Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leyla Zana : Kürdistanlıyım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
böyle konuşanları neden 301 den içeri tıkmıyorlar. ab mi, abd mi izin vermiyor ? madem tam bağımsız bir devletiz, kararlarımızı kimse değiştirmemeli. Atın bunları içeri, ne konuşabilsin, ne de gün ışığı görsün.
Mesaj tarihi:
ben hiç okulda ezilen kürt görmedim.Duymadımda
Ne istanbulda ne de başka illerde

bilmem siz gördünüz mü? ne kadar fırıldak tip varsa psikopat çoğu kürttü.Gayette güzel eziyorlardı.

Ama ele iyi oturuyorlar o ayrı.

Fakir diye gördüğün kürtlerin çoğuda zengin hepsi beyazdan ottan vuruyor parayı merak etmeyin siz.
Ezik toplum imajı yaratmayın millete.
Mesaj tarihi:
Laf söylemeye de gelmiyo bunlara, Türküm deyince faşist, ırkçı, Kürdüm deyince demokrasi ve özgürlük savaşçısı, ezilen hor görülen zavallı insanlar, yazık :(
Mesaj tarihi:
Kürt sorunu nedir söyleyeyim.
Kürtlerin sayılarını çok görüp Türklerin ülkesine aynı şartlarda dahil olma isteğidir.
Bir milelt azınlık olduğunu bilmeli.
Çerkez azınlık olduğunu biliyor,Ermeni biliyor,Yunan biliyor,Bulgar biliyorsa sen de bileceksin azınlık olduğunu.
Ülkeye ortak olmaya çalışmayacaksın,bir vatandaşı gibi yaşayacaksın.
Devlet mi istiyorsun kendine? Nereden bulursan bul ama bizim topraklarımızda değil. Ulusal çapta Kürtçe yayın mı istiyorsun? Kusra bakma burası Türk devleti,ana dili de Türkçedir.
Azınlık gibi davranırsan dışlanmazsın.
PS:Hiçbir millet ile bir alıp veremediğim yok. Ama Kürt milletinin genel olarak ne yazık ki yüzyıllardır Türk milletiyle bir alıp veremediği var.
Mesaj tarihi:
Ya tamam güzel ben türküm diyor da, türkçe konuşuyor. Kürt adam kürtçe konuşuyor. Adamların dili farklı ve bence bir insanın milletini, dili belirler. Sonuçta benim diğer tüm türklerle ortak noktam bu. Türkçe konuşmamız. Başka bir şey değil..
Mesaj tarihi:
Doğuda kürt nasıl eziliyormuş ya? Diyarbakırda kürtçe bilmiyosan, devlet dairesinde falan çok zor halledersin işini. kürt faşizanlığı, kürt milliyetçiliği yapınca solcu oluyosun, hakkı, özgürlüğü arıyosun? vay be.
Mesaj tarihi:
said:

ben hiç okulda ezilen kürt görmedim.Duymadımda
Ne istanbulda ne de başka illerde

bilmem siz gördünüz mü? ne kadar fırıldak tip varsa psikopat çoğu kürttü.Gayette güzel eziyorlardı.

Ama ele iyi oturuyorlar o ayrı.

Fakir diye gördüğün kürtlerin çoğuda zengin hepsi beyazdan ottan vuruyor parayı merak etmeyin siz.
Ezik toplum imajı yaratmayın millete.

Yahu zaten ben kişiye yönelik bir şeyden bahsetmiyorum. "HAAHAA KÜÜRT KÜÜRT" diye etrafında koşup ensesine tokat attıklarını söylemiyorum kürtlerin. Yayın hakları var mı? Kanal D'de kürtçe yayın yapıldığını bir düşünebilir misin? Ya da kürtçe şarkılar çalındığını bir restoranda. Çok nadir ve genelde tepki toplar böyle şeyler. Adamlar da haklı olarak kendilerini dahil hissetmiyorlar millete. Ha, tabii ki şey yok "önce türkler sonra kürtler", ya da otobüste "hey sen kürtsün, kalk bakalım" tarzı bir muameleden bahsetmiyorum zaten...
Mesaj tarihi:
Bu sahip olabilecekleri hakları (ki bencede haklarıdır) savunuyormuş gibi gözüküp, bölücülük yapan, kürt faşizanlığı yapanlar yüzünden hem hakkını savunan adam pkklı olarak algılanıyo hemde bütün kürtler pkklı olarak gözüküyo. Türk faşizanlığı yapan bi taraf var, kendi fikirleri ve bilgisi olmayan bi grup bu tarafı destekliyo yanlış anladıkları yüzünden. diğer tarafın hedef kitlesi zaten bilgi ve fikir sahibi olmayan kürtler. aaa kürtler meclise giriyo, e kürtler zaten meclise giriyo türk ne kadar bu memleketi savunuyosa o da savunacak. pkkya bölücüye dikkat edeceksin.

edik: yayın haklarını falan kastettim karpuz'un dediği gibi.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 16:19 tarihinde, h1v tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
abi kürtçenin serbest bırakılması demek kürtlerin cahilliğe alt kültüre hapis edilmesi demek

türkçe ile bilim yapmak bile zor iken kürtçe ile bilim yapılabilir mi? üstelik bi ton lehçesi var adamlar birbirlerini anlamakta zorlanıyolar.

bi de herkes etnik kökenine inerse işin içinden çıkılmaz mesela zazalar kürt deildir ama nası *sözde* Türkler kürtleri eziyosa, kürtlerde zazaları ezyor siz zaza deilsiniz kürtsünüz diyor oysa alakası zaza larda bambaşka bir millet diliyle kökeniyle
Mesaj tarihi:
Pkkyı desteklemeyen kürt gelsin girsin meclise kimsenin karşı çıkacağı yok.
Şuan meclise girmeye çalışan Dtp düpedüz terör destekçisi faşist insanlardan oluşuyor.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 16:22 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bilim falan yapmaya gerek yok ki , yöresel şeyler bunlar. Yerel televizyonlarda, radyolarda vs. olur. E adam en fazla türkü söyler, iki çift laf ederler kürtçe. zaten yazılı kaynakları falan kısıtlı, fazlada bişey yapılmaz zaten:) ee ama tabi böyle bişeyi bulunca, propaganda aletine çeviren dallamalar oluyo, olacak onları engellemek lazım. dtp falan meclise girerse karışır ortalık, ki meclise girebilcek kadar çoğunlukları olsa meclise girmeden bir sürü problem daha yaşardık.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 16:26 tarihinde, h1v tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@sensible;

abi pkkyı destekleyen kürt de gelse meclise ne yapabilecek ki , oy bütünlüğü denen bir şey var. bence baraj bu yüzden kalkmalı
Mesaj tarihi:
said:
kürtlere biraz daha türk vatandaşı gibi davranılsın

bu ülke yararına ne yapıyorlar ki yapanlarıda kendilerinden dışlıyorlar. gelişmiyorlar cağıl kalmayı yeğlıyorlar herşeye inanıyorlar.. yapcak başka bişey yok böyle gelmiş böyle giderde demiceksin ama kendileri istemiyorlar ilk başta ondan hak ettikleri değeri istedikleri gibi vericeksin
Mesaj tarihi:
said:
Yahu zaten ben kişiye yönelik bir şeyden bahsetmiyorum. "HAAHAA KÜÜRT KÜÜRT" diye etrafında koşup ensesine tokat attıklarını söylemiyorum kürtlerin. Yayın hakları var mı? Kanal D'de kürtçe yayın yapıldığını bir düşünebilir misin? Ya da kürtçe şarkılar çalındığını bir restoranda. Çok nadir ve genelde tepki toplar böyle şeyler. Adamlar da haklı olarak kendilerini dahil hissetmiyorlar millete. Ha, tabii ki şey yok "önce türkler sonra kürtler", ya da otobüste "hey sen kürtsün, kalk bakalım" tarzı bir muameleden bahsetmiyorum zaten...

Ben boşnağım.Sarajevolayıım.

Var mı yugoslavca boşnakça yayın yapan bir kanal ?
Var mı bi boşnak şarkıları çalan bir radyo? Yok.
Ne bir gazetesi ne de başka şeyi var.

Ama İstanbulda kürtten çok boşnak vardır.Kimin sesi çıkıyor?Biz niye ezildiğimizi düşünmüyoruz?
Ben hayatımın hiçbir döneminde kendimi yugoslav hissetmedim.Herzaman Türktüm.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan hep gurur duydum.
Bizlerde azınlığız ama hiçbir zaman dışlanmış hissetmedik kendimizi.

Bizim zorumuz mu var peki? Bizler neden kalkıp Trakya nın yarısını istemiyoruz?
Niye Türkiye yi bölmeye çalışmıyoruz.Boşnaklar zamanında yugoslav localarını kullansalardı Kürtlerin yarattığı tehlikenin 10 katını yaratırdı.

Bir bosna bayrağı dalgalandırıyorsak yanında birda Türk bayrağı dalgalandırıyoruz.

Çok mu özledik.Açıyoruz uydudan izliyoruz boşnakça yayın yapan kanalları radyoları.
Yada basıyoruz gidiyoruz Bosna ya

Ben anlamıyorum.
Boşuna çırpınmasın kimse.İşssizlik falan fistan değil problem.
Her azınlıkta var bu.
Lazlarda işsiz çerkezlerde boşnaklarda.
Tüm azınlıklar aynı haklara sahip bu ülkede.

Kürtlerin geninde var.Zihniyetlerinde var bu. Zamanında Irak ı parçalayıp kursalardı bi devlet ırak sınırları içersinde.
Mesaj tarihi:
said:
ana dilleri kürtçe olduğu için gittikleri illerde ilçelerde aşağılandıklarını

türkçeyi öğrencekler o zaman
başka şeyleri yok bu ülkede zamanında azınlık dili yasaklandı yinemi öyle olsun yani o zaman ne yapıcak türkçeyide öğremcek gitsin kimle kürtçe konuşuyorsa konuşsun ama zorlanada türkçe konuşmamazlık yapamaz konuşacak başka yolu yok
Mesaj tarihi:
hatta olmadı anadoludan giderken orda nasılsa eskileri burası bizimdi diyip orta asyaya gidelim hazar denizinde bende balık tutayım ayaklarımı uzatayım ohh miss
Mesaj tarihi:
Yahu blackchaos senin ana dilin ne bi onu söyle bana. Yugoslavca mı konuşuluyo evinizde?

2.si ve daha önemlisi, yugoslavların yaşayabildiği bir ülkeleri var. Eğer çok meraklıysan gider yaşarsın sırbistanda. Kürtlerin bir ülkeleri yok ki kafalarına esince gidebilsinler.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 16:45 tarihinde, karpuz tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...