Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhabbet kuşu: Yardım !

PassivE_KesH

Öne çıkan mesajlar

bugün bir muhabbet kuşu aldım sultanın yanına ama baktım geçinemeyecekler onada küüçük bir kafes alıp odalarını ayırdım.

bugün ilk günü eve geldi uçtu falan biraz sonra kafesine koydum elimin üstüne geldi bir kere 10 15 dk. sevdim flm

şimdi sorun: yem yediğini görmedim, elimi kafese sokup sevince sesini çıkarmıyor kaçması gerekmezmiydi ? =), bi r kaç damla su damlattım değişme yok, bir yerde duruyor sürekli ötmüyor gerekmedikçe kafasınıda kıpırdatmıyor, öğleden sonra 3 gibi geldi şuana kadar 3 kere dışkıladı hoş biri uçarken ilk geldiğinde korkudan ama =)

ishal olabilirmi?bir problem var mıdır?normalde böyle hoplayıp zıplayıp kaçması flm gerekmiyormu?

Not: 3 aylıkmış aldığımda, sağlıklı görünüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmam yav yazık. ben görmemis olabilir ama yatakta yattım bütün gün uyumadıysam duymam gerekirdi zıplamasını flm =)

bugün elimdeyken biraz yem vereyim dedimde yemedi.aldığım yerde sürekli ağzını açıp kapatıyordu evde yapmıyor ama oranın yaklaşık 40 derece olmasından olabilir =)

1-2 gün geçsinde bakalım nolcak? :(
Sosyal ağlarda paylaş

son gelişme: odaya gittim uyuyor sanıyordum yerini değiştirmiş =) kafesin altınada 1 2 tane yem düşmüş heralde yem yedi =)

ama hala çok sakin.

resimleri:

[spo][/spo]

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 22:23 tarihinde, PassivE_KesH tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 28 Temmuz 2007, Cumartesi - 22:23 tarihinde, PassivE_KesH tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

ilk günü hayvanın. olur öyle. yalnız bırak hatta alışsın odasına.

aldığın yerde kafesinde bir sürü muhabbet kuşu vardı sanırım? arkadaşlarından yeni ayrılmış hayvan, aklından "nereye geldim ulan ben, osman abi nerdesin abijim yaa? hani demlenecektik akşam?" gibi şeyler geçiyor. alışır zamanla.
Sosyal ağlarda paylaş

sıcakta rüzgar çarpmasınmı?

kuş 16 saat benm odamda 8 saat içerde 16 saat sıcaklamasın diye klimayı açıyorum yaklaşık 26 derece oluyor içerisi sakıncalımı?

birde bugün vitamin aldım ağzına verdim biraz şırıngayla suyunada koydum seviyorum sürekli elime alıp çokda yavru değil 3 aylık uçuyor hatta düşüyor onun için fazla çıkarmıyorum dışarı.sürekli seviyorum alışsın diye.

birde isim düşünüyorum bu aralar aklıma gelenler:

mavi
paytak

şöyle orijinal bir ismi olsun kuşun önerileriniz varsa alıyım =)
Sosyal ağlarda paylaş

gayet sağlıklı gözüküyor. daha size, yerine alışamamıştır büyük ihtimalle. ki o alışmama süresi hayvanın size güven duyması için çok önemli bir dönemdir. eğer eline alıp seversen, karnına parmağını koyup parmağına çıkmasını sağlarsan tam muhabbet kuşu olur. parmağına koyar konuşursun, omzunda taşırsın kafana koyarsın çok tatlı olur. Benim Şekspir tam öyleydi. çok ürkmüş bir şekilde gelmişti eve. ilk iki gün feci bir ilgi gösterdik hayvana zerre kadar korkmuyordu sonraki dönemde.

tabi bu durumda hayvanın karakteri de rol oynuyor baya. ilk yetiştiği yerde (petshop vs) çok hareket varsa hayvan çok hareketli oluyor ve parmağını soksan kafese koparacak gibi oluyor. ama uysalsa problem yok zaten.

isim olarak Carlos süper oluyor benden söylemesi:)

bu arada kedilere dikkat et. Şekspir'in kafesini devirip boynunu kırmıştı adinin teki.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...