Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pvp mi daha zor Pve mi?

Xhunarion

Öne çıkan mesajlar

Pvede bossların yaptıkları standarttır. Phase1 de şunu yapar, phase 2de şunu yapar gibi, ama pvpde şans ön plana çıkıyor. Mesela pvede bir bossa eviscerate ıskalarsa enerjiyi toplayıp tekrar atma şansın vardır. Pvpde ise bir kere bir hareketi ıskalarsan ya da büyünü atamazsan ikinci bir şansın olmayabilir.
İşin içine şans giriyor ve pvpde büyük rol oynuyor. Critlemek için adamın kafasına nişan alıp vurulmuyor ne yazıkki.
Sosyal ağlarda paylaş

bazı arkadaşlar 5vs5 kurmayı çok kolay ve istedigin zaman oynar geçersin diye tanımlamış ve raid tabiki çok daha zor demiş.

soruorum o arkadaşa karazhanda nightbane i heralde yapmışlardır sence nightbane slain mi daha zor yoksa 5vs5 de 1900 2000 ratinglerde kapışmakmı?

nightbane örnegini cogu kisi yapmıstır die verdim 2 ay sorada SSC TK oyle olucak.

bi dalgasına arena kurarsın 1300 ratinglerde kasarsın bide ciddi kafaya oynarsın o başkadır.

1900 ratingli 5vs5 takımımız var ki magtheridondaki neutral team A ile yada huor'un PC nin teamleriyle yaptığımız maçların hiçbirisi kadar zor olamaz bi raidle boss kesmek..

yıgınla taktik donuyo bi mac 5 10 dakka suruyo bazen ventte yıgınla konusmalar maçlardan sora 10 dakka taktik tartışmalar turlu turlu setuplara karşı turlu turlu hazırlanmalar..

ozetlemek gerekirse,

pve = "ok we are starting.tactic is easy .every1 know the tactic i guess..ok gogogog..dps, nuke, heal mt"..

pvp = "ok...new setup..i think take warlock first..oo fck noo go to priest..oo sht take rogue..cyclone warrior..wtf mervune sheep and rank1 blizz...gogogo hell wtf sht ok nice now warlock..gogogo heal..ıam cycloned..grtzz..oo my fckn god 22 point " :D

10 dakkalık bi 5vs5 maçından sonra rating ekranında 20 kusur puan aldıgını gormek heleki neutral gibi teamlere karşı falan bana illidanı 20. kez kesmekten daha çok haz verir açıkcası
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren ben zaten taktik çalmaktan falan bahsetmiyorm

tabiki başkasının taktigini almak daha kolaydır

ama taktiği sen yaratıyor bile olsan en fazla 1 ay sürer o taktiği yaratman kendin oluşturman kendine ozgu kesmen..

1 ay sora çatır çatır kesmeye başlarsın hiç bi zorluk çekmeden

ayrıyetten eklemek isterimki eger genel bi pvp mi kolay pve mi diye tartışıyorsak herşeyi genel dusunelim.genel oyuncuları dusunelim..wow oyuncularının GENELİ..ki tahminim yaklaşık % 90 ı taktik çalar..ornegin bi nihilum yada death and taxes yada forte falan filan keser diger guildler onlardan gorur taktigi alır..her serverın genelde 3 4 guildi vardır öncü onlar keser digerleri "abi nası kestiniz anlatsana" der kankilerine onlarda soler :P benim savundugum bu diil tabiki ama genelde bole doner sende cok ii biliosn :)
Sosyal ağlarda paylaş

PvP ve PvE'yi neye göre kıyaslıyorsunuz? Arena ile Raidlerden birbirine denk eşyaları almaya uğraşırsan Raidde daha fazla emek harcamalısın daha zordur. Ama sadece Combat anından bahsediyorsan o zaman PvP göreceli olarak zor olabilir.

Ayrıca bir encounter'ı bir kez ezberledin mi çok kolay oluyor da karşınıza aynı tarzda bir pvp takımı çıkınca sürekli daha mı zor oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Siz işi sapıtıyorsunuz ama, başlık "Nightbane mi kesmek daha kolay, yoksa Arena 2000 Rating mi?" değil ki?

Ve verdiğiniz örnekte baya GG ayrıca, Nightbane yani, lolz0r, bari Kael'thas veya Vash, ne biliyim, Archimonde, Illidari Council falan deseydiniz.

PvE'yi öyle kolay gören arkadaşlar, size şööle diim

Four Horsemen > PvP anytime, anywhere
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası pve kadar bayıl bişi yok şu an bana göre yani yapacağın herşey belli healer ne aypıcak warrior ne yapıcak hepsi belli. Karşındaki mobun farklı bişi yapma ihtimali yok yani bi anda üzerine ağ atıp geri kaçıp kendini healleme ihtimali veya her denemede farklı bişi yapma şansı yok. Otomatik olarak her denemende aynı şeyi yapıyor. Yani dps isen tek elle herşeyi rahat idare edip diğer elinle yemek yersin, healer isen oyunu izlemeden şaşı olmuş keyif alamaksızın tankların hpye kilitlenmişsindir boss öldüğünde beli geç farkedersin, warrior isen zaten belli kombinasyonlarla bastın mı birazda alışıksan agroyu vermemen lazım ki başka bişi beklenmiyor. Yani monoton geliyor artık PvE bana. Olsa yaparım elbet ama kıyaslayınca PvP çok daha heyecanlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir süre sonra Farmlamak tabi ki monoton. Fakat İlk boss denemeleri ve progress pvpden çok daha zevkli bence, ki zaten blizzard sürekli yeni raid instancelar eklediği için sürekli ilk defa kapışacağımız bosslar olacak.

PVP dediğin anlık heyecan. eski UOcu olduğum için de instanced pvp yapay gelio bana. WOWda da doğal pvp olayı çok nadir ve herahngi bi şey götürmüo senden veya kazandırımo. O yüzden bana göre bu oyun PVE oyunudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle PVP vs PVE karşılatırılması yapılamaz bence.Allah aşkına hangi açıdan kime neye göre ne zor?Ortaya PVP vs PVE hangisi zor diye bir tartışma attın mı ucu kaçar bence.PVP desen kendi içinde ayrılıyo PVE desen kendi içinde ayrılıyor.Herkes ayrı şeylerden bahsedip PVP yada PVE daha zor diyor.Arena maçını Steamvaults ile karşılaştırmak gibi birşey.PVE dediğin ki zaten göründüğünden çok daha derin bir olay.PVE'nin neyini karşılaştırıyorsun bir daha?
Sosyal ağlarda paylaş

orda nightbane ornegını vermemin nedeni suanda tbc oynayanların heralde buyuk bı cogunlugu nightbane i kesmistir o yuzden

illidari council i goren yuzde ne kadar sence?

ama bi nightbane in taktigini herkes butun oyuncular biliyodur ve hepside HIC ZORLANMADAN adam gibi yaparlar

ha eger first kill denıosak yada yapıosak ondada zorlanırız bırıncıde ıkıncıde ama ucuncude bısey kalmaz..

ya sonuçta encounter belli.ne yapacagı belli.kımın nerde durması gerektigi belli.hersey beli.cıkan loot bile assagı yukarı belli lol pvp ile kıyaslanması bile saçma ve gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Nerdeyse hiç PvP yapmamış bir kişi olarak bu konuda bir fikir belirtmem bence yanlış olur. Tek taraflı bir bakış açım var bu konuda. PvP daha zor diyenlere sormak istediğim, kafamı kurcalıyan birkaç soru var.

Mademki PvP çok daha zor;

1) Niye çevremde tanıdığım her PvP ci daha sezonun başladığı 5-6 hafta olmuşken, o sezonun en iyi setini nerdeyse tamamlamış oluyor da, O sezonun en sağlam silahları shatratta adım başı görünüyorda. PvEnin en iyi setleri silahlarından (Hijaldır BTdir) tek item yok piyasada?

2) Niye koca serverda 10 larca PvP ile alınan %310 luk binekten varken, PvE ile alınan %310 luktan 1 tane bile yok?

3) Niye tanıdığım PvPden zerre anlamayan, üstelik doğru dürüst vakti olmayan adamlar 5vs5 takımı kurup 1100-1200 ratinglerle 1er 1er en sağlam set parçalarını topluyarak PvE itemlerine dkp biriktirebiliyorda. PvEden zerre anlamayan, üstelik sabah akşam oynayan adamlar daha yeşil kolyelerini, yüzüklerini mavi yapamıyorlar?

4) Neden tüm serverlarda PvPde ilk 2'ye 3'e girmiş her grubun adamını, PvE'ye sokunca dps bile yapıyor mal mal hatalarla grubuna wipe üstüne wipe yediyor, en basit skillerinin bile ne işe yaradığını bilmez ve kullanamaz oluyorda . Tüm serverlerın en sağlam PvEcileri (Nihilum, Curse, Death&taxes vs vs ) BT yi farma aldıkları hafta 5vs5 takımı kurup ilk haftadan ilk 5 e girip, sonraki haftalarda ilk 2 ye oynar hale gelebiliyor?

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:33 tarihinde, FreEmoon tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gereksiz bir elma armut karşılaştırması yine. kıyaslayabilecegin benzerlikleri yok. 2-3 haftadır calıstıgın end-bossun %1 wipeına gelmek bile , emin ol ki çok zordur. 3 hafta boyunca aynı bossa ve bilumum rezil trashe katlanmak demektir. ha arena cok mu kolay degil. arenada ayrı bir sinir stress mevcut. Gıdım gıdım yükselttiğin puanın bir gün içindeki hatalı setup veya lagden dolayı eridiğini görmek oldukça acı. Onun için ikiside kendine gçre zor ve anlamsız soru. Herkes, her ne yapıyosa onun zor olduğuna dair cevap verecektir. İnsanlar kendilerini yüceltmeyi sever.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de arena yapmıyorum ama BGlerden inanılmaz keyif alıyorum her bir maç yeni bişiler demek yani 1 maç önce kestiğin hatta 2sini kestiğin sınıftan birinin seni ve yanındaki birini daha kesebiliyor olması hoşuma gidioyr. PvPde her zaman senden daha iyisi ile karşılaşma şansın var ama bana göre PvEde bu YOK.
Bende çok uzun süre sadece PvE yaptım ve sonra şartlar gereği PvE yapacak zamanım kalmadı ve PvPye başladım. Şansıma reard sistemi değişmesi ie gayet güzel silahlara ulaşma şansım açıldı yani eskiden ne yaparsam yapayım düzgün bir PvP itemına benim oynama saatlerim ile ulaşma şansım yoktu. Şimdi 3 haftada bir instance yaparsam iyi ama onuda büyük ihtimal latency yuksek diye yapıyorum zaten :)

[ Mesaj 30 Temmuz 2007, Pazartesi - 12:44 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yazdıklarımı okumuycaksanız saçma bi tartışmayı iyice saçma hala getirirsiniz ama..

nightbane ornegini neden verdigimi tekrar soyluyorum.suanda PvE yapan oyuncuların çoğu nightbane i gormustur, taktigi yaygın ve bilinen bir şeydir..Dogal olarak çok kolaydır kesmek yada taktigi oturtmak.

ve 2 ay icinde SSC TK bosslarıda o sekilde yaygın ve bilinen ve uygulaması kolay bosslar haline gelecektir ve dogal olarak zor olmaktan cıkacaktır.Ister first kill yap ister taktik çal baskasının taktigini yap ama bi sure sonra olacak budur.kacınımlaz son.

ama PvP de boyle bir sey yok..

2100 ratingli kac takım var dıyosunuz 2100 ratingli cok takım olmamasının nedeni işte bu.gidip bi forumda "mouseclickers team kesme taktigi" ni okuyup 5vs5 de o adamları kesemessiniz.yada movielerini izleyip naptıklarını kavrayıp taktik yapamassınız.programlanmıs yaratık yerine gerçek zekayla oynuosunuz.ha bu zorluğu göze alır ustune duserseniz 2100 rating yaparsınız ama dusmezde haftada 1 2 saat oynarsanız o zaman zor tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

ha ayrıca bi kaç kisinin iddia ettigi gibi Nihilum falan filanda pve den aldıkları itemlerle otturuyolar falan demişsinizde oyle birşeyde yok kimse kendini kandırmasın

sizin dediginiz olay arena session 1 de geçerliydi.karazhan gruul farmlayıp itemlerini duzenler arenada estiriyodu

ama şuanda getirsinler tier 5 li grubu karşımıza tokatlar tokatlar geçeriz.

size en guzel ornegi şoyle vereym.

bizim serverda Failure diye bir guild var.baya saglam adamlar BT falan yapıolar hyjal farm falan.

suanki 5vs5 takımım bi kac gun oyuna giremiycegimden dolayı bu Failure ın guildmasterını aldı takıma 10 maç yapalımda puan alalım die ben yokken. ..Sathik diye bi eleman full tier 5 falan necki offhandi falan filan baya saglam bi arkadaş :)

1940 ratingle bırakmıştım team i arkadaşla 10 maç yaptılar 2-8 yapmışar 2 win 8 loss ..adama kotu oynuo demıorm yanlıs anlamayın ama gearı arenada o ratinge gore dııl.istedigi kadar dmg ı olsun ama stami resil i olmazsa ŞUANDA ARENADA yuksek ratingde kımse bise yapamaz..ben girdim 11k hp 380 resil 9 win 1 loss yaptk.farkı sanırım anlamışsınızdır.

oyle pve den item al pvp de yık geç olayları bitti artık.
hele patchden sonra resil dotlarıda etkiliycekki ohh kaymaaaaandan yinmez hale gelecek :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...