Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tengen Toppa Gurren Lagann

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Escaflowne den sonra gelmiş geçmiş en overrated anime ^_^ ama OP imba ötesi, kesinlikle dinleyin
http://btjunkie.org/torrent/JPSEEK-COM-Shoko-Nakagawa-Sorairo-Days/307884099741fdd24b2a23719f448ce2829fea6d11eb/download.torrent
"Drill" dediğiniz olay japon çocukları arasında inanılmaz popüler. Üstüne zilyon tane karakter var (Çift matkaplı dişçi robotu hatırlıyan varmı?).
Ha bide "kendine inanmıyorsan, sana inanan bana inan" gibi çok felsefik sözleri vardır. Yani tabiri caizse "mindfuck" animedir. Yemekten sonra izlemeyin, yemekten önce de izlemeyin. Aynı zamanda Gainaxın üstüne 34759083489749503 yen harcamasıyla meşhurdur. (Don't forget kids : eps 15 of TTGL has more cells than the sum of all used for a regular 26 eps series!)

Sonuç : Uzak durun. Bantgenişliğine yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

gainaxın yaptı her animede vardır bu overrated tartışması...
Evada overrated denir. Ama nedense Oyuncakları zillon tane satmış ve hala satmaktadır. FLCL de böyle dendi... Gunbuster içinde. Ama hep para kazandı gainax neredeyse her işinden yüz akı ile çıktı. Overrated olması için söylenende çok iyi diğer yönlerde (merchandise olsun televizyon ratingi olsun) kötü olması gerekir. Bkz. Samurai Champloo.

Ha zaten TTGL şu aşırı ciddi mecha tasarımları ile dalga geçmek için yaratılmış bir animedir. Ama dalga geçtiği animelerden çoook daha iyi reyting yapmıştı.

Overrated diyebilirmisin ha evet senin için öyle olabilir ama tutupta her forumda hayvanlar gibi msjlar atılmış bir animeye overrated denmesi garip. Narutofan sırf bittiğinde post yığılması olmasın diye anime of month diye bir bölüm açtı. Animesuki olsun,narutofan olsun hepsinde gayet iyi bir msj sayısına ulaştı.

Ama evet senin için hala overrated olablir. Oda bir fikirdir... Nasıl benim için samurai Champloo overrated ise
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:
gainaxın yaptı her animede vardır bu overrated tartışması...
Evada overrated denir. Ama nedense Oyuncakları zillon tane satmış ve hala satmaktadır.

Bunu 24 dakikalık NGE drama tracki bile dinlemiş birine mi anlatıyorsun ? Gainaxın yaptığı bir açıklamada ciddi anlamda para kazandıkları tek merchandiseın NGE olduğunu söylemişti.
SenariouS said:
FLCL de böyle dendi... Gunbuster içinde.

FLCL "hit or miss" dedikleri türden. Bana lütfen Gainaxın devasa para yaptığı FLCL merchandiseından bahsedermisin ? Konusu açılmışken Gunbusterınkilerden de bahset lütfen. Lisanslanan her anime para yapmıyor haberin olsun.
SenariouS said:
Ama hep para kazandı gainax neredeyse her işinden yüz akı ile çıktı.

Kendi basın açıklamaları ile çelişiyor bu sözler, enteresan dimi. Tabi He is My Master diye efsanevi bir anime vardır bide
SenariouS said:
Overrated olması için söylenende çok iyi diğer yönlerde (merchandise olsun televizyon ratingi olsun) kötü olması gerekir. Bkz. Samurai Champloo.

"Hit or miss" anime örnek vermişsin bilmiyorum farkındamısın. Samurai Champloo ülke dışında tuttu, ülke içinde tutmadı. Hiti de gördün missi de umarım ? Belkide kendi kültürlerinin o şekilde tiye alınması hoşlarına gitmedi. İzleyenlerin yarısı sevip yarısı sevmiyorsa "overrated" sözünü her yerde görürsün.

SenariouS said:
Ha zaten TTGL şu aşırı ciddi mecha tasarımları ile dalga geçmek için yaratılmış bir animedir. Ama dalga geçtiği animelerden çoook daha iyi reyting yapmıştı.

Bu animenin 2007 yılında (mecha yılı) gelmiş olması ve kendisinin de mecha içermesi tamamen mainstream ile dalga geçme amaçlı yani öylemi ? Gainax para s*çtığı için 20934792374243 yeni sırf dalga geçen anime yapması sorun değil herhalde. Açın gözünüzü artık TTGL 2007 de çocuklar arasında ne revaçtaysa onları barındırıyor.

SenariouS said:
Overrated diyebilirmisin ha evet senin için öyle olabilir ama tutupta her forumda hayvanlar gibi msjlar atılmış bir animeye overrated denmesi garip. Narutofan sırf bittiğinde post yığılması olmasın diye anime of month diye bir bölüm açtı. Animesuki olsun,narutofan olsun hepsinde gayet iyi bir msj sayısına ulaştı.

Ne güzel naruto izleyici kitlesinin beğenisini kazanmış ... naruto fan ... haha ironiye gel. Forumlarda övüldüğü kadar overrated olduğu da söylendi. 5 senedir aynı pastahanede kahvaltı yapan insanların "buranın poğaçası da ne b*ktan hacım" demesini beklemezsin ^_^

SenariouS said:
Ama evet senin için hala overrated olablir. Oda bir fikirdir... Nasıl benim için samurai Champloo overrated ise

Anlaştık o zaman seninle :p
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların fikirlerinin çakıştığı yerlerde tartışma kaçınılmazdır ? Yazının herhangi bir yerinde seviye düşürücü bir şey gördüysen üzüldüm. Hakaret içerici, iğneleyici, laf sokma amaçlı bir şey olduğunu sanmıyorum, "poğaçanın b*ktan" olması seviye düşürüyorsa bilmem tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Overrated olması için söylenende çok iyi diğer yönlerde (merchandise olsun televizyon ratingi olsun) kötü olması gerekir. Bkz. Samurai Champloo.

ya bu tanım "değeri bilinememiş"in tanımı değil mi? :P

overrated olunca "hiç bi konuda söylendiği kadar iyi olmayan.hakettiğinden çok daha fazla not almış." olmuyo mu?

pek uzman değilimdir bu tanımlarda.hani muhalefet etmiyorum gerçekten soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu dedim muhalefet etmiyorum gerçekten soruyorum diye.tartışma filan yok.al siliyim o kadar rahatsız olduysan.

edit:kaldı ki ayıp ediyosun.ortada tartışma bile yok bırak kavgayı.bişey sorduk direk aptal aptal tartışmalara girip kavga eden fanboy damgası vurdun.helal olsun...
Sosyal ağlarda paylaş

Şu yazıyı bulmak baya vakit aldı :>

Hiroyuki Yamaga, one of the 4 founders of GAiNAX, has gone on the record to say that Evangelion was the only profitable project the studio ever made.

AQ: Aside from Evangelion, what has been your most profitable Anime and your most profitable product.

Mr. Yamaga: There really hasn't been a profitable series besides Evangelion. In fact, That was such an anomaly, it kind of did something strange to Gainax. they didn't know how to deal with it because it was so profitable. In fact, the more interesting the story was, the more money that they put into it, they would lose more and more money. Until then they were hoping that they would get some of the copyright money but until then they were always kind of hungry and then suddenly there was too much food, and they ate too much and they kind of a got a stomach ache. And that is what happened.

Kaynak http://www.anime-tourist.com/article.php?sid=298
Evangelion Annonun depresyon geçirdiği dönemde depresyonunu gidermesine yardımcı oldu, sonra lanet olsun diyip adam kaçtı, Gainax bırakmadı. Yıllar boyu sömürdü Evayı. Ama yüzünün akıyla sömürdü ^_^

Bu yazı bayağı eski bir tarihe ait (2002) onu da unutmıyalım bunun üstüne he is my master efsanesi var daha.
Sosyal ağlarda paylaş

e overrated,underrated diye giden mesajların altına yazarsan ikinci fanboy vakası diye.yanlış anlaşılabilir.istersen "o senin alınganlığın" de.olabilir...gerçi ikinci fanboy vakası nasıl hedefsiz oluyo tam anlamadım ama neyse,bişey kaçırmış olabilirim.

hani diğer mesajlarından biraz biliyorum seni.sanmıyorum zaten kötü niyetle veya laf sokma amacıyla bişey yazdığını.okuyunca "lan bu adam niye bana böyle girişme ihtiyacı duydu" dedim.

bi de alakasız olucak ama ben pek sevmiyorum forumlarda "git bi hava al" filan...

neyse uzatmanın anlamı yok.animeyi tartışacaklara ayıp oluyo.

edit:ya kime ne öğrettim.istersen böyle tartışıp gidelim ama yani gerçek hayatta yüzyüze olsak hiç üstünde durmıyacağımız şeyi forumda böyle tartışmayalım bence.

tamam benim alınganlığım.ok?
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:
İlk "fanboy" vakası Akuma_Blade arkadaşımızdı. Adamı küstürdük gitti... Geri gel falan diyorum ama ne olcak bilmiyorum.

yani Kaede 100 mesaja kadar güzel güzel konuşulmuş bir konuyu tek mesajla dağıttın ya teşekkürler... Millet birbirine girdi...

Fenris ile songokunun birbirine girmesinin benim ile alakasını anlıyamadım ben ? Laylom giden bir konuya farklı düşünce / bakış açısı ile yaklaşıp yanlış bildiğin konularda seni aydınlattım. Fenris ve songoku ile alakasını göremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...