tarihi:
Redeagle görüşlerine katılıyorum, tabii ki çoğunlukla o zamana göre yazılmış şeyler, ki insan bazı şeyleri kendi yorumuyla aşabiliyor, bunun gibi. benim anlatmak istediğim de bu, sorgulayarak, yorumlayarak, kendi müslümanlığımı yaşıyorum, belki kendini "gerçek müslüman" olarak tanımlayanların %99u benim kafamdaki düşüncelere katılmayabilir, umrumda da değil.
Mesaj tarihi:
ya dusunsene mukemmel bir varlık var ve tutuyor isi yok bizi yaratıyor, kitap gonderiyor bozuyor tekrar gonderiyor tekrar bozuyor. yanlıs anlasılmalara izin veriyor.

tanrı insanın kendini mukemmellestirme cabasından ibaret, bilinci olan bi tanrı oldugunu sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
said:
ben acıkcası tanrının bizi sikleyip de kitap gondericegini falan zannetmedigim icin inanmmıyorum

1 - Insanların ınandıgı,huzur buldugu bir şeyi bu kadar adice bir kufurle yadırgama...
2 - Inanmıyo olabilirsin bu dogaldır ama bu sozun insanların inanclarını somurmek anlamına gelir.
3 - Su anda pc basındasın.Muhtemelen evinde pc var.Evinde pc oldugu icinde azda olsa durumun iyi sayılır.Belkide bu yuzden ırak'lı bir cocugun inancı seninkinden coktur.
4 - Ac biraz kitap oku.Bu hayatta tarihlerin cogu efsanelerle yazılmıstır.Bu efsaneleri insanlar tek baslarına degil inanclarıyla yapmıslardır...
Mesaj tarihi:
Tanrı'ya edilmiş bir küfür yok ki fıratram, niye celallendin bir anda?
Bence siklemiyor Tanrı demiş, Tanrı'ya edilen bir küfür değil, Tanrı'nın umursamadığını belirten bir laf bu sadece.
Mesaj tarihi:
Tanrı kavramı herkesin kendi sorgusu olması gereken birşey. O benim içimde karışık bir konu. Emin olduğum tek bir şey var ki dinler, önceden mitoloji dünyaya düzen getirmek için hazırlanmış. Kim olduğunu bilmiyorum ama zeki biriymiş. Tanrı olur tarikat olur çok emin değilim ama gördüğüm üzere iş kontrolden çıkmış vaziyette. Düzen ve kontrol yanlış insanların elinde yıkım ve ölüm oldu. Olan bu arada samimi bir şekilde inanan ve samimi bir şekilde inanmayanına oluyor. Bu arada Bruce Almighty'i hatırladım nedense. Tanrı çıksa düzeni beğenmiyorsan kendin yönet dese morarırdım eminim :D

EK: CONS BİZDE SENİ SEVİYORUZ :D
edit: kendimi harper gibi hissettim, düzen order falan =)

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:22 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Allah insanlara tanrıyı tanımaları icin insanları sunar !!!

Bu Allah inancsızlıgına tamam denir ama boyle kufurler solemeyin gercekten cok agrıma gitti bir musluman olarak !!!

Siklemek kelimesi icin diyorum bunları !!!

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:22 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@Doruk: Çevirme hatası bir yere kadar olur ama bariz şekilde çelişen ayetler var.. Hangileri dersen şimdi hatırlayamam tekrar bir göz atmam gerekir..

@Antimodes: İyi/Kötü zamana göre değişmez ki? Mesela hırsızlık yapmamak, başkasının hakkını yememek, cana kastetmemek gibi şeyler hiçbir zaman değişmez.. Zaten sen bunlara uyduğun zaman müslümanlık, onu geç insanlık görevini yerine getirmiş olursun.. Zaten müslümanlığın temeli bunlardır ama gel gör ki bir sürü müslümanım diye geçinen y....m takılmış namaza,oruca.. Onları yapınca müslüman olunuyor zannediyorlar.. Adamda ipneliğin biri bin para, sahtekarlık, insanların hakkını yeme almış başını gidiyor.. Sonra ben namaz kılıyorum oruç tutuyorum müslümanım.. Hadi ordan!

Yok alkolmüş, faizmiş, zinaymış bunlarla müslüman olunmaz zaten..
Mesaj tarihi:
herkesin inandığı kendine ama, değil mi :) açıkçası ateist/satanist/budist/hristiyan birinden alacağım zararla/yararla, bir "müslüman"dan alacağım arasında pek fark olacağını düşünmediğim için hiç problem etmiyorum bu konuları, beni de radikal islamcı gibi görmeyin..
Mesaj tarihi:
firatram once fikirlerimi daha az inanclı/inancsız bir insanın soylediklerinden ziyade sadece fikir olarak gor.

bir de tarihi okumakla okuduklarınla masturbasyon yapmak farklı seyler
Mesaj tarihi:
Sonucta hayatta Allah olsada olmasada,belki bu hayat sadece biyolojik etkilesimlerden olusuyosada

Bir katil oldurecegi kisiye acıyosa
Bir kadın yoldaki dilenciye acıyosa
Bir sofor yoldaki kaz surusune acıyosa
Bir insan kendini iyilige ve diger insanların guvenligine adıyorsa
Bir insan baska bir insanın hayatını kurtarıyorsa
Bir insan ailesi olmayan birisine kapısını acıyorsa
Bir asker karsısındaki dusmanı bile olsa bir anlıgına tereddute dusuyorsa
Bir insan bir insanı seviyorsa

BUNLAR O INSANLARA VERILEN INANC SORUMLULUGU SAYESINDEDIR !!!

Ayrıca benim babamda ateist.Tamam ama lutfen cok agrıma gitti gece gece !!! Mumkunse daha seviyeli konusalım !!!
Mesaj tarihi:
Bakın işte iletişimsizliğe bir örnek. Firatram (düzelttim) Allah'ın herhangi bir yerde yazandan başka bir eylem içinde olmasını kendine göre küfür olarak alıyor. Ama inanmayan adam için gerçekten küfür içermediği sürece olası bir olay bu. Sorunların temeli empati eksikliği çoğu kez. İki tarafta biraz anlayış istiyor.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 03:27 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
firatram
üye [şikayet et]
§ 14 Ağustos 2007, Salı - 03:22 [ özel msj ]
Allah insanlara tanrıyı tanımaları icin insanları sunar !!!

abi ben bunuda anlamadım ya çok zamanın ötesinde bi insansın yada cümle kuramıyorsun.
Mesaj tarihi:
@Slat: Bu konuda sana katılmıyorum.
Binlerce yıl önce mağara adamları birbirlerini öldürüyorlardı, bunda da kötü yada vicdan sızlatan hiç bir şey yoktu.
Ne zaman bir başkasının canını almak kötü ve vicdan sızlatan bir olay haline geldi peki?
İlk toplumsallaşma hareketleriyle.
Ne zaman ki insanlar birlikte yaşama ihtiyacı duymaya başladılar, o zaman "Öldürmek kötüdür, can alanın canı alınır." mantalitesi başladı. Vicdan dediğimiz sistem de zaten üst bilinç mekanizmasıdır aslında. Toplumsal anlamda ayıp olarak görülen, yapılmaması istenen şeyler için üst-bilincimiz bizi cezalandırır, biz de kötü hissederiz, "abi naptım ya" deriz falan fıstık.
Eh, toplumsallaşmanın ilk ve temel ilkesi "birbirimizi kesip doğramayalım ki birlikte olabilelim" olduğu için, adam öldürmek de en büyük günahlardan biri halini aldı, tabii bunun yanında bir de inanmamak, inkâr etmek vardı çünkü bu da oturtulmaya çalışılan düzene başkaldırı anlamını taşırdı.
Sonra ne geldi? Sahiplenme, sosyal statü muhabbetleri. Bununla birlikte çalmak, aşırmak da suç ve kötülük olmaya başladı. İlkel kabilelerde mal kavramı yokken herkes gider işine geleni alır kullanırdı. O zamanlar kötü değildi ki bir şey almak. Sonradan kötü hale geldi.
Ancak mesela, savaşlar çıkıyordu devamlı. E şimdi bu adamın kendini koruması için savaşması lazım. Toplumun yararına olan şey nedir? Savaşmak. E o zaman savaşan adam günah işlemiyor. Şehit o, şehitler cennetliktir muhabbetleri bu sefer.
Yani demek istediğim iyi/kötü, toplumsal çıkarlar ve yararlar üstüne kurulu, tamamen sübjektif, kişiden kişiye ve toplumdan topluma değişen kavramlardır.
Bir Tanrı'nın da çıkıp bunlar üstünden herkesi yargılaması bana abzürt geliyor. İnanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Karsı atak yapıp su ego muhabbetlerine dondurme...

Yalnız yasa o zaman cons efendi.Tanrı inancın olacakmıydı ?

Benim burada inandıgım bir varlıkla "siklemek" adında kotu bir kufur kullanılıyor.Evet kufur.Neden ?

Siklemek kelimesi bir kere hicde huzurlu,iyi bir an icin kullanılmaz.

Allah kelimesi huzur belirtir.Insanlar zor durumda olduklarında huzur bulmak icin "Allah" diye bagırırlar.

Insanlar gazoza ilac attıklarında siklemek kelimesi belki agızdan cıkar.Kotu muhabbetlerde agızda cıkar.

Sonucta benim her gece yatıp dua ettigim bir varlık icin bu kelime kullanılması beni cok tedirgin etti.
  • Yeni Oluştur...