Czentovic Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 merhaba cafemde bir kac bilgisyarda surekli mac adresleri çakışıyo format atıyorum bi sure sonra yeniden aynı hatayı verio herhangi bir çözümü varmı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Mac adresi format ile değil donanım ile ilgili. soruna yardım edemem ama format düzeltmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 fason uretim ethernet interface satin aldiysan sasirmamali, cozemezsin o sorunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Mac adresi çakışıyor ne demek? Üretilen her kartın mac adresi eşsizdir. IP adresinde olmasın sorun? Her şekilde daha fazla detay vermen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 yada biri değiştiriyor mac adreslerini. hatta mac adreslerini değiştiren bi virus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Fason Çin mallarında eşsiz olmuyordur belki(?) Mirage... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 fason uretimlerde e$siz olmamasi gibi sorunlar mevcut, denk geldik zamaninda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 yok ip cakısmıo mac adreslerı format atıyorum deepfreeze de kuruyorum bi kac gun gidiyor daha sonra yıne aynı problem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 anakartta p4s533-mx asus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 ulan yamyam çinlilere bak, MAC adresini bile bozmuşlar be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 makinelere kendi elinle mac adresi ata o zaman. ya da bunu yapan programlar var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 MAC adresi, savaşalrnı olmdğı, insanların birbirni sevdiği, küresel ısınmanın kirliiğn olmadı, her tarafın yemyeşil olduğu, herkesin eşit olduğu, açlığın fakirliğin olmadığı bi dünyada eşsiz olaiblr. Ama biz gerçek dünyada yaşadığımızdan Mac adreslerinn de eşsiz olmasını bekleyemeyiz değil mi? Binlerce ethernet kartı üreten bi firmadan da hepsine darklı adres basmasını hiç beklyemeyiz, en sğlam firmalardan bile, aynı adresli kartın, aynı ağda bir araya gelme ihtimali düşük oldğuundan, uğaşmazlar haklı olarak.. Aynı olan kartları geri götürüo aldığın yere derdini anlatırsan değiştirirler diye düşünüyorum. Bi şekilde o kartların gitmesi şart. Bazı ağ cihazlarının mac adresleri değiştirilebiliyor ama ethernet kartlarının değişmiyo bliiyorum. [ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 20:10 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 ehternet kartlarının da değişyo yaw nasıl değişmez... bizzat yaptım ben... :) hatta programları bile bar mac changer diye arat ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Hadi ya? Bütn ethernet kartlarınn değişebilyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 mac adresini kendin verebiliosun ama mac adresleri cakismiodur. manuel static ip verilmedigine eminmisin bilgisayarlara? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 ip ile ne alaksı var? İkisi farklı katmanlarda çalışan protokllerin adresleri, karıştırmayalım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 said: aktiftablet, 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 20:08 tarihinde demis ki: MAC adresi, savaşalrnı olmdğı, insanların birbirni sevdiği, küresel ısınmanın kirliiğn olmadı, her tarafın yemyeşil olduğu, herkesin eşit olduğu, açlığın fakirliğin olmadığı bi dünyada eşsiz olaiblr. Ama biz gerçek dünyada yaşadığımızdan Mac adreslerinn de eşsiz olmasını bekleyemeyiz değil mi? Binlerce ethernet kartı üreten bi firmadan da hepsine darklı adres basmasını hiç beklyemeyiz, en sğlam firmalardan bile, aynı adresli kartın, aynı ağda bir araya gelme ihtimali düşük oldğuundan, uğaşmazlar haklı olarak.. Binlerce ethernet kartı üreten firmanın her karta farklı adres basması mümkün ve basıyorlar da. Mac Adresleri IEEE tarafından dağıtılıyor. Kart üretecek firma bunun haklarını satın aldığı zaman kullanabileceği MAC adreslerini satın alıyor ve her birini sadece bir kart için kullanabiliyor. 48 bit adresle 281,474,976,710,656 kart adreslenebiliyor. Uzun yıllar boyunca her karta rahatlıkla yetecektir. Çinliler lisanssız kart üretip kafasına estiği gibi MAC adresi kullanıyorlarsa bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 öyle yapıyorlar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 IEEE 48bitin ilk 24bitini dağıtıyor. firma 24bit bi adres alıp kalan 24bitni kendisi vererek adres oluşturuyor. IEEEnin bu kalan 24bitle ilgisi yok firmaya kalmış. Ve malesef firmalar her akrta tek tek farklı adres basmaya kasmıyolar, kassalar bugün tartıştığımız sorun olmazdı. Hoş ethernet kartı üreten ciddi firma kaldı mı o da ayrı konu. Adres ethernet protokolünü sağlayan çipte mi yoksda akrtın baska yerinde mi tutulur ona da emin değilim, gerçi her ik durumda da teorimin dooğru olduğunu düşünütyorum. Bildiğim kadarıyla bir seri üretimde aynı adres basılıyor. Artık bi ser 300tnae mi olur, 500 tane mi bilmiyorum. Çinlilerin kartları da lisanssız değil ayrıca. Öyle bişey mümkün değil. [ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:13 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Bunda kasılcak ne var ki? Çok mu kasış bir şey ürettiğin kartta kullandığın MAC adresini başka kartta kullanmamak? Linksys, Dlink vb ismi bilinen firmaların iki kartında aynı MAC adresinin bulunacağına inanmıyorum açıkcası. Böyle bir şeyi gören duyan varsa söylesin ben de merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 O firmalar hala ethernet kartı üretiiyo mu? ARtık çok basitleşen ele ayağa düşen şeyleri üretmezler diye tahmin ediyorum, koskoca linksys 3$ kartı üretmesi bana akıl karı gelmiyo. Çinlillere gelince, niye yapmasınlar ki adamlar sineğin yağını çıkarıyolar iş maliyete gelince. Ama çok daha eskiden, bu büyük firmalarda bunu yapıyomuş (hocaların yalancısıyız biz de (: ) o zaman üretim daha zordur tabi. Bi yandan düşününce gerek te yok hani hepsinin farklı olmasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 formt attıkan sonra problem yok ama 1-2 gun ıcınde kendılıgındne degısıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar