skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Adamın biri yürüyerek bir noktaya ulaşmak istiyor fakat normal bir şekilde değil, bunun bir kuralı var: Adamın önünde belli bir yol var ( 2x diyelim bu yola). Adamın 1. adımı: x olacak 2. adımı: x /2 olacak 3. adımı: x /4 olacak 4. adımı: x /8 olacak yani: her adımı bir önceki adımının yarısı olacak. Bu adam yolun sonuna ulaşabilirmi? Lütfen calculus görmüş arkadaşlar cevap vermesin, veya nedenini açıklamadan cevap versinler çünkü daha çok diğer arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 ulasamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 seni şöyle alalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 matematikciyse ulaşamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 edik:calculus gördüm cevap vermiyorum. [ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 15:21 tarihinde, senko tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 ya normalde ulaşamaması lazım ama öss deki her düşüşü yarısı tarzı sorulara benziyor hatta aynısı sanırım çok kolay çözümü vardı unuttum tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 öss dekinde sürtünme kuvveti var durur o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 senko calculus notun kaçtı abi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 onun formulu basitce su limit n sonsuza giderken 1/2+1/4+1/8+....+1/2^n= 1 ordan bakiyoruz ki n sonsuza giderken ancak 1 oluyor yane varamaz ha ama buna ne deniyor Zenos Paradox Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 @bonepart said: Lütfen calculus görmüş arkadaşlar cevap vermesin, veya nedenini açıklamadan cevap versinler çünkü daha çok diğer arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. :) [ Mesaj 12 Ağustos 2007, Pazar - 16:38 tarihinde, skyly tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 o kadar wuuuuaaaahhhh bi soru değilki bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 iyide calculusdan otesi altina yazdik felsefe gorduk paradox bu dedik yukardaki basit matematiksel aciklamasi sonucta calculussuz aciklamanin basit metoduda su 1-1/2=1/2 1-(1/2+1/4)= 1/4 1-(1/2+1/4+1/8)=1/8 hep son eklediginiz deer kadar 1 den eksik kalicak bu sayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Calculus gördüm ama cevap veremiyorum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 yaw olay şu calculusta II de serilerde converge ve diverge olayına girince anlatılıyo. Bu Sigma 0 dan sonsuza 1/2 ^ x oluyo buda sonsuzda 2 ye ulaşıyo yani cevap evet böyle bakınca ama mantık olarak( ki gerçeği bu cevap hayır) sonsuz ulaşılamayan birşey olduğundan adı üstünde sonu yok hiç bir zaman bu toplam sona ulaşamayacak. Zaten bu kalan yolun yarısını gitmekle aynı şey olduğu için hep bir yol ve onun yarısı kalacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Zenon paradoksuydu bu sanırım. calculus falan görmedim (ne olduğu hakkında bir fikrim de yok), ama ulaşamaması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 ebek zenon paradoxunun ilk örnekleri bunlar ilerledikçe daha ilginç paradoxlar çıkıyo. en sonunda da hareketin aslında var olmadığı kanıtlanıyodu. ama banane? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 x/8'e y dersek x/8=y x/4=2y x/2=4y x=8y 2x=16y(butun yol) olur atılan toplam adım=x+x/2+x/4+x/8 = 8y+4y+2y+y =15y toplam yol=16y sonuc =16y-15y=y mesafe adam duvara uzak kalıyor benım hesapta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 said: matematikciyse ulaşamaz katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 masakari naptın sen :) ben x / 8 e kadar olayı anlayın die verdim x /8 de bitmiyo devam ediyo x / 16 ya X / 2048 e bilmemneye kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Bunu çözmek için calculus görmeye gerek yok ki lisede limit dinlediysen yaparsın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 limitede gerek yokki basit matematik işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 bunu çözmek için serilerin converge(yakınsar) yada diverge(uzaksar) konularını bilmek gerek. Gerçi her ikisinde ulaşılmıyo deniyor ama bu serinin 2 ye yakınsayacağını biliyoruz ve yakınsamanın ulaşamadığını biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2007 seri dizi konusu vardı lise 2 de onda vardı bu hede. aynı soruyu sormuştu hatta sanırsam dershanedeki hoca. hatırlasam söyleyeceğim de format atılmış gibi kafam, hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar