Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

endustriyel tasarim nedir?

Peach_Riza

Öne çıkan mesajlar

Tasarım işte adı üstünde. atıyorum yeni bi telefon çıkıyo bakıyosun yepyeni görünüş felan millet hücum ediyo alıyo. işte o tasarımları endüstriyel tasarımcılar yapıyo. yani her yerde çalışabilirsin. araba üreten firmalardan tut , telefon üreten firmalara kadar. tabi bunun içinde başta hayalgücü lazım sonuçta tasarlama olayı sana kalıyo. çizim becerisi felanda lazım. ztn çoğu yer özel yetenek sınavıyla alıyo. odtü ve bi kaç üni bildiğim kadarıyla sadece öss puanıyla alıyo. mezun olupta işsiz kalmazsın bence çünkü bu işi hakkıyla yapan adam az yani. ama her işte olduğu gibi çok çaba gerektiriyo.şu odtünün sayfası alttaki mesela göz atabilirsin :

http://id.metu.edu.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=472

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 12:56 tarihinde, Predator tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

esasen end. tasarım eğitiminde sırf sanat eğitimi yok. hatta çoğunlukla makina müh. nin filan aldığı dersleri göreceksin(hele teknik üniversiteyse gideceğin). bunun sebebi ise end. tasarımcının görevinin tüketiciye çekici gelecek ve kullanışlılığı artıracak ürünler yapması. sırf şeker bişey yapmak yetmiyor yani, olabildiğince kullanışlıda olmalı bu ürün(mesela i pod gibi hem sevimli bir tasarım hem de kullanışlı). dolayısıyla aletin nasıl çalıştığını, parçalarını çok iyi bilmen lazım. Fakat diyorsan ki ben yaratıcı, sanatçı ruhlu bir adamım ama bilim ve mühendislik hep ilgimi çekmiştir; bu bölüm tam senlik.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede çok kasıntı bir bölüm.
okullar endüstriyel ürünlerin üretilebilirliği ölçüsünde tasarımlar istediği için yaratıcılık falan hak getire.
bu yüzden dönem projeleri hedehödöleri ciddi anlamda zorluyor.
ayrıca jüri muhabbeti olan dersler olduğundan, sürekli aşağılanmak da cabası (:
erkenden köşeyi döndürecek kadar para kazanmak ise hayal. 35inden sonra anca.
kaynak: mimar sinan end. tas. bitirmiş kuzenim. bana göre pek güzel bi bölüm değil eheh duymasın amk (:
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de bence pek bi olayı olmayan meslek dalı.
Yurt dışındaki tasarımcılar yaratıcılığını kullanarak değişik tasarımlar yaptığı gibi nasıl yapılacağı, malzemelerinin neyden olacağını, nasıl üretileceğini, malzemelerinin nereden edileceğine kadar herşeyini söylerken ülkemizde sadece tasarlıyıp çizmekle sınırlı.Eğitim veren kurumlar ve eğitim alan kişiler yetersiz olduğu için böyle bir problem var.Endüstriyel tasarım pazarı yurt dışıyla bağlantılı.Bu yüzden gerçekten ihtiyacı olan ve gerçekten işe yarar şirketler bu tür insanları yurt dışından seçiyor ve onlarla çalışıyor.
Haklılar...

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 15:35 tarihinde, Ferrero tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...