Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 hah iste zengin adam egitmiyor ki verdigi maas dusuk olsun, maliyet dusuk olsun, sizin gibi zenginlerden bahsedilmiyor burada onu anla da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: Delirium üye [şikayet et] § 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:10 [ özel msj ] kanalı değiştir o zaman, ya da ne bileyim karmamızı dusur. ayrıca prawler ne kapitalist duzeni ne de sosyalist duzeni tam olarak kavradıgını dusunuyorum. sosyalist devletlerdeki devlet adamlarına laf ederken cok uluslu sirketlerin kolesi olmak nedir? powered by orange/white input Ben kapitalizm dedim. Emperyalist kapitalizm demedim? Ha şimdi sen tabi dersin kapitalist olmak için emperyalist olmak gerekir falan diye. Tam anlamıyla kapitalizmdir istediğim şey. Sözlük anlamındaki kapitalizm yani. Ha mesela bak ne yazmışlar kapitalizm'e wiki'de: Kapitalizm veya anamalcılık, üretim araçlarının özel mülkiyetin elinde olduğu ve kâr amaçlı kullanıldığı, malların üretim, dağıtım ve fiyatının arz talep mekanizmasıyla serbest piyasada özgürce belirlendiği bir ekonomik sistemdir. İnsan ve sermayenin bireysel ya da ortaklaşa özel mülkiyet altında bulunduğu bir ekonomik örgütlenme biçimidir. Kapitalizmin temel kuramı rekabet ve kâr maksimizasyonudur.Kapitalist ekonomide hedef yüksek verimlilik ve bu verimlilik düzeyini korumak ve geliştirmektir. Ayrıca kapitalizm sıklıkla serbest piyasa ekonomisi ve ekonomik liberalizm kavramlarıyla tanımlanır ve birbiri yerine kullanılır. Ünlü akademisyen Francis Fukuyama SSCB'nin dağılması ile tarihin sonunu (kapitalizmin zaferini) ilan etmiştir. Kapitalizm insanların mal, mülk, sermaye edinebildiği düzendir. Ama bunu Amerika Emperyalizme çevirdi kabul ediyorum. Şu andaki düzenin temeli kapitalizm üzerine kurulsa da kaynakların sömürülerek elde edilmesi yanlış. Ama orta yolumuz var, sosyal liberalizm... Gerçi bu ekonomik sistem değil, yönetim sistemi ama. Çünkü herkes eşit doğmuyor sonuçta, onu da kabul ediyorum. Ama eğer sosyalizm daha iyi olsaydı, o yaygın olurdu dünyada gibime geliyor. Kapitalizme bakış açını sığ buldum açıkçası, çok uluslu firmanın kölesi olmak, basit bir aşırı uç söylemidir. Ben çok katı değilim, olaya objektif bakabiliyorum. Zira hem eşitlik sağlamada, hem de liberal bir kalkınma sistemi uygulamada başarılı ülkeler var. Onların sistemi uygundur Türkiye'ye. Ama Türk insanı o sisteme uygun değildir. [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:34 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 O kadar yazdıktan sonra insanlar hala şeriatçı mısın sen? falan gibi sorular soruyorsa iletişim problemi var demektir. Orada ne yazmışım; yöntem hatalı demişim değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Kara Lord'un yükselişi durdurulamaz!!!!!!!!!!!!11111111111111111111111111111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 lol, emperyalizm zaten bir yonetim bicimi falan deigl, kapitalizmin bir sonucudur. olaya ulkeler bazında bakarsan eh liberal liberal yaşayalım super iste saflıgına erişebilirsin, ama her super yaşamak isteyen biri icin tanrı bir kediyi olduruyor. eheh kapitalizm = sermayenin yonettigi dunya, yani para kimdeyse dunyayı o yonetiyor sistemin ozu bu, daha ne uc ornegi. şemayla anlatayım hatta[ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 14:51 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 said: emperyalizm zaten bir yonetim bicimi falan deigl, kapitalizmin bir sonucudur. Emperyalizmle harmanlanmış deseydim daha doğru olurdu. Orta yolu da söylüyorum, hala kapitalizm kakadır diyorsun. Ne desek boş sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 abi matematik islemiyle verdim, ortası yok bu isin. eger guc paradaysa insanlar eziyet ceker, parası olanın insafına bırakırsın cunku, bunun orta yolu da sosyalist ekonomi anlayısıdır. gelmis sosyal liberalizm gibi yavsak bi kavramla devlet kuruyosun, laflar bana gelmeden bos zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 lol sosyalizm orta yol.. evet zaten kapitalizm 3000 yıl önce de vardı.. oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 eöö, pratikte evet. ha sosyalizm de demedim, sosyalist ekonomi dedim, pls. [ Mesaj 06 Ağustos 2007, Pazartesi - 19:34 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Sosyalist ekonominin sınırlarını söylermisin bana? Marketler açık mı? Nereye kadar açık? Devletin müdahale oranı nedir? Kafandaki sosyalist ekonomi nedir? Yani %40 oranda iskandinav ülkeleri var mesela, bir de direk sosyalizmle yönetilen Küba var. Yani onu biraz açarsan güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 kapitalleşmeyi engelleyecek kadar. sosyalizm en cok global oldugunda etkili olur lakin, once liberal ortamda sosyalist dusuncenin devinmesi lazım, ben sosyalistim sadece ben yatırım seklinde bir sosyalizm ancak olaylara karşı toplumsal tepkiyle ortaya cıkar, sonra da surunursun. isvec su an icin guzel bi ornek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2007 İsveç bana da uyar ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2007 sosyalist hede hödö ben anlamıyorum ehiehi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar