silencer Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 said: 57 seçimlerinde Menderes'in partisi de %47.9 oy almıştı. O Menderes CHP lehinde bir darbe yapılıp asıldığı için bugünleri bu şekilde görüyoruz. 1960'da darbe yapılmasa, 1961'de seçimler düzenlenseydi, belki de CHP 1947 (ilk serbest seçimler) sonrası ilk açık ve net zaferini elde edecekti. Sadece Bülent Ecevit döneminde CHP'nin oy patlaması yaptığını görüyoruz. Bunun da sebebi 1971'de verilen muhtıraya karşı açık tavır alıp, kurulan teknokratlar hükümetine ne bakan ne de güvenoyu vermemesi ve Kıbrıs Barış Harekatı'nı uygulayabilmesidir. (Hoş, Kıbrıs'ta huzuru tahsis ettikten sonra çekilmemesi günümüzdeki Kıbrıs sorununa yol açmıştır, o ayrı.) Bunun dışında Cumhuriyet Halk Partisi, 1947 yılından beri yapılan seçimlerde "seçim zaferi" elde edememiştir. Darbe yapılsın, bize diktatör lazım diyenleri okudukça.. gülüyorum. Hem de ağzımla değil. Neden biliyor musunuz? Darbe yapsanız bile, bir-iki yıl sürecek bir cunta hükümeti kursanız bile eninde sonunda seçim yapmak durumundasınız. Ve bu durumda yapılacak seçimlerde de, kimin ortalığı dağıtacağını artık tahmin edersiniz. Türk Siyasi tarihi bu konuda son derece belirleyicidir. Askeri müdahaleye uğrayan sağ partinin ardılı, müdahale sonrası yapılan ilk seçimlerde önceki durumuna göre ezici bir sonuç elde etmektedir. Kafanızı gömdüğünüz kumdan çıkartın, ve uçuk hayallerinizin, tutarsız söylemlerinizin küllerinin kokusunu ciğerlerinize çekin. Gerçeği görün. Eğer bir alternatif çözüm üretme kaygınız varsa ve bu çözümü kabul ettirme umudu taşıyorsanız, bu gerçekle yüzleşeceksiniz. Ancak bundan sonra bir umudunuz olabilir. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:25 tarihinde, silencer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Halk hayat standartları düşük, hayalleri kısıtlı, vizyonu dar ve eğitimi az olduğu için akp onlara yakın cevaplar veriyor. Evet, halk aç, doyuracağım diyorsun. O halk doyacak ise karın tokluğu gibi bir derdi kalmayacak, bir nevi bir üst seviyeye atlatıcak hayatını. Bu insan bir gün düşünmeyi, okumayı, öğrenmeyi tadıcak. İşte o zaman ampul kalıcak mı acaba? Çok mu iyimser, umut doluyum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 http://secim2007.ntvmsnbc.com/default.aspx Şurdaki haritaya bakıp doğu-batıyı göster bi bana istersen. Akp her kesimden oy alarak iktidar olarak geldi. Bunu da Chp'nin başarısızlığına bağlamak düpedüz züğürt tesellisidir, %46'nın ne kadar ciddi bir rakam olduğunu aklınız almıyor galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 akp genelde deniz ve göl kenarlarında etkisini yitiriyor yani akp sudan korkuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 sliencer +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Soyleki ben cok gusel bi ornekleme yaptim ben bi sehrin yarisini taniyorum nasi yasadigini neler yaptiklarini yada dusuncelerini biliyorum. Abarmiyorumda bunu soylerken ama gel gorki bu sehirden %59 oraninda AKP cikiyo simdi ben burdan. i)Birbirimize yalan soyluyoruz. iki yuzluyuz diyebiliyorum ii)Sike var diycem guluceksiniz ama sike var diyebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Haftalardir gerek bu forumlarda, gerekse gunluk Hayatimizda CHP li (MHP li) ``ilerici`` arkadaslarimizla tartisiyoruz. Azinlik dusmani, dislayici, yasakci, bu ulke bizimci tavirlariyle ahkam kesiyorlardi. Soruyorum: Hakaret edip asagiladiginiz halktan aldiniz mi cevabinizi? AKP yi bu oya yukselten bu dislayici ben bilirimci tavirdir. Cunku bu tavir CHP nin genel yonetiminede hakim. Barzani agziyla konusan Amerikaci Avrupaci bilmem ne millet demekki bu agzi seviyormus. Daha da cevabini almayan CHP lilerin gerisini Ufuk Uras a havale ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Arkadaşım sen her yerde "akpliler ipnedir, şeriatçıdır, dincidir, cahildir, aptaldır" gibi bilimum sözler söylersen, insanlar da bu şekilde yaklaşmaktan çekinirler tabii. (Sen derken genel anlamdaki solcu görüşü söylüyorum, kişisel alınma.) "Seçime hile karıştı aga" veya "çöpte oy pusulası vardı lağyn" gibi söylemlerde çok saçma, aynısını senin "tuttuğun" partinin de yapmadığını, veya deli bir adamın uydurması olmadığını nerden biliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 ya hala konusuyosunuz ya. komık. :)))))) ugrasmıcam."bız zekıyız akp ye oy verenler gerızekalı" konusmalarından bıktım artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 jnm trip atma o zmn daha fazla msg yazıp. [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:27 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Artık Rumlar AB falan bayram yapıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 kkalan%54 te, artık kendini bu millet için yormayacka kadar akıllı olanlar nasılsa çekip gideceklerdir, ondan sorna istediginiz haltı yiyim kardeşim 2-3 gemicik daha alın. Prawler sırf onlar yapmasın, sende yap, ben yapıorum, çünkü artık ne Türk, ende Türkiyeliyim, %46 sı milleti satan, şeyhlerin ayagına kapanan insanların partisine, %14 üde aşırı milliyetçilere veren bi ülkenin, millet,in, ferdi olmayı, vatandaşı olmayı reddediorum. (eet MHP yede karşıyım benim gözümde, aşırı milliyetçilik, aşırı dincilikten sadece bi basamak daha aşagıda) [ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:28 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dwight Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Karamsar olmadan objektif bir perspektifle şu sorulara kafanızda cevap bulun lütfen 1-Anayasanın 2. maddesinde sayılan Türkiye Cumhuriyetinin nitelikleri AKP ile tehlikede midir? 2-Akp'nin ekonomi politikaları, profesyonellikten uzak peşkeş, rant politikaları mıdır yoksa liberal ekonominin gereksinimlerinin Türkiye üzerinde yansıması mıdır? 3-Entellektüel birikime sahip veya tabir ne kadar uygun değilse de burjuva kesimden Akp'ye oy verenler hangi amaçla oylarının rengini gizleme ihtiyacı hissediyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 zerokull, benim dediğim türkiye'yi oluşturan halk paticik camiasındaki 5-10bin kişiden ya da senin msn grubundaki -atıyorum- 100, 200 kişiden ibaret değil. bunlar belli demografik sınıflara dengeli şekilde ayrılmış da değil. hatan burada, kendini kandırmıyorsun ama yanılıyorsun elindeki veriler isabetsiz olduğundan. neyse ki diyorum çünkü maalesef şu tartışmalara mesaj atan arkadaşların ekseriyeti korku siyasetine kanmış durumda, amerika'da aynı şekilde kanan insanlar sayesinde bush bir kere daha seçildi savaş dışında hiçbir şey getirmediği halde ülkeye. dolayısıyla suni öncelikleriniz etkiliyor tercihinizi ve türkiye'nin yararına filan değil bu ne kadar aksi pompalansa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 1-Evet 2-Ustu kapali olarak rant getirisidir. Ve bence cok gusel bi sekilde ortbas edilmektedir. Doru durust vergi toplayamadigin bi ulkede. Ozellestirme yapilmaktadir durmadan. Devlet geliri havadanmi gelicek bundan sonra merak etmekteyim. 3-Bu insanlar bence kendi cikarlari dorultusunda ulkelerini satmis insanlardir. Ki bu insanlar belli seyleri yapabilicek guclere sahiptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 o değilde 3 seçim sonra oy pusulalarını bayrak diye asıcaklar köprüye heralde. bu ne lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 MSN in ne oldugunu bilmeyenler iktidar oldu. Sen listene Tayyibi ekle muhabbet et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Baykalin istifa etmesi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Sam soyle soyluyebilirim zaten cumhuriyet yuruyuslerinde bi yazim vardi zaten bunla alakali olarakda su an onlarida bulamiyorum. Ankarada yuruyusun basligini bulamadim orayada yazmistim zaten. O gun o yuruyuse gelen insanlar bile aa cumhuriyete karsilar kalk la kalk yuruyek seklinde gelen insanlardi o yuruyuslerinde amacina ulasmadigini goz boyamaya yonelik oldunu yazmistim zaten. Ama gel gorki bu kadar kor insanlar oldugunu anliyamamistim bu kadar olmamaliydi diyebiliyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 heh valla biz de bayrak astık balkonumuza ama chp'ye filan vermedik oy. sanıldı ki bayrak taşıyan herkes baykal'ın korku siyasetinin esiri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 hakikaten internet kullanan kesim tamamen halktan kopuk. ekmek, peynir dağıtmayla bu iş olsaydı gp gelirdi. adam işsizlere 350 ytl maaş dememiş miydi ? demek ki bu işin yaz dönemi kömür dağıtarak oy toplanabilirle alakası yok. bu ülke de halkı anlamak istemeyenler var. bi söz vardı bi tarih de söylenmiş yazayım: ''solcu denyolar milleti aşağılamanın ters teptiğini hala idrak edemedi'' robert f. patriot Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 ne güzel söylemiş cem yılmaz "eğitim şart" diye. hayırlı olsun artık iran'dan farkımız yok. çarşafla gezen üni ögrencilerini hayal edebiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Ama şöyle birşey var, sen kömürü direk alıyorsun ama o 350 ytl yi alıp almıyacapın bile belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 zarek arti bir. Halkci solun zamani geldi elitist solun evinden cikacak hali kalmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2007 hazır bu bayrak asma konusu açılmışken... akp, en az birkaç puanı bu bayrak asma meselesi yüzünden almıştır. nasıl mı? cumhuriyet mitingleri ve bayrak asma protestosu büyük oranda abdullah gül'ün cumhurbaşkanlığı konusu temelinde yapıldı. genel karşı çıkış gerekçesi ise abdullah gül'ün islami kimliği üzerineydi. ama atlanan nokta, islami değerleri olan insanların bayrak ve vatan düşmanı olmadığı idi. abdullah gül'ün görüşüne yakın olan islami hassasiyeti yüksek anadolu insanı hacısını karşılamaya gittiği konvoyunu türk bayraklarıyla donatır. yine aynı anadolu insanı düğünlerinde evlerinin damına türk bayrağı asar. türk bayrağını benimsemiş insanının düşüncesini protesto için onun kendi bayrağını kendisine silah olarak doğrultmak bu protestonun en hatalı uygulamasıydı. ve benim yorumuma göre tamamen ters tepti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar