Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Work And Travel

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Beyler 4. sınıftayım bu sene sonunda staj'ımı bırakarak öğrenci gözüküp work and travel ile 1 yıllığına amerikaya gitmek istiyorum nasıl yaparız bi help pls :)
Mesaj tarihi:
peki başka nasıl yaparız, orda bi yandanda çalışmak istiyorum malum orda hayat pahalı burdan biraz tuzlu olur karşılamak...
amacım 1 yıl fln amerikada yaşamak, dil pratiği için malum konuşma 0 burda :)
  • Admin
Mesaj tarihi:
J1 vizesi veriyorlar 5ay çalışma olanagın oluyor ve 1 ayda dolaşma dediğin gibi 1sene kalayım olayı yok ve 4. sınıf oldugun için vize alamama olanagın yüksek.Vize bittikten sonra calısma olayına girersek yalan olursun çalışmak için sosyal güvenlik numaranı vermen gerekiyor eger vizen bitersede bu senin bilgilerinde gözüküyor çalışırsın çalışırsın meksikalı kardeşlerin gibi parada alamazsın ay sonu

[ Mesaj 04 Ağustos 2007, Cumartesi - 09:38 tarihinde, Virus tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Şöyle birşey var. Eğer dil çalışmak istersen dil okullarına başvur. Onlar gerekli vizeyi çıkartıyorlar diye biliyorum. Yurtdışı Eğitim vb. dergilerde Work and Travel ve dil okulları ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsin.
Mesaj tarihi:
Benim bir arkadaşım gitti Los Angelas'da şu an sanırım 3 ay çalışıcak.Ama bi şirkete başvurmuştu başlangıçtada 3000 ytl gibi bi para bıraktı sanırım.Çok ince ayrıntılarını bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Peki orda iş bulup(düzgün iş) vizemi uzatma yada çalışma izni çıkartmam mümkünmü? sonuçta bilgisayar müh.'yim iyi kötü bi iş bulabilirim?
Mesaj tarihi:
4. sınıflara vermiyorlar vize artık. Son yıllarda çok fazla öyle gidip kalan olduğu için artık aşırı sıkı bir sistem var vize görüşmelerinde. Hatta work and travel için başvuru yapanlara şöyle bir soru bile yöneltilmiş : "Hayatının aşkını orda buldun ve seninle evlenmek istiyor. Ne cevap verirsin?". Evet dersen ggthnxby. Yani her türlü orda çalıştıktan sonra döneceğine ikna ediceksin adamları.

Ha senin istediğin bambaşka bir durum. Bir şirkete iş başvurusu yap onlar davet edince vizen falan halloluyo ama okulu bitirmeden yapıcağına bitirip yap adam gibi mesleğinle uğraşırsın orda.

Work and travel vizesi 4 aylık oluyo ve 3. sınıflara bile zor veriyorlar.
Mesaj tarihi:
iyide orda çalışmak için sağlam ingilizce lazım zaten benim amacım 1 yıllık ingilizce pratiği... Konuşmam çok zayıf, 1 yıl fln pratik yapmak amacım...
Mesaj tarihi:
işte o miktarda çok gibi duruyor :( 4-5 bin'e fit'im ama 10 bin üstünü kendim karşılayamam... yokmu bi orta yok hem çalışıp hemde orda yaşamak istiyorum...
  • Yeni Oluştur...