Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kahve gerçekten uykunuzu açıyor mu ?

Zopik

Öne çıkan mesajlar

bununla ilgili bi panele katılmıştım okulda, adam kahve çay gibi içinde çeşitli uyarıcı madde bulunan şeyleri adı üstünde uyaran bulunduğu için ilk yarım saat içinde "uyarılmaktan" ötürü ve içindeki şeker vs den ötürü açıldığınızı daha sonrasında uyaranların etkisi geçtiğinde daha cok uykunun bastırdığını söylemişti ama insan psikolojisininde inanılmaz bi etkisi olduğunu çoğu durumda kahvenin placebo etkisi yaptığını filan söylemişti. benim için oldukça geçerli valla
Sosyal ağlarda paylaş

Stajda yapacak bişey olmadığında kahve falan kesmiyordu beni. Her türlü şeyi denedim en iyi soğuk su açıyodu uykumu.

Birde hergün okuldan gelince uyuma alışkanlığım vardı, bi gün okulda Burn'ün tanıtımı vardı bizde içtik o gün eve gelince uyumamıştım. İlginçtir denenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lopeth
üye § 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 16:08 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

uykuyu açar mı emin değilim ama ne zaman içsem kakam geliyor

--------------------------------------------------------------------------------
may the horse be with you

bende nezaman mercimek çorbası içsem aynı şey oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Soyle dusunun... Ilk baslarda genelde ise yarar. Sonralari sen ne zaman kahve icsen vucudun sonrasinda uykusuzlugun gelecegini tahmin ettiginden, bagimlilik kazanmaya calisiyor. Haliyle kafein'in uyarici etkisi bi ise yaramamaya basliyor... Siz ne kadar abanirsaniz abanin, pek etkisi olmayacaktir. Zira bir noktadan sonra vucut nedendir bilinmez (emin olmamakla birlikte sartli refleks olarak dusunmekteyim: kahve->uykusuzluksa, vucut buna tepki olarak kahve icilmisse beyin uyku ve yorgunluk konusunda vucuda baski yapiyor).

Bunu duzene koymak soyle mumkun... Ilk once bi reset atmak lazim ayarlara; bi sure kahve icmeyin. Daha sonra normal zamanlarda kahve icmek isterseniz az kahve koyarak icin ve mumkunse bi miktar sut ve seker. Zorlanacaginiz zamanlarda koyu kahve icin. Ama buna karsilik, projeler bittigi zaman veya rahatladiginiz zaman (her gun degil); kendinize odul olarak frappacino falan hazirlayin ya da bol sutlu ve sekerli kahve icin. 5-6 sene once kahve bagimliligim vardi; 1 sene hic icmedim, yaklasik 3 senedir ben boyle takiliyorum ve daha mutlu bi insanim :)

Ayrica Zopik hakli.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben günde günde sıkıntıdan 2-3 fincan kahve içiyorum, uykuma pek etki etmiyor. Belki ediyordur ama alıştığım için anlamıyorumdur. Ama ilginç olan şu: İki üç sene önce hiç kahve içmezdim nerdeyse. Kahve içmeye başladığım zaman da uyku düzenim de bir değişme olmadı. O yüzden sonradan vücudum alıştı falan diyesim gelmiyor.

Ha bir de, genelde yazları çok sıcak olduğu için 2-3 ay kahve içmiyordum. Sıcaktan dolayı içmek istemiyordum. Bu yaz Almanya'da nerdeyse güneş göremedik, havalar sıcak olmadığından bu yaz içmeye devam ettim. riglous'un dediği reset olayı yalan oldu.. eyvah eyvah. :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...