Whiskey Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=turev+integral+bilen+selpakci+cocuk&kw=&a=&all=&v=&p=3 ----- 2 yıl evvel karşılaştığımda dört işlemde oldukça iyiydi ama ötesini pek bilmiyordu. sorulan soruyu kafadan hesaplayamayınca izin isteyip arabanın üstündeki tozda hesap yapıyordu. diğer çocukların aksine üstü başı gayet iyidir bu çocuğun. ben kendi isteğimle bu işi yapıyorum, baksana kıyafetlerim diğerlerininki gibi değil, demişliği vardır. kazandığı parayla kendisine birşeyler aldığını söyler, gayet besili gözükmesiyle bunu doğrular. gece mesaiyi erkenden bitirip eve gittiğini, annesine çay demletip, ders çalıştığını da anlatmıştı bana. alıp eve götüresim gelmişti. (ankaragazozu, 24.12.2005 18:54) ----- klasik ilk kolay soruları sorduktan ve g.t olunduktan birkaç hafta sonra tekrar karşılaşılır bu çocukla.. hemen gelir ve: -abi hadi türev bilirsem alıcan selpak? -ulan peki, basit soralım önce yine. e^2x'in türevi? -eheh, şimdi.. 2x çarpı e^2x? yok yok, 2 çarpı e^2x.. -vaay, çocuk üstel de biliyor lan. dur o zaman, heee, ahahahah.. ln x'in türevi nedir? çocuk diğer elini de cebinden çıkararak burada anlatamayacağım kabalıkta bir hareketle** hızlıca "şak" yapar ve aynı anda: -ahahaha, ahahahah, 1 bölü x.. ahahahaha.. -ha?! ohaa.. bühühüü... ama şey, yok şimdi, aslında öyle değil.. ya kem küm.. bühühühh.. arkadaş da karın sancısından yanda yıkılır, çocuk istemeden iki mühendis telef eder.. çok dikkat edilmesi gereken bir velettir. - ama onu bir daha ki görüşümde, e^2x çarpı cos(4x^2) 'yi sorucam.. büühühüh... onu da bilirse, bırakıcam lan bu okulu.. bühühh.. (mestre, 22.01.2006 20:49) ----- canlı bombadır bu çocuk, küçümseyende patlar. - türev alırsam selpak alır mısın? (kibarlık göze çarpar önce) - ciddi misin sen? - evet abi sor türev sor. - tamam bilirsen 3 tane alıcam. - sor abi sor. hiç duymamışım bir, çakrkeyfim zaten iki, mal gibi "ne bilecek ya?" dedim. - x kare? - hehe sen de acaipmişsin be abi, 2x, hadi al 3 tane. - biliyor musun lan sen cidden türev? - sor abi, bilirsem 3 tane daha alacaksın, tamam mı? - yok tamam, aferim. helal be. - sor bi tane daha. - yok yok,ver 2 tane. (adam türev alıyor karşında sen hala 2 tane 3 tane diye cambazlık yapıyosun) - 3 dedin! - kolay sordum olm. - iyi peki 2 olsun. işte böyle de utandırır. çamura yattığınız için tiksinirsiniz kendinizden. "sonra yine sorucam bak" diye alkolün etkisinde babacan bi tavır takınırsınız. - sor abi sor, diyerek uzaklaşır. -türev biliyordu be, diyerek uzaklaşırsınız. (başlığı söyleyip aslında çocuğun ne kadar ünlü olduğunu farketmemi sağlayan kokomichu'ya teşekkürler) (kamil abi, 07.06.2006 19:12 ~ 19:19) ----- hic sidik yari$ina girmeyin her $eyi biliyo bu velet. kosekandin turevini bildi lan! (desiriousdark, 09.02.2007 15:08) ----- [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 03:00 tarihinde, Whiskey tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 türev almayı bilio hakkaten o çocuk ama tanımını bilmiodu. tanımını sorduydum ben, o ne ya yok öle bişe bilmion sen dedi (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 var mı karşılaşan? İzmirden kalkıp mendil alasım geldi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 helal olsun kısmi türev biliyor mu ama bakalım hehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 cocugun sakası yok helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 ahah hakkaten bu sene görürsem kısmi türev sorayım (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 matematikte sınır yok katlı türev sorarız olmadı hiperbollerin alanını türevle hesaplattırırız reamann sum ile error buldururuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 ben karşılaştım aşagıladı resmen dsfsdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 o değil de türev integral diyomuş madem ben bizim fizik sınavlardan bi kaç integral vereyim çözerse tüm selpaklarını alırım d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 görmemişsin fizik sınavına girmiş,selpakcı cocuğa soruları soracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 türev integral unuttum ben yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 ben bu çocuktan bi kaç yıl içinde bi laptop alıp matlab kurup size ayar üstüne ayar vermesini bekliyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 lam ben matematiği zor verdim.. güç bela.. bunu soksaydım benim yerime sınava! neyse artık masterda sokarım çocuu 100mendil karşılığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 matlaba gerek yok be http://integrals.wolfram.com/index.jsp [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 03:18 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 site güzelmiş sık kullanılanlara ekledim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 bende ekledim :D ahh şu calculus fianlinde bi şekilde açabilsem laptopu yardırırım artık sınavda :Dveya telefonla gprs fln bişiler yapcaz artık :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
enema Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 arif bunun adı ya, bestekarda takılıyo genelde. bi kaç tane daha türedi ama türev bilen tek değil artık:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 rembetikon'un önünde karşılaştığım velet. göt etti koydu kenara şerefsiz. bir şey de diyemedim anasını satiim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 diferansiyel denklem çözyüosa kiloyla alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Alayı biliyo söyliyim. Bi tanesi var resmen kanka olduk zaten. Bir gün yükselde gelip "NAPIYON LAN, BU BAŞKA KIZ SEN DE PEZEVENKMİSİN" diye daldı. Ben de saldırı amaçlı "bu sefer kazık soracam olm kaçışın yok dedim, biraz karışık bi integral sordum. Çocuk şak diye yapıştırdı cevabı, nasıl dumur oldum anlatamam. Bizim bi arkadaşın da sevgilisi keman çalıyordu, para topluyordu. Bu da arkasında oturuyor, çocuk gelmiş "ulan sen de karıyı çalıştırıyon parayı yiyon az puşt değilsin" tarzı bişey demiş yarılmış sokak olduğu gibi hahah. Bir kaçtanesiyle oturup muhabbet eder oldum bariz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Çok mu tuhaf geldi? Gelmiş geçmiş en büyük matematikçi Gauss da söylentiye göre okumaya başlamadan önce bir çobandı çocukken. http://tr.wikipedia.org/wiki/Carl_Friedrich_Gauss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 x^x'in türevini sorsun biri bakalım ne diycek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Daha karşılaşmak kısmet olmadı :). Arkadaş görmüş ama. Gelmiş buna sor bilirsem selpak al demiş. Tamam lan diyip e üssü lnx i sormuş. Bilememiş :). Belki aynı çocuk değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demise666 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 said: yine ağlanacak halimize gülmemize sebep anılardan birini akıllara getirmiş, iyi niyetli ve halden anlayan arif bir insandır. zil zurna sarhoşken nereye gideceğini bile kestiremeyen bünyeyi gördüğünde - o zamanlar bestekar'daydı - "şşt.. ben bu abiyi tanıyorum.. yardım edin ona, taksiye bindirelim" diye 6-7 arkadaşını yanına çağırmış, küfelik bünyeyi yere düşmekten kurtarmış, canına malına ota boka da zerre kastetmemiştir. sonrasında teşekküre gidildiğinde "lafı mı olur abi insanlık öldü mü" de demiş matematik bilginidir. (ittibiyen, 22.02.2007 12:12) #10602978 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunsh1ne Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Bu çocukcağıza beslediğiniz nefret nedir, anlayamadım. yok şunu sorarım, bunu sorarım bilemezmiş. Selpak satan çocuk, sorduğu türevi bilemedi diye egosu kabaran tipler. Çocuk heralde zevkinden selpak satıp, sizin gibi tiplerle muhattab olmuyor. İçine kapatıldığı zor koşullardan dışarıya ufak bir pencere açmayı başarmış bir insana bir "hll" çok mu yani. ota boka hll diyen insanım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar