Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 MBit internet bağlatıyorum fakat...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,
14 katlı bir apartmanda oturuyorum.
5 kat üstümde oturan bir tanıdıkla ortak 4 MBit bağlatacağız da.
Benim merak ettiğim birkaç konu var. Aydınlatabirseniz sevinirim.

1) Şimdi üst kattan bize uzatçakları kabloyu benim US Robotics 9106 modeme bağlayıp interneti evde laptoplara paylaştırabilirmiyim?

2)Bağlantıyı 2 Mbit / 2 Mbit bölebiliyormuyuz herhangi bir şekilde? Bir de komşunun ya da bizim bilgisayarlardan biri açık değilken tek kişiye 4 Mbit'in tümünün akmasını sağlayabilirmiyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

yönetilebilen bi modem alırsanız 2 şer mbit paylaşabilirsiniz herhalde...
ayrıca ordan gelen kabloyla eve dağıtım yapmak istiyosan bir adet switch (böyle yazılıyodu herhalde) alman lazım. o şekilde dağıtabilirsin. ama wireless ama kablolu orası senin bileceğin şey...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
abi 2 pc'ye de netlimiter kurarsın download'ı 210kb'ye sabitlersin upload'ı da 50'ye. bu kadar basit.

adam limiter i kaldırdı bilgisayardan ya da limiti değiştirdi. o zaman napacan?

"lan kaldırma limiti " diye 4 kat yukarı mı bağıracaz ^^

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 21:34 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
oper, 10 Ağustos 2007, Cuma - 21:34 tarihinde demis ki:

adam limiter i kaldırdı bilgisayardan ya da limiti değiştirdi. o zaman napacan?

"lan kaldırma limiti " diye 4 kat yukarı mı bağıracaz ^^

e böyle yapacak komşuyla ortak net bağlatılmaz ki zaten?

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 21:36 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Saf duygularla girilen bu ortak hat işlerinde sonradan çok sorunlar çıkıyor hiç tavsiye etmem. Soruya gelince 2 bilgisayarda da netlimiter ile sınırlama yaparsanız hattı bölmüş olursunuz ama oyunlarda vs. çok sağlıklı sonuç vermeyebilir sorgulama önceliği işin içine gireceği için.

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 22:49 tarihinde, Adiemus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

5 Kişi ortağız yaklaşık 1 yıldır falan.

2 Mbit kullanıyorduk şimdi 4 Mbite yükseldik. Hiç bir sorun çıkmıyor. Diğer 4 kişi ne download yapıyor ne upload girim msn muhabbeti yapıyorlar. Ben 9 - 10 tane torrent sitesinde uploaderim. Ve bilgisayarı hiç kapatmıyorum sürekli bişeyler çekiyorum veya paylaşıyorum. Hem emule hem torrent kullanıyorum. Hiç sorun çıkmıyor.

Modem olarak Zyxel alırsan diğer makinaların limitlerini tamamen kontrol edebilirsin. İstediğini yapabilirsin.

Benim 3 günlük 4 Mbit hikayem :

Sosyal ağlarda paylaş

internet paylaşmayı asla tavsiye etmem , şu anda evimde 2bilgisayar var abimle ben kullanıyoruz interneti ortak ne zaman bir oyuna girsem abim interneti kullanmaya başladıgı an ping yükseliyor , eğer online bir oyun oynamıyorsan ortakta bir sorun olmaz ama oyunlarda internet paylaşımı çok kötü

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 13:09 tarihinde, Hotdog tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

D-Link routerlarda QOS engine denen bir hede var. Online oyunlara oncelik verdiriyor.

said:
Use this section to configure D-Link's QoS Engine powered by StreamEngine™ Technology. This QoS Engine improves your online gaming experience by ensuring that your game traffic is prioritized over other network traffic, such as FTP or Web. For best performance, use the Automatic Classification option to automatically set the priority for your applications.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...