Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Susuzluk problemi çekilen 3 ülke.


babayigit

Öne çıkan mesajlar

Horace simdi chp&mhp iktiadar olsaydı susuzluk gene olucaktı tamam ama
şuanda ankaradaki susuzluğun şuçlusu kim ? Akp li bir belediye başkanı. Allah bilir seçim bir iki ay sonra olsa %0 kalana kadar kesinti yapmazdı melih bey.

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 17:15 tarihinde, Masticore tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Demokrasi bir tramvaydır , istediğimiz yerde ineriz" diyenlerin , Taliban liderinin yanında el pençe divan duranların , 2. tezkereyi kesin geçirtmek için oylama kuralını gizliden açığa alanların vs çok mu umurunda su sorunu? Güldürmeyin beni...

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 17:20 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok değil umrunda. çünkü onlar kan içiyor su değil!!
haha nası kodum lafı be.

neyse. belediye başkanlığı ile alakalı konuştuğumuzu varsayalım. adam başa geliyor. çoğunluk desteğiyle. orda kalmak da istiyor. bu adamın su umrunda olmasa bile, ona oy veren herkesin umrunda. olduğu yerde kalmak istiyosa elbet umrunda olacak. sonsuz parası yok belediyenin. bazı şeylere öncelik tanınır. yanlış karar verilebilir, bu suçlanır. başka bişi değil.

yani ne? adam su varmış almamış da o parayla baklava mı alıp yemiş?

akp ile ilişkisinden bahsedecekseniz, yani ne bileyim, akp şeriatı getireceği için veya kapitalist emparyonik yapacağı için melih gökçeğe suları kesmesini söyledi desen, onun da anlamı yok. zaten hükümetle arası pek iyi değil. çıkabilecek olsa durmayacak akpde.

haha. ya ciddiye alıp konuşuyorum kusura bakmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

melih gokcekin tabi umrunda degil beyfendinin evinde sular kesilmiyor basbakanında oyle.

kardesim belediyenin en temel gorevi nedir yol su elektirik sen baskente su getiremiyosan millette istedigini soylemekte serbesttir.biraz adam olsalardıda cıkıp bi özur dileselerdi.halk nezlindede bu isin tek sorumlusu belediye baskanıdır.kuraklıkta olsa chp de olsa hesap sorulacak ve hesap vermesi gereken kisi odur.halkı ilgilendirmez yok kuraklıkmıs yok bilmem kimin ihaleyi bozmasıymıs.halk belediye memurlarını onu bunu sorgulamaz tabiki burda tepkimizi baskana gostericez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bende politik olarak bahsetmedim.chp filanda degil mesele.47 ylde alakası yok.bunlar 47 den oncede boyledi oturmus koltuga keyfi yerinde kuraklık Allahın isi zaten derdim odur ki halk hakkını aramyıda bilmiyor bide cıkıp adam napsın daha iyisimi vaar gibi seyler olmasa. rahat rahat oturuyo orda biliyoki gene secim olsa gene secilecek.


oy verdiysenizde oyunuz arkasında durun hesabını sorun. derdim odur.oy verdik adam napsın demeyin.su anda cıkıp kimse melih gokceki savunmasın


edit:bu konuyla ilgili bi kac topic ardarda okudum lafım sadece sana degil horace nedense buraya atmısım mesajı.genel olarak bahsediryorum.melih gokceki savunanlara lafım

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 18:35 tarihinde, karareis tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ağustosböceği ve karınca

Biri, belki de dünyanın tek susuz başkenti olan Ankara’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek. Diğeri, susuzluktan kavrulan Türkiye’de sıkıntının ’s’sini yaşamayan Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. Gökçek, susuzluğun pençesindeki Ankara’ya acil çözüm bulmak için kıvranırken, Büyükerşen, 3 yıl önce gördüğü tehlike yüzünden yaptırdığı barajın keyfini yaşıyor.

TÜRKİYE günlerdir Başkenti’nin susuz kalmasını konuşuyor. Konuşuyor çünkü su yok, kriz var. Ama kimse Eskişehir’i konuşmuyor, çünkü orada kriz yok, su var. Belediye riski görüp 3 yıl önce barajını kurmuş şimdi 3.5 milyon metreküp suyu tepe tepe kullanıyor Eskişehir. Ağustos böceği ile karıncanın hikayesine benzeyen iki kentin ve iki başkanın öyküsü ise şöyle:

2 ADIM ÖNÜNÜ GÖREMEDİ

Ankara susuz kaldığında, 13.5 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek’in dünyanın en büyük su firmalarından Thames Water’in 5 yıl önce yaptığı "Ankara susuz kalacak" uyarısını kulak arkası ettiği anlaşıldı.
Ardından başkente içme suyu sağlayacak Gerede Barajı için "Su önceliğimiz değil" diyen Gökçek’in, bu proje için sağlanan Japon kredisinin görüşüleceği Hazine Müsteşarlığı’nda düzenlenen toplantıyı da boykot ettiği belirlendi. 12 Mart 2004 Cuma günü Saat 10.30’da Hazine Müsteşarlığı’da Japon Hükümet Temsilcisi, T.C. Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi, DSİ temsilcileri ve Hazine Müsteşarlığı temsilcisi, proje için gerekli yaklaşık 250 milyon dolar tutarındaki "Uygun Koşullu Kredi" anlaşması için hazır bulundular. Ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün de temsil edilmesi gerekiyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, toplantıya ASKİ temsilcisini göndermedi.

ÖDENEK OLMADAN YAPTIRDI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise yatırım programında olmamasına ve bütçesinde ödenek bulunmamasına rağmen kendi imkanlarıyla gölet yaptırarak Eskişehir’i su sıkıntısından kurtardı. Bilim adamlarının kuraklık uyarılarını dikkate alarak 2005 yılında merkeze bağlı Mamuca Köyü yakınlarındaki vadide baraj göletini 4.5 ayda tamamladıklarını anlatan Büyükerşen, bu inşaatta Büyükşehir Belediyesi’ne ait makine parkının kullanıldığını, belediye mühendisleri, teknik eleman ve işçilerin çalıştığını kaydetti. Büyükerşen, mevsimin kurak geçmesine rağmen yaptırdıkları Mamuca Göleti’nde halen 3.5 milyon metreküp su bulunduğunu ve 2.5 km. uzunluğunda ferş alanı olduğunu söyledi.

’Annenize gidin Ankara rahatlasın’ sözü dış basında

Reuters haber ajansı, Gökçek’in Ankara’da su kesintilerini hafifletmek amacıyla insanlardan tatillerini uzatmalarını önermesini alaycı bir üslupla verdi. Ajans, Melih Gökçek’in şu sözlerine dikkat çekti: "Belediye personelini iki aylık izine göndermeyi planlıyorum. Bir 50 bin, 60 bin kişi Ankara’dan ayrılsa biraz rahatlarız. Annelerini babalarını ziyaret etseler fena mı olur." Reuters, Gökçek’in susuzluktan dolayı küresel ısınmayı suçladığını ve şunları söylediğini de yazdı: "Kuraklık aniden dünyaya vurdu. Allah’ın böyle bir felakete izin vereceğini asla beklemedik... Allah isterse hemen yağmur yağabilir."

Tehlikeyi 3 yıl önceden gördü Eskişehir’i kurtardı

Yılmaz Büyükerşen, bu barajın yapımının AKP’li Büyükşehir Belediye meclis üyelerince, "Eskişehir’in altı üstü su. Niye baraj yapıyorsun" diye eleştirildiğini söyledi. Büyükerşen gölette şimdi su sporlarının bile yapıldığını belirterek şöyle dedi: "2005 yılından beri, yine küresel ısınmaya karşı, beş yeni su havzası ilan ettik ve tescil aldık. Ayrıca 2001 yılında Avrupa Yatırım Bankası’ndan kredi alan Büyükşehir Belediyesi, kentin su şebekesindeki kaçaklarını önlemek amacıyla, su borularını yenileyecek, elektronik kontrollü ’SKADA’ sistemini ihaleye çıkardı. Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, şimdi de 2008 yılı bütçesinde yer almak üzere, yeni bir gölet projesi ve içme suyu rezervlerine yönelik kaptaj projeleri ile yeni su havzalarını mevcut şebekeye bağlanması hazırlığını bitirmek üzere."


garbage'ı bile basan partizan militan tetikçilere selam edip "acaba allah dini bütün akp destekçisi ankara halkını sevmiyor mu da susuz bırakıyor" diye kendi kendime de soruyorum. ya da neydi önce tedbir sonra tevekkül müydü.

ama bunlar hep böyle di mi. bunlardan binali yıldırım diye bi adam vardı. allahın işi demişti, altyapısız "hızlandırılmış" tren kaza yapınca. böyle de bir tanrı anlayışları var. iyi şeyleri biz yapıyoruz kötü şeyler allahtan lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ama bunlar hep böyle di mi. bunlardan binali yıldırım diye bi adam vardı. allahın işi demişti, altyapısız "hızlandırılmış" tren kaza yapınca. böyle de bir tanrı anlayışları var. iyi şeyleri biz yapıyoruz kötü şeyler allahtan lol.


Buna dikkat çekmek istedim ben de tekrar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...