Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anayasada Atatürk ilke ve inkılaplarına gerek yok

Apache

Öne çıkan mesajlar

Sam tamam okudum ama bana wikiyi kaynak gösteriyorsun..

Büyük buhrandan (aklıma geldi Türkçesi :) sonra liberal ekonominin hata olduğu anlaşıldı.. Ama ben demiyorum ki tamamen devlet kontrolünde diye.. Mixed ekonomi işte.. Multinational şirketler hükümetleri kullanıyor, hükümetler onları.. Mesela ABD Irak'ı işgal etti ve Irak petrolünü petrol şirketlerine paylaştırdı.. Petrol şirketleri de petrolün gücüyle ABDnin söz sahibi olmasını sağlıyorlar.. Hybrid teknolojiye geçicek imkan var ama neden geçmiyorlar? Çünkü kapitalistlerin işine gelmiyor..

IMF ve WB'ın ne amaçla varolduğu zaten malum.. Zenginlerin daha zengin olması için fakirlerin daha fakir olması gerekiyor.. Yoksa nasıl dönecek bu düzen? İşte fakirlerin iyice sürünmesinde IMF ve WB devreye giriyor.. Ne oldu yıllarca IMFnin politikalarını harfi harfiyen uyguladık çat kriz oldu ekonomi göçtü.. Sonra IMFnin adamı Derviş geldi ekonomiyi düzeltti gitti.. Bu adamların amacı borç tahsil ettikleri ülkelerin çökmesini engellemek.. Yoksa borçlarını alamazlar..
Sosyal ağlarda paylaş

rejim ve yönetim şekillerine girmenin bi anlamı yok. o konuda çözüme veya konsensusa ulaşmak gerçekten zor.
mesele burada anayasamızın günün şartlarına göre yeninden düzenlenmesi, sadeleşmesi ve temizlenmesidir.

varlığının ve dayatılmasının anlamı olmayan, günümüzün modernleşen türkiyesinde bunlar komik kaçmakta zira. sadece kuruluştaki değil süregelen tüm dikta dönemlerinin izleri hala anayasamızda mevcut. bu savunulacak değil ayıplanacak bişey bence.

anayasada olmasına gerek olmayan, ama aklımızdan da çıkarmamamız gereken en önemli şey belki inkılapçılıktır. inkılap sadece atatürke ait bir hak değildir. o yaptı biz bakıyoruz seviyesinde anlamak benim defaatle söylediğim gibi abesle iştigalden, avallıktan başka bir şey değil.

halk nedir, millet nedir, içi boşaltılmış ama duyunca pavlovun zilini duyan köpekler gibi ağzımızın sularını akıtan şeyler nelerdir. bunların tanımını tekrar yapmamız gerekir., kendimizi baştan tanımlamalı, ve büyük düşünür zarekin de dediği gibi kendimizi gerçekleştirmeliyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Flame of Fear ben Atatürk ü beğenen , AKP yi de hiç sevmeyen bir insan olarak beni ve oğlumu "atatürk"çü yetiştiren zihniyete karşıyım. Oğlum Atatürkü sevip savuncaksa, kendi istesin bunu, atatürkün izindeyiz diye motor gibi tekrar ettirerek değil. Tabi ben bunu dedim diye AKP ci etçeksiniz beni ama ben sadece insanların serbest ve demokratik bir ortamda düşüncelerini kendi belirlemelerini sağlayacak bir sistem istiyorum. Ütopik olabilir ama o ütopya ya en çok yaklaşabilmek için de çıkıp fikrimi söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

dregoth lise bitince saclarını uzatan cocuklar gibi dusuncelerin.

cok ozgur duruyor,ama guzellıkten ve gercekcılıkten uzak.

anayasa da provizyona gidilebilir,ama cat diye 'ataturk ilkeleri degissin' demek rejimle hırlaşmaktır.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 14:24 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

apache bu da argüman mı yahu? böyle mi bir sonuca varmayı düşünüyorsunuz bu konularda? Aferin gerçekten. Bu sefer bu tartışmaya girmeyip uzaktan takip etmeyi tercih ettim ama olmuyor gerçekten böyle. Editten önce gözüken tek cümlen için demiştim ama yine sunduğun argüman'nın %60ı dalga geçmek olunca (ne dalga geçmesi deme o cümlenin rencide edici olduğu ortada) çok yanlış olmuyor dediklerim bence.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 14:26 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Saçlarımı hippy de ettim John Lennon un yanına doğru koşuyorum, gerçekten muhteşem tartışıyorsun Apache, yazmıyorum dedim baştan ama dayanamamıştım, ama doğru düzgün yolla argüman savunmayan adama ne anlatıyorsam, gerçekten sana birşey anlatabileceğime inanmakla o çocuklara benzemiş olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

oyle laflar ediliyor ki,karşı çıkan en statükocu-en kalın kafalı gibi.

gelmis burada liberal ekonomiyi tartısıyor,karsı argumanı ekonomik gelisim.

asıl degisim su sıralar kafalarda oluyor,bu topikinde asıl konusu o zaten uzaklasıldı yeterince.

daha dün bir,bugün iki cıkıp 'kemalizm ideolojisi zararlıdır' acıklamasını üstü kapalı bir sekilde rahatca soyleyebiliyorsa degisim var demektir.

terörist örgüt hamas harraslanınca o hafta içerisinde ankara'ya cagırılmıstı.gecen hafta lal mescidindeki teröristler öldürüldügünde rte niye telefon acıp tebrik etmedi pervez müşerref'i?
Sosyal ağlarda paylaş

Dregoth o zaman çocuğuna güzel olan hiçbirşeyi öğretme, kendi öğrensin.. Mesela ne bileyim toplumda gidip bi kızın memesini avuçlmanın kötü birşey olduğunu deneyip öğrensin falan...

Türk gençliğinin Atatürk'ten uzaklaşması demek, Türkiye'nin cumhuriyetten ve bağımsızlıktan uzaklaşması demektir.. Kemalizm öyle herhangi bir siyasi ideoloji değildir, bu ülkenin temelleri üzerine kurulmuş olan düşünce biçimidir..

Demokrasi ve serbest yaşama hede hödö demişsin geç bunları.. Bunlar bu ülkenin sınırlarında olacak şeyler değil.. Eğer insanları bilinçlendirmezsen, eğitmezsen, boş bırakırsan bu fırsatı değerlendirecek öyle çevreler var ki.. Türkiye'de öyle korkunç bir beyin yıkama var zaten şu an bunun sonuçlarını görüyoruz.. Bunun şakası yok artık kendinize gelin o kadar provakasyonlar, suikastlar, çeteler, insanlarımızı birbirine düşürme çabaları bilinçli olun bunlara karşı.. Bırakın bu avrupai söylemleri artık..
Sosyal ağlarda paylaş

bundan 5 yıl önce bu avrupai söylemleri acıklamaya kalksan ya komünisttin,ya da haindin.

ne çabuk değişti saflar?

aynı şeyleri bugün ufuk uras açıklasın 'şerefsiz' damgasını yapıştırır mhp liler.ama para babaları akp li patronların yanında en kralcılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu anlatamadık sanırım. Anayasa da hiç açık kalmamış gibi sanki tek sorun Atatürk ilkeleri gibiymiş gibi adamlar göz göre göre her fırsatta Atatürke saldırıyor siz devletçilik olmamalı çıkarılmalı diyorsunuz.

Devletçilik eleştiriyorsunuz yok liberal ekonomi vs vs. kusura bakmayın ama devletçilik yüzündenmi 200 küsür milyar dış borcumuz var. 4 yıllık karına satılan telekom , erdemir ,petkim , devlet bankaları nı satarak özlediğiniz liberal ekonomiye kavuşacaksınız yakında AKP sayesinde.

ne de olsa Unaktanın dediği gibi

Bana 'Tüpraş'ı Rusya'ya satar mısınız?' diyorlar. Satarım kardeşim. Parayı veren herkese satarım. Neymiş, satamazmışız. Stratejikmiş. Ne stratejisi?

Babalar gibi satmaya devam. üretmeden çalışmadan sıcak para politikasına devam.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 14:43 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İki gün önce Zafer Üskül'ü dinliyorum, adam atatürk ilkeleri sivil Anayasa'da olmasın, siyasi partiler ikiyüzlü davranmak zorunda kalıyor diyordu ve bu adam AKP'nin hukuk danışmanı. Biz burada serbest piyasa mı devlet kontrolünde piyasa mı diye tartışırken asıl can alıcı noktayı ıskalıyoruz sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında bir prof dr. jedi demiş ki
"fear leads to anger, anger leads to hatred"
resmen bir korku ve paranoya toplumu/devleti haline geldik. çok yazık

Zira bir kişi bile durup sorgulama derken benim ne demek istediğimi ne okudu ne düşündü direk kafalarına yerleştirilmiş olan "sorgulama diyen atatürk inkilaplarını değiştirmek istiyordur" paranoyası ve korkusu ile pek de sağlıklı argümanlar üretemiyor malesef.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 15:04 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

seninde tartışmada bulunduğun başka bir konuda laikliği sorgulamadan inanıyorum ve savunuyorum dediğim için yobaz olarak damgalandımsizin tarafınızdan. kim kimi etiketliyo ardeth ?

said:
Bodrack
üye § 24 Temmuz 2007, Salı - 20:08 [ özel msj ]

Edit:Mac evet gözün kapalı inanıyorsan gözümde yobazsın.Ancak o milleti havaya uçuranlardan bir kademe yukarıdasın daha fazlası değil
Yukarısı aşağısından çok kimseyi uçurmadan yobazlık yapan dincilerle eş görüyorum seni.Yazacak birşeyin yoksada sen bilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Tarafımdan? Ben kimseyi etiketlemediğimi, zira sadece tartışma sırasında karakterinizden ziyade davranışlarınızın niteliğini belirtmek için çaba gösterdiğimi söylediğimi hatırlıyorum. Zira dediğin gibi birşey demiş olsam, dini inançları olanların da yobaz olduğunu savunuyor olurdum. Yok öyle bir şey ama. Benim gözümde yobazlık kendi inançları ile insanların beyinlerini yıkamaya çalışanlardır. Beyin yıkamak da bir insanın tercih yapmasına izin vermeden onun kafasına zorla bir şeyi sokmak, başka fikirleri daha okumadan incelemeden reddetmek hatta kötülemektir.. Hayır bunu dediğim için de kızacaksınız ama yobazlığın başka bir tanımı varsa yapın tartışalım hani.

[ Mesaj 27 Temmuz 2007, Cuma - 15:10 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...