Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Affet Bizi Atam

Slat

Öne çıkan mesajlar

said:
Bundan önce Atatürk cumhuriyeti kurarken halk memnun muydu?Sanmıyorum

Halkın o dönemde Atatürk'ü desteklediğini ve ondan memnun olduğunu düşünüyorum. Yoksa bugün bile en radikal Atatürk karşıtı bile ona dil uzatmadan önce iki kez düşünmezdi, ayrıca bıraktığı bu emaneti 70 yılda her türlü sağcı hükümete ve darbelere karşı koruyamazdık, çoktan eriyip giderdi. Halk daima çoğunlukla sağa yönelsede bu memlekette, hiçbir tarihte Atatürk'e karşı cephe almamıştır.

Evet azar azar bu emanti harcasakta hala emaneti bizimle...
Sosyal ağlarda paylaş

last survivor

sömürmekle saldırılardan korumak arasında biraz fark vardır farkında mısın? Biri istismardır biri koruma içgüdüsüdür.Akp dini sömürüyor ve kullanıyor.Dine karşı bir saldırı mı var? hayır yok. Ama Atatürkçülüğe ve laik cumhuriyete karşı bitmek bilmeyen bir nefret ve saldırı var chp de Atatürkçülüğü sömürmüyor, koruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis bence yanılıyorsun.Şöyle ki en radikal Atatürk karşıtı bile iki kere düşünüyor çünkü Türkiye'de düşüncelerini söylemek tehlikeli
Ötesinde nasıl böyle çoğaldı Atatürkçülük diyorsan yanıt basit:Politik endoktrinasyon
Eğitimin ilk basamaklarından başlanmakta daha Atatürk sevgisi aşılanmaya.Kabul etmek lazım ki Atatürkçülerinde bir çoğu kendisi araştırmadan elinde ki ilkokuldan beri verilmiş saf ve bağnazlık derecesinde ki Atatürkçülüğe tutunmaktadır.En azından benim görüşüm bu
Örneğin bir arkadaşım şuan msnden akp ve türevlerine küfürü basmakta , Atatürk burada olsada gebertse şunları diye inlemekte ancak konunun derinine inildiğinde Atatürk'ü bile yeterince tanımadığı ortaya çıkmakta
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, şu an gerçekten Atatürk'ü ne kadar anlayabiliyoruz? Bu doğru.

Düşünce açıklamak bu memlektte riskli ve tehlikeli; bu da doğru.

Atatürk konusunun ilkokul birinci sınıfta elimize tutuşturulduğu kısmıda doğru. Ha bu sonuncusu kötü yada tehlikeli mi? Bence değil.

Ama benim bahsettiğim Atatürk hayattayken ona duyulan sevgi ve verilen destek. Bence o vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya insanların inançları size neden batıyor? ister puta tapar ister çarşafa ister haça isterse şeytana...

Size ne?
atatürkün bize verdiği demokrasidir. halk ne isterse o olur demiştir. Ataya bir gıdım saygınız varsa halk'ın arzularına saygı duyun...

Yeter artık atatürk'ün arkasına gizlenip sizin düşünmediğiniz insanlara saldırmayı. Atatürk sizin gibide düşünmüyordu çünkü.. ve şuanki halinizi görse "Demek ki hiç bi şey öğretememişim... " derdi...
Sosyal ağlarda paylaş

Apache bak prawler sakinleşmiş ondan sora konuşmuş güzel güzel.Sende sinirle konuşuyorsun bence.İlk bi sakinleş sonra gelir tartışmada yaparsın sohbette edersin
Birde önceki sayfada biri Atatürk ilkelerinide sorgulamaya başlamışlar demişte bence bunda sorgulanmayacak birşey yok.Herşey sorgulanabilir bunda yanlış birşey yok?Sorgulamadan doğruya nasıl ulaşacaksın ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Saldırın millete ancak zaten bunu yaparsınız, zerre kadar millete saygınız kalmamış, daha doğrusu kendinize kalmamış..Size ,sizin davrandığınız şekilde karşılık verilmeyince daha da çıldırır olmuşsunuz..Kendinizin kabul edemediği bir durum da hemen Atam şöyle Atam böyle diye söylemeniz de değişik bir durum, zaten onun fikirlerini, kendi fikirlerine uyarlamaya çalışanlarla dolu ortalık...Seçimden sonra bukadar seviyesizliği, terbiyesizliği gördükten sonra "iyi ki sizin desteklediğiniz parti yerine akp gelmiş" der oldum..RTE nasıl ki köylüye "ananıda al git derken" saygısızlık etmişse sizde aynı şeyleri bu ülkenin halkına, milletine gerici,örümcek kafalı vs vs lerle yapıyorsunuz..Ben AKP e oy vermememe rağmen o %46 lık oranda gerici bulunabileceği gibi çok zeki saygı değer insanlar da olduğuna eminim...ayrıca bu yazdılarımın havada kalacağını da düşünüyorum fakat bir umuttur yazdım. Umarım herkes silkinir ve kendisine gelir, çünkü bu ülkenin herkesin fikirlerine, mücadelesine çalışmasına çabalamasına ihtiyacı var..görüşün ne olursa olsun zorluklar karşısında veya çoğunluk yanlışı seçti diye dönüşü olmayan bi şekilde ülkeyi terketmeye kalkmakta,veya düşünmekte gerçekten bu ülkeyi önemseyen kişilere yakışmaz..

Yazdıklarımda kırıcı olduğumu sanmıyorum umarım herkes okur.Umarım düşüncelerimizle kendimizi toplumun geri kalanından ayırmak yerine bütünlüğü sağlamayı amaçlarız..

Not: yazım hatası .

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 19:32 tarihinde, DoubleW tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...