Daesu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 bi bundan yararlanıcaktım buda bizim kanunlara gelmiyor iyimi asdjakdlş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: Ben bir dine karsi asla saygisizlik yapmadim bu forumlarda, ezan'in, sozsel icerigi sebebiyle gayrimuslimlere bir dayatma oldugunu dusundugumu soyledim, ki hala da oyle dusunuyorum, ama farko larak ben insan gibi savimi ortaya attim, Arlooax da insan gibi cevapladi. Gek gek vek vek leri ortaya atacaksan, hedef belirtmeden atma bi daha. Su forumlarda tartismanin adabini bilen bir tutam arkadas var ise, Pent onlardan biri. Tartismalarda amac karsi tarafi ikna edip, kendi dusuncene katmak degil, fikirlerin paylasimi. Ondan otesi katilimcinin kendi secimidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Topici ciddi ciddi okuyacaktım, horaceye mesaj atan kızları görünce sandalyeden düştüm. Birde iranda yapılan 3 aylık 5 aylık nıkahlar var o daha bı güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: kıbrısa gelsene, ayarlarsın bir tane :P çakıl gazinosu hala yerindeyse sana hayatının gecesini yaşatırım ama daha fazlası için söz veremem. bi gece bizim masaya ferrari spider anahtarı geldi, bagajında ceset ya da 131 kilo eroin vardır korkusuyka ben geçmedim direksiyona. sonra hala oğlu aradı beni 5 saat sonra lan benzin bitti gelip beni alsana diye. kıbrıs için artık çok yaşlıyım ki alemin kralı ankara ama dediğim gibi sizle işim olmaz ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: Ayni sey bu forumda suren kavganinda sebebi.Bu forumdaki solcularin cogu Baykal'in kara kasina hayran oldugu icin AKP'e karsi degilki , veya Tayyip evinin penceresinden bize kufrettigi icin gicik degiliz ona. Birileri acik acik bizim hayati onem verdigimiz seylere hakaret ediyor , saldirilarda bulunuyor. Laiklik gibi , Ataturk gibi. Biz diyoruzki bakin sizin basbakaniniz kirmizi bultenle aranan seriatci teroristin kucaginda oturuyor , sizin meclis baskaniniz seriat meriat laflari ediyor , bizim atamiza hakaretler ediyorlar. Seninle degisik bir fikirde degiliz yukarida yazdiklarin babinda, ben kendim Ataturk hayrani bir insanim, sadece verdigi mucadele felan degil, Anitkabir'e gitmeyeniz var ise bir gidin, kisisel kutuphanesinden manzaralara bir bakin, bu kadar bilgiye ve ogrenmeye aclik!, basli basina muazzam bir olay ki onca i$inin ve karmasa esnasinda o alti cizilen satirlara, tutulan notlara bir goz atin. Ataturk muazzam bir lider ve Turk ulusu icin bir musluman olarak soyle dile getiriyim Allah'in bir lutfu. Laiklik gibi konularda nasil bu konularda yaziyor isem yine yazarim. Laiklik inanclarin bekcisi bir defa, somurusunu onleyen bir sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: çakıl gazinosu hala yerindeyse sana hayatının gecesini yaşatırım ama daha fazlası için söz veremem. bi gece bizim masaya ferrari spider anahtarı geldi, bagajında ceset ya da 131 kilo eroin vardır korkusuyka ben geçmedim direksiyona. sonra hala oğlu aradı beni 5 saat sonra lan benzin bitti gelip beni alsana diye. kıbrıs için artık çok yaşlıyım ki alemin kralı ankara ama dediğim gibi sizle işim olmaz ^^ ama bak ben de akp'ye geçtim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 cıkmasını beklememk lazım ama kanunun enceden secıp depolaamak lazım yoksa sabahına butun guzel kızları kaparlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: cıkmasını beklememk lazım ama kanunun enceden secıp depolaamak lazım yoksa sabahına butun guzel kızları kaparlar hahaha. doğru diyorsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 heh lan o kıbrısta ne anılarım var ya, arkadaşlara ev tutacaz bi kere kokana(ev sahibi) tutturdu ayda 700 sterlin isterim de isterim. "ya teyze etme eyleme biz öğrenci adamız, 700 sterlin nerden bulalım" diye ben bir girdim konuya, karizmam ve yakışıklılığım sayesinde en son 500 sterline kadar düştük kirayı ve evi tuttuk. eşyaları vs taşıdık neyse akşam oldu evin önünde var 4 tane araba, birisi cherokee jeep, diğeri mercedes 500 sl, diğeri bmw 330 cabrio, bi tane gök mavi m5. kadın geldi akşam kapıya, bana diyor " sen beni kandırdın, ne bu evin önü oto galari gibi" vs. ama sonra çok fena koydum muhabbeti kadına, bir torunu vardı afetül ülema halen daha arar beni kadın; "yavrieem naselsen" diye, torunu da arar "huun abi ne zaman geleceksin" diye. hey gidin kıbrıs. o değil benim kıbrısla alakam yok ha, öyle gidip gelirdik işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 hahah cüce kap baltanı kadın avlamaya çıkak o_O [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 02:15 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Sina, editten önce ne yazıyodu çok merak ettim şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 kız avlamaya çıkak yazıyodu kadın yaptım daha bi ayıcana oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 avrüt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 neden o cümleyi yazınca aklıma lost vikings geldi acaba rö rö rö rö [spo] [/spo] [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 02:23 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 said: türk vikingleri cok rererörö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 iki kiz idare ediyorum leet'ım diyen cocuk yalanı uyduran cocuk ve bununlada zamanında gurur duymu cocuk bize laf anlatıyor desek mesela. sakin ol yahu biraz takılıyoruz işte aaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2007 H4XX0R3D!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 [spo] [/spo]evet,photoshop öğrenmeye çalışıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Hacker dayı , sensin sefil plx , terbiyeli ol . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 ";)" elini öpesim geldi burda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 yani kuranın orjinalini okuyan muhafazakar arkadaşım kuranı kötü gosterecegi halde bana yanlış bilgi verdi? bana biraz gormek istedigini goruyormuşsun hissi verdin arlooax. umarım wikipediayı kaynak olarak kabul ediyorsundur "The Qur'an also places a dress code upon its followers. The rule for men has been ordained before the women: “say to the believing men to lower their gaze and preserve their modesty, it will make for greater purity for them and Allah is well aware of all that they do.”[Qur'an 24:30] Allah then says in the Qur'an, “And say to the believing women that they cast down their looks and guard their private parts and do not display their ornaments except what appears thereof, and let them wear their khumūr over their bosoms, and not display their ornaments except to their husbands or their fathers...”[24:31] All those men in whose presence a woman is not obliged to practise the dress code are known as her mahrams. Men have a more relaxed dress code: the body must be covered from knee to waist. However under Sharia Law, Women are required to cover all of their bodies except hands and face. The rationale given for these rules is that men and women are not to be viewed as sexual objects. Men are required to keep their guard up and women to protect themselves. In theory, should either one fail, the other prevents the society from falling into fitna (temptation or discord)." "The core component of treatment is the jizya, or tax specifically upon non-Muslims. The jizya originates in the Qur'an which says “Fight against those who believe not in Allah, nor in the Last Day, nor forbid that which has been forbidden by Allah and His Messenger and those who acknowledge not the religion of the truth among the people of the Scripture (Jews and Christians), until they pay the Jizyah with willing submission, and feel themselves subdued.”[Qur'an 9:29]" "A woman who wishes to be divorced usually needs the consent of her husband. However, most schools allow her to obtain a divorce without her husband's consent if she can show the judge that her husband is impotent. If the husband consents she does not have to pay back the dower. Men have the right of unilateral divorce. A divorce is effective when the man tells his wife that he is divorcing her. At this point the husband must pay the wife the "delayed" component of the dower. " "In accordance with the Qur'an and several hadith, theft is punished by imprisonment or amputation of hands or feet, depending on the number of times it was committed and depending on the item of theft. However, before the punishment is executed two eyewitnesses under oath must say that they saw the person stealing. If these witnesses cannot be produced then the punishment cannot be executed. Witnesses must be either two men, or, if only one man can be found, one man and two women." ancak iki kadının ifadesinin bir erkeginkinin yerini tuttugunun altını çiziyorum. yapıştırdıgımdan fazlası var, kendiniz okuyun, arlooax un da dedigi gibi bilmeden inanmayın. [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 08:49 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Wikipedia sevdigim bir olusum, bende kullanirim sIk sIk, guvenilir kaynak olarak ise durumunun sende farkindasin anladigim kadari ile ki umarim kabul edersin demissin. Wikipedia da olur, baska bir kaynak da, cok onemli degil benim acimdan, o acidan acayim yazdiklarini istersen. Ironic olsun wikipedia kullanalim ;) said: Men have a more relaxed dress code: the body must be covered from knee to waist. However under Sharia Law, Women are required to cover all of their bodies except hands and face Sharia Law dedigimiz sey nedir: "There is no strictly codified set of laws pertaining to sharia. Sharia is more like a system of devising laws, based on the Qur'an (holy book of Islam), hadith (sayings of Muhammad), and centuries of debate, interpretation and precedent. Wikipedia'ya gore Shaira law Kuran, Hadis ( Hz Muhammed'in olumunden sonra, pardon 250-300 yil sonra, Hz Muhammed bunu demisdi seklinde saga sola sorularak toplanip yazilan, derlenen sozde sozler, soylemler), yuzyillar boyu suren tartismalar, bunu takip eden yorumlar ve bu yorumlarin elenmeleri ve duzene konulmus hali demek. Fakt buradaki sorunun su ki Islamin tek kaynagi Kurandir. Kulaktan kulaga yuzyillar boyu gelmis, carpitilmis sozler, hadisler degildir. Bir takim ulemalarin kendi aralarinda verdigi kararlar hic degil. said: A divorce is effective when the man tells his wife that he is divorcing her Tamamen yanlis. Bu wikipedia'nin zaten guvenilir bir kaynak kabul edilmemesinin nedeni bu tip kontrolsuz girdiler. Isin asli azmetsen kendini Kanuninin 3, kusaktan torunu olarak sokabilirsin buraya :) Neyse konuya geleyim, ozur dileyerek ingilizce kullanacagim, anlayamayan arkadaslar var ise, merak agir basar ise, turkcelerini arastirsinlar, tekrar ozur: "If a couple fears separation, appoint (two) arbiters, one from his family, and the other from hers; if they wish for peace, God will cause their reconciliation: For God hath full knowledge, and is acquainted with all things." [4:35] Bu olay ailelerin sorunu cozme girisimleri, yani bosanmadan onceki ilk adim bu. "Those who intend to divorce their wives shall wait four months ; if they change their mind, God is Forgiving, Merciful.But if their intention is firm for divorce, God is Hearer, Knower." 4 aylik bekleme sureci, sakinlesip sakin dusenebilme firsati. " Thus when they fulfil their term appointed, either take them back on equitable terms or part with them on equitable terms; and take for witness two persons from among you, endued with justice, and establish the evidence before God. Such is the admonition given to him who believes in God and the Last Day. And for those who fear God, He prepares a way out" [65-2] Bosanma surecine esitlik hakim olmali ve sahitlerin olmali adaleti saglayabilmek amaci ile... "The rich husband shall provide support in accordance with his means, and the poor shall provide according to the means that GOD bestowed upon him. GOD does not impose on any soul more than He has given it. GOD will provide ease after difficulty." [65-7] Nafakani vereceksin. Bye bye deyince olmuyor. "And for the divorce women also there should be a provision according to what is fair - an obligation on the God-fearing" [2-241] Bir daha alti cizilmis, wikipedia'da goremezsek diye olsa gerek. Bu konuda yeterli oldugunu dusunuyorum Kuran'dan verdigim referanslarin. Cok daha fazlasini sunabilirim istenilirse. said: In accordance with the Qur'an and several hadith, theft is punished by imprisonment or amputation of hands or feet, depending on the number of times it was committed and depending on the item of theft. Bunu anlattim daha onceki yazimda, gozunden kacti herhalde. Fakat yine de altini ciziyim, hadith denen olay kulaktan kulaga gelen hikayelerden ibaret kayitlar. En unlu ve bilinen hadis toplayicisi Bukhari'dir. Peygamber oldukten yaklasik 250 yil sonra kapi kapi dolasip , "kardes , sen hic Peygamberin azindan ciktigini bildigin bir soz var mi" seklinde dolasmistir. 300 bin!!! kadar toplamistir. Olay su sekilde gelisiyor, ornek verelim.. Bukhari : Merhaba Delirium, Hic bildigin bir soz varmidir sana aktarilan Peygamberimiz hakkinda. Delirium ( *len nerden cikti bu eleman!*) Ha var kardesim var var. Bukhari: Nedir acaba? Delirium (*evil grins*) : Sehit olursan 40 tane hatun var imis cennette, yok yok pardon 80.. yok 72 mi yaw. Bukhari: Hemen yazam, super. Hadith denilen kaynak bu iste. Wikipedia dan bakabilirsin, guvenilir olmasa da pointer verir sana. said: Fight against those who believe not in Allah, nor in the Last Day, nor forbid that which has been forbidden by Allah and His Messenger and those who acknowledge not the religion of the truth among the people of the Scripture (Jews and Christians), until they pay the Jizyah with willing submission, and feel themselves subdued.”[Qur'an 9:29]" Bahsi gecen durum savas durumudur. Alinan verginin ismi Jizyah'dir, muslumanlarin da verdigi vergi vardir musluman olmayanlarin muaf oldugu. Altini cizdigin kisim savas sonrasini anlatir kisaca, onemli nokta ne zaman savasabilecegin: "Permission is granted to those who are being persecuted, since injustice has befallen them, and GOD is certainly able to support them." [22-39] "Those who have been expelled from their homes [/u]in defiance[/u] of right,- (for no cause) except that they say, "our Lord is God". Did not God check one set of people by means of another, there would surely have been pulled down monasteries, churches, synagogues, and mosques, in which the name of God is commemorated in abundant measure. God will certainly aid those who aid his (cause);- for verily God is full of Strength, Exalted in Might, (able to enforce His Will)." [22-40] "You may fight in the cause of GOD against those who attack you, but do not aggress. GOD does not love the aggressors." [2-190] Daha acik olsun, Webster'e danisalim aggressor kime denirmis gorelim: Main Entry: ag·gres·sion Pronunciation: &-'gre-sh&n Function: noun Etymology: Latin aggression-, aggressio attack, from aggredi to attack, from ad- + gradi to step, go -- more at GRADE 1 : a forceful action or procedure (as an unprovoked attack) especially when intended to dominate or master 2 : the practice of making attacks or encroachments; especially : unprovoked violation by one country of the territorial integrity of another 3 : hostile, injurious, or destructive behavior or outlook especially when caused by frustration Diyelim ki savas esnasinda adamlar pes dedi, yeter, savasmiyacaz biz, napacaksin? "If one of the idol worshipers sought safe passage with you, you shall grant him safe passage, so that he can hear the word of GOD, then send him back to his place of security. That is because they are people who do not know." [9-6] Umarim acik olmustur, ornekler yazdiklarim ile sinirli degil, istenirse cogaltirim. Bir onemli konu ise yazdigim aciklamalar tamamen Kurani Kerimdendir. Baska bir kaynaktan degildir. said: ancak iki kadının ifadesinin bir erkeginkinin yerini tuttugunun altını çiziyorum Bu ilginc oldu zira alintin Nisa suresindendir. Bu sure Kadinlari korumak icin inmistir. Tabi wikipedia'dan aldigin icin yanlis olmus. Alakasiz iki misra birlestirilmis. Ben o ifadenin gectigi yeri soyleyeyim, 2. surenin 282. misrasi. Burada loan anlasmalari gibi finansal anlasmalarda uyulmasi gereken seyler anlatilir. Bir finansal anlasmada eger kadin olacak ise sahit, iki tane istenir. Boylece iki witnessin kalkar da evlenirse (bir ekek bir kadin olma durumunda iki kadin yerine), ula benim kocamdir bu ya da benim hanimimdir bu olaylari ile 3 takla ile 2 calim olaylari yasamassin. Kuranda kadin ile erkek esittir: "Whoever works righteousness, man or woman, and has Faith, verily, to him will We give a new Life, a life that is good and pure and We will bestow on such their reward according to the best of their actions." "So their Lord accepted their prayer: That I will not waste the work of a worker among you, whether male or female- you are equal to one another. Thus, those who immigrate, and get evicted from their homes, and are persecuted because of Me, and fight and get killed, I will surely remit their sins and admit them into gardens with flowing streams." Such is the reward from GOD. GOD possesses the ultimate reward." Ingilizce oldu tekrar ozur, malesef elimdeki tercumelerin hemen hepsi ingilizce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 4 yetmez bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2007 valla başlığı görünce çıktı mı acaba diye düşündüm hani, o kadar :s [ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 14:09 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar