Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoksa siz faşist misiniz?

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

lam cosmopolitan'ın siyasi versiyonunu okudum sanki yazıyı okurken..

daha sonraları

"darbe yapmanın 101 yolu"
"emperyalist atasözleri"
"kürsüde liberal misiniz yoksa komünist mi?"

gibi yazılar da bekliyorum ben..

ama en çok "yatakta yayılmacı bir politika mı izliyorsunuz?" yazısını sefmiştim..

evet deli gibin sömürgeci çıktım o test sonucunda.. dedelerim de merkantilistmiş zaten..
Sosyal ağlarda paylaş

Çok saçma sapan tamamen insanları doldurmak için yazılmış bir yazı... İçine 3-5 tane doğru madde koyup geri kalanında kendi karşıt oldukları maddeleri faşizm olarak göstererek kendi fikirlerini empoze etmeye çalışan birilerinin işi olduğu belli.

said:
"» boğaz köprüsü'nden geçerken gecekondulara, taksim'e giderken tarlabaşı'na bakıp "bunların hepsini buldozerle süpüreceksin" diye iç mi geçiriyorsunuz?

Yahu tabii ki içinde insan varken süpür demiyoruz, ama evet o gecekonduların yıkılması şart. Hem şehri bozuyor, hem çarpık yapılaşma, hem de altyapıyı mahvediyor.

Üstelik ben yaptım oldu mantığıyla devlete para vermeden adam oraya evini kuruyor sonra arsayı yalan dolanla üzerine geçirip parayı kırıyor. İyi be? Tabii ki gecekonduların yıkılması şart olmalı.

said:
» ülkenizin gerçek sahipleri olduğunuzu, sizin gibi düşünmeyen ötekilerin ise; burada yaşamayı hak etmediğini mi düşünüyorsunuz?

Şimdi böyle bir şey düşünen adam zaten yoktur ortada. Ama "benim gibi düşünmeyen adam" karnına bombayı bağlayıp taksimde bakırköyde patlatırsa ya da bunu savunursa evet yaşamayı haketmiyordur. Yoksa fikir karşıtlığından kimi nereye kovuyosun

said:
» fakirin, hırsızın, sokakta görünce yolunuzu değiştirdiklerinizin çoğunun etnik kökeni mi aklınıza geliyor?

Yahu bu nasıl önermedir? Gece uyanıyosun evde tıkırtı ne var diye bakıyosun hırsızın teki seni görüp atlıyo balkondan aşağı. Orda canının paniğini mi yapacan, malını mı düşünecen yoksa arkasından bakıp "lan kürt müydü ermeni miydi acaba karanlıkta da seçemedim ki" mi dicen?

said:
» petkim'in satılmasından öte, kime satıldığı mı sizi ilgilendiriyor?

Satılmasından önce değil de, neredeyse satılması kadar diyelim buna. Ama bunun faşizmle ne bağı var anlayamadım. Bunun sebebi satın alanın yabancı olması dolayısıyla ülke ekonomisine zarar verecek bir yatırım olması. Sadece Petkim değil Telekom vs gibi hayati kaynakların da ülke dışına satılması son derece yanlış. Yarın öbür gün bir savaş çıksa adam durdursa üretimi bağımlı kalacaksın felç olacaksın.

said:
» "türkiye türklerindir", "türk'ün türk'ten başka dostu yok" gibi sözleri onaylıyor musunuz?

İkincisi olmasa da 1.yi onaylamak gayet doğal. Burada zaten Türk'ten kasıt etnik köken değil, "Türküm" diyen herkes için, Türkiye'de yaşayanlar için.

said:
» heteroseksüelliğin asıl norm olduğuna, geylerin, lezbiyenlerin, travestilerin, transseksüellerin hasta olduğuna mı inanıyorsunuz?

E evet? Cinselliğin de hormonal ve psikolojik dengelerle oluştuğunu ve cinsel ilginin de bunlara bağlı olduğunu, cinselliğin birincil amacının ise üremek olduğunu biliyoruz. O halde eşcinseller cinsellikte amaç olan üremenin gerçekleşemeyeceği bir şekilde bu sistemlerini çalıştırıyorlarsa ortada bir sorun bir hastalık ya da anomali olduğu kesin benim gözümde. Ha bu anomaliyi küçümsemek belki faşistlik olabilir de bunu hastalık saymanın faşizmle alakası yok. "Iyyy pis nezle" ya da "ıyy pis yeşil gözlü" demek gibi bir şey.

said:
» "hepimiz ermeniyiz" sloganı sizi bir şekilde rahatsız mı ediyor?

E evet, değilim çünkü. Bu mu ırkçılık? Fransız ya da Amerikalı da değilim. İtalyada yaşayan italyan da türküm demesin zaten.

said:
» kimi "istisnai koşullarda" düşünce ve eylem özgürlüklerinin kısıtlanması, 'genişletilen polis yetkileri' gibi durumları olumlu mu karşılıyorsunuz?

Çoğu yetkisine karşıyım polisin. Fazlaca güçlü ve serbest oldu ki bu hoş değil bana göre Ama arada önemli 1-2 tane getirisi de oldu. Eskiden üzerine ateş açan adama uyarı yapması gerekiyordu

said:
» tck. 301. madde ve 324. maddenin varlığını destekliyor musunuz?

Buraya girdik mi çıkamayız

said:
» "ülkenin bütünlüğü", ülkede yaşayan insanların haklarının korunmasından önemli mi?

ülke esas olarak o insanların haklarını korumaya da yarayan bir sistem.

said:
» vicdani redcilere ve <"vicdani ret bir insanlık hakkıdır" diyenlere gıcık mı oluyorsunuz?

Hayır.

said:
» 'ermeni sempozyumu' düzenleyenlerden nefret mi ettiniz?

Nefret etmemekle beraber düzenlenmesini de son derece yanlış buluyorum. Lütfen bunu ırkçılıkla bağlayın, nolur.

said:
» tck'nın301.,324. gibi maddelerinin ihlali sebebiyle mahkemeye verilen orhan pamuk, perihan mağden, hrant dink gibi isimlerin ceza almasını istediniz mi?

Diğerleri konusunda çok da bir fikrim yok. Ama Orhan Pamuk'un hükümet eliyle olmasa da cezasını bulmasını istedim bi şekilde. Tamam kendi görüşünü söyleyebilir. Ama bir adam bu görüşün getireceği yankıları bile bile sırf reklam ve ün kazanmak için ülkenin ve halkın çıkarlarını hiç sayması ve yurtdışında insanların eline koz vermesi yeterli sanırım bunun için.

said:
» askerin siyasi konularda fikir beyan etmesini, sözlü müdahalelerini onaylıyor musunuz?

Arada çomakla dürtülmedikçe kendini şaşıran bir siyasi yapımız var maalesef. Onaylamasam da mecburi buluyorum.

said:
» "doğudaki nüfus artışı kontrol edilmeli", <"istanbul'a vizeyle girilmeli",

İstanbul'a vize saçma, ama doğuda nüfus artışı kontrol edilmeli tabi. Direkt olarak değil, insanlar bilinçlendirilerek. Kendileri bakamıyorlar sonra çocuklara, o çocuklar daha da sefil oluyor.

said:
» "eşcinsellikle ilgili üniversitelerde gruplar kurulmamalı",

E evet, "heteroseksüeller kulübü var mı ortada? Yani üniversite kulüpleri ya bir spor içindir ya da bir etkinlik bir hobi. Afedersiniz ama cinsel yönelimlerin bunla ne alakası var? Ha çok istiyorlarsa kursunlar tabii, ama saçma.

said:
» "kürtçe yayın yapılmamalı",

Yayınına göre değişir. "Haydi kardeşler patlatın bombaları" diye bildiri dağıtmak da yayın, ya da halkı ülkeye karşı kışkırtan radyo-tv-bildiriler de..

said:
» "türban şurada burada yasaklanmalı / şurada burada iyi ki yasak" gibi söylemler size gayet olumlu mu geliyor?

Şu anda güzel bir denge tutturulmuş durumda, evet bu dengenin korunmasından yanayım. Uzuuunca yazarım daha buraya da sonra alır başını gider konu.

said:
» "onlar da bizim mini etek giymemizi yasaklardı" sözleriyle desteklenen türban yasakları söylemleri size makul mü geliyor?

Hayır bu saçma tabii. Zaten kimsenin sadece tek sebep olarak "onlar yasaklardı biz de yasaklayalım" diyeceğini sanmıyorum. İnsanlar gerçek sebeplerini söyler bu sadece bir yardımcı tezdir. Hani "iyi tamam haklısın da yasaklamak ağır mı" diyene "e onlar da yasaklardı" der. Ha benim kullanacağım bir tez değildir o ayrı. Kısaca demogoji yapmayın

said:
» sokakta türbanlı bir kadın gördüğünüzde ona gizlice kötü bakışlar atmaktan kendinizi alamıyor musunuz?

Yahu bu nasıl soru? Hatta elimde balta sürükleyerek takip edeyim. Niye kötü bakışlar atayım kadına?

said:
» "türbanlılar illa ki türban takmakta ısrar ediyorlarsa iran'a gitsinler" diye mi düşünüyorsunuz?

Hayır, ama yasak olan yerde takmasınlar derim. O konuda ısrar etmenin de mantığı yok zaten.

said:
» bir dini, etnik, cinsel kimliğe sahip topluluğun üyelerinden birinin olumsuz özelliklerini farkında olmadan onun ait olduğu grubun tamamına mı atfediyorsunuz?

Arada böyle geyikler döner, ama ciddi olarak döndüğü pek olmaz elbette. Hani sonuçta o kimliğin sosyo-ekonomik yapısı, genel olarak halk içindeki durumu veya soyutlaşması sonucu benzer kimlik göstermesi ya da sosyal yapısı kültürü yüzünden farklı olması gayet doğaldır. Hani "bu ingilizler de soğuk adamlar" denmenin ırkçılıkla alakası yok. Dünyadaki her insan aynı değildir, eşittir. Arada fark var yani. Hani erkek kadın eşitliği de böyle mesela, aynı değiliz, en basidinden üreme organı olsun, ses tonlaması olsun vücut yapısı oslun farklar var. Bunları belirtmenin faşizmle alakası yok. Eşitlik derken kasıt esasen denklik. Aynı şekilde her toplum ve ırkın da kendine has özellikleri vardır, gerek genetik gerek kültürel açıdan. Bunlara göre de gruplanabilirler. Tutup da "bu iskandinavlar da amma sarışın yaw" demek faşizm değilse "bu ingilizler de soğuk" da aynı şekilde değil.

said:
» "faşist değilim ama kürtler... "

» "faşist değilim ama ermeniler... "

» "faşist değilim ama eşcinseller... "

» "faşist değilim ama çingeneler... " cümlelerinden herhangi biriyle başlayıp "... " bölümüne herhangi bir olumsuz cümleyle devam ettiniz mi hiç ?

Genelde kurulmaz bu cümleler, ama hayattaki bazı tecrübe ve olaylar sonucu her kesime karşı bir önyargı edinir insan ister istemez.

bu soruların çoğuna cevabınız "evet" veya
"sanırım" ise, üzülerek söylemeliyim ki faşizm yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz.

said:
"yok canım daha neler! ben mi faşistim?" dediğiniz ve gözünüzün önüne 'tıraşlı kafaları' ve 'toplama kampları' ile almanya nazi'lerini getirdiğinizi tahmin edebiliyorum.

ancak; 'yahudi soykırımı' ve 'alman faşizmi' üzerine incelemelerinde "banality of evil" kavramından bahseden hannah arendt'in dediği gibi, "kötülük sıradandır"...

sizin, benim gibiler, öğretmenlerimiz, halamız, annemiz, babamız, eşimiz, dostumuz gibi sıradan insanlar da, bayrak sallayarak yürümek gibi sıradan eylemlerimiz esnasında faşizmin asil kanımıza yavaş yavaş girdiğini fark etmeyebiliriz.

oysa sadece insanları doğrayıp, onlardan "sabun yaparak" faşist olunmuyor. hiç fark etmeden, onca sıradanlığıyla insanları saran bir kötülük bu... "

Hmm sizi de pek demogog gördük burda? Hele böyle düşünce yazıp da sonra benim düşünceme katılmayan faşisttir demek faşistlik olmuyor mu burada?

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 16:46 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"» boğaz köprüsü'nden geçerken gecekondulara, taksim'e giderken tarlabaşı'na bakıp "bunların hepsini buldozerle süpüreceksin" diye iç mi geçiriyorsunuz?

» ülkenizin gerçek sahipleri olduğunuzu, sizin gibi düşünmeyen ötekilerin ise; burada yaşamayı hak etmediğini mi düşünüyorsunuz?

» fakirin, hırsızın, sokakta görünce yolunuzu değiştirdiklerinizin çoğunun etnik kökeni mi aklınıza geliyor?

» petkim'in satılmasından öte, kime satıldığı mı sizi ilgilendiriyor?

» "türkiye türklerindir", "türk'ün türk'ten başka dostu yok" gibi sözleri onaylıyor musunuz?

» heteroseksüelliğin asıl norm olduğuna, geylerin, lezbiyenlerin, travestilerin, transseksüellerin hasta olduğuna mı inanıyorsunuz?

» "hepimiz ermeniyiz" sloganı sizi bir şekilde rahatsız mı ediyor?

» kimi "istisnai koşullarda" düşünce ve eylem özgürlüklerinin kısıtlanması, 'genişletilen polis yetkileri' gibi durumları olumlu mu karşılıyorsunuz?

» tck. 301. madde ve 324. maddenin varlığını destekliyor musunuz?

» "ülkenin bütünlüğü", ülkede yaşayan insanların haklarının korunmasından önemli mi?

» vicdani redcilere ve <"vicdani ret bir insanlık hakkıdır" diyenlere gıcık mı oluyorsunuz?

» 'ermeni sempozyumu' düzenleyenlerden nefret mi ettiniz?

» tck'nın301.,324. gibi maddelerinin ihlali sebebiyle mahkemeye verilen orhan pamuk, perihan mağden, hrant dink gibi isimlerin ceza almasını istediniz mi?

» askerin siyasi konularda fikir beyan etmesini, sözlü müdahalelerini onaylıyor musunuz?

» "doğudaki nüfus artışı kontrol edilmeli", <"istanbul'a vizeyle girilmeli",

» "eşcinsellikle ilgili üniversitelerde gruplar kurulmamalı",

» "kürtçe yayın yapılmamalı",

» "türban şurada burada yasaklanmalı / şurada burada iyi ki yasak" gibi söylemler size gayet olumlu mu geliyor?

» "onlar da bizim mini etek giymemizi yasaklardı" sözleriyle desteklenen türban yasakları söylemleri size makul mü geliyor?

» sokakta türbanlı bir kadın gördüğünüzde ona gizlice kötü bakışlar atmaktan kendinizi alamıyor musunuz?

» "türbanlılar illa ki türban takmakta ısrar ediyorlarsa iran'a gitsinler" diye mi düşünüyorsunuz?

» bir dini, etnik, cinsel kimliğe sahip topluluğun üyelerinden birinin olumsuz özelliklerini farkında olmadan onun ait olduğu grubun tamamına mı atfediyorsunuz?

» "faşist değilim ama kürtler... "

» "faşist değilim ama ermeniler... "

» "faşist değilim ama eşcinseller... "

» "faşist değilim ama çingeneler... " cümlelerinden herhangi biriyle başlayıp "... " bölümüne herhangi bir olumsuz cümleyle devam ettiniz mi hiç ?

bu soruların çoğuna cevabınız "evet" veya
"sanırım" ise, üzülerek söylemeliyim ki faşizm yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz.

"yok canım daha neler! ben mi faşistim?" dediğiniz ve gözünüzün önüne 'tıraşlı kafaları' ve 'toplama kampları' ile almanya nazi'lerini getirdiğinizi tahmin edebiliyorum.

ancak; 'yahudi soykırımı' ve 'alman faşizmi' üzerine incelemelerinde "banality of evil" kavramından bahseden hannah arendt'in dediği gibi, "kötülük sıradandır"...

sizin, benim gibiler, öğretmenlerimiz, halamız, annemiz, babamız, eşimiz, dostumuz gibi sıradan insanlar da, bayrak sallayarak yürümek gibi sıradan eylemlerimiz esnasında faşizmin asil kanımıza yavaş yavaş girdiğini fark etmeyebiliriz.

oysa sadece insanları doğrayıp, onlardan "sabun yaparak" faşist olunmuyor. hiç fark etmeden, onca sıradanlığıyla insanları saran bir kötülük bu... "

öncelikle bunlara +1

ayrıca ikinci olarak da faşolara laflar hazırlamıştım ama bodrack engelledi.
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor doğru yazmış.. misal gece kondular denilmiş..

adam kalkacak gelecek milletin arazisini, hakkını gasp edecek. sonra yamuk yumuk bina çıkacak..

buna tamam denilmeliymiş..

yıkmak faşistlikmiş.. (bi git çay koy?)

sonra çocuk yapma sorunu var..

adam keyfine tıkır tıkır çocuk yapıyor.. 4karı 21çocuk..

şimdi bu kadar çocuk yapan adama "helal olsun" demeliymişisiz herhalde.. "helal ossun" demesek bile kötü bişi gibi görmemeliymşiz sanıyorum..

keza doğum artışı kontrol edilmeli demek faşistlikmiş.. (çaylar ikiiii, demliiii)

bu arada o çocukların okutulmadığından, üç be kuruşa aileleri tarafından çalıştırıldıklarından ve sadece ailelerinin salaklıkları yüzünden her türlü pisliğe bulaştıklarından dolayısı ile istanbul, ankara gibi büyük şehirlerde terör estirdiklerinden hiç bashetmiyorum.. keza bahsetmem de faşistlikmiş..

nihayetinde.. dostum yazı faşistlik hakkında demişsin ama yazar daha büyük faşist çıktı. demek istiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Bence yazılanların birçoğunu yanlış anlıyorsunuz örneğin dasaanın değindiği doğum kontrolü
Belki çevrenizde pek yok ama benim çevremde bazı insan türleri var ki kürtler çoğalıolar kürtleri kısırlaştıralım vs diye düşünüyorlar
Yada örneğin rewendorun hırsız örneği:Belki hırsızlık yaparken düşünmeyecektir ama birçok insan var bir olay gördüğünde
La burda gürtler çoaldı böle suçlar arttı amuğa goduğmun gürtleri hepsini asıcan kurtulcak ülke vs diye düşünen(burda ki sorun kürtler mi yoksa köyden kente göç , fakirlik vs mi? diye düşünmek lasım.Ne bu orclar warcraftta ki gibi warlockların etkisinde kalmış orklar mı vahşet saçıolar?Naapalım şamanizme mi döndürelim gene onnarı böle thrall gibim)
Bence bunlardan bahsetmiş yazıda
He araya bana göre alakasız olan bazı şeyler eklemiş ama genel olarak ben beğendim
Daha uzun laflar hazırlamıştım size faşolar ama işim çok!Hıh!
:P
Sosyal ağlarda paylaş

yazıda neyin ne diye yazıldığı bence çok belli.
bodrack haklı.

okuyup da bonec in "no lifer'ım" tadında, faşistim evet, çünkü ülkemi seviyorm! diyorsanız eheh, faşist olma ihtimaliniz yüksek.

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 17:53 tarihinde, horacegoesskiing tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

aklıma 50lerde buyuk buhrandan sonra dogan gencler ayaklanınca "artık onlara teenager deniyor, umursamaz davranıyorlar, anne babalarının sozunu dinlemiyorlar. doktorlar bunun bir cesit virüs oldugunu dusunuyor" gibisinden yazılar geldi.

[ Mesaj 13 Ağustos 2007, Pazartesi - 18:04 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Gecekondular da elbette yıkılacak ancak öyle geldim yıktım bitti, yaptım oldu şeklinde olmaz bu işler. Gecekonduyu oraya diken adam haklı mı? Tabii ki değil ancak olaylar da bu kadar basit değil. O adamın ayaklarının üstünde durabilmesi için fırsat verilmesi lazım vs. Buldozeri alayım hepsini birden yıkayım mantalitesi olmaz. Onu demeye çalışmış bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...