Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soda ?

Zopik

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Mecburi diyetten ötürü (yapmazsam şeker hastası olcakmışım) son zamanlarda fazlasıyla sodaya sarmış durumdayım. Öyleki çoğu zaman su içmeyip soda içtiğim oluyor. Epeyce bir faydasını gördüm. Şöyleki;

* Bolca terleyen biri olduğumdan aç kalsamda halsiz düşmemi engelliyor.
* Beni kola gibi bir illetten kurtarıyor.
* Bir de TV'den duyduğuma göre suya oranla yarı sürede atılıyormuş vücuttan ki bunu da fayda olarak algılıyorum.

İyi güzel içiyorum ve ucuza da buluyorum (bakkal kasayla alıcam deyince şaka zannetmişti ama sonradan geliş fiyatına verdi : p) fakat bir zararı var mıdır yok mudur bilmiyorum.

Mide problemim yok, gazlı içecek olmasından ötürü rahatsızlık duymuyorum. Bildiğiniz birşeyler varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 00:58 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Soğuk içecek olarak kesmiyorsa bol buzla deneyiniz birde, pek bi güzel :)

24'lük paketlerden alıyorum sitenin marketinden yaklaşık 6 günde bir. Artık hiç kola içmiyorum neredeyse ve diyette de oldukça yardımcı oluyor. Taş olayı dışında birşeyi yokmuş, iyi :) Şeker hastası olmaktan iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

benimde yemek yanında mutlaka gazlı bi şeyler içme gibi bi alışkanlığım vardı soda sayesinde koladan kurtuldum ama bi arkadaşam günde 2 soda içerek böbrek taşı cıkardığını söyleyince onu da kestim baya. şimdi su içiyorum bol bol, en kralı su bence ferahlatıyomu ferahlatıyo ve sisteminde hiç bi değişiklik yaratmadan cıkıyo :) o yüzden bence abartmamakta fayda var ne olur ne olmaz. eğer düzenli spor yapıp ter atmıyosan iyice dikkat etmek lazım. ama gene de cidden en ferahlatıcı içecek bencede. hatta ben şöyle hazırlarım: soda+ az biraz vişne suyu+bolca buz.

kapanış olarakda beypazarı ftw demek istiyorum :)

edik:başta ki cümlen şimdi dikkatimi çekti su yerine soda içiyorum dediğin. yani sonuçta herkesin metabolizma farklı ama tedbiri elden bırakmamak adına suyunu da iç sodanı da iç, cok abartı içiyosan sodayı mutlaka bolca su içki mineral fazlası filan arıtılabilsin, yani böbrek taşını bu şekildede engellersin bi nevi

[ Mesaj 21 Temmuz 2007, Cumartesi - 01:21 tarihinde, Aegean tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Soda kola gibi yemekte guzel olmaz ya,ben yemekte soguk su taraftariyim.Ama normalde su yerine iciliyor valla,bi zarari oldugunu sanmiyorum gavurlar hep astli su iciyorlar,normal sulari yok nerdeyse.

Limonlu soda falan hikaye,sekerli mekerli oluyor onlar,en guzeli kendin alip sIkIcan limonu icine.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak bir bardak alıyorsun, büyükçene, bira konulan büyük kuapalar tercihimdir, yarısına kadar kaliteli buldugun--sevdigin yoğurttan dolduruyorsun, sonra kupa-bardak dolana kadar soda/maden suyu ekleyip, damak zevkine göre içine tuz atıorsun. Maden suyunun kendisinden daha çok sevdigim tek şey bu açıkçası öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...