dory Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 nasil zorunda kaliyorsun? opucukle odeme kabul ediyorlar mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 psikologa gidenlerle tanışmak istiyorum çok. cidden kaçının ihtiyacı var, kaçı ihtiyacı olduğunu sanıyor merak ediyorum. kimyasallar feci kaymıştır beyinde takviye lazımdır, ok. harbi zor bi olaylar döbüyordur, adamın şiraze kaymıştır ok. gerisi ise foss valla. abartılan bi durum, yeni yüzyılın teslimiye halinde ki ruhlarının sağılması olayı.. sağan memnun sağılan memnun bize laf düşmez elbet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Olay komedi boyutuna ulaşıyor yalnız. Arkadaş bilgi istemiş, içinde olduğum kısmı ile yanıtladım. 100 de olabilir di 200 de. Bu "kural böyle" demek değil. Fiyatın azlığı veya çokluğu hakkında fikrimi de belirtmedim. Devlet hastaneleri var, özel doktorlar da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: psikologa gidenlerle tanışmak istiyorum çok. cidden kaçının ihtiyacı var, kaçı ihtiyacı olduğunu sanıyor merak ediyorum. kimyasallar feci kaymıştır beyinde takviye lazımdır, ok. harbi zor bi olaylar döbüyordur, adamın şiraze kaymıştır ok. gerisi ise foss valla. abartılan bi durum, yeni yüzyılın teslimiye halinde ki ruhlarının sağılması olayı.. sağan memnun sağılan memnun bize laf düşmez elbet.. benimle tanışmıştın mesela :) üniversite 1'de gitmiştim. Feci rahatlatmıştı beni. Bazı düşüncelerden sıyrılmanda yardımcı oluyor. Ayrıca hayat konusunda ilginç ipuçları sunuyor. Ruhların sağılması olayından ziyade, dertleşecek birisi oluyor. Ha, ailenle veya arkadaşlarınla da dertleşebilirsin, ama profesyonel birisiyle dertleşmek çok farklı. Oturup notlar alıyor, bu notlar neticesinde durum tahlili yapıyor, gelecek seansta nelerin değiştiğini kontrol ediyor. vs vs.. Ancak psikiyatristlerin psikolog gibi konuşabildiklerini sanmıyorum. Daha önce psikiyatriste gitmiştim, hatta geçen yaz da gittim. Sırf ilaç almak için gidilir. Psikolog gibi muhabbete giremiyorsun. Birşeyler anlatıyorsun, sana ilacı veriyor, çıkıp gidiyorsun. Kimyasallara ben de pek inanmam. Özellikle Diş macunu ve çamaşır suyu gibi şeylere. Ancak çikolatanın mutluluk vermesi ve rahatlatması gibi, bu psikiyatristlerin yazdıkları ilaçlar da mutluluk veriyor ve rahatlatıyor. Almadığın zamanlar çok sinirli olabiliyorken, düzenli aldıktan sonra yavşak bir hale gelebiliyorsun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 bi sn daha gerisini okumadan erol verdim ki o da error olacak; said: benimle tanışmıştın mesela :) ne zaman lam? nerede bi de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: Olay komedi boyutuna ulaşıyor yalnız. Arkadaş bilgi istemiş, içinde olduğum kısmı ile yanıtladım. 100 de olabilir di 200 de. Bu "kural böyle" demek değil. Fiyatın azlığı veya çokluğu hakkında fikrimi de belirtmedim. Devlet hastaneleri var, özel doktorlar da var. Spastik Serçe'nin para derdi olduğunu sanmıyorum. Sadece kendisine tahammül edebilecek birisini arıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Psikologların ve psikiyatrların işi de o zaten , sorun çıkmaz yani . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: ne zaman lam? nerede bi de? nefr ile perith'in düğünündeki fenerbahçeli dasaaa sensen, geçen sene yazın, antalya'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 ee.. ben düğüne falan gitmedim.. hele antalya'da (o_O!) ama fenerbahçeliyim! evet.. höö ne yazık ki ben değilim. (adımı kullanan kim lam delikanlı gibi çıksın!!!! hieyytt yıkarım lam bu forumu! ^_^) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 o zaman yanlış oldu salla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 abi Allah aşkına illaçlar konusunda profesyonel bilginiz varsa bişey yazın.yok çukulata gibi filan...sağlık bu,millet yıllarca okulunu okuyo ,burda biri alma moron olursun diyo,biri çikolata gibi diyo... lütfen ama sonuçta önemli konu birini yanlış bilgilendirseniz veya korkutsanız sonucuna katlanabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 ilaç kullanmak istemiyorum aslında, ilaçla bu tip şeyleri unutabileceğimi sanmıyorum. o kadar inatçı birisiyimki işte 5 sene sonra yaptığım salaklığa bakın. http://forum.paticik.com/konu.php?id=184394 3. sayfada son attığım mesaj bugünkü durum. adresini vermedi , benim en azından bunları öldürmemem, yada kendime zarar vermemem için birisinin beni şartlaması, bu inatçı beynime sokması lazım, doktordan bunu yapmasını istiycem. [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 02:16 tarihinde, Spastik_Serce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 abi sen git psikiyatra.olmadı, gittiğini beğenmedin bi iki tane farklı psikiyatra danış.(sonuçta farklı doktorlara danışmak sağlıkta abes bişey değil) ilaç konusunu bu kadar takma.bakalım adam ne diycek.psikiyatr iyiyse konuşuyo bayaa senle,öyle bone un dediği gibi ilaç verip kapı dışarı etmiyo.(kötüyse yapar ama o yüzden bi iki tane dene dedim) ilaçlarda unutturmaz zaten ama muhtemelen olaya bakışın değişir.lan ben naapıyorum dersin. yaw sen bi git hele gerisi gelir.olmadı gitmezsin bi daha.ilacı beğenmedin bırakırsın.denemekten bişey kaybetmezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Yok Bone zaten spastik serçe ile ilgili bir sorun yok. İnsanlar bilmedikleri konular konuşmaya bayılıyorlar biraz da ona kıl olmuyor değilim. "Çok gereksiz, o ne ki? Oha çok para, para tuzağı" tarzı yorumlar komikleştiriyor olayı. İşin para boyutunu geçicek olursak Bone'un da bahsettiği gibi, psikiyatrist tanımı işin sadece biyolojik / kimyasal kısmını irdeleyen demektir. Ama psikoterapi yapan uzman psikiyatristler de var. Kimyasal kısmına gelince işin, normalde yaşadığınız deneyimler bir sizin kimyasallarınızı etkileyeceklerdir. Ama bu kimyasallardaki denge bozuklukları öyle kolay kolay kalıcı hale gelmezler. Eğer kalıcı hale gelmişseler yine bir kimyasal uyarı ile düzeltilmek istenir. İlaç tedavisi çok komplikedir aslında. Bir sürü yan etki içerir en basitinden. Fenris sormuş, nedir bunun aslı diye. Biri moron oluyor biri çukulata, gerçek nedir demiş. Bunun böyle bir sınıflandırılması yapılamaz. İlk mesajımda "gereksiz yere vücudunuza zarar vermeyin" dememin sebebi buydu. Her insan farklıdır, her insana gereken ilaç dozu, uygulanması gereken tedavi farklıdır. Kalıplar vardır evet , depresyon, şizofreni bunun gibi 10larca kalıp. Bu kalıplar rahatsızlığın çevresini sarmak için kullanılır. "Bu adam şizofren, biz böyle durumlarda 100mg ıvırzıvır kullanıyoruz, başlayalım" gibi bir tedavinin geçerliliği yoktur artık. Hastayı tanımak zaten işin en zor, uğraşlı kısmıdır. İlaçlara dönecek olursak, ilaçların karakteristik özellikleri de farklı. Bazıları spesifik adresleri ilgilendirirken, bazıları çok yüzeysel etkiler yapar. Örneğin yeni tanınan bir hastada şizofrenik davranışlar saptandığında direkt olarak dopamin seviyesini etkileyecek ilaçlar verilmez (dopamin= fazla olması halinde şizofrenik vakalar oluşturan neurotransmitter). Onun yerine başlangıç için seratonin seviyesini koruyacak bir ilaç verilebilir. Seratonin seviyesi düşüklüğünden kaynaklabilen dopamin bozukluğu var mı yok mu gibi. İlaç tedavisinin çok ezbere yapıldığını biliyoruz. İlaç kullananların da çektiği sıkıntıları biliyoruz. Dediğim gibi, her insanın sorunu farklıdır, kişiliği farklıdır. Hastayı tanımak bu mesleğin en gerekli özelliğidir. Yoksa "kötü hissediyorum" diyene lustral i vermek kolay. Basit fonksiyonları yok bu işin. Ciddi kimyasal bozuklukları olanlara da kimyasal destek verilmeden tedavi olasılığı yok gibidir, hatta ileri vakalarda elektroşok tedavisine kadar gidilebilir. Dağınık bişi oldu sanırım. [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 02:29 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: abi Allah aşkına illaçlar konusunda profesyonel bilginiz varsa bişey yazın.yok çukulata gibi filan...sağlık bu,millet yıllarca okulunu okuyo ,burda biri alma moron olursun diyo,biri çikolata gibi diyo... lütfen ama sonuçta önemli konu birini yanlış bilgilendirseniz veya korkutsanız sonucuna katlanabilir misiniz? 2 sene tıpta okudum. psikiyatrist ve psikolog gittim. ailemde bir sürü doktor var. yani oldukça bilgim var, burda kulaktan dolma bilgilerle konuşmadım :) yalnız, bir yanlış anlaşılma olmasın. ilaçlar çikolata gibidir, yersin yersin tatlıdır felan demek istemedim. benim demek istediğim, "çikolata nasıl bünyeye kimyasal bir etki yaratıyorsa, ilaçlar da bünyeye kimyasal etki yaratır" anlamındadır. ilaç içince moron olmassın. neden olasın ki? o ilaçlar senin moron olman için üretilmez, tedavi görmen için üretilir. dediğim gibi, psikiyatriste gidip, hangi ilaçtan kaç doz alman gerektiğini öğrenmen çok önemlidir. kişiden kişiye, bünyeden bünyeye ve sorundan soruna değişebilir ilaç ve dozlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: ilaç kullanmak istemiyorum aslında, ilaçla bu tip şeyleri unutabileceğimi sanmıyorum. o kadar inatçı birisiyimki işte 5 sene sonra yaptığım salaklığa bakın. zaten senin sorununda, bir psikologa gitmen daha iyi olacaktır. sonuçta bir terapiye ihtiyacın var. ama biraz da sakinleşmen ve kafanı boşaltabilmen için de, psikiyatriste gidip ilaç tedavisine başlamanı tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 edit : halloldu [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 02:38 tarihinde, Spastik_Serce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 said: 2 sene tıpta okudum. psikiyatrist ve psikolog gittim. ailemde bir sürü doktor var. profesyonel derecede bilgisi olan dedim yaw.bunların hiçbirinin seni psikiyatride pro derecede bilgili yaptığını sanmıyorum. yani kusura bakma çikolata benzetmen hala yanlış bence.tatlı olarak filan anlamadım ama yaptığı etkiyi biraz fazla küçümsemişsin gibi geldi bana. yoksa bendede ailede doktor var,bende psiyatriste gittim zamanında,bi 2 yıldan terk değilim.onuda hallederiz.o kadarla oluyosa gel bi klinik açalım beraber :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2007 fenris ben de bişeyler yazdım bi bak istersen, bu işin peşini bırakmayacağım diyorsan kitaplar filan önereyim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 abi hayır,millet konuşurken karambolde başkaları yanlış bi izlenim edinmesin istiyorum.ya aslında bence forumlarda ilaç filan konuşulması bile abes. sende çok ağır örnekten girmişsin yaw :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Öyle, öneri alacaklarsa bile (ki ben bazen veriyorum) güvenceye almak için eczacıya danışılabilir + prospektüs kesin okunmalıdır. Zaten riskli ilaçlar reçetesiz verilmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: profesyonel derecede bilgisi olan dedim yaw.bunların hiçbirinin seni psikiyatride pro derecede bilgili yaptığını sanmıyorum. yani kusura bakma çikolata benzetmen hala yanlış bence.tatlı olarak filan anlamadım ama yaptığı etkiyi biraz fazla küçümsemişsin gibi geldi bana. yoksa bendede ailede doktor var,bende psiyatriste gittim zamanında,bi 2 yıldan terk değilim.onuda hallederiz.o kadarla oluyosa gel bi klinik açalım beraber :P psikolojide uzmanlık yapayım geleyim istersen. lol. profesyonel derecede ilaç bilgisi bilmeyen atıp tutmasın dedin. benim de ilaç bilgim var. ha, oturup tüm ilaçları tek tek ezberlemedim. ama burda da bol keseden atmıyorum. çikolata benzetmesinin nesi yanlış yahu? yaptığı etkiyi de küçümsemedim. sadece kimyasal olarak işe yaradığını anlatmaya çalıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: abi hayır,millet konuşurken karambolde başkaları yanlış bi izlenim edinmesin istiyorum.ya aslında bence forumlarda ilaç filan konuşulması bile abes. sende çok ağır örnekten girmişsin yaw :P eminim buraya 50 yıldır doktorluk yapan adamı bile getirsem "insanlar yanlış izlenim edinmesin" felan diyeceksin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 ankara'da okuyorum psikoloğa gitmedim her ne kadar ihtiyacım olduğu halde ancak şöyle bişey söylebilirim 2 bira atatız sağda solda muhabbet ederiz bişeyin kalmaz :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 senle bira içmeye kalkan daha feci depresyona girer kingpincim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar