Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir oy yetmedi !

bukac4

Öne çıkan mesajlar

Akp'li olmayan ama Cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna içerlemiş demokrat bir arkadaşımla kandil günü (seçimden hemen önce) denize gittik. Çıkışta Dsi'nin belki de Antalya'nın en güzel yerindeki tesislerine gittik. Kandil diye içki satmıyordu devlet. Yemek yedik. Çıktık dışarda bir bar'da içtik. Bu tür devlet tesislerinin satılması gerektiğinde hem fikirdik. Kandile saygı duymak, dedi arkadaş içki konusunda. 84 yıldır vergi verip tek bir dini hizmet almayan gruplar var dedim. Yediğin et budistlerin kutsalına hakaret. Çıktık siyaset konuştuk. Kızgındı ülkenin yarısı gibi, Akp'ye verecekti oyunu. Oy vermeye ve yanıma gelmişti zaten Antalya'ya. O gece demokratlığı tartıştık, Akp'nin %40'ı geçeceğini, Türkiye'deki ferrari sayısının İtalya'yı geçmesini konuştuk. Şükrü Elekdağ'ın Murat Belge'ye kapak olan yazılarını, Lord Curzon'u tartıştık. Cemaatler, tarikatlar. Akp ile zengin olanlar. Demokrasiyi, İktidarların değişim sirkülasyonunu ve çıkar çevrelerini. Sanırım içinde bir yerlerdeki o anarşist ruh onu durdu. Sonra hiç bu konularda konuşmadık. Seçim sabah gitti geldi. Çıktık dolaştık. Akşam üstü seçim sonuçları açıklanırken Antalya'dan gitme zamanı da gelmişti. Chp'ye verdim ama kurtaramadık dedi. Çok şaşırdım.

Ağar yüzünden Dp'ye oy verilmezdi. Mhp'ye veremezdi. Başka da alternatif yoktu zaten. Ya Akp ya Chp. Bu ayrıma herkes düştü. Seçim sandığında sağduyu yoktu. İnce eleyip sık dokunmuşluk yoktu. Halk Cumhuriyet benim malım dedi. İster yıkar ister bozarım.

İnsanlık tarihi boyunca, eline böyle eşsiz bir şans geçmiş, başka bir halk yoktur. Ne yüzyıl savaşları ne de engizisyonlar. Havadan gelen bir laiklik. Havadan gelen Cumhuriyet ve demokrasi. Şimdi yeryüzündeki bu en kıymetli şeylere sahip bir halkı izliyoruz. Adeta 3 yaşındaki bir çocuk gibi kırıp döküyor oyuncaklarını. Öyle bir his ki bu, adeta ertesi sabah kalkıp bakınca sürekli ağlayacak gibi geliyor. Çünkü bütün oyuncaklarını kırmış, dökmüş, çaldırmış olacak. Bir daha da ona kimse oyuncak almayacak. 3 yaşındaki bir çocuğun oyuncaklarının kıymetini bilme ihtimali yoktur. Alt yapısı olmayan, olgunlaşmamış bir topluma tepeden inme bir şekilde getirilen bu demokrasi bu ülkede tutmamıştır. Atatürk bu halkın neyine güvendi hiç bilmiyorum.

Palpatine güçlenerek çıktı. Cumhuriyetimizin muhtemelen son seçimlerini yaptık hayırlı olsun.

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 10:07 tarihinde, bukac4 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben kımseye karsı herhangı bır hakarette bulunmuyorum,uzerıne alınması gereken ınsanlar bır bır gelıp cevap verecekler.

tekrardan söylüyorum şerefini satmış insanlar 22 si akşamı teker teker çıktılar ortaya ve burada ettiğim bir küfür değil bilakis yakıştırmanın kendisidir.

sohbette akp ye oy vermeyeceğini söyleyen insanlar gizli gizli,utana sıkıla gidip akp ye oy vermişler.sokaktaki adamın 2 sinden 1 i akp ye oy veriyor ve bunu gizliyor.hiç bir mantıklı açıklaması yok gelin sizde bana cevabımı verin.

artık vatandaş nasıl bir hale geldiyse kendisi gibi kalıplarda yaşayan,gelişmekten korkanlara oy verir oldu.toplumsal histeri içindeyiz ve kömüre,nohuta şerefini satan insanlardır işte bunlar.

türk köylüsü hani en asil insandı,hani fındık mitingleri giresun dan birinci çıktı akp daha beter olsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle oyumu kime atacağımı hiçbir zaman söylemem.Doğrudur burada chp mhp diyenlerin bir kısmı akpye atmıştır.Ama onların kendi vicdanlarıdır bizi ilgilendirmez.Kimseye bu yüzden böyle yakıştırmalar yapılamaz bence
Ayrıca elbette akpnin dağıttığı kömürler vs yararlı olmuştur ancak buradan konuşmak gerçekten kolay.İnsanlar açlık çekiyorlar ötesinde eğitim iyi değil.Bu ikisi birleşince akpnin bu şekilde oy toplaması doğal.Bu insanları bu halde bırakanlar utansın ki bu sadece akpnin deil bu zamana kadar ki neredeyse tüm hükümetlerimizin suçu
Sosyal ağlarda paylaş

karsı devrim i görmeyen insan ya ciddi anlamda hülyalar içinde yaşayan bir hayalperesttir,ya da ciddi anlamda rejime karşı art niyet beslemektedir.

yeni akp düzeni'nin ilk olayı liselere kamera koyma teklifini meclise göndermek oldu.sebebi de öğrencilerin evlerine döndüklerinde tekrar ders dinleyebilmeleriymiş.yani taşkınlık yapan öğrencileri mimleme,öğretmenin otokontrolünüe güvenememe ve fişleme ile yakından uzaktan alakası yok.

kız öğrencilere pantolon çıkar,zorunlu öğrenimi yükseltme geri kalsın ama gelenlerde BBG evi gibi kamerayla gözetlensin.
Sosyal ağlarda paylaş

bodrack yukarıda veya herhangi bir yerde söylediklerim sana karşı veya özel bir kişiye saldırı niteliğinde cümleler değiller,geri adım atma değil söylemek istedim.

üç gündür pati forumlarını takip ediyorsan eğer,değişimin içten nasıl geliştiğini görmüşsündür.sokakta türban-çarşaf a normal,atatürkün annesi mini etek mi giyiyordu,türkiye nin ileride ki tek yolu ılımlı islam,toplum düşmanı asker gibi şimdiye kadar korkulan ama bir seçimde fırlayan tipler çıktı ortaya.bunlar bu kadar rahat konuşuyor cumhuriyet rejimine bu kadar rahat saldırıyorsa bende bu derecede rahat konuşmayı çok rahat hak olarak görüyorum : )

çünkü bu kişilikler daha düne kadar ulusalcı çizginin adamı iken,bir seçimden sonra dönmüş haysiyetinide seçim günü bırakmıştır.insan kararsızsa ve dönem dönem değişiyorsa bu onun sağlam olmadığının,iradesiz ve her şeyi bırakabilecek bir tipte olduğunu da gösterir.

mhp gelseydi en milliyetçi,saadet gelse en milli görüşçü olacaktı o tipler.

bir de demokrat takılıp,vatan hainligini ortaya serenler var ki onlara en agırlarını kendım edıyorum =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
senin savunduğun naziler kadar iyi niyetli ve masum çıkarsa tayyip, hiç sıkıntımız olmaz merak etme.

ben pek bir şeyi merak etmiyorum benim görüşümü burada herkes bilir.senin yeni çıkan görüşlerini herkes merak ediyor.en son forumu bıraktım bir daha aranıza dönmeyeceğim deyip,seçim zamanı yaklaşınca tekrar yüzünü karartıp forumlarda yazmaya başlamana ne demeli?

sözünü yemek bu kadar kolay mı,ancak ne dediği belli olmayan bir insansın.daha düne kadar başka sözlerle insanlara yanaşırken,bugün en sert muhalifsin.çok olaysın ama sözünün insanı ol azıcıkta kişiliğini anlasın insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Forumları takip ediyorum ve farkındayım seçimden öncesiyle arada büyük bir değişim var
Ancak farkettiğim(kendimce) birkaç şey daha var.Seçimler öncesinde hep akp destekçisi kişilerin üzerine gidildi.Hakaretler edildi(yani seçimlerden sonra coştular diye oluşan birşey değil bu).Onlarda şuanda seçimlerde destekledikleri tarafın üstün gelmesiyle rahatladılar.O yüzden bu değişim(yada ben hayalperestim:)
İkinci olarak Atatürk İlkeleri'de Cumhuriyette bence sorgulanabilir bunda yanlış birşey görmüyorum.Karşılaştığım bütün din öğretmenleri kuran ve allah sorgulanamaz diyordu bende her seferinde sorgulamadan gerçeğe ulaşabileceğime inanmıyorum diyordum(gerçi sorgulayarakta ancak anglostik oldum:).Yani demek istediğim Cumhuriyetin veya Atatürk İlkelerinin sorgulanamaz hale getirilmesidir yanlış olan(ki türkiyede şuan bu konumdadırlar).Cumhuriyet bence doğru rejimdir en iyi rejimdir ancak bunun sogulamasını her zaman yaparım ve yine benim gibi sorgulayanlarada saygı duyarım.Art niyetli birşeyler varsa da burada düşüncelerimi yazarm yine gerekirse karşısında dururum
Ne mutlu anlatmak istediklerimi anlayanlara yada bir diğer deyişle umarım anlatabilmişimdir

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 11:17 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 24 Temmuz 2007, Salı - 11:17 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

e götünle anlamışsın o halde yazdığımı, gidip tekrar oku. kaldı ki 2-3 gündür eğleniyorum ben burada, hoşuma gidiyor kuvözden türkiye'nin efendisi geçinenlerin gerçekliğin rüzgarlarıyla savrulurken nerede hata yaptıklarını anlayamadıklarını haykırmalarını izlemek. biraz daha ayakları yere basana yardımcı olmaya çalışıyorum hatalarını görmeleri için.

moderasyonun zayıf olduğu mekanlarda insanlar ne dilden anlıyorsa onu konuşurum. bunu bugüne kadar bilmediysen şimdi öğrenmişsindir. taş atana gülle karşılık verecek değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

evet din sorgulanabilir,ancak hakaret edilemez çünkü ona inanan insanlara karşı saygısızlıktır.seçimden sonra burada bazılarının yaptığı cumhuriyet ve Atatürk niteliklerini incelemek değil,direk saldırma yolunda oldu.

secim aksamı koyduk cocuuguu tarzında girisler basladı,cumhuriyetçi insanlar provoke edildi ve bununla eğlenildi.bazıları çıkıp çok rahat fetullah sempatizanıyım,seriat yanlısıyım açıklamaları yaptılar.bu secim öncesi veya sonrası sohbetlerden çıkabilecek bir düşünce değil direk insanların düşüncelerine ve değerlerine karşı yapılan bir saldırıdır.

liberal ekonomiyi destekleyebilirsiniz ancak devletci birine karsı telekom-yollar falan iyi ki satıldı,daha da satılacak diye yazı yazarsanız onu kendinize karşı saldırgan hale getirirsiniz.

sahsen yazılarımın silineceğini düsünmüyorum,icerilerde cok daha rahatsız edici yazılar var ilk basta onlar silinmelidir benim yazılarıma gelene kadar.secim aksamı dönen insanlara haysiyetsiz demek bir hakaret değil,gerçektir.insanın dusuncesi bir gunde degismez degisiyorsada laflarla karsılasmasından dogal bir sey yok.hos yüzünü perkitmis birine ne laf etsen yalar gecer.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
e götünle anlamışsın o halde yazdığımı, gidip tekrar oku. kaldı ki 2-3 gündür eğleniyorum ben burada, hoşuma gidiyor kuvözden türkiye'nin efendisi geçinenlerin gerçekliğin rüzgarlarıyla savrulurken nerede hata yaptıklarını anlayamadıklarını haykırmalarını izlemek. biraz daha ayakları yere basana yardımcı olmaya çalışıyorum hatalarını görmeleri için.

moderasyonun zayıf olduğu mekanlarda insanlar ne dilden anlıyorsa onu konuşurum. bunu bugüne kadar bilmediysen şimdi öğrenmişsindir. taş atana gülle karşılık verecek değilim.

ben de cok egleniyorum,dönen insanları gördükce kalıcı dusuncelerimle gurur duyuyorum.dün türkiye'nin efendisi olan bugün bir secimle degismedi zaten o kıvır saclarının altında ki kafanı yorma sen.

halk zırcahil,kompleksliyse ve şimdiye kadar muhafazakar her parti bunu kullanabiliyorsa bu çevre darlığı-dünya küçüklüğü değil,türk milletinin artık ne derece savunmasız-refleks yoksunu olduğunun göstergesidir.

insan aç-yoksul olduğu halde gidip akp ye oy veriyorsa bu mantık değil hayvanda ki iç güdüyle açıklanabilecek bir şeydir.ankara nın varoş denilebilecek semtlerinde akp cirit atarken benim yaşadığım yerde akp nin arabası bile geçmedi.seçimden bir hafta önce sokak numaraları değiştirilerek sözde oy olayları karıstırılmaya calısıldı.işte akp böyle ucuz zihinlerin elinde ve koca devlette bunların elinde oyuncak yapılıyor.buna rağmen millet uyuyor ve herhangi bir refleks göstermiyorsa bu uyuşukluğudur,acizliğidir ve düşünce yoksunluğudur.

kimse cıkıpta gülüyorum falan demesin,kendi hezayanlarına-eksik duygularına yorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

hakaretin bahanesi de oluyomuş yani.. "o. çocuğuna o. çocuğu demek küfür mü abi?"

ben bi tane alıntı yazı koymak istiyorum buraya ekşi sözlükten, belki bu yazı derdimizi daha iyi anlatıyodur..çok şerefsiz bi yazı ama olsun..

[spo]
akp'nin sadece insanlar gerizekalı olduğundan, aptal olduğundan bildiğin cahil, dibine kadar cühella, kolay kandırılabilir birer maymun olduğundan oy aldığını düşünüyorsak o zaman bu halkı seçim yapmaya ehil görmeyen, halkın temyiz kudretinden kuşku duyan, halkın hala daha reşit olmadığını savunan muhteşem fikirlerimizle seçimin sonucuna sokarız.

eğitimsizliğin, cahilliğin, etnik, kültürel veya dini bağların oy vermekte birer sebep olduğu kesin, ama şunlar da onun kadar etkili,

türkiye'de 21 milyon insan yoksulluk sınırı altında yaşıyor. 6,5 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor. resmi rakamlara göre %9.8, yeniden düzenlenmiş rakamlara göre %13lere uzanan bir yapısal işsizlik var.

insanların yaşam standartları düşük. türkiye dünyada insani gelişmişlik indeksi bakımından 91. sırada.

böyle yaşayan milyonlarca insan varken, bu insanların hayatları da son derece zor ve kötü koşullar altında iken türkiye'de muhalefet bu insanlar için ne yaptı?

bütün programını, politikasını tayyip bashing üzerine kurmuş, türkiye'nin derin sorunlarını bir rejim sorununa çevirmiş, milyonlarca aç insanın sefaletiyle, yaşadığı ekonomik uçurumla hiç ilgilenmeden üst yapısal tehdit retoriği ile halkın karşısına çıkmış, halkın acil sorunlarında da yanında olmamış bir sosyal demokrat parti var karşımızda.

bu sosyal demokrat parti sefaletle ilgilenmiyor, istihdamla ilgilenmiyor, eğitim sorunuyla ilgilenmiyor, açlıkla ilgilenmiyor, yoksullukla ilgilenmiyor, derinleşen gelir adaletsizliği ile ilgilenmiyor, hukuk devletinin sorunlarına gözlerini kapıyor ve tek sorduğu soru "tehlikenin farkında mısınız?"

halka verdiği mesaj ise "umurumuzda değilsiniz"

bu portreden neyin çıkacağını sanıyorduk? kendisini umursamayan, kendisiyle ilgilenmeyen, kendisini güdülecek bir koyun gibi görüp sürekli tepeden ne yapması gerektiğini söyleyen bürokratik, oligarşik bir aklın seçim zaferi yaşayacağını mı?

ne sanıyorduk? yoksulluk içerisinde yaşayan milyonların kendisiyle hiç ilgilenmeyen insanların yanında olacağını mı?

tony blair'in güzel bir hikayesi vardır, genç bir işçi partiliyken yoksul mahallere gider. kapıyı çalar. bir kadın açar. evi kokmaktadır. içerde böcekler vardır. kadın elinde, uzun sigarasını tüttüre tüttüre blair'e bakar. blair bir el ilanını uzatır "nükleer silahlara hayır! nükleer silahları yok edin!"

kadın el ilanını okur, gülümser, "sen benim böcek sorunumu yok et ben de senin nükleer silahlarını yok ederim"

blair daha sonra şöyle söyler "onların hayatlarıyla ilgili hiç bir şey söylemiyordum, onlar da benim sorunlarımla ilgili hiç bir yardımda bulunmadılar"

çocuğu işsiz, kendisi aç insanların evine gidip oy isteyeceksiniz, nükleer silahlardan bahsetmeyin. onların gerçek, bugün, hemen çözüm bekleyen sorunlarına dair hiç bir şey söylemiyorsanız bu insanlardan sizin yanınızda olmasını bekleme hakkınız da yok demektir.

burada akp kazanmadı. kömür yardımları ile, gelir yardımları ile yanında olduğunu gösterdiği insanlardan oy aldı ama kazanmadı.

kaybeden muhalefettir. kaybeden, insanlarıyla hiç ilgilenmeyen, insanların yaşam standartlarını hiç umursamayan, onların yanında olmadığı için onları başka partilere oy vermeye iten muhalefettir.

muhtıradan, darbeden, kavgadan, dövüşten medet umup bugünün insanlarının kaygılarını göz ardı eden, sahte kaygılarla toplumu radikalize edip geren beceriksizlerdir.

sosyal demokratlar, sosyal demokrat olduklarında belki oy alabilirler, ama halleri buyken halk da onlara hak ettiklerini verdi, şimdi onurlu bir duruş beklemek hakkımız.

baykal, orada çok uzun zaman oturdu ve kesin olarak başarısız oldu. artık tanrı aşkına gitsin.[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

dönen kimmiş? hayır devamlı o şu dedi bu şu dedi gibi birşeyler iddia ediyorsun da kaynak fısss.. linkle filan bari benim senin hitler'i cansiperane savunduğun başlığa linklediğim gibi.

elitistlerin gerçekliğe gözlerini kapaması olağandışı bir durum değildir ama sadece en atgözlüklü olanları böyle körlemesine dalışlar yaparlar. herhalde buradakilerden klinik vakası seviyesinde denebilecek sen varsın.

senin hayvan yakıştırması yaptığın insanlar özgürlüklerini ve refahlarını medeni bir şekilde korumaya çalıştı. lakin bunu kavrayabileceğine pek ihtimal veremiyorum, göring de bütün third reich yıkıldıktan sonra bile hararetle savunmuştu nazi görüşlerini.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dönen kimmiş? hayır devamlı o şu dedi bu şu dedi gibi birşeyler iddia ediyorsun da kaynak fısss..

en son buralar demokrasiyi kanıksayamamış,gidiyorum ben dönmem bir daha tripleri atıp yüzsüzce dönen kim?

ben demokrasi yanlısıyım,partici değilim dedikten sonra secimleri atlatıp lafını yiyen en partizan kim?

eleştirel bakış açım var dedikten sonra tek tarafı eleştiren evine kapanmış,sağlıklı düşünmesine olanak olmayan kim?

şimdi ağzına doladın sen apaci nazi falan diye,buna takılman bile ne kadar sözden anlamaz,inatçı bir adam olduğunu gösteriyor.benim orada yıllar önce anlatmak istediğim tarihin o yönüyle de bakılabileceği idi burada da yazıyorum nazi sempatizanı değilim daha da uzatırsan senin art niyetliliğindir.
Sosyal ağlarda paylaş

konu dışı'ndaki ciddi politik tartışmalarda kendimi yormayacağımı söyledim, yormuyorum da zaten. bakıyorum efendi tartışmaya çalışan birisi varsa ona birşey yazıyorum, sonra da eğlencesine takılıyorum zırvalayanlara. geldiğim gibi de giderim sessizce. tekrar gelirim bir eğlence çıkınca.

demokrasi yanlısıyım evet, partizanlık filan da yaptığım yok. akp'nin sadece bu seçim için oyumu aldığını, tekrar alması için de bunu tekrar haketmesi gerektiğini yazdım.

pardon tek tarafı eleştiren evine kapanmış? evime mi girip çıkıyorsun sen, biraz anlatsana nasıl böyle bir gözlemde bulundun?

evet tarihin, olayların ne yönünden nasıl baktığın zaten o başlıkta görülüyor. senin baktığın yönden türk halkı da hayvana benziyor zaten anlattıklarına bakılırsa.
Sosyal ağlarda paylaş

ben eğleniyorum sen ve senin gibilerle demen bile tarafsızlığına verilecek en güzel cevap.aslında sen kendi cevaplarını kendi ağzında veriyorsun.dünyaya kapanmıs cumhuriyetciler lafı ne demek kimin dünyası bu,yıllardır var burada bu insanlar bu ülkenin kurucuları onlar sen sevmesende.bu ülke kurulurken kuralları belirlemiş olanlar,bırak simdi sam tayyip kac torba kömür yolladı size ondan bahset :)

denizfeneri vardı yıllardır bu tayyip takımına yakın olan,sonra büyük yolsuzlukları cıktı cocuklara bir ytl para göndermedikleri falan bunlar mı senin olumlu insancı anlayışın,daha ver oyları sen demokrasi sapkasının altında ki kolpalıkları gorunce o zaman ben eglenecegım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...