Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soda ?

Zopik

Öne çıkan mesajlar

said:
Bak bir bardak alıyorsun, büyükçene, bira konulan büyük kuapalar tercihimdir, yarısına kadar kaliteli buldugun--sevdigin yoğurttan dolduruyorsun, sonra kupa-bardak dolana kadar soda/maden suyu ekleyip, damak zevkine göre içine tuz atıorsun. Maden suyunun kendisinden daha çok sevdigim tek şey bu açıkçası öneririm.

Boyle afilli afilli anlatmissin bende bisey sandim :) Ayran + soda iste :) hazir ayrani alip ustune soda atip iciyorum ben de..guzel oluyor dedigin gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos, ayran + soda degil, normal ayran yapip suyla, üstüne eklemiyorsun, direk tek içimlik sodalı-yogurt yapıorsun, eger eline malzemen varsa bi nromal ayran yapip soda ekle bide dedigimi yapip iç farkı anlarsın sanıorum :)

ps: ardeth ön yargıyla yaklaşacagına bir dene, bende 2 ay akdar önce babam bana ilkj yaptıgında böyle bir tepki vermiştim :) O gün bugundur kola içmiyorum öyle diyeyim sana :D Kithnos için dedigimi sanada diyorum eger malzemen varsa bir dene begenmezsen Razien gibi oluyum :D

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 02:03 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Meyveliler ile sade arasında çok büyük fark var mı ki ?

Ben meyveli içiyorum ama, ne bilim, daha mı sağlıksızkine ?

said:
Meyveli soda dedikleri şeyin gazozdan falan pek farkı yok. Aldanmayın pek.

Şeker ve katkı maddesi koyuyorlar işte içine. Kalori değeri olarak da epeyce yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupada kişi başı yıllık ortalama maden suyu tuketimi 150 lt iken Turkiye'de 3 lt. Bende çok seviyorum 6 lı 6 lı aldırıyorum anneme markete gittiginde.

Bide akmina nın 1.5 lt lik olanı var o guzel değil almayın.Ama 6 lı şişe akmina extra var harika o.Sarıkız da güzel tombul şişe.Uludağ klorlu gibi bi tadı var önermiyorum.Kızılay iyidir.Sırma vasat.

Kısacası maden suyu yararladır efendim.Çogunun da zararı olabilcegini dusunmuyorum fazla.Bunyeye gore etki edebilir sadece.İçin için için (=
Sosyal ağlarda paylaş

Almanlarin sodayi cok tükettigi dogru.
Cafe, restoran gibi yerlerde su istediginizde direkt soda getirirler hatta. ''E yok ben normal su alicaktim'' demek zorunda kalirsiniz her seferinde. ''ha cesmesuyu'' gibi bi cevapla karsilasirsiniz bazen.

Italya, Fransa ve Belcikadan sonra Almanya dördüncü sirada gelir zaten en cok tüketenler arasinda.
Ben de severim, hem yararli baya icindeki minerallerden dolayi cogu seye, her ne kadar normal sulardaki kalsiyum oraninin sodaya göre bir kac yüz mg daha fazla oldugu söylense de.
Bir de Lactose intolerance olayinda, icindeki fazla kalsiyum oranindan dolayi, özellikle süt ve süt produktlarindaki kalsiyumlardan yararlanamayan insanlara büyük faydasi var.

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 16:56 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...