Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptop

Tarantababu

Öne çıkan mesajlar

ati ya da nvidia'nın güzel kartlarından birine sahip bir core 2 duo alıp, alırken de 1 gb daha ram taktırıp 2 gb ram ile teslim alırsan kdv dahil 1800 liraya falan gelir sanırım.

Dell'in kampanyadaki modelleri gayet iyiydi bunun için ama kampanya hala devam ediyor mu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

E alirken pil suresine bakacaksiniz tabii ki. Eger oyun icin aliyorsan o aleti, yani ekran karti gucluyse, sarjinin dayanmasi biraz zor. Yok tek kullanim ihtiyacin browser ve text editor ise o zaman zaten guclu bir ekran karti gerekmez, dolayisiyla pil omru uzun olur.

Marka olayi farkediyor. Mesela tamire gelen laptop'larin 80%'i HP gibi bir oran soyleyebilirim. Tabi bu sadece benim tuttugum istatistik. Bu demek degildir ki HP'ler rezalet; kullanmayi bilince genelde hicbiri sorun cikarmiyor ama bilmeyen icin sorun yasama ihtimali HP'de daha fazla. Onun disinda Toshiba ve Dell'lerde herhangi bir donanima dayali sorun gormedim. Genelde bu markalari cakisma yarattiklari icin getiriyor insanlar; soyle ki Norton + Kaspersky yukluyolar, ikisi de birbirini sorun olarak goruyor, haliyle alet acilmiyor bile... Onun disinda Sony'leri genelde fiziksel sorundan dolayi getiriyolar; tuslarin cikmasi veya yapisip kalmasi veya sifirdan yukleyince (bunu hala niye yaparlar anlamam) driver'larin taninmamasi gibi. Vista'da durum farkli mi bilmiyorum yanniz soylediklerim XP icin gecerli.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tercihim HP olurdu bu durumda. Yanlış anlaşılmasın, packard bell'de oldukça sağlam diyenleri duydum ve direk kullanıp da izlenimini söyleyen kişilerdi fakat arkadaşımın AMD3000+ HP dizüstü bilgisayarını epeyce uzun zamandır (5 sen kadar) kullandığını ve benim datron marka dizüstü bilgisayarımın eline su bile dökemediğini düşünürsek HP'ye +rep demekten başka seçenek kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

harici ekran karti olan, daha doğrusu ekran kartı olmayan büyük ekranlı her dizüstü bilgisayarda benzer pil süreleri gözlemlersin. hp pavilion serilerinde brightview ve daha geniş ekranlara ağırlık verdiği için hp'lerde genelde öyleymiş gibi gelir.

dizüstü konularında çoğu kez iki şey yazmışımdır.

1. performans istiyorsanız pil ömründen vazgeçeceksiniz. eğer ille pil ömrü diyorsanız daha çok hücreli daha ağır pilleri tercih edin ve ekranınızı en az parlaklıkta çalıştırın..

2. sony vaiolar ve toshibalarda kullanılan 2006'da üretilmiş pillerin aşırı ısınma sorunu nedeniyle toplam 1,5 milyondan fazla dizüstü bilgisayar pazardan geri çekilmişti. bu olaydan sonra benzer bir olayı tekrarlama ihtimalleri düşük olsa da ben toshiba ya da vaio almazdım..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm.. sadece çizim yapıcaksan acaip güçlü bişi almana gerek yok ama analiz de girerse işin içine çok sağlam bişi al.

HP Compaq nx9420 misal uygun bi bilgisayar.. 2ghz ve 2gb ram ile oldukça verimli kullanabilirsin. 17'' ekranı var ve ağır ancak autocad için vs çizime uygun, ekran boyutu ideal..
ama ne yap ne et XP kullan vista çok boş gerçekten ve fazla pil tüketiyor.. ms gereksizlik abidesi yine
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...